Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#601471
Serf έγραψε:
dimviii έγραψε:
Serf έγραψε:Επίσης, Bosch-Siemens έχουν πολύ φθηνά ανταλλακτικά σε σχέση με τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Από 2-3 περιπτώσεις σε πλυντήριο ρούχων και ψυγείο,ιλαμε για ένα 50% κάτω τουλάχιστον.

< >


η πλακετα στο δικο μου πιατων εκανε 150 ευρω.Και δεν μιλαμε για ακριβο μοντελο της bosch.


Η εμπειρία μου αφορά τα εξής:
-Ράφι ψυγείου Siemens:
Ιρλανδία: €36,27 https://www.siemens-home.bsh-group.com/ ... t/00705934
Ισπανία: €14,00 https://www.siemens-home.bsh-group.com/ ... s/00705934
UK: £28,68 https://www.siemens-home.bsh-group.com/ ... t/00705934
Γαλλία: €18,23 https://www.siemens-home.bsh-group.com/ ... s/00705934
Γερμανία: €17,90 https://www.siemens-home.bsh-group.com/ ... e/00705934
Βέλγιο: €16,55 https://www.siemens-home.bsh-group.com/ ... t/00705934
Ελλάδα: €15,38 (μέσω τηλεφώνου)

- Λάστιχο στεγανοποίησης πλυντηρίου ρούχων με αντίστοιχες διακυμάνσεις τιμών. Έχει περάσει κανά χρόνος και δε βρίσκω τον κωδικο προϊόντος να παραθέσω τιμές.

Η Ελλάδα είναι η 2η φθηνότερη. UK και Ιρλανδία είναι 50+ ακριβότερες. Οι υπόλοιπες είναι κανά 10-20% ακριβότερες. Οπότε υπερβολικό το 50% που ανέφερα αρχικά.

Για UK επιβεβαιώνω τιμή στο ραφι πόρτας καθώς το έσπασαν στο προηγούμενο σπιτι που ήμουν και τους ήρθε ταχυδρομικά (+10£ τα έξοδα) .
Άβαταρ μέλους
By sargus
#601496 Ποια η γνώμη του λαού για τη φριτεζα γενικότερα; Αξίζει σαν αγορά; (Με δεδομένη την ύπαρξη παιδιών και άρα πιο συχνή ανάγκη για παραγωγή πατάτας τηγανητής)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#601498 Όχι φριτέζα κανονική τζάμπα τα λεφτά θα μπει αργά ή γρήγορα στο ντουλάπι για πάντα.

Η παίρνεις μια φτηνή τύπου https://www.amazon.co.uk/Swan-Stainless ... way&sr=8-9

ή δίνεις τα έξτρα χρήματα για τύπου air fryer για πιο υγιεινές πατάτες.

https://www.amazon.co.uk/GH840B40-Actif ... ljaz10cnVl

Έχω καιναπο τις 2, την πρώτη την έχω χρησιμοποιήσει λίγες φορές την δεύτερη την χρησιμοποιούμε αρκετά συχνά.

Η πρώτη θέλει και μερικά λίτρα λάδι κάθε φορά και δε συμφέρει, η δεύτερη θέλει 1-2 κουταλιές.


< >
Άβαταρ μέλους
By sargus
#601499 Πολύ καλή φαίνεται η 2η!
Από ότι βλέπω φτιάχνει και άλλα πράγματα εκτός από πατάτες. Εσείς πως τη χρησιμοποιήτε;
Άβαταρ μέλους
By dimik
#601513 Βασικά έχουμε την 2 σε 1 που έχει έξτρα ράφι από πάνω για το κρέας

https://www.amazon.co.uk/Tefal-YV960140 ... way&sr=8-8

Και έχουμε κάνει διάφορα κατά καιρούς όπως chicken nuggets σπιτικά με πατάτες, κεφτεδακια κλπ. Θέλει προσοχή όμως στους χρόνους γιατί μπορεί να αφυδατωσει πλήρως το φαγητό.

Γενικά οι actifry της Tefal έχουν πολύ καλά reviews από εκεί και πέρα είναι θέμα χωρητικότητας και τιμής. Εγώ την είχα πετύχει σε προσφορά γύρω στα 200 ευρώ αν θυμάμαι καλά όταν την πήρα.

< >
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#601516
sknipper έγραψε:Μήπως το ταψί χωρίζει τον φούρνο σε πάνω ζεστό και κάτω κρύο και είναι η διαφορά θερμοκρασίας που σπάει το τζάμι;


Μπίνγκο. Το ταψί καλύπτει όλη την επιφάνεια του φούρνου, οπότε σκιάζει το κομμάτι του τζαμιού που είναι σε ύψος κάτω από αυτό. Το πάνω κομμάτι 'βλέπει' απευθείας το γκρίλ και ζεσταίνεται, το κάτω κομμάτι όχι και άρα ζεσταίνεται πολύ λιγότερο (λόγω conduction κυρίως). Λόγω του thermal strain, σπάει τελικά το τζάμι.

Serf έγραψε:Η Ελλάδα είναι η 2η φθηνότερη. UK και Ιρλανδία είναι 50+% ακριβότερες. Οι υπόλοιπες είναι κανά 10-20% ακριβότερες. Οπότε υπερβολικό το 50% που ανέφερα αρχικά.

ΟΚ, αλλά η σύγκριση δεν είναι και τόσο χρήσιμη (πέρα από το πού να ψάξεις αν χρειάζεσαι ανταλλακτικά online). Πιό ενδιαφέρουσα θα είναι μια σύγκριση ανάμεσα σε κόστος συνηθισμένων ανταλλακτικών μεταξύ διαφορετικών κατασκευαστών στην ίδια αγορά (πχ. αν η BSH είναι φτηνότερη από την Electrolux κλπ).

dimik έγραψε:ή δίνεις τα έξτρα χρήματα για τύπου air fryer για πιο υγιεινές πατάτες.

https://www.amazon.co.uk/GH840B40-Actif ... ljaz10cnVl

+1 στην αεροφριτέζα. Πολύ πιο υγιεινό μαγείρεμα. Επίσης υπάρχουν και combi φούρνοι μικροκυμάτων με τις ίδιες δυνατότητες:
https://www.qualescegliere.it/forno-a-m ... 6075cs-et/
Άβαταρ μέλους
By fokion
#601526
sargus έγραψε:Ποια η γνώμη του λαού για τη φριτεζα γενικότερα; Αξίζει σαν αγορά; (Με δεδομένη την ύπαρξη παιδιών και άρα πιο συχνή ανάγκη για παραγωγή πατάτας τηγανητής)


Τηγάνι σε υγραέριο..........
Ολα τ' αλλα ειναι........... πατατες :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By gakost
#601530
fokion έγραψε:Τηγάνι σε υγραέριο..........
Ολα τ' αλλα ειναι........... πατατες :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Συμφωνώ. Εμάς μας φέρανε δώρο μια φριτέζα . Την χρησιμοποιήσαμε 2-3 φορές και μετά μπήκε στο πιο ψηλό ντουλάπι. Θέλει πολύ λάδι και είναι μπελάς. Το τηγάνι είναι το πιο βολικό.

Το μυστικό στο τηγανιτό είναι να έχεις δυνατή φωτιά και να αφήσεις το λάδι να κάψει καλά και μην πέσει πολύ η θερμοκρασία όταν ρίξεις το φαγητό μέσα, αλλιώς γίνονται μαλακά και χάλια.

Για αυτές τις συσκευές με τον αέρα προσωπικά δεν θα τις προτιμούσα. Το τηγανιτό είναι τηγανιτό θέλει λάδι. Προτιμώ να το φάω μια φορά στο τόσο, να τηγανίσω μόνο με ελαιόλαδο (δεν υπάρχει άλλο λάδι σπίτι) και να το ευχαριστηθώ παρά να έχω μια συσκευή που μου πιάνει τον χώρο και να τρώο κάτι που είναι "σαν τηγανιτό" . Αν θέλω ψητό υπάρχει και ο φούρνος.
Άβαταρ μέλους
By junior gt
#601547
gakost έγραψε:
fokion έγραψε:Τηγάνι σε υγραέριο..........
Ολα τ' αλλα ειναι........... πατατες :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:


Συμφωνώ. Εμάς μας φέρανε δώρο μια φριτέζα . Την χρησιμοποιήσαμε 2-3 φορές και μετά μπήκε στο πιο ψηλό ντουλάπι. Θέλει πολύ λάδι και είναι μπελάς. Το τηγάνι είναι το πιο βολικό.

Το μυστικό στο τηγανιτό είναι να έχεις δυνατή φωτιά και να αφήσεις το λάδι να κάψει καλά και μην πέσει πολύ η θερμοκρασία όταν ρίξεις το φαγητό μέσα, αλλιώς γίνονται μαλακά και χάλια.

Για αυτές τις συσκευές με τον αέρα προσωπικά δεν θα τις προτιμούσα. Το τηγανιτό είναι τηγανιτό θέλει λάδι. Προτιμώ να το φάω μια φορά στο τόσο, να τηγανίσω μόνο με ελαιόλαδο (δεν υπάρχει άλλο λάδι σπίτι) και να το ευχαριστηθώ παρά να έχω μια συσκευή που μου πιάνει τον χώρο και να τρώο κάτι που είναι "σαν τηγανιτό" . Αν θέλω ψητό υπάρχει και ο φούρνος.


+1.
Κι εμείς έχουμε και τις δύο και δεν χρησιμοποιούμε καμία. :lol:
Η κανονική φριτέζα θέλει πολύ λάδι (το οποίο βέβαια κάθε φορά πρέπει να αλλάζεται και να πετιέται-νόμος), και άμα ειστε δύο μεγάλοι και δύο παιδιά ξέρω γω δεν έχει νόημα. Τη βγάζει μια στο τόσο άμα ξέρω γω έχει τίποτα καλεσμένα πιτσιρίκια και θέλει να τους κάνει σνίτσελ, πατάτες πολλές και τέτοια.
Η άλλη η μαλάκια που φαγώθηκε η κυρα να πάρει (για να τρώμε και καλά είδη υγιεινης :lol: :lol: :lol:) υποτίθεται ότι κάνει πιο υγιεινό το τηγανιτό θέλει ελαχιστο λάδι, δε μυρίζει τηγανιλα το σπίτι αλλά... δεν τρως τηγανιτό. Άσε που δεν παίρνει και ποσότητα.
Καλύτερα λιγότερα τηγανιτά και τηγανακι.
Μία ωραία παντετα για πατάτες για τα πιτσιρίκια που μοιάζουν με τηγανιτές αλλά δεν είναι και είναι πολύ υγιεινές είναι να κόψεις τις πατάτες σαν τηγανιτές, τις βάζεις στο φούρνο σε μια λοδοκολλα, λιγο λαδάκι από πάνω, ελαχιστο αλατάκι, λίγο ρίγανη και γίνονται γαματες, ξερό ψημένες, σχεδόν σαν τηγανιτές, αλλά ει αι ψητές.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#601549 τηγάνι > φριτέζα...
το μυστικό είναι φυσικά το καλό λάδι και να έχει πιάσει πολύ δυνατή θερμοκρασία. Επίσης , ρίχνουμε την 1η χούφτα πατάτες και περιμένουμε λίγο ώστε να ρίξουμε και τις υπόλοιπες για να μην πέσει απότομα η θερμοκρασία του λαδιού....






tip :
Δοκιμάστε στα παιδιά σας αυτή τη συνταγή και μετά ελάτε να μου πείτε... :metalo:
Άβαταρ μέλους
By elteo
#601596
junior gt έγραψε:Μία ωραία παντετα για πατάτες για τα πιτσιρίκια που μοιάζουν με τηγανιτές αλλά δεν είναι και είναι πολύ υγιεινές είναι να κόψεις τις πατάτες σαν τηγανιτές, τις βάζεις στο φούρνο σε μια λοδοκολλα, λιγο λαδάκι από πάνω, ελαχιστο αλατάκι, λίγο ρίγανη και γίνονται γαματες, ξερό ψημένες, σχεδόν σαν τηγανιτές, αλλά ει αι ψητές.


Αυτό. Και γίνονται πεντανόστιμες. :eat:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#601600
elteo έγραψε:
junior gt έγραψε:Μία ωραία παντετα για πατάτες για τα πιτσιρίκια που μοιάζουν με τηγανιτές αλλά δεν είναι και είναι πολύ υγιεινές είναι να κόψεις τις πατάτες σαν τηγανιτές, τις βάζεις στο φούρνο σε μια λοδοκολλα, λιγο λαδάκι από πάνω, ελαχιστο αλατάκι, λίγο ρίγανη και γίνονται γαματες, ξερό ψημένες, σχεδόν σαν τηγανιτές, αλλά ει αι ψητές.


Αυτό. Και γίνονται πεντανόστιμες. :eat:

+1.
Με ενα πλεονεκτημα ακομα. Αν κρυψσουν δεν γινονται πανι σαν τις τηγανιτες αλλα μοιαζουν με φουρνου!
Άβαταρ μέλους
By sargus
#601718
gianik έγραψε:tip :
Δοκιμάστε στα παιδιά σας αυτή τη συνταγή και μετά ελάτε να μου πείτε... :metalo:


Ποια παιδιά; Την κάνω συχνά και δεν αφήνω ούτε στη γυναίκα μου ούτε στα παιδιά μου.. :lol:
Επίσης κάνω συχνά "τηγανητές" στο φούρνο στη λαδόκολλα όπως αναφέρθηκε παραπάνω και μου φαίνονται πεντανόστιμες! Δε μου λείπουν καθόλου οι τηγανητές.
Με αυτά που διαβάζω λοιπόν, δεν πρόκειται να πάρω φριτέζα. Δεν έχουμε και χώρο στην κουζίνα και επειδή με ξέρω, μετά από τον ενθουσιασμό των πρώτων φορών, μάλλον θα καταλήξει σε αχρηστία σε κανένα ντουλάπι.
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#603223 Επειδη δεν εχω χρονο να διαβαζω πολλα θελω δυο χαρες.

1) vfm εντοιχιζομενη κουζινα/εστιες
2) ψυγειο
Άβαταρ μέλους
By 224v
#603243 Πέρυσι είχα πάρει Zanussi απο το apothema.gr με 300 περιπου. Οι κεραμικές ειναι Γερμανικές ο φούρνος Πολωνία.

.