- 05 Νοέμ 2022, 16:14
#791582
Διστακτικά δοκίμασα στο στόμα μου έναν κόκκο καφέ. Το πιπίλισα, το δάγκωσα να σπάσει και μετά από λίγη ώρα ακόμα το έφτυσα.
Γεύση ενδιαφέρουσα. Και ένιωσα και μια μικρή κλωτσιά ας το πούμε καφεΐνης.
Έψαξα και βρήκα ότι οι κόκκοι είναι όντως φαγώσιμοι. Προφανώς πρώτα τους έφαγαν και μετά σκεφτήκαν να τους βάλουν ζεστό νερό.
Και όντως η ποσότητα καφεΐνης που περιέχουν είναι πολύ μεγαλύτερη από όση περνάει στον καφέ. Και επειδή από το στόμα μασώντας περνάει κατευθείαν στο αίμα το χάι είναι πολύ πιο γρήγορο και άμεσο αλλά και σύντομο.
Το πιο ωραίο είναι ότι μετά έφαγα σοκολάτα και μου φάνηκε θεϊκή. Μετά από άλλο κόκκο δοκίμασα κάτι άλλο μου φάνηκε επίσης θεσπέσιο. Άρα ή ταιριάζει σε γεύση ή αυξάνει τη γευστική ευαιισθησία.
aka onyx !