Y.V έγραψε:
Κρίνοντας από τις φωτογραφίες, οι διαφορά δεν είναι απλώς υπαρκτή, αλλά... χαώδης.
Θα προσπαθησω με οσο το δυνατον απλουστερα λογια να εξηγησω το γιατι!
Απλως δωστε μου μια μερα χρονο γιατι αυτες τις μερες ειμαι πνιγμενος!
Αν δεν εχεις την υπομονη, ή την τρελα, ή τον χρονο για να μαθεις, ή την διαθεση, το αποτελεσμα που θα βγαλεις με μια ελευθερη εκχυλιση θα ειναι απο πολυ χειροτερο εως μη ποσιμο!
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ έχω ρίξει την ποιότητα του καφέ μου λόγω νερού. Πρέπει να φτιάξω το σύστημα σύνδεσης μέσω φίλτρου και βάζω βρύσης.
My Flickr
.
dimik έγραψε:Δυστυχως δεν έχω χρόνο πλεον να ασχολούμαι, ξυπνάω στις 5 και γυρίζω σπίτι 20:30. Θέλω το πρωί να έχει ανάψει μόνη της, να ρίχνω τον καφέ και με ένα κουμπί να έχω τον καφέ έτοιμο για τον δρόμο.
Η συγκεκριμένη είναι ένας συμβιβασμός αλλά από Nespresso που χρησιμοποιούσα από τότε που χάλασε η Lelit πολύ καλύτερη.
Προφανώς δεν μπορεί να φτάσει η υπεραυτόματη έναν καφέ από καλό μύλο-μηχανή και expert κάτοχο.
Από εκεί και πέρα όμως έχοντας δοκιμάσει το αποτέλεσμα και των 2 μεθόδων ΔΕΝ είναι τόσο χάλια ο καφές της (σωστά ρυθμισμένης) υπεραυτόματης, αντίθετα ξεπερνάει τις προσπάθειες πολλών κατόχων χειροκίνητης που δεν έχουν είτε τα κατάλληλα μέσα, είτε γνώσεις, είτε υπομονή και σίγουρα ξεπερνάει σε γεύση τον καφέ πολλών καταστημάτων.
Με λίγα λόγια ΔΕΝ είναι κατάλληλες για connoisseurs, αλλά μπορούν να ικανοποιήσουν το 90+% του πληθυσμού.
edit: μιας και γράφτηκε για νερό, τώρα που το σκέφτομαι στο προηγούμενο σπίτι έβαζα εμφιαλωμένο στην Lelit, τώρα έχω αντίστροφη όσμωση 6 σταδίων. Μπορεί για αυτό να μου κάνει και τόση διαφορά στην γεύση
Χρειαζεται ομως κοινη λογικη. Μια σημαντικοτατη παραμετρος που επηρεαζει πολυ την τελικη γευση του καθε καφε, ειναι το νερο. Αν χρησιμοποιεις το χλωριομενο νερο την βρυσης, το χλωριο θα το βρεις και στην γευση του καφε σου.
Το αν θα επιλεξεις καποιο αξιολογο εμφιαλωμενο ή μια εγκατασταση φιλτρου στην μηχανη ειναι θεμα, στην δευτερη περιπτωση, κυριως πρακτικοτητας και αποφυγης των τακτικων αφαλατωσεων που ειναι και ο κυριος λογος βλαβων στις μηχανες. (εννοω κυριως τις βλαβες απο τα συσσωρευμενα αλατα και πολυ πολυ λιγοτερο απο τις συνεχεις αφαλατωσεις)
Y.V έγραψε:
Παρ οτι, για λογους που θελουν πολυ συζητηση, προτιμω τον κλασσικο Iταλικο cappuccino με τον καφε κυκλο και οχι αυτον τον λατοειδη του new wave που εχει επικρατησει εκτος Ιταλιας.
Y.V έγραψε:πολύ ωραίο αποτέλεσμα!
Ποιον μύλο και ποια μηχανή έχεις;
Επίσης πόση ώρα θέλει για να ζεσταθεί κ να βγάλεις εσπρέσο;
< >
When the going gets tough, the tough get going
δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μπορώ να δουλέψω σήμερα
Αν δεν βλέπουμε διαφορά με τα αποτελέσματα που ποσταρίστηκαν απο τις ακριβές αυτόματες...
Κατανοώ να προτιμάμε την ευκολία μας, αλλά να λέμε και ότι όλα ίδια είναι....