Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#529295
Corto Maltese έγραψε:Έχω 15 λέβα κρατημένα από προηγούμενο ταξίδι, ειδικά για τη βινιέτα. :iconcool:


Αν αποφασίσεις για Κομοτηνή να ξέρεις στο Κίρτζαλη έχουν ξεσκιστεί στα ειδικά σαμαράκια για μείωση της ταχύτητας , μερικά δεν τα παίρνεις εύκολα χαμπάρι, θέλει προσοχή. Εκτός κι σου άρεσαν μικρό οι dukes του Hazzard. :twisted:
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#532528 Επιστροφή λοιπόν στα πάτρια εδάφη, καιρός για ανασκόπηση:

1. Δρομολόγιο και μέρη.

Από Θεσσαλονίκη, κατευθυνθήκαμε κατευθείαν στο Βουκουρέστι. Οι ενδοιασμοί μου για την επιλογή του δρομολογίου ήταν εν πολλοίς αβάσιμοι. Η παράκαμψη της Σόφιας έχει ολοκληρωθεί, στα βουνά είναι όλο αυτοκινητόδρομος και ηλίθια όρια του στυλ 100 με μπλόκο σε αυτοκινητόδρομο έχουν κοπεί. Το χάλι είναι στο κομμάτι Γκιούργιου (Δούναβης) - Βουκουρέστι, όπου κάνεις 1,5 ώρα τα τελευταία 70χλμ.

Στο Βουκουρέστι μείναμε 3 βράδια δηλαδή 2 πλήρη 24ωρα. Δε μας περίσσεψε και χρόνος, αλλά τον γεμίσαμε με επισκέψεις σε mall. Οπότε συμπερασματικά μάλλον ήταν πολύς. Το ιστορικό του κέντρο είναι σχετικά μικρό σε έκταση και εκτός από επισκέψεις σε 2 πάρκα (Chismigiu & Herastrau) όλα τα άλλα που έχει να κάνει κάποιος είναι μουσεία και mall. Από μουσεία, αυτό στο οποίο πάνε όλοι είναι το "Μουσείο-Χωριό" που βρίσκεται στο πάρκο Χεραστράου και είναι ένα τεχνητό χωριό με σπίτια από όλη τη χώρα. Ενδιαφέρουσα βόλτα και φτηνή (όπως όλα τα θεάματα στη Ρουμανία).

Μετά από 3 βράδια στην πρωτεύουσα, τα επόμενα 3 ήταν στο Μπρασόφ. Η διαδρομή που επιλέχτηκε ήταν (ορθώς) το Τρανσφαγκαρασάν, δυστυχώς όμως η μέρα ήταν Σάββατο και η ταλαιπωρία απίστευτη. Στην κορυφή του δρόμου και δίπλα από την υπέροχη Lacul Bâlea υπάρχει ένα τούνελ που σε βγάζει από τη νότια μεριά των Καρπαθίων (Τρανσυλβανικών Άλπεων για την ακρίβεια) στη βόρεια. Φάγαμε 2 ώρες με παγωνιά και βροχή λόγω μποτιλιαρίσματος. Τώρα αν είχε δίκιο ο Κλάρξον και είναι ο καλύτερος δρόμος; Σίγουρα είναι καταπληκτικός. Σίγουρα έχει μεγάλες εναλλαγές τόσο οδηγικά, όσο και από πλευράς τοπίου. Τεχνητή λίμνη, φυσική λίμνη, δάση μικρού, μεγάλου υψομέτρου, ενδιάμεση ζώνη, ζώνη χωρίς βλάστηση. Γρήγορες στροφές σε μερικά σημεία, φουρκέτες και καλή ορατότητα. Αξίζει να τον κάνετε όλοι, απλά αν θέλετε συμβουλή όχι όπως το έκανα εγώ, αλλά από βορρά προς νότο.

Το Μπρασόφ είναι μία πολύ όμορφη πόλη, αξίζει μία μέρα να της αφιερώσει κανείς. Τη δεύτερη μέρα πήγαμε σαν καλοί τουρίστες στο κάστρο Bran (ή γνωστό και ως κάστρο του Δράκουλα) και στη Σινάια με το Peles. Μόνο που ήταν Δευτέρα και όλα ήταν κλειστά εκτός από τα πολύ τουριστικά μέρη όπως το Bran. To Bran δεν είναι κάτι άσχημο ούτε κάτι πανάκριβο, οπότε αν μπορείτε να αντέξετε κανένα μισάωρο σε ουρές δείτε το. Το Πέλες από έξω μοιάζει περισσότερο με παλάτι παρά με κάστρο, πάτε οπωσδήποτε αν είστε με γυναικεία συντροφιά. Τα γύρω μέρη είναι βαλκανικά χειμερινά θέρετρα με ότι αυτό σημαίνει.

Από το Μπρασόφ κατευθυνθήκαμε προς το Κλουζ μέσω Σιγκισοάρα. Η Σιγκισοάρα είναι ένα must visit. Είναι ένα κατοικημένο κάστρο όμορφο. Δεν ξέρω αν αξίζει ολόκληρη μέρα, αν δεν είστε πιεσμένοι από χρόνο ίσως. Αλλιώς ένα 4-5ωρο είναι ότι χρειάζεται. Γύρω από την πόλη υπάρχουν διάφορες καστροεκκλησιές. Περάσαμε από μία που βόλευε στο δρόμο μας, αλλά να πω τη μαύρη αλήθεια δεν εντυπωσιάστηκα. Ίσως έπρεπε να πάμε και σε καμία ακόμα εκτός δρόμου.

Το Κλουζ ούτε κλαίει ούτε γελάει. Δεν το λες και άσχημο, αλλά δε θα μου λείψει αν δεν το ξαναδώ. Αν σας φέρει ο δρόμος καλώς, αν δε σας φέρει ο δρόμος δεν ξέρω αν αξίζει παράκαμψη για να το δείτε. Στα περίχωρα όμως υπάρχει ένα ενδιαφέρον αξιοθέατο με όνομα Salina Turda. Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο που έχει δημιουργηθεί μέσα στις τρύπες ενός παλιού ορυχείου. Σαν ορυχείο δε λέει πολλά, σαν πάρκο επίσης δε λέει πολλά, αλλά το σκηνικό είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό. Αν ταξιδεύετε με παιδιά επισκεφτείτε το, αν δεν έχετε εγώ θα πρότεινα μία επίσκεψη με μικρό καλάθι. Αυτό το συνοδέψαμε με ημερήσια εκδρομή στο πολύ όμορφο Σιμπίου. Βαριέμαι να γράφω τα αντίστοιχα πάλι, συνιστάται ανεπιφύλακτα. Το πρόγραμμα έλεγε ημερήσια στο Μαραμούρες και διανυκτέρευση την επόμενη στο Σιμπίου με επιστροφή μέσω Τρανσαλπίνας. Τελικά το πρόγραμμα άλλαξε και χάσαμε την Τρανσαλπίνα.

H επόμενη μέρα είχε Μαραμούρες. Και καλά που τελικά βάλαμε και διανυκτέρευση γιατί αλλιώς η απογοήτευση θα ήταν μεγάλη. Αν κάποιος διαβάσει οδηγούς για τη Ρουμανία, αναφέρονται στο Μαραμούρες ως μία περιοχή απομονωμένη, ξεχασμένη σε άλλη εποχή. Αυτό δεν ισχύει. Μπορεί να ίσχυε πριν από 5 ή 10 χρόνια, αλλά όχι τώρα. Έχει χωριά στη Φλώρινα πχ που είναι σαφώς φτωχότερα. Είναι όμορφα, αρκετά γραφικά (σε μία χώρα που δεν έχει πολλά γραφικά χωριά, εδώ έχει πολλά), οι πιο φιλόξενοι άνθρωποι της χώρας. Οι αγρότες θερίζουν με τις κόσες σαν το χάρο και φτιάχνουν θημωνιές με δικράνια, αλλά στο χωράφι πάνε με Μερτσεντικά και Τζιπάρες. Το μοναδικό Dacia στο Μαραμούρες ήταν το νοικιάρικο ενός Ισπανού που έμενε στο ίδιο ξενοδοχείο με μας. Και όπως μας είπε, έχει χωριά στην Ισπανία πολύ φτωχότερα από το Μαραμούρες. Συνοψίζοντας, είναι μία πολύ όμορφη περιοχή, αλλά δεν είναι το πέρασμα σε μία άλλη εποχή όπως το διαφημίζουν. Η διανυκτέρευση όμως βοήθησε να δούμε τα θετικά. Αν απλά περνούσαμε με το αμάξι θα βρίζαμε ακόμα. Για την ιστορία μείναμε στο χωριό Breb. Εξαιρετική επιλογή γιατί δεν είναι πάνω σε κάποιον δρόμο, οπότε μπορείς να βολτάρεις στο χωριό χωρίς αμάξια και φασαρία.

Από την επόμενη μέρα άρχισε η επιστροφή με μοναδική στάση στη συμπαθητική Τιμισοάρα, καλή επιλογή για να φτάσει κάποιος άνετα στην Ελλάδα την άλλη μέρα.

Ακολουθούν και άλλα ποστ με το φαγητό, την κατάσταση στους δρόμους, τους ανθρώπους και τα συμπεράσματα
Άβαταρ μέλους
By rafi
#532575 Εχω να μελετησω.. Αναμενουμε και τη συνεχεια..

.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#532603 2. Οδήγηση στη Ρουμανία.
Όποιος προγραμματίζει εκδρομές στη Ρουμανία ας έχει υπόψη του ότι εκτός αυτοκινητοδρόμων μία μέση ταχύτητα είναι τα 60-70 χιλιόμετρα. Δηλαδή αν δείτε 200χλμ απόσταση υπολογίζετε ένα 3ωρο μίνιμουμ. Οι δε αυτοκινητόδρομοι είναι έτσι σχεδιασμένοι ώστε εκτός του Κωνστάντσα - Βουκουρέστι, να εξυπηρετούν όσους (κυρίως νταλίκες) θέλουν να κινηθούν προς την Ουγγαρία/ΕΕ και όχι τις εσωτερικές μετακινήσεις, έτσι με 2000χλμ εντός της χώρας δεν πρέπει να έκανα πάνω από 200 σε αυτοκινητόδρομους.

Οι δρόμοι τους είναι κατά 80-90% καλοί με καλό οδόστρωμα, μόνο που πάσχουν από χάραξη. Για την ακρίβεια η χάραξη δεν άλλαξε ποτέ, φτιάχνουν με αργούς ρυθμούς αυτοκινητόδρομους χωρίς να πειράζουν στο υφιστάμενο δίκτυο τη χάραξη. Έτσι βασικότατοι άξονες διασχίζουν κάθε χωριό. Αν τώρα πάρουμε υπόψη ότι τα Ρουμάνικα χωριά έχουν ελάχιστο βάθος (μάξιμουμ 2 σπίτια) και άπειρο μήκος, ακόμα και άξονες με τεράστιες ευθείες όπως πχ ο άξονας Ε671 που πηγαίνει παράλληλα με τα ουγγρικά σύνορα σε εντελώς πεδινό έδαφος να σε αναγκάζει να κινηθείς μέσα σε χωριά με χαμηλό όριο. Το χαμηλό αυτό όριο δεν αντιλήφθηκα να γίνεται ιδιαίτερα σεβαστό, αλλά δεν αγνοείται και πλήρως έτσι σε κάθε χωριό η ταχύτητα πέφτει στα 60-80 εξαρτάται ποιον έχουμε μπροστά μας. Αν δεν έχουμε κανέναν δε θα ρίσκαρα πάνω από 70.

Γενικά μπλόκο δεν είδα ούτε ένα (ψέματα είδα ένα στο αντίθετο ρεύμα) και κάμερες είδα λίγες σε κάτι εντελώς σαπίδια θήκες. Αλλά εδώ λένε ότι πέφτουν φωτογραφίσεις. Ίδωμεν αν θα μας έρθει κανένα μπιλιετάκι. Γενικά σπάνια οδηγάμε μόνοι μας, οπότε σε οικισμούς κάνουμε ότι κάνει και ο μπροστινός.

Τα προβλήματα στην οδήγηση στη Ρουμανία είναι άλλα όμως. Δεν υπάρχει κανονικότητα ούτε στις στάσεις ούτε σε καφέ/εστιατόρια. Μπορεί να έχει κάθε 5' κι από ένα και μόλις πεις "στο επόμενο σταματάω" να μη βρεις ούτε εσοχή να σταματήσεις για λίγο για 2 ώρες (μου έτυχε 2 φορές αυτό). Τα χωριά τους δεν είναι ωραία (με τα δικά μου κριτήρια) και σχεδόν ποτέ δεν έχουν κάτι που να θυμίζει καφέ. Έχουν κάτι magazin mixt ή alimentar τα οποία είναι μπακάλικα με ένα τραπεζάκι έξω και ομπρέλα διαφήμιση μπύρας, όπου τρως και πίνεις ότι αγόρασες μέσα, κατά 99% συσκευασμένο.

Βενζίνη βρίσκουμε μόνο σε οικισμούς και μεγάλους δρόμους οπότε ένα σχετικό πλάνο θέλει
Άβαταρ μέλους
By rafi
#532666 Μια ερωτηση κρισεως τωρα.. Με αναρτηση στα ορια της αντικαταστασης παμε Ρουμανια και αλλαζουμε επιστρεφοντας (εκτος και αν την παρουμε στο χερι, οποτε κανουμε και ενα review της τοπικης αντιπροσωπειας) η παμε με καινουρια αναρτηση και την στρωνουμε στις ρουμανικες λακουβες; Απο οτι καταλαβα οι δρομοι ειναι σχετικα καλοι..

.
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#532668 Εγώ θα το έφτιαχνα πριν να πάω, όχι μόνο για το φόβο μην χαλάσει και τρέχω σε ξένη χώρα αλλά και γιατί θα υποβαθμίσει σημαντικά την εμπειρία του road trip
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#532736 Τη φτιάχνεις πριν. Δεν κινδυνεύεις περισσότερο στη Ρουμανία από ότι εδώ και με την παλιά ανάρτηση σε κάτι βουλγάρικους δρόμους θα φτάσεις στη Ρουμανία και θα τρέμεις ολόκληρος.
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#532773 3. Κόστη, φαγητό, ψώνια, κάτοικοι

Γενικά στη Ρουμανία τη βγάζουμε φτηνά. Όχι όσο φτηνά μπορεί να φαντάζονται κάποιοι και ειδικά στο Βουκουρέστι που δεν είναι και πολύ φτηνότερα από οποιοδήποτε ελληνικό μέρος πλην Αθήνας. Αλλά όποιος ξέρει να ψάχνει και να αποφεύγει κακοτοπιές μπορεί να τη βγάλει στην εκδρομή με ένα ημερήσιο κόστος (μαζί με φαγητό και διαμονή) όχι πολύ πάνω από το κατοστάρικο, αν είμαστε και τυχεροί ίσως και κάτω από αυτό.

Η βενζίνη έχει κάπου μεταξύ 5,6-5,8 λέι (4,6 η ισοτιμία αυτή τη στιγμή), ενώ το ντίζελ αγγίζει τα 6 λέι. Οι συνθήκες όμως οδήγησης στη χώρα μου έριξαν την μέση κατανάλωση στα 5,5 λίτρα και το συνολικό κόστος κίνησης περίπου 30% κάτω σε σχέση με την Ελλάδα. Μία φορά μετά από γέμισμα σε Lukoil σε μία επιτάχυνση που έκανε κόμπιασμα, δεν ξαναέβαλα Λουκ και δεν μου συνέβη κάτι επιπλέον. Γενικά όμως θέλει καλή βενζίνη γιατί οι ευκαιρίες για προσπέρασμα σε νταλίκες είναι λίγες και πιεσμένες οπότε καλού κακού θέλει κατέβασμα σε 3η και σανίδωμα και εκεί θες το αμάξι να σε ακούσει, δεν έχεις χρόνο για ανυπακοή.

Το φαγητό είναι σχετικά φτηνό. Πρέπει να έχεις πολύ ακριβά γούστα για να ξεφύγεις το 10αρικο κατ' άτομο (δε μετράω τα ποτά γιατί η γυναίκα μου δεν πίνει, οπότε η μπίρα μου δεν ανεβάζει πολύ το λογαριασμό) και εκεί άντε να πας στα 15. Στο Βουκουρέστι δυσκολεύεσαι να βρεις ρουμάνικο εστιατόριο. Υπάρχει ένα διάσημο με εντυπωσιακό εσωτερικό ονόματι Caru cu Bere, θα κάνω ειδική αναφορά γιατί οποιος ψάξει για φαΐ στο Βουκουρέστι θα πέσει σίγουρα πάνω του. Φάτε αν βρείτε ή κλείσετε τραπέζι μέσα. Είναι πολύ όμορφη εμπειρία, είναι όσο όμορφο δείχνουν οι φωτογραφίες παραπάνω. Αλλά αν είναι να κάτσετε έξω και να μην απολαύσετε τον υπέροχο χώρο, φάτε κάπου αλλού. Όχι πως είναι μάπα, αλλά δεν είναι κάτι ιδιαίτερο.

Γενικότερα οι καλές μερίδες έχουν μεταξύ 30-40 λέι αλλά συχνά το συνοδευτικό το παραγγέλνεις και το πληρώνεις εξτρά. Οι σαλάτες δεν είναι το δυνατό τους σημείο. Εγώ έπαιρνα, αλλά μόνο σε 1-2 μέρη ευχαριστήθηκα σαλάτα. Τώρα όσον αφορά τις συνταγές. Παίζει πολύ το κρέας ή λουκάνικο με φασόλια το οποίο μου αρέσει έτσι κι αλλιώς και το οποίο το τσάκισα. Μερικές δε φορές το αποτέλεσμα είναι αρκετά εντυπωσιακό
Εικόνα
Η μαγική λέξη βέβαια στη Ρουμανία είναι "μαμαλίνγκα". Δεν ξέρω γιατί την τρώνε, δεν ξέρω αν και γιατί τους αρέσει. Θα τη βρείτε σε κάθε συνταγή. Παραγγείλαμε 4-5 φορές, σόρι αλλά πιο άνοστο πράμα δεν υπάρχει. Αντικαθιστά μάλλον το ψωμί και παίρνει γεύση από τα ζουμιά; Μπορεί. Πάντως υπάρχει παντού, προφανώς και μία φορά θα τη δοκιμάστε αλλά μικρό καλάθι πάνω από όλα.

Με τα εστιατόρια και τα καφέ βέβαια υπάρχει ένα θεματάκι. Η λέξη "επαγγελματισμός" στα γκαρσόνια είναι πιο άγνωστη κι από τη λέξη "ασκαρδαμυκτί" :lol: Δεν μπορώ να φανταστώ ρουμάνικο γκαρσόνι ή γκαρσόνα (πλην παρουσιαστικού τοπ μόντελ) που θα γλίτωνε την απόλυση στην Ελλάδα, εντός ώρας. Όταν το γκαρσόνι πρέπει να κάνει διάλειμμα για τσιγάρο ή μουχαμπέτι στο κινητό, σόρι ατυχήσατε. Επιτρέπονται πυρηνικά, σεισμοί, θεομηνίες, ΔΕΝ επιτρέπεται να διακοπεί το γκαρσόνι από το τηλεφώνημα. Συνήθως δε, πάνε στο απέναντι πεζοδρόμιο μην τους ενοχλήσει κανείς αγενής πελάτης με τίποτα αηδίες του στυλ "πέρασε ένα τεταρτάκι, μήπως να παραγγέλναμε;" Θα μπορούσα να λέω ιστορίες από σερβιτόρους/ες στην κοσμάρα τους για ώρες :lol: Γενικά όμως, αν δείτε στυλ αντιμετώπισης "ω ρε φίλε, καλά περνούσαμε χωρίς πελάτες" να ξέρετε ότι είναι μάλλον ο κανόνας.

Και μία κουβέντα για τον κόσμο. Οι Ρουμάνοι είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί. Δεν είναι και Σέρβοι που αν δούνε ότι είσαι Έλληνας βγάζουν και το βρακί τους να σου δώσουν, αλλά δεν είναι και Ούγγροι ή Βούλγαροι (ειδικά οι τελευταίοι είναι ο πιο κατσούφης και αγενής λαός που έχω δει).
Τελευταία επεξεργασία από Corto Maltese και 04 Σεπ 2018, 14:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#532795 4. Συμπέρασμα

Κάπου διάβασα ότι όποιος επισκέπτεται τη Ρουμανία καλά θα κάνει να πάει πρώτα στο Βουκουρέστι, γιατί αλλιώς θα αναρωτιέται τι πήγε να κάνει εκεί. Ίσως είναι λίγο υπερβολικός ο χαρακτηρισμός, αλλά πλέον τον κατανοώ πλήρως.

Αν πάμε στη Ρουμανία και δεν έχουμε πολλές μέρες ο χώρος στον οποίον θα κινηθούμε είναι το τρίγωνο Μπρασόφ, Σιμπίου, Σιγκισοάρα. Οι 3 ομορφότερες πόλεις και στα γύρω βουνά βρίσκονται τα γνωστότερα χιονοδρομικά, τα γνωστότερα κάστρα και παλάτια και οι 2 θρυλικοί δρόμοι της χώρας το Τρανσφαγκαρασάν και η Τρανσαλπίνα, για την οποία οι ντόπιοι λένε ότι είναι ένας πραγματικά άγριας ομορφιάς δρόμος, καμία σχέση με το Τρανσφαγκαρασάν που είναι πλέον πολιτισμός και τουρισμός. Δεν πήγα στα παραδουνάβια, δεν πήγα στη Βουκοβίνα που έχει τα πασίγνωστα μοναστήρια της Μολδαβίας, δεν πήγα στις παραλίες.

Όπου πήγα μου άρεσε η χώρα είναι όμορφη, με πάρα πολλές εναλλαγές αν εξαιρέσουμε κάτι βαρετές πεδινές διαδρομές δε βρήκα κάτι άσχημο. Ακόμα και το Μαραμούρες μας άρεσε πάρα πολύ, αν και δεν ήταν αυτό που περιμέναμε ήταν μία πάρα πολύ όμορφη περιοχή.

Πάτε όσο είναι ακόμα όμορφα και φτηνά. :)
Άβαταρ μέλους
By dimik
#532811 Για το customer service των Ρουμάνων το επιβεβαιώνω κι εγώ κι εκτός της χώρας τους, έχει αρκετές χιλιάδες εδώ και πολλούς\ες σε θέσεις customer service όπου ο σταρχιδισμός και η κατήφεια πιάνουν κόκκινο.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#532840 ενδιαφερον εχει και το Δελτα του Δουναβη για επισκεψη… αλλα θελει πιο πολλες μερες… Για το αναφερθεν εστιατοριο στο Βουκουρέστι συμφωνω και εγω να προτιμηθεί οπωσδηποτε...
Άβαταρ μέλους
By rafi
#535885 @Corto
Φοβερο και πολυ εξυπηρετικο το ριβιου. Για καποιο λογο δεν ειχα καταλαβει οτι το ειχες γραψει και ημουν στην αναμονη για τα τελευταια μερη.

Για να δουμε, θα καταφερουμε να την κανουμε την ανοδο και φετος; Τα οικονομικα δεν ειναι χαλια, αλλα καραδοκει βαρυς χειμωνας και εργασιες στο αυτοκινητο.

.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#539177 Λοιπόν, κλείστηκε ΣΚ Βουκουρέστι, 9-11 Νοεμβρίου. Διάβασα όλο το νήμα και γενικά έχω πάρει μία ιδέα. Το θέμα είναι το εξής...θα πάμε εκεί 6 κάγκουρες (πιθανότατα η τελευταία φορά στη ζωή μας που καταφέρνουμε να συντονιστούμε όλοι η παρέα χωρίς γυναίκες) και ψάχνουμε συγκεκριμένο lifestyle. Αυτοκίνητο θα υπάρχει, νοικιάσαμε ένα Merc Vito, αλλά δε νομίζω να βγούμε έξω από την πολη.

Τα ερωτήματα είναι τα εξής: που είναι καλύτερα να μείνουμε? Κοιτάμε κυρίως Airbnb αλλά δε σκαμπάζουμε από περιοχές. Καλό θα ήταν να υπάρχει εύκολο πάρκινγκ και σχετική ασφάλεια.

Επίσης που παμε για να πιούμε? Παίζει καθόλου νυχτερινή ζωή? Από τιμές ξέρουμε περίπου τι να περιμένουμε? Λογικά πιο φθηνά από εδώ, σωστά?

Οποιαδήποτε άλλη info ευπρόσδεκτη. :)
Άβαταρ μέλους
By gianik
#539183 Θα επαναλάβω, ζακέτα να παρεις μαζι σου κ.... προφυλακτικά... :) :)

.