Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#470322 Γενεθλια σημερα αν δεν κανω λαθος και ένα αρθρο του Πουρναρακη παρακατω

http://www.newsauto.gr/formula1-3/ta-la ... chumacher/

O θρύλος της Formula 1 και επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Michael Schumacher, δυστυχώς ζει ακόμη. Δυστυχώς περισσότερο για τον ίδιο, παρά για οιονδήποτε άλλο γύρω του.

TOY TAKH ΠΟΥΡΝΑΡΑΚΗ

Όπως ίσως θυμάστε ο M.Schumacher τραυματίστηκε ενώ έκανε σκι στις Γαλλικές Άλπεις στις 29/12/13. Μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Grenoble και υποβλήθηκε σε δυο βαριά χειρουργεία όπου διακυβεύονταν η ζωή του. Ένα περίεργο, άσχημο παιχνίδι της μοίρας τον κράτησε ζωντανό. Τον Απρίλιο του 2014 σύμφωνα με επίσημο ανακοινωθέν από την οικογένειά του, ο Schumacher έδειχνε σημάδια ενσυνείδησης και αφύπνισης. Τον Ιούλιο του 2014 βγήκε από το νοσοκομείο της Grenoble και σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειάς του είχε βγει από το τεχνητό κώμα. Τελικά τον Οκτώβριο του 2014 μεταφέρθηκε στην οικεία του στις όχθες της λίμνης της Γενεύης που είχε διαμορφωθεί κατάλληλα για την νοσηλεία του. Έκτοτε η όποια θεραπεία του και βελτίωση της κατάστασής του συνεχίζονται εκεί. Η εκπρόσωπός του Sabine Kehm είπε το 2015 ότι βελτιώνεται η κατάστασή του ενώ ένας νομικός εκπρόσωπος τoυ Schumacher είπε σε δικαστήριο το 2016 ότι ο πελάτης του δεν μπορεί να περπατήσει.

Η θεραπεία του μέχρι σήμερα έχει υπερβεί σε κόστος τα 20 εκ. ευρώ. Όταν συνέβη το ατύχημα η περιουσία του οδηγού της F1, εκτιμιόταν κοντά στα 930 εκ. ευρώ. Οπότε μικρό το κακό. Προφανώς ένας κοινός θνητός στην κατάσταση του Schumacher δε θα είχε επιβιώσει λόγω κόστους, όσο ωμό κι αν ακούγεται αυτό.


“Η υγεία του Michael δεν είναι δημόσιο θέμα οπότε δεν χρειάζονται ανακοινώσεις” είπε πρόσφατα η Kehm. Σύμφωνα με το Ross Brawn μηχανικό του Schumacher και αγωνιστικό διευθυντή της F1, σήμερα, το Νοέμβριο του 2016 η οικογένεια ακόμη ήλπιζε, ότι η κατάσταση του Schumacher είναι αναστρέψιμη.

Πρακτικά μετά την έξοδό του από το νοσοκομείο της Grenoble, δεν υπήρξε καμία ουσιαστική είδηση ή εξέλιξη στην κατάσταση του Schumacher. Τουλάχιστον απ’ όσα είναι γνωστά. Εδώ βρίσκεται κατά την άποψή μου το πρώτο λάθος της Corinna. Θα μπορούσε μια φορά το εξάμηνο ή το χρόνο να υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση από την οικογένεια που θα απέκλειε όλη την παραφιλολογία που έχει αναπτυχθεί γύρω από το θέμα. Φαινόμενα τύπου πωλείται σημερινή φωτογραφία του Michael, για ένα εκατομμύριο και άλλα πολλά, ανυπόστατα….

Ένα δεύτερο πιο σημαντικό θέμα είναι η διατήρηση του Schumacher στη ζωή. Προφανώς ο Γερμανός πρωταθλητής δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και εξαρτάται από άλλους. Εκτιμώ ότι αν ο ίδιος μπορούσε να επιλέξει δε θα ήθελε για τον εαυτό του τέτοια ζωή.

Προφανώς τόσο η Corinna όσο και ο αδερφός του Ralf Schumacher δεν έχουν τις γνώσεις για να αξιολογήσουν την κατάσταση του Michael και να πάρουν οριστικές αποφάσεις. Επίσης είναι δύσκολο να εμπιστευτείς κάποιον που πληρώνεται για να “συντηρεί” μια τέτοια κατάσταση. Ευχή μας χρονιάρες μέρες είναι να τον λυπηθεί ο Θεός και να τον λυτρώσει. Ότι κι αν σημαίνει αυτό, είτε -μακάρι – να κάνει το θαύμα του και να τον επαναφέρει, είτε να τον πάρει κοντά του να τρέχουν μαζί με τον Ayrton στις πίστες του ουρανού. Ευχή μας το 2018 να λυτρωθεί από το μαρτύριό του ο Schumacher.


Δεν ξερω αν συμφωνω ή αν διαφωνω.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#470374 Κοντολογίς (TM) εννοεί να δει τα ραδίκια ανάποδα?

Sent from my G8141 using Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#470408 Υπήρχε λόγος να γίνει αυτή η ανακοίνωση ?
Προσπαθεί να μας θυμήσει ότι είναι εδώ και ότι υπάρχει και ψάχνει μια θέση σε μεγάλο κανάλι να επανέλθει στην Α! Εθνική της TV ?
Του έκατσε ένα βάρος στο στομάχι από τους κουραμπιέδες και είπε να ξαλαφρώσει ?

Είσαι και συνονόματος πανάθεμα σε ! Και να πώ ότι είχες και άψογες μεταδόσεις να πω πάει στο διάολο, τι να πρωτοθυμηθεί κανείς από αυτές, αν αυτά τα μαργαριτάρια σου εξαργυρωνόντουσαν θα ήσουν ζάπλουτος.
Άβαταρ μέλους
By Same_old_story
#470416 Την γνώμη του είπε ο άνθρωπος. Αμέσως πέσατε να τον φάτε :rant:

Προσωπικά συντάσσομαι με τον GeoF1 - με άλλα συμφωνώ και με άλλα όχι τόσο... :innocent:
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#470419 Ο Πουρναράκης είναι ένα άθλιο ΜΠΑΖΟ το οποίο τρώμε στη μάπα επειδή έχτισε ένα προφίλ ειδήμονα (??λολ?) στην F1 όσο εργαζόταν στην ΕΡΤ.

Από μέτριος ως κακός δημοσιογράφος κατέντησε ένα σίχαμα.
Ο παραπάνω σχολιασμός δεν έχει να κάνει μόνο με το παραπάνω πόνημα το οποίο έχει ξεκάθαρο στόχο να προσελκύσει προσοχή ακόμα και αν αυτή η προσοχή είναι επιπέδου χλέπα στη μάπα, αλλά με διάφορες ακυρότητες που έχει γράψει κατά καιρούς.

Αντί να κράξει (αν αυτό ήθελε) όσους εκμεταλλεύονται την κατάσταση της υγείας του MS πετάει έναν υπανθρωποειδή εμετό επιπέδου 'δυστυχώς ζει' και μετά βγάζει από την τρύπα του διάφορα ταληράκια άλλα λιγότερο άλλα περισσότερο άκυρα που δεν αλλάζουν όμως την ουσία της κουράδας που είναι κατά βάση το αρθράκι.

Όσο υπάρχει κόσμος που ασχολείται σοβαρά με τον Πουρναράκη (ακόμα και για να μπει στη διαδικασία να του γράψει δημόσια ότι είναι ένα σίχαμα και μισό), τόσο αυτός θα έχει τη δύναμη να γράφει δημόσια τέτοιους εμετούς.
:)
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#470514 Θεωρώ ότι δεν έχει το δικαίωμα να προβεί σε τέτοια πρόταση όταν βασικά δεν έχει κανένα απολύτως στοιχείο για να την δικαιολογήσει.
Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι ο MS, αν επικοινωνεί ή όχι, αν μπορεί να κουνήσει τα χέρια του ή όχι, αν καταλαβαίνει κλπ. Και εφόσον μπορεί και δεν τους γονατίζει οικονομικά γιατί να μην επιλέγει αν μπορεί να παραμένει σε ζωή και να βλέπει και να χαίρεται από κοντά τα παιδιά του. Ίσως εγωιστικό αλλά πάντως να υπενθυμίσω ότι στην Ελβετία υποστηρίζεται η εθελούσια ευθανασία. Αν θέλει, μπορεί να την κάνει χωρίς να περιμένει τον Πουρναράκη...
Άβαταρ μέλους
By STK
#584098 Μιας και έρχεται το Monaco...

"Μεταξύ άλλων οδηγικών θεμάτων που έχουν να κάνουν κυρίως με τη διαχείριση του γκαζιού και την απολυτότητα στα χέρια, θα ήθελα να νιώσετε ότι ο τιτανομέγιστος -στα 43 του- σε εκείνο τον ιστορικό γύρο άλλαξε την κατανομή πίεσης των φρένων ΑΝΑΜΕΣΑ στις δύο κορυφές του chicane εισόδου της Πισίνας.
Όχι, κάτσε, να το εξηγήσουμε ξανά... ΑΝΑΜΕΣΑ στα δύο apex."

Άβαταρ μέλους
By STK
#597698 "I'm always careful with such statements, but it's true. I saw the race together with Michael Schumacher at his home in Switzerland," Todt told Radio Monte

A close friend of Schumacher, Todt is one of few select people who regularly visits the Formula One legend at his home in Switzerland.

https://www.nzherald.co.nz/sport/news/a ... d=12254011
Άβαταρ μέλους
By STK
#603815 Michael Schumacher treated in Paris for secret treatment
The seven-time world champion Formula 1, seriously injured in December 2013, was taken care of Monday afternoon at the Georges Pompidou European Hospital in Paris. He follows a treatment in the greatest secrecy.

http://www.leparisien.fr/faits-divers/m ... MO858DB7Ak
Άβαταρ μέλους
By DAP
#603822 Μακαρι και να ακουσουμε και μια καλη ειδηση .........
Άβαταρ μέλους
By melos86
#603823 Φοβαμαι πως εχει περασει τοσος καιρος που δεν θα ακουσουμε κατι ευχαριστο... :(
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
#603845 Παντως σταθηκε ολοσωστα η οικογενεια του. Αν αρχιζανε καθε λιγους μηνες και λεγανε "εγινε το ενα με το Michael" ή "εγινε το αλλο" θα δινανε τροφη για ραδιο αρβυλα και οπως τα ξεχειλωνουν τα παντα τα ΜΜΕ για να πουλησουν, θα διαβαζαμε ιστοριες με δρακους.

Τουλαχιστον τωρα ξερουμε απλα οτι τα πραγματα δεν ειναι καλα και εφοσον ειναι σαφες οτι υπαρχει ΜΗΔΕΝΙΚΗ ενημερωση δεν τολμαει κανενας να αρχισει να γραφει ιστοριες για να τσιμπαει κλικ και να πουλαει φυλλαδες απο τον πονο του αλλου.

Μακαρι να στρωσει η υγεια του παντως. Αμαρτια να βλεπεις τοσο δυνατο ανθρωπο να ειναι ανημπορος :s_sad