Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#829488 Έφτασα σήμερα τα ξημερώματα Θεσσαλονίκη από Έσσεν Γερμανίας.

Διανυκτέρευσα στο Graz σε ένα ωραίο ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο, στο οποίο διανυκτέρευαν μόνο ταξιδιώτες. Ξυπνήσαμε χθες στις 7 με τα παιδιά, πρωινό, βενζίνη και στις 9 και κάτι ξεκινήσαμε.

Σε 14μιση ώρες φτάσαμε Θεσσαλονίκη, κάνοντας χθες 1250 χλμ.

Όσον αφορά τα σύνορα:

Σλοβενία-Κροατία δεν είχε έλεγχο.
Κροατία-Σερβία 40 λεπτά
Σερβία-Βόρεια Μακεδονία 40 λεπτά
Βόρεια Μακεδονία-Ελλάδα 25 λεπτά

Είχε αρκετή βροχή στο δρόμο.

Οδήγησα εγώ τα πρώτα 350 χλμ, μετά 350 χλμ η σύζυγος και τα τελευταία 550 χλμ προς το βράδυ τα έκανα εγώ.

Πρώτο πράγμα στην Ελλάδα αφού βάλαμε τα παιδιά στα κρεβάτια και ξεφορτώσαμε το αμάξι ήταν να πάρω κρέπα και μίλκο…

Έχω να πω όμως πως με λύπη μου συνειδητοποίησα πως έχουμε τα χειρότερα σύνορα, τον χειρότερο δρόμο, ένα τεράστιο μπ@ρδέλο…

Ο Έλληνας τελωνειακός με ρώτησε αν έχω να δηλώσω κάτι. Του είπα όχι και περάσαμε…

Τα 5ευρα από τους Βορειομακεδόνες για τον καφέ δε τα συνάντησα ούτε εγώ…

Τα παιδιά υπήρξαν τύπος και υπογραμμός. Δεν τους δίνω ούτε tablet, ούτε videogames ακόμη. Έπαιζαν uno στο αμάξι, Lego κτλ…

Ήταν οκ μπορώ να πω, δεν κουράστηκα ιδιαίτερα… Τελευταία φορά το έκανα πριν 2 χρόνια προς Γερμανία.

Το μοναδικό σφάλμα ήταν πως κάπως με έστειλε το Navi από δρόμο Έδεσσας-Θεσνίκης και πέρασα από Κορδελιό κτλ. Δεν είχα περάσει ποτέ από εκεί στη ζωή μου. 12:00 το βράδυ μου φάνηκε εντελώς χάλια…

Τελικά όπως είπαμε, Ελλάδα ένα τεράστιο μπάχαλο-μπ@ρδέλο. Αλλά από την άλλη η κατάθλιψη στις βόρειες χώρες δίνει και παίρνει, οπότε ο καθένας επιλέγει ό,τι θέλει.

Πάω να πάρω μπουγάτσα, μίλκο, καφεδάκι στην πεθερούλα και μετά να δω το εργοτάξιο στο σπίτι και να πάθω 2-3 εγκεφαλικά. Ο μηχανικός μου είναι ταξιδάκι στο Περού…! Μόνος μου θα τα λέω, μόνος μου θα τα ακούω…
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#829500 Ωραίος, καλώς ήρθατε στην Ελλάδα.
Ναι δυστυχώς πληρώνουμε διόδια για ανύπαρκτους δρόμους.
Δεύτερο πράγμα μετά το Μιλκο (μόνο free) παραγγελία Tesla MY

.
Άβαταρ μέλους
By George_Prix
PeterPan έγραψε:Σε 14μιση ώρες φτάσαμε Θεσσαλονίκη, κάνοντας χθες 1250 χλμ

Κοροιδο πιαστηκες. Αν το 460αριζες σαν τον Τζι, σκαρτες 3 ωρες δρομος ειναι :shifty:
Άβαταρ μέλους
By mirage
#829507 Θα είχε ενδιαφέρον να το έκανε αυτό σε οποιαδήποτε χώρα απο αυτες που πέρασε πλην Ελλάδας.
Άβαταρ μέλους
By bebes
PeterPan έγραψε:Έφτασα σήμερα τα ξημερώματα Θεσσαλονίκη από Έσσεν Γερμανίας.

Διανυκτέρευσα στο Graz σε ένα ωραίο ξενοδοχείο στο αεροδρόμιο, στο οποίο διανυκτέρευαν μόνο ταξιδιώτες. Ξυπνήσαμε χθες στις 7 με τα παιδιά, πρωινό, βενζίνη και στις 9 και κάτι ξεκινήσαμε.

Σε 14μιση ώρες φτάσαμε Θεσσαλονίκη, κάνοντας χθες 1250 χλμ.

Όσον αφορά τα σύνορα:

Σλοβενία-Κροατία δεν είχε έλεγχο.
Κροατία-Σερβία 40 λεπτά
Σερβία-Βόρεια Μακεδονία 40 λεπτά
Βόρεια Μακεδονία-Ελλάδα 25 λεπτά

Είχε αρκετή βροχή στο δρόμο.

πολύ καλός χρόνος δεδομένων του καιρού, της εποχής και της...ημέρας (Κυριακή βρε αθεόφοβε; :lol:)
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#829511 Το έκανα δώρο γενεθλίων στη σύζυγο.

Σήμερα έχει γενέθλια και 00:00 και κάτι περνούσαμε τα σύνορα για Ελλάδα…

Σημαδιακό!
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#829514 Να την χαίρεσαι PeterPan. Καλή διαμονή, διακοπές, μετεγκατάσταση!!
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#829517 Να την χαίρεσαι PeterPan.
Καλή μετεγκατάσταση

.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#829525 Αντε με το καλό η μετακόμιση στο ανακαινισμενο σπίτι και φυσικα καλή νέα αρχή.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#829642 Καλώς ορίσατε στα πάτρια! Μακάρι να μη μετανιώσετε για την επιλογή επαναπατρισμού.

Στα δικά μας. Προχθές κάναμε το Αθήνα - Σόφια. Στα σύνορα περάσαμε χωρίς καθυστέρηση. Χθες κάναμε το Σόφια - Ζάγκρεμπ. Καμιά ώρα αναμονή τόσο στην είσοδο στη Σερβία όσο και στην έξοδο από Σερβία. Για την έξοδο Εγγλέζος συν-Τεσλίτης που συναντήσαμε στον πρώτο σταθμό φόρτισης στην Κροατία μας ανέφερε ότι πέρασε από δευτερεύοντα διόδια λίγο πιο δίπλα... όπου συνάντησε μόνο ένα αυτοκίνητο μπροστά του!!!

Σήμερα η διαδρομή θα είναι μικρή γιατί θα κάνουμε βόλτα το πρωί στο Ζάγκρεμπ . Και μετά Λιουμπλιάνα.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
Serf έγραψε:Καλώς ορίσατε στα πάτρια! Μακάρι να μη μετανιώσετε για την επιλογή επαναπατρισμού.

Στα δικά μας. Προχθές κάναμε το Αθήνα - Σόφια. Στα σύνορα περάσαμε χωρίς καθυστέρηση. Χθες κάναμε το Σόφια - Ζάγκρεμπ. Καμιά ώρα αναμονή τόσο στην είσοδο στη Σερβία όσο και στην έξοδο από Σερβία. Για την έξοδο Εγγλέζος συν-Τεσλίτης που συναντήσαμε στον πρώτο σταθμό φόρτισης στην Κροατία μας ανέφερε ότι πέρασε από δευτερεύοντα διόδια λίγο πιο δίπλα... όπου συνάντησε μόνο ένα αυτοκίνητο μπροστά του!!!

Σήμερα η διαδρομή θα είναι μικρή γιατί θα κάνουμε βόλτα το πρωί στο Ζάγκρεμπ . Και μετά Λιουμπλιάνα.
Ευχαριστώ πολύ!

Χθες το βράδυ φτάσαμε Θεσσαλονίκη δεύτερη φορά οδικώς. Αυτή τη φορά διανυκτερεύσαμε με τη σύζυγο στο Wels στην Αυστρία, γιατί την Παρασκευή ξεκινήσαμε στις 18:00 το απόγευμα από Essen και στις 2:00 τα ξημερώματα αποφασίσαμε να διανυκτερεύσουμε εκεί.

Πολύ ωραίο ξενοδοχείο, τέλειο στρώμα και απίστευτο πρωινό, υπόγειο πάρκινγκ. Ibis αλυσίδα, όχι τίποτα το ιδιαίτερο, αλλά όχι και φθηνό για Last Minute book (150€ με πρωινό το δίκλινο). Μου άρεσε πολύ.

Χθες μετά το πρωινό, ξεκινήσαμε στις 9:30, φούλαρα και βουρ.

Σε 14 ώρες παρά κάτι ήμασταν Θεσσαλονίκη. Σύνορα άδεια, μου δημιούργησε μανούρα ο αστυνόμος των Σκοπίων στα σύνορα για Ελλάδα. Μου είπε να κατεβάσω το πίσω παράθυρο, το κατέβασα λίγο γιατί θα έπεφτε έξω μια τσάντα της συζύγου και αυτός είπε «αφού δεν το κατεβάζεις όλο, πάνε στον τελωνειακό να τα κατεβάσεις όλα».

Ο τελωνειακός ήταν πιο cool, έβγαλα 3-4 τσάντες έξω και εν τέλει με άφησε. Πήγα να του δώσω κάτι αλλά δεν το πήρε, δεν ήθελε.

Στην ελληνική πλευρά κανένα πρόβλημα.

Μας έπιασε και μια καταιγίδα στα Σκόπια, για 100 χλμ πηγαίναμε αργά, και για 10 λεπτά σταμάτησα να περάσει κάπως. Άνοιξαν οι ουρανοί, ευτυχώς δεν έπεσε χαλάζι. Στα βενζινάδικα έγινε black out…

ΥΓ: οι Σέρβοι στα σύνορα τί έχουν πάθει; Την προηγούμενη φορά μου ζήτησαν νερό, τώρα σοκολάτα… Δεν παίρνουν κάτι από το σπίτι να τρώνε στη βάρδια;!!!
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#835404 Όχι, τον Αύγουστο ήθελε νερό κρύο και τώρα της έδωσα 2 Kit Kat και χάρηκε…

Είχα και μια ανοιχτή Milka, αλλά μάλλον δε θα την έπαιρνε!

Με ρωτούσαν πόσα λεφτά έχω πάνω μου… Τους έλεγα 250-300€ ! Με κοιτούσαν σαν εξωγήινο! Δεν είμαι των μετρητών γενικώς. Και αυτά που έλεγα πολλά ήταν…

Γενικώς είναι οκ η διαδρομή για εμένα. Σε αυτό συνεισφέρει πολύ πως και η σύζυγος οδηγεί και βγάζει χλμ και επίσης ένα ξενοδοχείο με καλό στρώμα κ με καλό πρωινό.