Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By citastak
#604060 Έκανα πρώτη "μεγάλη" βόλτα με το GS μου την Κυριακή, πηγαίνοντας σε φίλο έξω από την Πάτρα.
Τον νέο δρόμο δεν τον είχα ξανακάνει - μου άρεσε πολύ. Ωραίες στροφές, σωστές κλίσεις. Επιτέλους ένας σύγχρονος δρόμος.
Το πήγαινε δεν με κούρασαν καθόλου. Δεν είχε κίνηση, είχε και δροσιά ειδικά στα σημεία τα οποία περνούν δίπλα στη θάλασσα, όνειρο ήταν. Πήγαινα με 130-150 ενώ έκανα και κανά δυο ανοίγματα μέχρι ψηλότερα, αλλά στιγμιαία. Στην επιστροφή είχε κίνηση και ο κόσμος μ@λ@κιζότ@ν, οπότε πήγα πολύ συντηρητικά με τα μάτια μου 1000, ειδικά στην προσέγγιση και στην αναχώρηση από τα διόδια. Κουράστηκα από το ότι ήμουν στην τσίτα (υπήρχαν κάτι σούπερ ζώα που έφευγαν από τη ΛΕΑ, κατέληγαν στην αριστερή και ανάποδα σε μερικά δευτερόλεπτα).
Έκανα 520 χλμ - πολύ μου άρεσε!

- Από κατανάλωση, το Roadtrip έγραψε 5,9λτ/100 στο πήγαινε. Στο γύρνα φαντάζομαι λιγότερα, αλλά δεν έβαλα βενζίνη φτάνοντας στην Αθήνα. Καθόλου κακό για 1200 κυβικά!
- Χρειάζομαι μεγαλύτερη ζελατίνα. Είμαι 1,81μ και σκάει στην πάνω μεριά του κράνους ο αέρας της ζελατίνας. Παρότι έχω αθόρυβο κράνος (Schuberth S2 pro) είναι αρκετά ενοχλητικό. Σκύβοντας (καμπουριάζοντας) λίγο, ο θόρυβος εξαφανίζεται και ακούω μόνο μοτέρ και τη μουσική από το bluetooth. Έχει διάφορες αλλά προσανατολίζομαι σε κάτι φτηνό τύπου GIVI (max 100euro).
- Το Navi IV που έχω της BMW είναι καταπληκτικό, παρότι είναι παλιό και όχι smart. Σου δίνει εύκολες επιλογές για αλλαγή σημείων εν κινήσει από το ειδικό δαχτυλίδι στη μανέτα και γενικά είναι μέγας βοηθός. Ίσως ο μόνος λόγος που θα προτιμήσω σε ταξίδι έξω να βάλω το κινητό μου θα είναι η έλλειψη smart features (δλδ να μου λέει τί κίνηση έχει, που έχει ατύχημα εμπρός κτλ).

Τώρα λόγω φθινόπωρου-χειμώνα και δουλειάς, οι βόλτες περιορίζονται. Έχω ένα διήμερο ταξίδι προς τη Θεσσαλονίκη τέλη Νοέμβρη. Αν ο καιρός δεν είναι κακός, θα πάω οδηγώντας. Και έχω ήδη ξεκινήσει και σκέφτομαι τη Μασσαλία τον Μάιο (πάλι για δουλειά)...