Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#367498 Δεν είδα να υπάρχει κάποιο θέμα και δεν εντάσσεται σε όλες τις περιπτώσεις στο "αυστραλιανό" τόπικ. Τα περισσότερα βέβαια καγκουρίζουν, αλλά υπάρχουν κι άλλα που κάθε απλός οδηγός βάζει στην "κούρσα" του! Αφορμή ήταν και ένα σατυρικό άρθρο που είχα διαβάσει και από τότε άρχισα να τα παρατηρώ λίγο περισσότερο. Αυτό το θέμα θέλω να το ανοίξω από το 4τφ :lol:
Φτιάχνω λοιπόν μερικές κατηγορίες και συμπληρώστε ελεύθερα.

1) Κρήτη. Ξεκινάω από το τοπικό αυτοκόλλητο που βλέπω βέβαια εδώ στην Κρήτη συνέχεια.
Εικόνα
Υπάρχουν 3 βασικές κατηγορίες.
α) οι υπερ-τοπικιστές. Ναι είμαι από την Κρήτη και το φωνάζω. Κυκλοφορεί σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στην Κρήτη. Υπάρχει και σε παραλλαγή, ελληνική σημαία με Κρήτη επάνω ή σημαία της Κρητικής πολιτείας (πριν την ένωση με την Ελλάδα) για τους σκληροπυρηνικούς της ανεξαρτησίας της Κρήτης
β) 2πλοκάμπινο 4Χ4. Είναι βασικό αξεσουάρ με την αγορά του αυτοκίνητου μαζί με τα μαύρα τζάμια και δεν διανοείται ο κάτοχος τέτοιου οχήματος να μην έχει τέτοιο αυτοκόλλητο. Είναι μπας-κλας!
γ) Αυτοκίνητα με μη κρητικές πινακίδες που κυκλοφορούν στην Κρήτη και φοβούνται τις κλήσεις για παρκάρισμα λόγω μη εντοπιότητας (ναι συμβαίνει και αυτό!)


2) Χάρτης Ελλάδος (ή ελληνική σημαία)
Εικόνα
Ίδιες κατηγορίες όπως το προηγούμενο αλλά με εθνική εμβέλεια. Ελληνάρες, εθνικόφρονες ή απλά έλληνες από υπερβάλλον ζήλο το κατέχουν. Συναντιέται και εκτός χώρας, κυρίως στις βαλκανικές, αλλά και αραβικές, όπως επίσης και σε Ελληνες του εξωτερικού κυρίως εξ Αμερικής και Γερμανίας

3) Baby on board
Εικόνα
συνοδεύεται από διάφορες παραλλαγές (princess on board κλπ) και με διάφορους ήρωες της Ντίσνεϊ και της Μαρβελ, αλλά και από διαφημιστικά παιδικών καταστημάτων και παιχνιδιών. Ο τυπικός λόγος ύπαρξης του - να προσέχει ο πίσω και να μην σφάζει φανάρια και 2πλες διαχωριστές επειδή υπάρχει μωρό στο αμάξι - δεν παίζει! Πάει πακέτο με καρεκλάκι (συνήθως group 1) πίσω δεξιά.
Νέες μαμάδες, νέοι οικογενειάρχες και κάτι ξεχασμένα σε κάτι τύπους με μπυροκοιλιές είναι οι πιο συνηθισμένοι οδηγοί. Αυτοκίνητα όλων των ειδών, από Σμαρτ έως Ε200

4) Nurburgring
Εικόνα
Κάποιοι πήγαν και το βάλαν είτε αργοί είτε χεράδες. Η πλειοψηφία όμως το πήραν από ebay ή μοναστηράκι και το μοστράρουν σαν wanna be γλήγοροι! "Το ρίνκ το έχω φάει με το κουτάλι, εκεί στην καρουσέλ, ζορίστηκα"
εμφανίζεται φυσικά σε νέους μοδάτους οδηγούς και στις γρήγορες εκδόσεις, συνήθως hatchback μοντέλων ή των απλών με κατάλληλα αξεσουάρ για να φαίνονται GTi. Tελευταία βλέπω και πολλά 46άρια του Βαλεντίνο.

5) Τέλη κυκλοφορίας (μας τελείωσαν)
Εικόνα
Παρόλο που τα αυτοκόλλητα σταμάτησαν το 2012, κάποια ξέμειναν στα παρμπρίζ. Αν είναι μόνο το τελευταίο έτος δικαιολογείται, αλλά συνήθως υπάρχει ολόκληρη η λίστα με τα έτη, στη σειρά σαν τα πρωταθλήματα της Lancia στα ράλυ ή της Ferrari στην F1.
Εμφανίζονται συνήθως σε sedan εκδόσεις αυτοκινήτων 10ετίας-20ετίας, από οικογενειάρχες οδηγούς 45+ και από παππουδογιαγιάδες 65+.

6) Μηλαράκι της apple
Εικόνα

Μοδάτοι!! Ναι έχω iphone 6 (τό χε στην συσκευασία) ή macbook, γιατί είμαι trendy και δεν μένω πίσω στην τεχνολογία.
κοπελίτσες μέχρι 25, μουσάτοι lumbersexual και χίπστερς, από μανατζερς πολυεθνικών μέχρι γραμματείς πολυεθνικών είναι στον κατάλογο.

7) ακτοπλοϊκές εταιρίες
Εικόνα

Anek, minoan lines, superfast, κλπ
Αυτά που σου βάζουν μέσα στο καράβι και περνάν 2 μέρες για να το πάρεις είδηση βρίζοντας που δεν βγαίνει. Αυτοί που βαριούνται να τα βγάλουν, παρέχουν δωρεάν διαφημιστικό χώρο.
Τα συναντάμε σε όλους τους τύπους αυτοκινήτων αλλά κυρίως σε sεντάν και SUV. Δείχνει πολυταξιδεμένους αλλά και νησιώτες που κάνουν συχνα ένα συγκεκριμένο δρομολόγιο.

8) Racing stickers
Εικόνα
Έχουμε διάφορες κατηγορίες που οι περισσότερες είναι Pure Australian:
α)κλασική λίστα για ψώνια στην πόρτα και γενικά μάρκες βελτιώσεων. Αν θες να μπεις στο κλάμπ του νέου κάγκουρα είναι must να ξεκινήσεις από ένα τέτοιο. Τα βρίσκουμε σε Accent, Scoupe, corolla, Punto κλπ και από νέους δυτικών προαστίων και άτομα βαλκανικής καταγωγής.
β) ρίγες αλά Viper και νούμερα στις πόρτες για πιο ψαγμένους (υπάρχουν και σε πολλά εργοστασιακά μοντέλα)
γ) Δράκους, κεραυνούς, φωτιές βροντές και αστραπές, γιατί είναι need for speed (εδώ πάμε πια στον κλασικό ορισμό!!!)

9) I :inlove: + (χώρα, πόλη, χωριό, νησί και ότι άλλο φαντάζεσαι)
ΕικόναΕικόναΕικόνα
κολλημένοι με οτιδήποτε? Υπάρχει το κατάλληλο αυτοκόλλητο! Δεν κάνει διακρίσεις σε φύλο, ηλικία, περιοχή. όλοι έχουν...

10) Ιατρικό σήμα και σήματα διάφορων συλλόγων.
Εικόνα
Πουλάει μούρη το ιατρικό σήμα και χρησιμοποιείς την επαγγελματική ιδιότητα, από παράνομο παρκάρισμα μέχρι όριο ταχύτητας.
Ορειβατικοί, κυνηγετικοί, τέννις, μπόουλινκ και λοιποί σύλλογοι και ομάδες είναι κι αυτοί στις υψηλές προτιμήσεις αυτοκόλλητων.

11)Διάφορα
Εικόνα
α) Πιτσιλιές χρώματος
β) Τρύπες από σφαίρες
γ) γαϊδάρους ή ταύρους (αν πήγατε Ισπανία)
δ) λουλουδάκια
ε) φρύδια στα φανάρια
στ) Ferrari σε Fiat
ζ) quadrifoglio σε Alfa
η) διαφημιστικά μαντράδων

...συμπληρώστε άφοβα....
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#367504 Ωραίο θέμα cmarin :s_thumbsup

Να προσθέσω άλλο ένα αυτοκόλλητο που δεν το βάζουν οι οδηγοί, αλλά άλλοι που αγανακτούν μ' αυτούς. :lol:

Εικόνα


Κι ένα σχόλιο αν μου επιτρέπεις. Λυπάμαι που διαβάζω ότι αν έχει κάποιος τον χάρτη ή την σημαία της χώρας του χαρακτηρίζεται ως "Ελληναράς, εθνικόφρων ή έλληνας από υπερβάλλον ζήλο"... :s_no
Άβαταρ μέλους
By Euripides
#367517 Έχω καιρό να γράψω βρε Κωστή, αλλά πρέπει να απολογηθώ για την περίπτωση 3 (Baby on board).

Το αυτοκόλλητο "Παιδί στο αυτοκίνητο" υπάρχει ακόμα στην ΑΕ, και ο λόγος είναι καθαρά συναισθηματικός (αλλά και πρακτικός γιατί έχει κοκαλώσει και είναι μπελάς...).
Τώρα που ο γιός οδηγεί, έχει την πλάκα του να οδηγεί το αυτοκίνητο με το οποίο βγήκε από το μαιευτήριο.

Εγώ υπάγομαι στην κατηγορία με του οικογενειάρχη με την κοιλιά... :whistlink:
Άλλο αυτοκόλλητο δεν μπήκε ποτέ και πουθενά σε κανένα μου αυτοκίνητο. Τα ΑΝΕΚ έβγαιναν στην επιστροφή... :iconcool:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By cmarin
#367534 Να πω κι εγώ (για να μην βγάζω την ουρά μου απ'έξω) ότι είχα:
- baby on board
- 4tForum
και έχω τώρα το σηματάκι του ΕΟΣ (ορειβατικός) και ενός καφέ-μπαρ που είναι όμορφο. :innocent:

@Ευριπίδης :thumbsup:
@Pitt, μάλλον δεν το κατάλαβες καλά. Η συνεπαγωγή έχει μία φορά και όχι το αντίθετο.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#367537 Εγώ έχω βάλει στο qashqai αυτοκόλλητο 4x4 (από αυτά τα ανάγλυφα). Είναι όμως τετρακίνητο, προς αποφυγή παρεξηγήσεων

Το colt έχει το γνωστό "Σ" του Σαρακάκη, είναι και αυτό κλασσικό σε πολλά αυτοκίνητα....
Άβαταρ μέλους
By mirage
#367555 Εμενα εχει αυτοκολλητακι civinfo.
Το παλιο ειχε 4Τforum

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By dstou
#367570 Ένα χρησιμότατο αυτοκόλλητο είναι το Ν, υπάρχει και σε φωσφοριζέ πλαστικό βέβαια. Κάνεις ότι καφριλήκι σου έρθει και δεν κορνάρει κανένας και κρατάνε αποστάσεις. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By pik.
#367586 θα μπορουσε να βγαλει αυτοκολλητο το φορουμ μας. :metalo:

το καλυτερο αντικλεπτικο για αμαξι ειναι αυτοκολλητο η αλβανικη σημαια,εστω και ρουμανικη.
Εδω στην Ιταλια με τα κλειδια ανοιχτο το αμαξι στην Ναπολι αν εχεις αυτο το αυτοκολλητακι δεν κλεβουν τιποτα (αυτα μου τα ειπε ασθενης μου carabiniero) :lol:
Τελευταία επεξεργασία από pik. και 22 Φεβ 2017, 17:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Chris
#367602 :s_rofl

Ενας γνωστος μου ελεγε το ιδιο για τη νοτα στο κεντρο της πινακιδας, το θυμαστε που επαιζε πολυ πριν καμια δεκαετια?
Άβαταρ μέλους
By Νίκος Παππάς
#367605 Εικόνα
Το μοναδικό αυτοκόλλητο που κοσμεί το σκούτερ μου.
Απο το Διεθνές εξαημερο enduro στις Σέρρες το 2008

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By pik.
#367613
Dimsabas έγραψε:Καρχαριάκι: μία γνωστή μου έλεγε ότι το κολλάνε οι μασόνοι.

:omg:
ειχα στο αμαξι παλια αυτο
Εικόνα :lol:
και αυτα επαιζαν μια εποχη
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#367633 Φάση ελληνική σημαία, ή ο χάρτης της Ελλάδος ή κάτι που να δηλώνει Ελλάδα το κάνει το 90% των ελλήνων της Γερμανίας ή βάζει το GR στην πινακίδα :lol: . Δεν το κάνουν για εθνικιστικούς σκοπούς αλλά για να αναγνωρίζει ο ένας τον άλλον και να υπάρχει ένας χαιρετισμός στον δρόμο. Έχει την πλάκα του :lol: . Είμαι στο 10% που δε δείχνω στο αμάξι από ποιά χώρα είμαι :lol: . Οι εθνικιστές ή οι βορειοελλαδίτες παίζουν μπάλα με την Βεργίνα της Μακεδονίας για την περιφέρεια όπου ανήκουν και για να δείξουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική :lol: για όποτε περνάνε από την Μακεδονια ή ΦΥΡΟΜ για να μην υπάρχουν αντιδικίες. Οι ποιό εθνικιστές, ΧΑ ή βάλτε ότι ταμπέλα θέλετε έχουν για αυτοκόλλητα την Ελλάδα με τα χρώματα της σημαίας και κανένα κρανίο, στρατιώτη ή κάτι που να δείχνει είμαι στρατόγκαυλος ακροδεξιός,κλπ.
Ελβετία στο Saxo είχαμε ελληνική σημαία αυτοκόλλητο πίσω γιατί το ήθελαν οι συγκάτοικοι, εγώ διαφωνούσα πλήρως, αλλά ήμουν μειοψηφία 3 εναντίον 1.
Αυτοκόλλητο ΑΝΕΚ και λοιπών εταιριών από καράβια στην παλιά Μέρκ παίζανε, το ποιό ύπουλο έμεινε πάνω για 2 χρόνια γιατί δεν ξεκόλλαγε με καμία δύναμη. Είχα βάλει και από το MBClub.gr όπως και πλαίσιο πινακίδας :lol: .
Τώρα με κέντρισε το αυτοκόλλητο από την σελίδα 4Drivers :inlove: αλλά τσιγγουνευομαι τα 4,90€ :lol:
Πάντως σκέφτομαι να ξεκινήσω καζούρα με αυτοκόλλητο που σκέφτομαι να δημιουργήσω για τους ντιζελάκιδες και την απαγόρευση που ξεκινάει :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: :svivhaha: