Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By dimitris
#583925 Ξεκινώντας από εξοπλισμό περίπου 350 ευρώ (gaggia evolution, isomac macinino), ακολούθησα τα εξής:

Πολυετή εξάσκηση με βιβλιογραφία, φορουμς, YouTube κλπ
Ένα σεμινάριο μιας ημέρας σε κάποιο «barista academy» με το δικό μου εξοπλισμό
Πώληση του εξοπλισμού και αναβάθμιση σε εξοπλισμό περίπου 1800 ευρώ

Τη μεγαλύτερη βελτίωση στον καφέ που πίνω την είδα από το σεμινάριο.
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#583927 H μιλάμε ιταλικά ή ΔΕΝ ΠΙΝΟΥΜΕ ESPRESSO!!! :rtfm:
https://www.caffecagliari.it/l-espresso ... delle-4-m/
:lol:
Με λίγα λόγια : Χαρμάνι-Μύλος-Μηχανή-Χέρι !
:s_bye
Άβαταρ μέλους
By drdino
#583930 To ότι θα έβλεπα και fishbone εδώ μέσα δεν το περίμενα. Ffs.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#583989 Μια rancilio silvia την ξέρετε ως μηχανή; Καλή; Διαβάζω καλά λόγια. Είναι με ένα Boiler.

Αλλιώς ποια μηχανή προτείνετε; Ταβάνι τα 500-600€. Αν φθηνότερη ακόμη καλύτερα. Αρκεί να δίνει καλό αποτέλεσμα. Επίσης θα ήθελα να μην είναι τέρας στο μέγεθος.

Μύλο;


< >
Άβαταρ μέλους
By dimik
#583992 Αχ Peterpan αχ....

Μια χαρά η Rancilio, έχεις κάνα 20λεπτο διαθέσιμο όταν θες καφέ για να ζεσταθεί;

Έχεις χρόνο να πετάς καμία 10ρια καφέδες κάθε φορά που παίρνεις καινούριο κόκκο μέχρι να βρεις το σωστό κόψιμο, πάτημα κοκ;

Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με το σπορ προχώρα άφοβα αλλιώς συμβιβασου με ένα "κατώτερο" αποτέλεσμα.

< >
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#583996 Διαβάζω πολύ για gaggia.

Gaggia vs Rancilio?

Στη δεύτερη διαβάζω πως υπάρχει κουμπί που ανεβάζει τη θερμοκρασία από 90 βαθμούς στους 120 για αφρόγαλο, λόγω μονού μπόιλερ. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Επίσης δεν έχει μετρητή πίεσης.
@dimik: όπως είπε κ ο Δημήτρης μάλλον θα βάλω έξυπνη πρίζα με wifi .

< >