JasonLouk έγραψε:Worth ή σαπίλα ?Τεραστια σαπιλα. Μεγαλυτερη και απο Dolce Gusto.
< >
< >
Είχα ψωνίσει κάποτες Ντόλτσε Γούστο.
Κάπου τη χάρισα και δεν θυμάμαι.
1)Απλές από τα 200€ και πάνω
2)Αυτόματες από 400€ και πάνω
Τα 200€ διαφορά τα κερδίζεις πίσω από το μύλο που δεν αγοράζεις, και από τον καφέ που δεν πετάς για να ρυθμίζεις.
Μηχανές τύπου dolce gusto, nespresso κλπ είναι πεταμένα λεφτά. Ακόμα και αν την χαρίζουν. Στην ουσία το κόστος του καφέ είναι τεράστιο για την ποιότητα του καφέ.
Κανένα πρόβατο δε σώθηκε βελάζοντας
Πίνω καλυτερο καφέ από τις κάψουλες. Βέβαια το καϊμάκι μου δεν πετυχαίνει... αν κάποιος έχει ιδεα πως το βελτιώνω ας πει.
Συνήθως στην αρχη είναι καλό και μετά σαν να κάθεται και μένουν φυσαλίδες.
60+100+80=πεταμένα λεφτά. Βλακεία που δεν πήρα κατι καλυτερο.
αυτή εχω τωρα:
< >
fot έγραψε:Μετά από μια Dolce Gusto και μια Tassimo κατέληξα να εχω πλέον μια φθηνή χειροκίνητη των 80ε.
Πίνω καλυτερο καφέ από τις κάψουλες. Βέβαια το καϊμάκι μου δεν πετυχαίνει... αν κάποιος έχει ιδεα πως το βελτιώνω ας πει.
Βασικά έχουν γραφτεί όλα αυτά απο άλλους, αλλα τα γράφω κι εγώ υπό μορφή step by step debugging.
Αν η μηχανή εχει αντλία 15bar δεν ειναι δύσκολο να πετύχετε το καϊμάκι. Πρέπει ο καφές που βάζετε να δημιουργεί το σωστό backpressure. Για να το πετύχετε αυτο:
Το πιο βασικό ειναι να πατάτε καλα τον καφέ μέσα στο φίλτρο με ενα ταμπερ πριν την εκχύλιση. Αν δεν έχετε ταμπερ αγοράστε ενα, έστω και πλαστικό.
Αν μπορείτε να πατήσετε τον καφέ τοσο πολύ ώστε το νερό σχεδόν να μην τρέχει μέσα απο τον καφέ κατα την εκχύλιση, τότε δοκιμάστε με λιγότερο πάτημα.
Αν όσο και να πατήσετε δεν καταφέρνετε να βουλώνει σχεδόν η καφετιέρα κατα την εκχύλιση, τότε χρειάζεστε πιο λεπτοαλεσμενο καφέ. Δοκιμάστε απο καφεκοπτειο. Οι συσκευασμένοι καφέδες ειναι συνήθως πολύ χοντρά αλεσμενοι.
Υποτίθεται οτι ο βέλτιστος συνδυασμός δύναμης πατήματος και βαθμού άλεσης ειναι αυτός με τον οποίο βάζετε 7γραμμαρια αλεσμενοι καφέ και κατα την εκχύλιση βγαίνουν 30 ml ροφήματος σε 25 δευτερόλεπτα.
Σε πρώτη φάση δοκιμάστε τα όλα αυτά με έναν καφέ που δεν ειναι 100% arabica.
Επίσης στο ποτήρι μου, ποτέ δεν βλέπω κατω κατακάθι, ουτε λιγο, όπως συνήθως έχουν τα καλα εσπρέσο που θα πιω έξω. Όποτε ισως να είναι κ αυτό δείγμα πως πρέπει να ζητήσω πιο λεπτό αλεσμένο καφέ.
Θα δοκιμάσω σε λιγο το τεστ με τα ml/25 δευτερόλεπτα και θα επιστρέψω με φωτό.
< >
xenos έγραψε:Ερώτηση. Έχω μια νεσπρέσσο, αλλά καταρχάς την έχω βαρεθεί και επιπλέον θεωρώ ότι ο καφές της είναι αρκετά ελαφρύς. Να διαθέσω 300+ (εκεί δεν παίζουν; ) για καφετιέρα δεν παίζει στη φάση που είμαι. Ήθελα να ρωτήσω για την bialetti brikka που μπήκε παραπάνω. Αξίζει τον κόπο όντως ή θα πετάξω τo 50άρι (2-3πλά χρήματα από άλλες);
Αν το πρόβλημα είναι ο ελαφρύς καφές πάρε Brikka αν θες να ασχοληθείς σοβαρά επένδυσε σε μηχανή-μύλο και κόκκους καφέ.
Στην 2η περίπτωση ξεχνάς τον καφέ του 2λεπτου, με την Brikka ξεχνάς καιμάκια κλπ.
dimik έγραψε:επένδυσε σε μηχανή-μύλο και κόκκους καφέ.
Για τι ποσό λέμε σε μια νορμάλ/eco/vfm επιλογή;
(μισό να πάρω το χάπι της πίεσης)
xenos έγραψε:Να διαθέσω 300+ (εκεί δεν παίζουν; ) για καφετιέρα δεν παίζει στη φάση που είμαι.
Τα θες για enduro εεε
g8777 έγραψε:Για Brewtus Expobar και Mazzer Super Jolly είσαι στο 3χιλιαρο για να πεις ότι κάτι κάνεις. Αλλιώς ελληνικό.
Και δεν παιρνω ενα αμαξι ρε με 3κ; Και με 2κ δλδ.