Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#653682
HighFidelity έγραψε:Μωρέ, φυσικά, τα πάντα επιτρέπονται. Ακόμη και το ξαναγράψιμο της ιστορίας. :oops:
Εγώ εξάλλου δεν έχω να πω κάτι άλλο, ως γνωστόν ανήκω στους χαμένους αυτής. :s_empathy

Από την στιγμή που το πόπολο θέλει "ασφάλεια" και "πυγμή", πολύ καλά κάνουν και ψηφίζουν τους αντίστοιχους νόμους. Διαβάζω πως ο Χρυσοχοϊδης είναι εξαιρετικά δημοφιλής... Οπότε, γιατί να μην το κάνουν;

:s_bye


To πόπολο οφείλει να αναρωτηθεί εάν θα ήθελε να υποστεί την αντιμετώπιση "ασφάλειας και πυγμής" όταν το ίδιο συμμετέχει σε μαζικές διαμαρτυρίες. Oh, wait, μόλις θυμήθηκα τους ματσεντονομάχοι να γκρινιάζουν για το ξύλο και καράτε των ειρωνικά βαφτισμένων ως αριστερών ματ. Μιλάμε για παράνοια, ή μάλλον για υποκρισία.

Περί δημοτικότητας του οποιοδήποτε, το τί γράφεται και ακούγεται έχει από απειροελάχιστη έως μηδενική αξία ΙΜΗΟ.
Άβαταρ μέλους
By trident1971
#653687 Σκεφτειτε ομως οτι αν απαγορευονται/φιμωνονται ετσι οι διαδηλωσεις, θα σταματησουμε να εχουμε και τα φαινομενα των ασφαλιτων μπαχαλακηδων παρακρατικων προβοκατορων που στιγματιζουν τους αγωνες.
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#653689 Ακριβώς. Win-Win κατάσταση, δεν περίμενα λιγότερα από την καλύτερη κυβέρνηση που έχει περάσει από την χώρα. Νομίζω δικαιώνει απόλυτα όσους την ψήφισαν :s_yes
Άβαταρ μέλους
By markvag
#653722
HighFidelity έγραψε:
Υποχρέωση του οργανωτή είναι και να ενημερώνει τους συμμετέχοντες ότι δεν μπορούν να έχουν αντικείμενα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άσκηση βίας και να ζητά την παρέμβαση των αρχών για να απομακρύνουν άτομα που φέρουν τέτοια αντικείμενα. Τέλος, ορίζει επαρκή αριθμό ατόμων, για την περιφρούρηση της συνάθροισης.

Ο οργανωτής ευθύνεται και για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες στη συνάθροιση. Θα απαλλάσσεται της ευθύνης μόνο αν είχε γνωστοποιήσει εγκαίρως τη διεξαγωγή της συνάθροισης και αποδεικνύει ότι είχε λάβει όλα τα μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή της ζημιάς.


Μπορούμε να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι λίγο σε αυτό;;; Πχ με ένα γεμάτο με νερό μπουκαλάκι του μισού λίτρου, μια χαρά βία ασκείται, ιδίως αν είναι γυάλινο... Αν το πετάξεις με δύναμη και μακριά, μπορείς να κάνεις κάποια ζημιά. Το ίδιο και με πολλά άλλα αντικείμενα. Βλέπω πάρα πολλά πράγματα γύρω μου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άσκηση βίας.

Αντίστοιχα, τι σημαίνει "επαρκής αριθμός ατόμων για την περιφρούρηση της συνάθροισης (sic)";;; Ποιος ορίζει τον επαρκή αριθμό; Επίσης, αν εγώ πάω να σπάσω μία βιτρίνα και η ομάδα περιφρούρησης με συλλάβει, με ποιο ακριβώς δικαίωμα θα το κάνει; Αν με χτυπήσει;

Ποιά είναι τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αποτροπή ζημιάς;

Ευθύνεται ο οργανωτής για μία ζημιά που μπορεί να έκανε κάποιος άλλος; Πως καθορίζεται ποιος είναι συμμετέχων στη "συνάθροιση" και ποιος απλά διερχόμενος; Θα υπάρχουν λίστες με συμμετέχοντες; :hmmm:

Φυσικά ότι έχω δει από αυτόν τον νόμο είναι γραμμένο με τέτοιον τρόπο ώστε να σταματήσουν οι διαδηλώσεις ή αν γίνει κάποια να μπουν εξουθενωτικές ποινές σε όποιον βρεθεί εκεί. Θα ήταν πιο τίμιο απλά να απαγόρευαν τις διαδηλώσεις.

Χαίρομαι πάντως που ο νόμος είναι τόσο ανοιχτόμυαλος και αφήνει την εφαρμογή στην κρίση της αστυνομίας που έχει αποδείξει άπειρες φορές ότι γνωρίζει πολύ καλά να κρίνει και να περιφρουρεί το δικαίωμα των πολιτών στη διαμαρτυρία. ΝΟΤtrident1971 έγραψε:Σκεφτειτε ομως οτι αν απαγορευονται/φιμωνονται ετσι οι διαδηλωσεις, θα σταματησουμε να εχουμε και τα φαινομενα των ασφαλιτων μπαχαλακηδων παρακρατικων προβοκατορων που στιγματιζουν τους αγωνες.


Σωστά, είναι σαν την πολιτική της χώρας με τα κρούσματα του covid. Δεν έχεις κρούσματα αν δεν κάνεις τεστ! :s_wink

Αντίστοιχα, αν απαγορεύσεις τις διαδηλώσεις (γιατί ας μην γελιόμαστε, ο συγκεκριμένος νόμος είναι ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων), δεν θα έχεις τα προβλήματα που δημιουργούν οι διαδηλώσεις.

Τώρα βέβαια, κάτι λεπτομέρειες όπως συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα, που θα βρουν να πουν μερικοί είναι @@ μέντολες.
Άβαταρ μέλους
By diplomat
#653727 Εκτός κι αν πρόκειται για ρητορικές ερωτήσεις, από ένα άτομο της παιδείας και της νοημοσύνης σου προκαλούν έκπληξη. Είναι ολοφάνερο ότι με τον αόριστο (και σε πολλά σημεία εντελώς έωλο) τρόπο που διατυπώνεται το ν/σ, οποιαδήποτε στοιχειωδώς σοβαρή υπεράσπιση των διαδηλωτών θα ξεμπέρδευε αναίμακτα αναφορικά με τις ευθύνες του οργανωτή.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#653781
diplomat έγραψε:Εκτός κι αν πρόκειται για ρητορικές ερωτήσεις, από ένα άτομο της παιδείας και της νοημοσύνης σου προκαλούν έκπληξη. Είναι ολοφάνερο ότι με τον αόριστο (και σε πολλά σημεία εντελώς έωλο) τρόπο που διατυπώνεται το ν/σ, οποιαδήποτε στοιχειωδώς σοβαρή υπεράσπιση των διαδηλωτών θα ξεμπέρδευε αναίμακτα αναφορικά με τις ευθύνες του οργανωτή.


Προφανώς και οι ερωτήσεις μου είναι ρητορικές :lol: .


Τις απαντήσεις τις ξέρω ήδη. Όπως και εσύ και οι περισσότεροι που δεν γεννήθηκαν χθες.