dimitrisB έγραψε:
Αν δεν βλέπουμε διαφορά με τα αποτελέσματα που ποσταρίστηκαν απο τις ακριβές αυτόματες...
Κατανοώ να προτιμάμε την ευκολία μας, αλλά να λέμε και ότι όλα ίδια είναι....
Δεν λεμε ακριβως αυτο. Ειναι σαν να ερθω εγω και να γραψω
Δημητρη , με αυτον τον εξοπλισμο ΔΕΝ πινεις καφε αλλα νεροπλυμα για γαργαρες. Βεβαια ουτως ή αλλως με τον μπαγιατικο καφε των 48 ωρων απο την αλεση δεν ειχες και καμια ελπιδα. Πουλα το σπιτι σου και κανε δωρο στον εαυτο σου καποιο εισαγωγικο μοντελο, πχ:
Αλλιως καφε ΔΕΝ πινεις.
Φυσικα και δεν ειναι ολα τα ιδια, τα 4Μ κανουν την διαφορα στο φλιτζανι, υπαρχουν ομως και οι συμβιβασμοι/γευστικες απαιτησεις του καθενος.
Εγω μια χαρα ηπια καφεδακι απο καψουλα Illy σημερα, μια χαρα αλεθω και απο την Gaggia τον καφε των 4,5 ευρω, οπως και εσυ και ο Γιαννης επενδυετε κοπο χρονο χρημα να κανετε κατι που σας ευχαριστει αντι να ερθετε στο Αλονσοτοπικο γτχμ
Fiat Panda 7,6l/100km
Πολυετή εξάσκηση με βιβλιογραφία, φορουμς, YouTube κλπ
Ένα σεμινάριο μιας ημέρας σε κάποιο «barista academy» με το δικό μου εξοπλισμό
Πώληση του εξοπλισμού και αναβάθμιση σε εξοπλισμό περίπου 1800 ευρώ
Τη μεγαλύτερη βελτίωση στον καφέ που πίνω την είδα από το σεμινάριο.
Νίκος Παππάς έγραψε:Ωπα μισο! Τι ειναι τα 4Μ??
https://www.caffecagliari.it/l-espresso ... delle-4-m/
Με λίγα λόγια : Χαρμάνι-Μύλος-Μηχανή-Χέρι !
Ο γερομπισμπίκης σε νέες περιπέτειες.
Κάτω η δικτατορία των shorts.
drdino έγραψε:To ότι θα έβλεπα και fishbone εδώ μέσα δεν το περίμενα. Ffs.
Χρειαζόμαστε ένα FTA για να βρούμε γιατί δεν φούσκωσε το καϊμάκι.
g8777 έγραψε:
1,1bar μόνο; Κάτσε να σε περιλάβει ο Dimvii.
Αλλιώς ποια μηχανή προτείνετε; Ταβάνι τα 500-600€. Αν φθηνότερη ακόμη καλύτερα. Αρκεί να δίνει καλό αποτέλεσμα. Επίσης θα ήθελα να μην είναι τέρας στο μέγεθος.
Μύλο;
< >
When the going gets tough, the tough get going
Μια χαρά η Rancilio, έχεις κάνα 20λεπτο διαθέσιμο όταν θες καφέ για να ζεσταθεί;
Έχεις χρόνο να πετάς καμία 10ρια καφέδες κάθε φορά που παίρνεις καινούριο κόκκο μέχρι να βρεις το σωστό κόψιμο, πάτημα κοκ;
Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς με το σπορ προχώρα άφοβα αλλιώς συμβιβασου με ένα "κατώτερο" αποτέλεσμα.
< >
dimik έγραψε:Μια χαρά η Rancilio, έχεις κάνα 20λεπτο διαθέσιμο όταν θες καφέ για να ζεσταθεί;
Βάζεις timer ειδικά για το πρωί να σε περιμένει ζεστή.
dimik έγραψε:Έχεις χρόνο να πετάς καμία 10ρια καφέδες κάθε φορά που παίρνεις καινούριο κόκκο μέχρι να βρεις το σωστό κόψιμο, πάτημα κοκ;
Αυτό θα γίνεται μέχρι να κατασταλάξει στους καφέδες που προτιμά, συνήθως 2-3 είναι. Μετά "μπαίνει" στο αυτόματο.
Όρεξη να υπάρχει, για όλα υπάρχουν λύσεις
My Flickr
Gaggia vs Rancilio?
Στη δεύτερη διαβάζω πως υπάρχει κουμπί που ανεβάζει τη θερμοκρασία από 90 βαθμούς στους 120 για αφρόγαλο, λόγω μονού μπόιλερ. Δεν είναι απαραίτητα κακό. Επίσης δεν έχει μετρητή πίεσης.
@dimik: όπως είπε κ ο Δημήτρης μάλλον θα βάλω έξυπνη πρίζα με wifi .
< >
When the going gets tough, the tough get going