- 30 Ιαν 2017, 17:59
#358870
Αυτό είναι το εσωτερικό μιας μηχανής espresso, με ξεχωριστά μπόιλερ. Φωτογραφία η πλακέτα της, τα μπόιλερ και η αντλία. Η διαφορά σε σχέση με τις παλιές, είναι τα ξεχωριστά μπόιλερ. Που πετυχαίνουν και σταθερότητα στη θερμοκρασία εκχύλισης, και δυνατότητα για διαφορετική θερμοκρασία ανά κεφαλή.
Υπάρχουν και κάποιες άλλες, με 2 καζανάκια. Που η διαφορετική θερμοκρασία ρυθμίζεται με τη μίξη του νερού με κρύο. Αλλά έχεις μεταβολή στη θερμοκρασία.
Πρακτικά η τεχνολογία είναι ίδια για όλες τις μηχανές. Χάλκινο μπόιλερ, που ζεσταίνει νερό σε συγκεκριμένη θερμοκρασία και το στέλνει με πίεση 9 bar.
Όσο γκλάμουρ και να είναι το εξωτερικό, το 99% των μηχανών κάνει αυτή τη δουλειά. Κάποιες τελευταίας τεχνολογίας, ρυθμίζουν και προ-εκχύλιση, αλλά να'χαμε να λέγαμε. Για να μη σοκάρετε ο καφές, τον βρέχει πρώτα χωρίς πίεση, και μετά τρέχει κανονικά. Το έχω κάνει manual, και διαφορά δεν κατάλαβα.
Χάλασε ένα θερμικό, και την έκανα βίδες....
Religion: The greatest bullshit ever told
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας