Μαστορέματα για όσους πιάνουν τα χέρια τους
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#299060
GTS έγραψε:To ταμπλω είναι από το 2ο Κλειω, ενώ το τιμονι από το 1ο? Το αμαξωμα το 1ο Κλειω δεν
είναι?


Σωστά, το αμάξωμα είναι Clio 1, το ταμπλώ είναι Clio 2 RS, το τιμόνι αυτό το φόραγαν τα 5 Raider, R19 16V, R21 Turbo, R21 turbo quadra και ίσως και άλλα.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#299064
Dodger έγραψε:Κύριε Παναγιώτη πότε σκοπεύει να το τελειώσει;


Ελπίζει μέχρι το τέλος του 2016 γιατί δουλεύουμε κιόλας δεν ασχολούμαστε με το αμάξι συνέχεια, μένει το μοντάρισμα του μοτέρ, τα φρένα και η μετατροπή του πίσω άξονα του Clio 1 σε Clio 2 στα άκρα με από Clio 2 RS. Θα βάλω φωτό από τον άξονα.

Ο άξονας του Clio 1 είναι με ράβδους στρέψης και του Clio 2 είναι ημιάκαμπτος, το άκρο στον άξονα του Clio 1 είναι ένας πείρος πρεσαρισμένος και δεν μπορείς να ρυθμίσεις κάμπερ και σύγκλιση - απόκλιση, στο Clio 2 RS είναι ο πείρος βιδωτός και μπορείς με λαμάκια να αλλάξεις την ρύθμιση του, γίνεται τώρα η μετατροπή, αλλά δεν έχω πολύ χρόνο να βοηθήσω, είναι στη μέση της δουλειάς τώρα.

Μετά είναι και τα φρένα που και αυτά θα περάσουν από το χέρι μου, τα εμπρός θα είναι δίσκοι ποιότητας motosport από Ford Fiesta WRC πισινοί Φ300 με δαγκάνες 4 εμβόλων χαμηλού προφίλ της Wilwood που στην 15άρα ζάντα group A της renault sport χωράνε οι 300άρηδες δίσκοι, οι πίσω δίσκοι θα είναι οι μαμά γιατί είναι μόνο4.5kg βάρος, ίσως κάποια στιγμή του κάνω όλο το μουγιέ από αλουμίνιο να ελαφρύνει στα 3KG.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#299212
bibendum έγραψε:αυτο το αυτοκινητο θα παρει αδεια να κυκλοφορει στους δρομους; ειναι ειδικη κατασκευη για καποιον ειδικο σκοπο;


Ειδική κατασκευή για ειδικό σκοπό.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#299352 Στην πρώτη φωτό με τα φρένα, στο αριστερό μέρος βλέπω το σωληνάκι να περνάει μέσα από μια τρύπα πηγαίνοντας προς καμπίνα ρυθμιστή κλπ. Αυτή η τρύπα μου φαίνεται κάπως μικρή και αν μείνει έτσι δεν υπάρχει φόβος να βρεί το σωληνάκι στη λαμαρίνα; Μήπως πρέπει να μπει κάποιο προστατευτικό γύρω από το σωληνάκι;
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#299403
sknipper έγραψε:Στην πρώτη φωτό με τα φρένα, στο αριστερό μέρος βλέπω το σωληνάκι να περνάει μέσα από μια τρύπα πηγαίνοντας προς καμπίνα ρυθμιστή κλπ. Αυτή η τρύπα μου φαίνεται κάπως μικρή και αν μείνει έτσι δεν υπάρχει φόβος να βρεί το σωληνάκι στη λαμαρίνα; Μήπως πρέπει να μπει κάποιο προστατευτικό γύρω από το σωληνάκι;


Φ16mm η τρύπα και Φ6mm το στερεομένο ακίνητο και σκληρό σωληνάκι, όχι δεν υπάρχει φόβος γιατί δεν κουνιέται τίποτα εκεί, δεν είναι ευκαμπτο το σωληνάκι το οποίο περνάει στο κέντρο της τρύπας στην οποία θα λαστιχένιο O΄ring με εγκοπή και πατούρα ειδικό για καθρέφτη αυτοκινήτου, θα μπεί όταν ντυθεί το πάτωμα με τις μοκέττες του.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#300875
nido έγραψε:Παναγιώτη, με κρεμαγιέρα τι θα κάνετε τελικά (δε θυμάμαι αν σε είχα ρωτήσει πιο παλιά)?


Νομίζω ότι θα αφήσει την ίδια του Clio 1, για το Williams είχε βρεί να βάλει υλεκτρουδραυλική από Clio 1 1.4, ίσως την βάλει εδώ, ακόμα δεν έφτασε εκεί, τώρα υπάρχει θέμα με την μετατροπή των άκρων του πίσω άξονα που μάλλον θα φτιάξουμε δικά μας άκρα γιατί μας λείπουν 14mm από το μήκος του ακραξόνιου.

έχεις pm
Άβαταρ μέλους
By nido
#301154 Παρεμπιπτόντως κάπου πρέπει να έχω κι ένα σετ τακάκια για πίσω άξονα που μου είχε στείλει η Carbotech με λάθος backplates (βλ. αριστερό στη φωτό) τα οποία αν "κουρευτούν" στην κάτω πλευρά τους (θέλει αρκετή δουλειά βέβαια και δεν ξέρω πόσο εύκολα γίνεται, αφού τη φρέζα θα τη σκίσουν...) μπορεί να παίζουν ωραία αν τα θέλει κι αυτά ο Στέφανος.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#301268
nido έγραψε:Παρεμπιπτόντως κάπου πρέπει να έχω κι ένα σετ τακάκια για πίσω άξονα που μου είχε στείλει η Carbotech με λάθος backplates (βλ. αριστερό στη φωτό) τα οποία αν "κουρευτούν" στην κάτω πλευρά τους (θέλει αρκετή δουλειά βέβαια και δεν ξέρω πόσο εύκολα γίνεται, αφού τη φρέζα θα τη σκίσουν...) μπορεί να παίζουν ωραία αν τα θέλει κι αυτά ο Στέφανος.

Εικόνα


Θα τα κόψει με το δισκάκι το 0.8mm, εσύ τα έχεις ή είναι μέσα στο κουτί που έχω εγώ εδώ ?

Νομίζω ότι οι δίσκοι σου είναι 242mm ενώ του Clio 1 238mm οπότε θα θέλουν λιγότερη δουλειά, πάντως φοράνε τα ίδια τακάκια.
Άβαταρ μέλους
By nido
#301276 247x8 υποτίθεται πως είναι, ρίξε μια μέτρηση να το επιβεβαιώσουμε αν τους έχεις πρόχειρους. Δε θυμάμαι αν στο κουτί έχω και τα τακάκια, αν όχι θα τα έχω μαζί με τα παλιά μου στο σπίτι οπότε θα τα βάλω στο αμάξι να στα αφήσω όταν σε δω. AX6 πάστα σαν αυτή που έχω εμπρός-πίσω.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#301286
nido έγραψε:247x8 υποτίθεται πως είναι, ρίξε μια μέτρηση να το επιβεβαιώσουμε αν τους έχεις πρόχειρους. Δε θυμάμαι αν στο κουτί έχω και τα τακάκια, αν όχι θα τα έχω μαζί με τα παλιά μου στο σπίτι οπότε θα τα βάλω στο αμάξι να στα αφήσω όταν σε δω. AX6 πάστα σαν αυτή που έχω εμπρός-πίσω.


ΟΚ Νίκο, αμ θέλεις ρίξε μια ματιά γιατί ο Στέφανος βρήκε μόνο δίσκους στο κουτί.