Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#378451 Μαλιστα απο 20 --> 30 50% πανω
απο 34 --> 47 38% πανω

Με τους αριθμους πολλα μαγικα μπορεις να κανεις.
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 23 Μαρ 2017, 12:20, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#378465 Γελάνε και τα πληκτρολόγια με τον άρχοντα της τεκμηρίωσης που έχει περιορίσει μία πολυπαραγοντική εξίσωση σε έναν μόνο παράγοντα - ουπς! τυχαίο! αυτόν που τον βολεύει.

Όσο για τους καπιταλιστικούς δείκτες το έγραψα και παραπάνω, πάμε άλλη μία: Εγώ παίρνω 200 κλαπατσόνια το μήνα. Και το κράτος μου παρέχει στέγη, περίθαλψη, μετακινήσεις, παιδεία, αναψυχή, διακοπές, ενδεχομένως και τροφή (προβλέπεται κι αυτό - ας πούμε ότι μας το παρέχει) και τα 200 κλαπατσόνια αυτά είναι το μέρισμά μου από τη λειτουργία του κράτους και προορίζεται αποκλειστικά για consumer goods. Εσύ παίρνεις 2000 το μήνα και δίνεις 1000 για στέγη, πληρώνεις από την τσέπη σου υγεία, παιδεία, διακοπές, τροφή, ασφάλεια ΚΑΙ consumer goods.
Ερωτήσεις:
- Έχεις 10πλάσια εισοδήματα;
- Ζεις 10 φορές πιο άνετη ζωή;
- Πόσες φορές πάνω κάνεις αποτύπωμα στο ΑΕΠ; 10; Λιγότερες από 10; Περισσότερες;
Έχει και παραπάνω ερωτήματα προς εξυπνάκηδες, απαντήστε αυτά και βλέπουμε.

ΥΓ Έκανα ένα τεστάκι στα περιβόητα τρεντς του προσδόκιμου. Έβαλα στην εξίσωση τη Γερμανία και τη Γαλλία . Ε λοιπόν είναι απίστευτο τι κακό είχαν κάνει οι παλιοκομμουνιστές στο προσδόκιμο της Δύσης. Φαίνεται από την άνοδό του μόλις έπεσε το τείχος.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#378505 Οι ερωτήσεις που κάνεις εστιάζουν στο ποσοτικό , στο ποιοτικό ή γενικά στο ότι είναι καλύτερα overall ?
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#378534 Μετράνε οι δείκτες ποιοτικό;
Άβαταρ μέλους
By dstou
#378597 Έλειπα για ώρες και βρήκα υλικό καλό. :eat:

Ας κάνει κάποιος τον κόπο να γκλουγκλάρει συγκριτικές μελέτες δυτικών με ανατολικών οικονομιών επί σιδηρούν, θα βρει πολύ υλικό και πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία, το θέμα έχει αναλυθεί αρκετά ένθεν-κακείθεν γιατί είναι/ήταν ΦΛΕΓΟΝ.
Π.χ. σε αυτή (πολύ καλή) μελέτη όπου παρουσιάζονται εξαντλητικά στοιχεία για την απασχόληση σε 3 οικονομίες (DDR, West Germany, USA) λαμβάνοντας υπόψη χιλιάδες νοικοκυριά. Εδώ βλέπουμε ότι ο μέσος μικτός μισθός στην ανατολική το 1988 ήταν 1.270 καλά μάρκα, ενώ στην δυτική 3.850 από τα άλλα. Με αναλογία μετατροπής 1:5, βλέπουμε ότι ο μέσος δυτικός έπαιρνε ...15 φορές περισσότερα φράγκα στην τσέπη του, τελείως μογγόλικη διαπίστωση φυσικά.
Ο εν λόγω μελετητής με βάση αναφοράς τη χρονιά 1991, γράφει ότι ο μέσος μισθός των ανατολικών στην ενιαία πλέον χώρα ήταν 40% του μέσου δυτικού.
Εξαιρετική όλη η μελέτη, αλλά για το θέμα μας οι σελίδες 14-15, 22-23 και ο πίνακας στην σελ. 37 του πδφ είναι μαστ, για όποιον ενδιαφέρεται και θέλει να ξεφύγει από σημειώσεις κομματικού φροντιστηρίου ή διαπιστώσεις 3ης δημοτικού.



Επίσης:
:rtfm: κοσμεί τη βιβλιοθήκη μου.

Lipschitz, Leslie; McDonald, Donogh (1990), German unification: economic issues, International Monetary Fund :s_omg
(έχει κατηγορηθεί και ως αρκετά μαρξίζον από μερικούς) :lol:

Ουσιαστικά τι κάνουν όλοι αυτοί? Προσαρμόζουν τον μισθό, τα επιδόματα πάσης φύσεως, την φορολογία και τις μη έμμισθες παροχές, και κάνουν τις προσεγγίσεις τους σε ένα ενιαίο σύστημα αναφοράς βγάζοντας σταθμισμένα και όχι ονομαστικά νούμερα σύγκρισης. Φυσικά υπάρχουν αποκλίσεις, αλλά και ταύτιση απόψεων σε πολλά σημεία.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#378600 Από 1 ως 10 πόσο ταληροποιημένες είναι οι πηγές που παραθέτεις;

Νομίζω αυτό το 10 φορές πιο άνετη ζωή αφορά ανώτερο γκεστάλ.

Απροπό μόλις είδα αυτό στο ντουβάρι του φου-βου μου.
Εικόνα

Διακρίνονται αμυδρά περιπτώσεις 7 και 8 φορές πιο άνετης ζωής.
Αυτές των 10 είναι πιο μπροστά και δεν φαίνονται.