Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#595 Καλή αρχή και εδω...
Παραδόξως το cooperακι εχει ηρεμήσει το τελευταίο διαστημα.Θα σας ενημερωνω για ότι νέο.
Κατα τα αλλα ,οδήγησα ένα R56 cooper auto.Μεγάλη απογοήτευση το κιβώτιο.Αργο,θορυβωδες και ανεβάζει αρκετά τη κατανάλωση.Σε σχεση με το χειροκινητο που κυμαινεται στα 7 ,το αυτοματο είχε 9lt/100km.Με περίπου ιδιες συνθήκες οδηγησης.
Θυμίζω οτι προκειται για 6ταχυτο με μετατροπέα ροπής.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#17963 Βασικό στο θέμα κατανάλωσης αυτόματου με μετατροπέα ροπής είναι να το χειρίζεσαι όπως πρέπει. Όταν απέκτησα αυτόματο αυτοκίνητο μου πήρε κάμποσες μέρες μέχρι να αρχίσω να καταλαβαίνω πως πρέπει να το χειρίζομαι ώστε να μην σέρνεται και να μην καίει πολύ. Η μία συμβουλή που λέω στους νέους χρήστες είναι ότι θέλει πιο πολύ πάτημα στο γκάζι (δεν εννοώ ανέβασμα στροφών).
Από την άλλη ό,τι και να κάνεις η διαφορά είναι υπαρκτή και μεγιστοποιείται σε συνθήκες κίνησης σε πόλη με συχνές επιταχύνσεις. Αντίθετα σε εθνική οδό όπου κλειδώνει ο μετατροπέας η διαφορά εκμηδενίζεται.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#34096 Εξερράγη; :lol:
Άβαταρ μέλους
By Chris
#34105 στα 111.111

edit Φαντάζομαι τον Κωστή δεν θα τον ενοχλεί καθόλου αφού θα το έχει συνηθίσει αλλά δε μου αρέσει καθόλου που δεν έχει καμία διαφορά το εσωτερικό των δεικτών βενζίνης και θερμοκρασίας με το εξωτερικό. Παραείναι μίνιμαλ, εγώ θα το άνοιγα και θα του ζωγράφιζα δύο ημικύκλια με στυλό γύρω από τις γραμμούλες :s_crazy
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#34129
drdino έγραψε:Εξερράγη; :lol:

Περμένω... :lipsealed:
Πλάκα πλάκα το τελευταίο χρόνο δεν έχει βγάλει τίποτα... :hmmm: Είναι ακριβώς ένας χρόνος απο τοτε που τρύπησε το ψυγείο.
Μπορει να κάνω και λάθος βεβαια... :lol: :lol:
@chris: Οντως δεν είναι ωραίο .Απλά κοκκινιζει η τελευταία γραμμή οταν φτάσεις στα κοκκινα θερμοκρασίας ή βενζίνης...Οταν ανέβασε θερμοκρασία πέρυσι νομίζω ακούστηκε και ηχητική ειδοποίηση.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#39819 Εχουν περάσει 13500 χμ απο τη τελευταια αλλαγή λαδιών .Εχω συμπληρώσει 4 με 5 φορές απο 1 λίτρο βεβαια ενδιάμεσα....
Οπότ λέω να μην τα αλλάξω καν και να πάω με τον υπολογιστη.Δε μπορεί να μη ξέρει ο κατασκευαστης ,όλα τα έχει μελετήσει σε αυτο το αυτοκίνητο... :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By KWSN-Men
#40070 Στο συνεργείο μου έχει πει αλλαγές στην Ζέτα κάθε δέκα χιλάδες χλμ, και αλλού έχω διαβάσει αντίζτοιχα. Στα 10.000 δεν είχε κάψει σταγόρα, στα 11.200 συμπλήρωσα 400ml. Άλλαξα στα 11.500 τελικά.

Άλλα και άλλα έξοδα κάνει ο καθένας, τα λάδια νομίζω δεν πρέπει να τα τσιγγουνευόμαστε..
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#58298 Έχω κάποιες σκέψεις για αγορά μικρού αυτόματου και καλώς η κακώς το mini είναι μεταξύ αυτών (υπάρχει άλλο ένα για την ακρίβεια, αλλά δεν το λέω ακόμη, να με κράξετε για ένα κάθε φορά! :lol: ).
Πέρα από τα γνωστά προβλήματα των MINI, το αυτόματο είναι κι αυτό πρόβλημα;
Έχουν ακουστεί συγκεκριμένα θέματα;
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#58304 Όπως έγραψα και στο πρώτο post ,εγω το αυτοματο στο cooper R56 το βρήκα χάλια.Μηδενίζει παντελώς την οδιγική ευχαρίστηση ακόμα και με τα pads που δοκίμασα.
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#58308 Ο στόχος είναι η άνεση στην πόλη και η πιθανή χρήση από νέα οδηγό.
Δεν έχω σκοπό να τρέχω στα βουνά δηλαδή... :ninja:
Άβαταρ μέλους
By NickTG
#58314 Γιατί mini τότε μετά από όσα έχουν ακουστεί?
Πάρε A-class! :s_tongue :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#58350 Να τα ξαναγράψω τι βγάζουν ? :hmmm:
Τα ξέρεις λίγο πολύ...
Άβαταρ μέλους
By HighFidelity
#58363 Θα βοηθούσε μια γρήγορη λίστα. Και αν ξέρουμε κάτι για το αυτόματο κιβώτιο. Έχω δει ένα δύο που πουλιούνται με πρόβλημα, γι'αυτό ρωτώ.
Δεν υπάρχουν και οι άπειρες εναλλακτικές, αν θέλεις να αποφύγεις τους ανθρωπομεταφορείς... :oops: