Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By Chrysafenia
#548560 Καλησπερα σας!!
Πρόσφατα αγόρασα ένα μεταχειρισμένο σμαρτακι 700αρι του 2002! Γενικότερα ο προηγούμενος κάτοχος δεν έκανε λογικά τα καλύτερα σέρβις οποτε το αμάξι γενικότερα θέλει πολλά πράγματα για να μην βγει άχρηστο! Απλά από την πρώτη στιγμή παρατηρώ υπερβολική κατανάλωση βενζίνης! Την πρώτη φορά το γέμισα τέρμα με 52 ευρώ γύρω στα 32 λίτρα ήταν, και μέσα σε μια βδομάδα έπρεπε να ξαναβαλω βενζίνη, χωρίς να κάνω μεγάλες και πολύωρες διαδρομές! Οι διαδρομές μου ήταν 10 χιλιομέτρων το πολύ!! Την επόμενη φορά του έβαλα 6 λίτρα βενζίνη και μέτρησα τα χιλιόμετρα και μέσα σε 60 χιλιόμετρα μου άναψε το λαμπάκι της βενζίνης.. δεν ξέρω τι να κάνω και τι να κοιτάξω στο συνεργείο μου είπανε ότι δεν χάνει από κάπου και ότι όλα είναι φυσιολογικά και το έχω πάει αρκετές φορες :(
Άβαταρ μέλους
By drdino
#548561 Μέτρα την κατανάλωση σωστά καταρχήν: από πλήρες γέμισμα σε πλήρες γέμισμα, πόσα λίτρα πήρε και πόσα χλμ διένυσες.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#548581 Να έκαψε 32 λίτρα μέσα σε μία βδομάδα μου φαίνεται εξαιρετικά μεγάλη κατανάλωση, τη στιγμή που λες πως έκανες ελάχιστα χλμ. Δες λίγο αυτό που είπε και ο παραπάνω, μέτρα τα χλμ που έκανες και ξαναγέμισέ το για να βρεις την κατανάλωση. Μέσα σε πόλη πάντως, με κρύο μοτέρ, μικρές αποστάσεις και σταμάτα - ξεκίνα λογικό είναι να καίει αρκετά... Αλλά και πάλι θεωρώ πως θα πρέπει να σου βγάλει άνετα 350χλμ το σμαρτάκι, λογικό και πάνω από 400 (εξαρτάται βέβαια πάντα από τις συνθήκες).

Αποκλείουμε βέβαια το ενδεχόμενο διαρροής από κάπου, είτε από το κύκλωμα είτε από το ίδιο το ρεζερβουάρ, αφού όπως λες το είδε συνεργείο. Εσύ έχεις δει καμιά κηλίδα κάτω από το σημείο που το παρκάρεις;;; Ρίξε μια ματιά από κάτω από το αμάξι αφού το έχεις αφήσει παρκαρισμένο για αρκετή ώρα (πχ το πρωί πριν το πάρεις), αν έχει διαρροή ενδέχεται να έχει καύσιμο στο δρόμο.

Το ενδεχόμενο απάτης του βενζινάδικου το απορρίπτουμε; Μήπως η αντλία ΕΓΡΑΨΕ 32 λίτρα, αλλά έβαλε πολύ λιγότερα; :hmmm: Βάλε και από κάποιο άλλο βενζινάδικο να είσαι σίγουρη...
Άβαταρ μέλους
By bill33
#548701 χωράει 32 λίτρα το σμαρτ;Δεν θυμάμαι για βενζίνης αλλά σε ντίζελ θυμάμαι κάτι γύρω στα 25 λίτρα ρεζερβουαρ.
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#548709 Πράγματι, 33 λίτρα. Θυμάμαι βενζινά που είχε καταφέρει να χωρέσει 34,5 σε σχεδόν άδειο ρεζερβουάρ... ήταν και η τελευταία φορά.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#548719
Scotch έγραψε:Πράγματι, 33 λίτρα. Θυμάμαι βενζινά που είχε καταφέρει να χωρέσει 34,5 σε σχεδόν άδειο ρεζερβουάρ... ήταν και η τελευταία φορά.

Μην ξεχνάς και τον λαιμό, οπότε μάλλον ήταν σωστός ο βενζινάς
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#548733 Χαλαρά έκλεβε Θωμά. Ήταν πιο πάνω από το μέγιστο που είχα (και έχω) βάλει ποτέ, και έχω πάει και πιο άδειος, σε σχέση με εκείνη τη φορά. Γενικά, από τότε που άλλαξα βενζινάδικο, κάθε φορά γέμιζα με < 3 λίτρα σε σχέση με τον απατεώνα.

Sent from my SM-N950F using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By georgex72
#548811
bill33 έγραψε:χωράει 32 λίτρα το σμαρτ;Δεν θυμάμαι για βενζίνης αλλά σε ντίζελ θυμάμαι κάτι γύρω στα 25 λίτρα ρεζερβουαρ.


To diesel 450 είχε 22 λίτρα ντεπόζιτο... κάθε 3 ήμερες πήγαινα για γέμισμα... :dizzy: