Forum για τη Formula 1
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#491313 Δηλώσεις ομάδων 2018

Πρώτη φάση μέχρι Κυριακή 11 Μαρτίου 2018, 23:59

> Δηλώνετε εδώ τρεις ομάδες κατά σειρά προτίμησης (ή και παραπάνω αν θέλετε, ίσως χρειαστεί). Οι ομάδες είναι αυτές που συμμετέχουν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1 συν την ομάδα του forum "Petrolheads Forum Racing" (PFR).
> Προτεραιότητα δηλώσεων βάσει της περσινής βαθμολογίας στο πρωτάθλημα Pick'em.
> Οι καινούριοι συμμετέχοντες δηλώνουν επίσης εδώ και από τώρα τις προτιμήσεις τους και κατατάσσονται με την έναρξη της Β' φάσης στις ομάδες, με χρονική προτεραιότητα (δηλαδή πότε έκανε το ποστ).
> Μετά την παρέλευση της προθεσμίας (δηλαδή από Δευτέρα 12 Μαρτίου) ξεκινά η Β' φάση. Σε αυτήν η προτεραιότητα συνεχίζει να είναι μόνο χρονική και οι δηλώσεις παραμένουν ανοιχτές μέχρι και τον τελευταίο αγώνα του πρωταθλήματος.
> Σε κάθε ομάδα θα υπάρχουν δύο slots. Αν συμπληρωθούν οι δυάδες σε όλες τις ομάδες τότε θα ανοίξει και μία τρίτη θέση, αρχικά στις 5 τελευταίες ομάδες του πρωταθλήματος, δηλαδή στις: Renault, Toro Rosso, Haas, McLaren και Sauber.

Ιδού η περσινή βαθμολογία Pick'em:
Εικόνα

Διαθέσιμες Ομάδες
Mercedes
Ferrari
Red Bull Racing
Force India
Williams
Renault
Toro Rosso
Haas F1 Team
McLaren
Sauber
Petrolheads Forum Racing
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#491323 Στοιχεία πρόβλεψης

Σε κάθε αγώνα προβλέπουμε:
-Τους πρώτους 6 οδηγούς της τελικής κατάταξης του GP
-Τον οδηγό και τον χρόνο της Pole Position
-Τον οδηγό και τον χρόνο του Fastest Lap

Απονομή βαθμών:
για την τελική 6αδα κατάταξης
- 5 πόντοι για πρόβλεψη οδηγού στη σωστή θέση
- 3 πόντοι για πρόβλεψη οδηγού σε θέση +/- 1 από τη σωστή.
- 1 πόντο για κάθε άλλη περίπτωση πρόβλεψης οδηγού εντός 6αδας

για την pole position και τον ταχύτερο χρόνο (fastest lap)
- ΟΔΗΓΟΙ: 2 πόντοι για σωστή πρόβλεψη οδηγού pole position και 2 για πρόβλεψη ταχύτερου γύρου αντίστοιχα.
- ΧΡΟΝΟΙ: 1 ως 3 πόντους για εύστοχη πρόβλεψη χρόνου pole position και ισάριθμους πόντους για ταχύτερο γύρο, με μέγιστη απόκλιση +/- 1 sec (1000 ms) από τον αντίστοιχο πραγματικό χρόνο. Η απονομή βαθμών είναι αναλογική, για απόκλιση είτε προς τα κάτω είτε προς τα πάνω.

>>>>>>>>>>

Κανονισμοί

1. Το σύνολο κάθε πρόβλεψης γίνεται σε ένα post.
2. Το όνομα κάθε οδηγού συμπληρώνεται σωστά ή με τρόπο που να είναι άμεσα προφανές. Ορθογραφικά λάθη επιτρέπονται (άνθρωποι είμαστε..) εκτός της περίπτωσης χρήσης αρχικών γραμμάτων (δεν θα μαντεύουμε όμως..). Τα παρατσούκλια εκλαμβάνονται ως λανθασμένη πρόβλεψη, ακόμη και τα πολύ προφανή (πχ. KR, Kimi, Kimi Raikkonen, Raikkonen - αλλά όχι SW, KP, gastone, κλπ.)
3. Οι χρόνοι Pole Position και Fastest Lap δίνονται σε milliseconds ή σε minute:seconds.milliseconds
(81.375, 81375, 1min 21sec 375msec, 1:21.375)
4. Λάθος στον τρόπο καταχώρησης ενός πεδίου της πρόβλεψης ακυρώνει το συγκεκριμένο πεδίο.
5. Προβλέψεις ή edit στις προβλέψεις γίνονται μέχρι την έναρξη των ελεύθερων δοκιμαστικών του Σαββάτου (FP3). Οποιαδήποτε πρόβλεψη μετά την έναρξη του FP3 δεν θα λαμβάνεται υπόψιν. Παράκληση για τη χρήση του Quote για κάθε έγκαιρο edit. Εκπρόθεσμο edit ακυρώνει όλη την πρόβλεψη, ακόμη κι αν είναι ορατή πρότερη εμπρόθεσμη πρόβλεψη.
6. Επίσημος χρονομέτρης ορίζεται το ρολόι του φόρουμ.
7. Επίσημα θεωρούνται τα αποτελέσματα που δημοσιεύονται στο http://www.fia.com
8. Οδηγός F1 που αντικαθιστά άλλον κατόπιν έναρξης των προβλέψεων, θεωρείται αυτοδίκαια ότι αντικαθιστά και τυχόν πρόβλεψη του προγενέστερου από κάποιον συμμετέχοντα.
9. Χρόνο pole position και poleman θεωρούμε τον ταχύτερο στο Q3. Στην περίπτωση ποινών θέσεων, ακολουθούμε την κατάταξη που δίνει το Fia.com.
10. Η συμμετοχή με προβλέψεις σε κάθε GP δεν είναι υποχρεωτική. Φυσικά έτσι δεν λαμβάνετε βαθμούς από το συγκεκριμένο GP.
11. Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό έχει κάθε μέλος που είναι εγγεγραμμένο στο φόρουμ.
12. Υπεύθυνοι για τη λειτουργία του διαγωνισμού είναι οι ripper και JarnoT.
13. Δεν υπάρχει χρηματικό έπαθλο, συμμετέχουμε όλοι μόνο γιατί μας αρέσει.

>>>>>

Παράλληλα πρωταθλήματα

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΒΑΘΜΩΝ
Βαθμολογία βάσει πόντων, όπως υπολογίζονται από τις προβλέψεις σε κάθε αγώνα.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΔΗΓΩΝ F1
Βαθμολογία βάσει βαθμών F1 (25 βαθμοί ο 1ος, 18 ο 2ος, 15 ο 3ος, ..., 2 ο 9ος και 1 ο 10ος), σύμφωνα με την κατάταξη πόντων προβλέψεων κάθε αγώνα. Σε περίπτωση ίσων πόντων από προβλέψεις, και οι δύο οδηγοί λαμβάνουν τους βαθμούς της θέσης.

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΜΑΔΩΝ F1
Βαθμολογία βάσει των βαθμών των δύο (το μέγιστο) οδηγών της ομάδας που θα συγκεντρώσουν την υψηλότερη βαθμολογία. Οι 2 καλύτεροι οδηγοί από κάθε ομάδα, ανεξαρτήτως της θέσης τους στην τελική κατάταξη αγώνα, ορίζουν μια νέα κατάταξη και οι 10 πρώτοι αυτής δίνουν βαθμούς στην ομάδα τους. Ομάδα που υποστηρίζεται από 1 μόνο οδηγό, τότε παίρνει τους βαθμούς μόνο αυτού.
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#491433 Renault.

Αν την θέλει ο JarnoT, επειδή χαλάει πολύ χρόνο με την διοργάνωση :s_howdy και αυτό είναι πάνω από βαθμολογίες, Williams.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#491521 Toro Rosso

Στάλθηκε από το HUAWEI VNS-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Άβαταρ μέλους
By Νίκος Παππάς
#491533 Red Bull (τριτη χρονια και φαρμακερη;)

PFR
Άβαταρ μέλους
By JarnoT
#491685 Σχετικά με τα ονόματα κάποιων ομάδων που θα αλλάξουν, κλπ, εννοείται θα κάνουμε κι εμείς τη μετάβαση. Ως έχουν τα πήρα από f1.com.
Άβαταρ μέλους
By ripper
#491918 1. McLaren

Θα ειμαι στα της διοργάνωσης αλλά αν δεν μπει και κανενας αλλός ,δύσκολα τα πράγματα. Πέρυσι τον άφησα μόνο του τον JarnoT.