- 29 Αύγ 2018, 14:33
#531567
Ένα μικρό update σχετικά με Πάρο και κυρίως σε ότι αφορά το φαί. Το νησί πραγματικά δεν παίζεται σ' αυτό τον τομέα και πλέον το κατατάσσω στο ίδιο επίπεδο με Κρήτη.
Πιο συγκεκριμένα:
Χαρούλα: Ταβέρνα παλαιάς κοπής σε μία γραφική πλατεία της Μάρπισσας (καταπληκτικό χωριό) που τη δουλεύουν 2 γεροντάκια με τα παιδιά/εγγόνια τους. Τρομέρα μαγειρευτά για όσους αρέσκονται, εγώ δεν τρελαίνομαι, τύπου κόκκορας κοκκινιστός, μοσχαράκι λεμονάτο, μουσακάδες κτλ. Όλα όμως γιαγιαδίστικες γεύσεις και τιμές αστείες (κάτω από 20€ το άτομο και απλά είσαι +2 κιλά φεύγοντας).
Siparos: είχα φάει και το Πάσχα εκεί αλλά ήταν προκαθορισμένο το μενού και αποκλειστικά κρέας και δεν είχα ξετρελαθεί. Όλοι όμως λέγανε κι επιμένανε ότι είναι φοβερό. Οπότε όταν ειδοποιηθήκαμε ότι είχε ξεμείνει ένας τελευταίος ζωντανός αστακός και ένα καλό τσαούσι (±3kg), επιλέξαμε τον πρώτο με μακαρόνια και καλώς πράξαμε. Γενικά δεν έχω σε πολύ εκτίμηση την αστακομακαρονάδα αλλά οι τύποι έφτιαξαν σοβαρό πιάτο. Είχαμε βέβαια και καλή περιποίηση λόγω γνωριμίας και έκατσαν και μας έβγαλαν κάθε ψαχνό από κεραίες, πόδια κτλ. Τρομερό επίσης και το καρπάτσιο χταποδιού όπως και οι λουκουμάδες με τυρί. Τιμές αναμενόμενα υψηλές (120€ το κιλό έχει ο αστακός, εμείς πληρώσαμε αρκετά λιγότερα) αλλά άξιζε. Είχε και πολύ δυνατές καραβίδες ψητές αλλά δε με άφησαν.
Και κάτι τελευταίο για την Αντίπαρο...προς τι όλη η φασαρία δε μπορώ να καταλάβω. Έχω πάει μόνο βράδυ βέβαια αλλά πραγματικά όταν δίπλα έχεις την Πάρο, δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος να ασχοληθείς. Το ίδιο ισχύει και για κάποιες διαφημισμένες παραλίες της Πάρου, πχ Φάραγγας, που είναι για μία φορά και τέλος. Υπάρχουν άπειρες καλύτερες, οργανωμένες και μη, που αξίζουν πολύ περισσότερο.