Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#6039 Το λοιπόν, έχασα 12 κιλά σε δύο μήνες χωρίς να πεινάσω και θεωρώ ότι είναι μια ενδιαφέρουσα πληροφορία για όποιον θέλει να απαλλαγεί από τα περιττά. Ακολούθησα τις εξής πολύ απλές συμβουλές:

Τρως όσο κρέας, όσο ψάρι, όσα φρούτα (ε, με το μαλακό τα πολύ παχυντικά), όσα λαχανικά, όσο γάλα και γιαούρτι λάιτ θες. Όση ποσότητα, οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Πολλές φορές έπεφτα για ύπνο με την κοιλιά γεμάτη κι είχα τύψεις. Κι όμως, η ζυγαριά κατέβαινε του καλού καιρού.

Δεν αγγίζεις γλυκά, ψωμί, μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, πουρέ, μπισκότα, τυρί. Μόνο μυζήθρα που έχει τα λιγότερα λιπαρά από όλα τα τυριά. Κι αυτή με μέτρο. Όχι όση θες.

Αυτό είναι. Μου άλλαξε τη ζωή. Πρώτη φορά έχασα βάρος χωρίς να υποφέρω και χωρίς να μου μείνουν απωθημένα. Εύκολα και ξεκούραστα. Καλή επιτυχία σε όποιον δοκιμάσει τη συγκεκριμένη διατροφή.

ΥΓ. Η άθληση παρέμεινε σταθερή πριν και μετά, οπότε δεν ευθύνεται για την απώλεια κιλών.
Άβαταρ μέλους
By UnHaCkAbLe
#6051 Dimsabas, με λίγα λόγια έκανες κάτι αντίστοιχο με τη δίαιτα Atkins, δηλαδή πρωτεΐνη, πρωτεΐνη, πρωτεΐνη και μηδέν υδατάνθρακες. Άσχετα με το εάν μια τέτοια δίαιτα είναι καταστροφική για το σώμα (αφού είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από ισορροπημένη) αυτό που έχω απορία είναι ... δεν αισθανόσουν συνεχώς κουρασμένος (αφού οι υδατάνθρακες είναι το "καύσιμο" μας και απαιτείται αυξημένη πρόσληψη τους σε περίπτωση που κάποιος αθλείται)?
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#6057 Μπα, δεν παρατήρησα καμία αλλαγή. Και σκέψου ότι κάνω αρκετό ποδήλατο. Ίσως έπαιξε ρόλο ότι κοιμόμουν λίγο περισσότερο, κάτι που επιδίωξα ώστε να αντισταθμίζει το λιγότερο φαγητό. Ίσως αν συνέχιζα τη διατροφή για μεγάλο χρονικό διάστημα να έβλεπα αυτό που λες.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#6102 Βασικα δεν ειναι ketogenic (Atkins πχ) γιατι τα φρουτα, το γιαουρτι και το γαλα εχουν μπολικο υδατανθρακα (χαμηλου γλυκαιμικου δεικτη).
Απλα αποκλειοντας μεγαλο μερος τροφων (και μαλιστα υψηλης θερμιδικης αξιας) προκαλεσες ενεργειακο ελλειμμα που ειναι και ο μοναδικος τροπος να χασεις βαρος.
Τοσο απλο ειναι.
Το ιδιο θα πετυχαινες αν ετρωγες τα παντα αλλα μετραγες τις ποσοτητες. Απλα ετσι ηταν πιο απλο να πετυχεις ελλειμμα.
Επισης 12κιλα σε 2 μηνες ειναι πολλα!
Αυτο σημαινει οτι ειχες ξεφυγει αρκετα :s_biggrin γιατι οσο περισσοτερο λιπος εχεις τοσο ευκολοτερο ειναι να χασεις στην αρχη.
Άβαταρ μέλους
By red_monster
#6112 Το γεγονός οτι κανείς βλακείες στο σώμα σου δεν ειναι άξιο θαυμασμού η άξιο ανακοίνωσης ... Φτιαξε πάλι το προγραμμα διατροφής σου, αυτη τη φορα με ορθό τροπο και ασε τις χαζομαρες πριν αρχισουν να εμφανίζονται συμπτώματα :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By L200
#6114 Εγώ νομίζω ότι είναι και θέμα μεταβολισμού. Ξέρω ανθρώπους που τρώνε τον αγλέωρα, δεν αστειεύομαι, και με λίγη άθληση έχουν πολύ καλό σώμα. Ξέρω και ανθρώπους από την άλλη που βάζουν κιλά και μόνο που ανασαίνουν.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#6120
red_monster έγραψε:Το γεγονός οτι κανείς βλακείες στο σώμα σου δεν ειναι άξιο θαυμασμού η άξιο ανακοίνωσης ... Φτιαξε πάλι το προγραμμα διατροφής σου, αυτη τη φορα με ορθό τροπο και ασε τις χαζομαρες πριν αρχισουν να εμφανίζονται συμπτώματα :rtfm:

δλδ οποιος τρωει κρεας,ψαρια,φρουτα ,λαχανικα ,γιαουρτι και γαλα κανει κακο στο σωμα του;
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#6123 Καλα ρεντμανστερ χαλαρωσε :s_biggrin
Σιγα μην πεθανει (χτυπα ξυλο :s_omg ) κιολας ο ανθρωπος αν δε φαει ψωμια και μακαρονια 2 μηνες.
Υπαρχουν πολυ πιο εξτριμ διαιτες που και παλι πρεπει να το παρακανεις για να παθεις "ζημια" στο μεταβολισμο.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#6125 Το ψωμί με τι μπορώ να το αντικαταστήσω;
Πχ το μαύρο/ολικής άλεσης/γουατέβερ έχει μεγάλη διαφορά;
Άβαταρ μέλους
By italakias
#6132 οι ελληνες ειμαστε απο τους πιο παχυσαρκους λαους οχι επειδη τρωμε το βραδυ και κατι τετοιες μπουρδες που λενε διαφοροι στην τηλεοραση.
ειμαστε παχυσαρκοι επειδη καταναλωνουμε παρα πολλους υδατανθρακες.
οπου και να πας βλεπεις φουρνους,φουρνους,φουρνους.

εαν κοψει καποιος καποιος εντελως το ψωμι και συνεχισει την διατροφη του χωρις αυτο,την οποια διατροφη εκανε,θα χασει κιλα.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#6133
EDDIE_147 έγραψε:Το ψωμί με τι μπορώ να το αντικαταστήσω;
Πχ το μαύρο/ολικής άλεσης/γουατέβερ έχει μεγάλη διαφορά;

δεν χρειαζεται να το αντικαταστησεις,απλα καταργησε το.
Άβαταρ μέλους
By IKE
#6137
L200 έγραψε:Εγώ νομίζω ότι είναι και θέμα μεταβολισμού. Ξέρω ανθρώπους που τρώνε τον αγλέωρα, δεν αστειεύομαι, και με λίγη άθληση έχουν πολύ καλό σώμα. Ξέρω και ανθρώπους από την άλλη που βάζουν κιλά και μόνο που ανασαίνουν.


Αυτό με το μεταβολισμό είναι ο μεγαλύτερος μύθος. Κάθε άνθρωπος κάνει καύσεις ανάλογες ύψους, βάρους , φύλου και ηλικίας και φυσικά ανάλογα της σωματικής άσκησης που κάνει. Αν μιλάμε για άτομο που κάνει τρίαθλο σε τακτική βάση τότε είναι δυνατόν να τρώει μεγάλες ποσότητες και να είναι αδύνατος/η, με νορμάλ τρόπο ζωής οι καύσεις είναι δεδομένες, δεν υπάρχει πρακτικά διαφορά.

Φυσικά θα πεί κάποιος παραδείγματα για τον τάδε γνωστό του που είναι 40 κιλά και τρώει 8 πιτόγυρα και δεν παχαίνει. Παντού υπάρχει ένας μύθος.
Άβαταρ μέλους
By italakias
#6140 Δεν ειναι καθολου μυθος.
Γνωριζα κοπελα που ετρεχε σε γιατρους γιατι ενω ετρωγε οσο δεν μπορεις να φανταστεις,εκεινη αδυνατιζε.
Φαινοταν σαν ανορεξικη .
Άβαταρ μέλους
By Hannibal
#6146 ΙΚΕ
Μαλλον δεν γνωριζεις τον αντιπροσωπο της CRG στην Ελλαδα.... Η μονη γυμναστικη που κανει ειναι οι ρακετες που παιζει κα8ε καλοκαιρι.... Και φυσικα τρωει τα παντα..... :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl :s_rofl
Άβαταρ μέλους
By xenos
#6174 Είναι και κάτι τσάγια που αδυνατίζουν χωρίς να κάνεις τπτ... :shifty: