Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#368919 Όποιος υποστηρίζει ότι - σήμερα ως έχει η κατάσταση στη χώρα και με ότι έχουμε υπογράψει, Αγγλικό δίκαιο κλπ - θα είμαστε καλύτερα με Εθνικό νόμισμα και έξω από την Ε.Ε ή δεν γνωρίζει, ή δεν θέλει να γνωρίζει, ή πετάει στα σύννεφα, ή έχει μύρια € στο στρώμα του, ή είναι έμμισθος κάποιου κόμματος ή μεγαλοεπιχειρηματιών που επιθυμεί / ούν το Grexit, τόσο απλά, και οι συγκρίσεις με άλλες χώρες πχ Αργεντινή είναι σαν να συγκρίνει πορτοκάλια με βότσαλα της παραλίας.

Δεν έπρεπε να μπούμε αρχικά στην Ε.Ε, εκεί και τότε χρονικά ίσως υπήρχε ελπίδα να μπορέσει η χώρα - ίσως - να μείνει οικονομικά ανεξάρτητη, μόνο που θα απαιτούνταν σοβαροί πολιτικοί σε όλα τους, σοβαροί κάτοικοι / ψηφοφόροι σε όλα τους κάτω από σοβαρή εννιαία κυβερνητική και πολιτική γραμμή με την αντιπολίτευση να μην βάζει τροκλοποδιές σε ότι θα αφορούσε την πορεία της χώρας προς τα έξω.

Βέβαια αυτά είναι θέματα για λαούς με σοβαρότητα και όχι για λαούς κατσαμπλιάδες από τους μαθητές μέχρι τους πρωθυπουργούς επί πολλές - πολλές γενεές, οπότε εδώ συζητάμε συνεχώς τι επιθυμεί έκαστος εξ υμών και όχι τι πρέπει να γίνει ή τι έπρεπε να είχε γίνει, ο καθείς στην κοσμάρα του, στην κομματική του υποστήριξη και μακριά από τον πισινό του, και μετά περιμένουμε σωτηρία από τους καταστροφείς της χώρας και από τους εαυτούς μας που συνεχίζουμε με την ίδια ένταση την πορεία μας στο άπειρο σαν να μην πέρασε μια ημέρα με το βλέμμα στραμμένο μόνο στην τσέπη μας.

Δεν έχει σωτηρία αυτός ο τόπος με αυτούς τους κατοίκους που ομφαλοσκοπούν συνεχώς στα αυτονόητα.

Μόνο να δεί κάποιος σοβαρά από πότε είμαστε εξαρτημένοι οικονομικά από τους ξένους τα τελευταία 200 χρόνια θα καταλάβει ότι οι κυβερνήσεις μας με την δική μας συμπαράσταση επί όλα αυτά τα χρόνια έκαναν ότι έπρεπε για να μείνουμε οικονομικά εξαρτημένοι, τώρα είναι αργά για δάκρυα Στέλλα που λέει και το τραγουδάκι.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#368957
nass έγραψε:
Και οι κανονιοφόροι ισχυρότεροι από το "ουκ αν λάβεις". Εχει ξανασυμβεί :rtfm: (αλλά δεν διδασκόμαστε από τη ρημάδα την Ιστορία)
Δεν είναι πλάκα και δεν είναι ανάγκη να είναι με κανονικά κανόνια... αρκεί ένας νόμος στην ΕΕ που θα βάζει δασμούς 100% σε όλα τα προϊόντα από την Ελλάδα (γιατί δε νομίζω να πιστεύεις ότι μετά από κάτι τέτοιο θα μας αφήσουν να είμαστε μέλη της ΕΕ).


Δεν είπα τίποτε από αυτά. Προφανέστατα και όλα αυτά και άλλα παρόμοια είναι ενδεχόμενα. Βέβαια, για τους δασμούς δεν το πολυπιστεύω, για κανονιοφόρους επίσης, αλλά υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που μπορούν να γίνουν...

nass έγραψε:
markvag έγραψε:Σοβαρά τώρα. Το Grexit πως θα προκύψει;;; ... Δεν μπορώ να σκεφτώ άλλο σενάριο...


Συναινετικά και χωρίς κούρεμα. Το έχει έτοιμο το σχέδιο ο Σόιμπλε από το 2015, το ξέχασες ? Που το ΄δε ο Αλέξης και έκανε το "ΟΧΙ" --> "ΝΑΙ" ? :omg:


Και πως θα εξυπηρετείται το χρέος αν εκλείψει η στήριξη από την ΕΕ;;; Με τα φανταστικά "πρωτογενή πλεονάσματα";;; :s_rofl :s_rofl :s_rofl

nass έγραψε:Τίποτα απ΄όσα λες δεν θα συμβεί και η ισότητα που λες παραπάνω δεν υπάρχει.


Θα είμαστε στη (μάλλον δυσάρεστη) θέση να το διαπιστώσουμε πολύ σύντομα (τα επόμενα 2-3 χρόνια).

nass έγραψε:Εκτός από το κούρεμα... στους Ελληνες (μέσω της υποτίμησης της νέας δραχμής και του πληθωρισμού) :metalo:


Ενώ 7 χρόνια τώρα δεν υπάρχει κανένα κούρεμα, έτσι;;; Έχει εξαφανιστεί το 50% των καταθέσεων, τα αποθεματικά των ταμείων και πάνω από το 25% του εισοδήματος, αλλά είμαστε εντάξει... :dizzy:

nass έγραψε:Μάλιστα σε περίπτωση "κανονιού" τα έγραψα στο REALZEUS, οι πρώτοι που θα κουρευτούν θα είναι οι λογαριασμοί των Ελλήνων στις Τράπεζες... και οι τελευταίοι που θα πάρουν πίσω τα λεφτά τους θα είναι οι Ελληνες.


Κανένας Έλληνας δεν θα πάρει τα λεφτά του, πότε είπα εγώ κάτι τέτοιο;;; :hmmm:

nass έγραψε:Γουστάρεις και συ Αλβανία markvag ? :s_wacko


Όχι, Ρουμανία επί Τσαουσέσκου. :twisted: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By αεροζολ
#368973
nass έγραψε:Το ό,τι θα χρωστάς ό,τι απομείνει μετά το κανόνι σε ευρώ αλλά θα έχεις δραχμές υποτιμημένες κατά 90% και επιπλέον θα χρειάζεσαι ευρώ ή δολάρια για να αγοράσεις πετρέλαιο, φάρμακα, εξοπλισμό και οτιδήποτε άλλο ?



Η επιστροφη σε εθνικο νομισμα εχει ρισκα (δεν ειμαι δραχμολαγνος) και η (αρχικη) υποτιμηση (σε σχεση με την αρχικη ισοτιμια) του νεου νομiσματος ειναι δεδομενη , αλλα εσυ πως υπολογισες το ποσοστο της σε 90% ? :lol: Για πες να μαθαινουμε κι εμεις. Παρε και την βοηθεια του @εδδιε_147 (Οπότε δολάριο λιμνούπολης --> χαρτοπόλεμο).

Ξερεις τι σημαινει το 'υποτιμηση κατα 90%' ? 1 μοναδα εθνικου νομισματος = 0,1 €
Άβαταρ μέλους
By italakias
#369001 Παντα ειχα μια απορια.
Αφου μια επιστροφη δτην δραχμη θα μας κανει την ζωη πολυ δυσκολοτερη απο την σημερινη,γιατι δεν προσπαθουμε τωρα που ειμαστε στο ευρω,να την κανουμε δυσκολοτερη με σκοπο να βγουμε απο την κριση και να παραμεινουμε στο ευρω;
Αλλα τι ζηταω,εδω δεν ανοιγουν τα κλειστα επαγγελματα,ο κοσμος στρεφεται απο το ενα κομμα στο αλλο και οι πολιτικοι σε αλλον πλανητη κοιταζουν τα συμφεροντα τους.
Σε καθε τετραγωνο υπαρχει και μαγαζι που φτιαχνει καφε ,γιατι ο ελληνας εμαθε στον φρεντο, τον εσπρεσο και τις λοιπες παπαριες.
Μνημονιο για χρονια και χρεοκωπια αφου πρωτα εχουν διαλυθει τα παντα.
Και μολις γινει αυτο οι μεγαλες δυναμεις θα κατασπαραξουν οτι θα εχει απομεινει,μεχρι και οι τουρκοι θα μπουκαρουν και θα μας παρουν μερικα νησια.
Ας το παρουμε χαμπαρι,αυτη η χωρα θα σωθει μονο εαν αποφασισουν καποιες χωρες να μας βοηθησουν και κατα την προσωπικη μου αποψη,αμερικανοι,βρετανοι και γαλλοι .
Εγω σε αυτους στηριζομαι,ουτε στους πολιτικους μας ουτε στον μεσο ελληνα που ειναι για τον μπουτσο,μαλακας κομπλεξικος μικροαστος γυφτος και φυγοπονος καλοπερασακιας.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#369015 Οι ξένοι δεν δίνουν και δεν κάνουν τίποτα χωρίς ανταλλάγματα, αυτό είναι γνωστό από το πρώτο δάνειο που πήραμε από την αγγλία κάπου προς το τέλος του 1800, όπως είπε και ο nass για τις κανονιοφόρους όταν ο τότε κυβερνήτης ( δεν θυμάμαι ποιός ήταν ) είπε τέρμα δεν πληρώνων γιατί δεν έχω, έστειλαν τις κανονιοφόρους και απέκλεισαν τον Πειραιά εκβιάζοντας ότι θα τον βομβαρδίσουν, έτσι υπόγραψε η Ελλάδα νέο δάνειο και από τότε ποτέ δεν ξεπληρώσαμε, έχουμε πάθει 3ή 4 χρεωκοπίες μέχρι σήμερα, η τελευταία ονομάστηκε κούρεμα ενώ στην ουσία ήταν χρεωκοπία, μην περιμένεις από τους ξένους τραπεζόιτες / τοκογλύφους να σε σώσουν, η συνταγή είναι απλή και δεν την ακολούθησε κανείς πολιτικός στα χρόνια που θα έπρεπε και μπορούσαμε, την ίδια συνταγή ακολουθούν οι σημερινές χώρες που θεωρούνται και είναι αναπτυγμένες, σκληρή δουλειά, σφιχτός δημοσιονομικός έλεγχος, και ανάπτυξη της βιομηχανίας και της τεχνολογίας ώστε να πουλάνε τα προϊόντα τους στους υπόλοιπους μαζεύονταες τα λεφτά τους, και που δεν τους αφήνουν ( μέσω των πολιτικών τους με διάφορες τροπολογίες και νομοθεσίες ) να αναπτυχθούν και αυτοί γιατί τότε θα χάσουν την πελατεία τους.

Οι χώρες που όντας αδύναμες οικονομικά δεν τους επέτρεψαν να ανήκουν στο στενό οικονομικό Αγγλοσαξωνικό τραπεζικό σύστημα είναι όλοι τους σπουδασμένοι στα δικά τους πανεπιστήμια και έχουν προωθηθεί με διάφορους τρόπους μετά από επιλογές από την εποχή των σπουδών τους, εργάστηκαν κατά καιρούς στις δικές τους τράπεζες και οίκους αξιολόγησης και όταν ήρθε η ώρα όσοι δέχθηκαν να υπηρετήσουν τους αφέντες τους ανέβηκαν στην εξουσία, οι τρόποι πολλοί και γνωστοί.

Δεν τα βγάζω από το μυαλό μου αλλά η μέχρι σήμερα ιστορία και τα ονόματα που κυβέρνησαν τις χώρες τους από τον Β! πόλεμο και μετά που σήμερα είναι σε άσχημη οικονομική κατάσταση αυτό καταδείχνει, η ιστορία είναι εδώ, τα ονόματα εδώ, οι πορείες των χωρών εδώ όπως και οι πολιτικές που έχουν ακολουθήσει είναι εδώ, όποιος θέλει να συγκεντρώσει σε ένα τεράστιο τόμο τα πεπραγμένα του πλανήτη των τελευταίων 70 τόσων χρόνων έχει μπροστά του και πολύ εύκολα όλα τα εργαλεία και τα δεδομένα για αυτή την δουλειά, τα δεδομένα που γνωρίζουμε και όσα υποπτευόμαστε ότι έχουν συμβεί φτιάχνουν αυτό το πάζλ.
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#370910 Και ενώ του ΄Έλληνα ο τράχηλος κλπ, λίγο πιο δίπλα στη γειτονιά...

https://www.imf.org/en/News/Articles/20 ... rt-program

Albania Successfully Concludes Three-Year IMF-Supported Program


Εικόνα

Τι να μας πουν οι προσκυνημένοι του ΔΝΤ pik;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#372305 Μα, καλά... δεν μας είπαν οι δανειστές πως πάμε υπέροχα;;; :hmmm: :shifty: :innocent:

Α, ξέχασα... για να έρθει η ανάμπτυξη πρέπει να πληρώνουν φόρους όσοι βγάζουν 300 ευρώ / μήνα... :roll:
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#372371 Δεν έχουμε κάνει όσα πρέπει γι' αυτό. Μόλις τα κάνουμε, η οικονομία θα απογειωθεί, τα γράφει όλα στο πρόγραμμα, δεν ξέρετε εσείς.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#372372 Πέρσι έκλασαν, φέτος βρώμησε...

Φαίνεται ότι κανείς δεν είχε διαβάσει το κείμενο του νόμου και το πήραν χαμπάρι τώρα! :slap:

Μειώθηκε έως και κατά 2.000 ευρώ η εισφορά αλληλεγγύης για υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους

Με διάταξη που ψηφίστηκε στον ίδιο νόμο με αυτόν που καταργούσε το ΕΚΑΣ

Μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που μπορεί να φτάσει έως και τα 2.000 ευρώ ψήφισαν τον περασμένο Μάιο οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η διάταξη αυτή, μάλιστα, περιλαμβάνεται στον ίδιο νόμο στον οποίο προβλέπεται και η περικοπή του ΕΚΑΣ, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.

Συγκεκριμένα με τη διάταξη στο Άρθρο 43Α του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος το οποίο περιλαμβάνεται στο νόμο 4387/2016, καταργήθηκε το ιδιαίτερο καθεστώς ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα πολιτικά πρόσωπα που είχε ψηφιστεί το 2014 και προέβλεπε την επιβολή της εισφοράς με αυξημένο συντελεστή 8% στο άθροισμα των εισοδημάτων των πολιτικών προσώπων από όλες τις πηγές.

Στο ειδικό αυτό καθεστώς περιλαμβάνονταν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός, ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής, οι υπουργοί, οι αναπληρωτές υπουργοί, οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς υπουργείων, οι περιφερειάρχες, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές, οι δήμαρχοι και τα μέλη των ανεξαρτήτων αρχών.

Με τη νέα διάταξη όλα τα παραπάνω πρόσωπα εξομοιώνονται με τους υπόλοιπους φορολογούμενους. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι υπόκεινται στην κλίμακα για την ειδική εισφορά αλληλεγγύης που προβλέπει 0% για εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, 2,2% για το τμήμα εισοδήματος από 12.001 έως 20.000 ευρώ, 5% για το τμήμα από 20.001 έως 30.000 ευρώ, 6,5% για το τμήμα από 30.001 έως 40.000 ευρώ, 7,5% από 40.0001 έως 65.000 ευρώ, 9% για το τμήμα από 65.001 έως 220.000 ευρώ και 10% για το τμήμα από 220.001 και πάνω.

Ο πίνακας των ελαφρύνσεων που δημοσιεύει η εφημερίδα συγκρίνοντας τις εισφορές το 2015 με την παλαιά διάταξη και το 2016 με τη νέα διάταξη είναι αποκαλυπτικός:
Εικόνα

Πηγή
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#372888 Έτσι θα περάσουν τα νέα μέτρα της.... ανάπτυξης από την βουλή, με μασάζ στην τσέπη τους, οι μαθητές ξεπέρασαν τους δασκάλους, τι να πείς ?
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#372908
Pitt έγραψε:Εικόνα


για το όνομα του Θεού του Μεγαλοδύναμου :help:

το τελικό μείον αρχικό προς αρχικό δε το ξέρουν να το υπολογίζουν σε αυτή την εφημερίδα;

(2076-4000)/4000= -0.481 δηλαδή 48.1% λιγότερα

τι έχει κάνει ο τύπος (2076-4000)/1000??? :dizzy: τι νούμερο είναι αυτό που βγάζει; τι σημαίνει; :dizzy:

όσο για τις κλίμακες στην εισφορά αλληλεγγύης αυτό πρακτικά πιάνει όλους από όσο θυμάμαι, πλέον πάει κλιμακωτά και όχι σε όλο το ποσό, αυτό το μέτρο αφορά και συμφέρει όλους τους υψηλόμισθους (κάποιοι σίγουρα είδατε από το '16 να ανεβαίνουν ελαφρώς οι μισθοί σας) και εε, οπότε ωφελήθηκαν και οι βουλευτές. δεν αφορά μόνο τους βουλευτές
Άβαταρ μέλους
By QsisVTS
#372949 βέβαια έχει παιχτεί πουστιά

με τα μέχρι τώρα δεδομένα για να φτάσεις 8% εισφορά αλληλεγγύης (σε όλο το ποσό, όχι κλιμακωτά) έπρεπε να περνάς το μισό mil εισόδημα ΕΚΤΟΣ αν ήσουν βουλευτής, υπουργός, γγ κοκ....
εκεί έτρωγες 8% ανεξαρτήτως εισοδήματος


δηλαδή όντως έδιναν παραπάνω και με τα 50 χιλιάρικα

πλέον πάνε όπως όλοι οι υπόλοιποι πολίτες, ακούγεται λογικό μεν, αλλά σε σχέση με το τι ίσχυε έως τώρα είναι ευεργετικό για αυτούς μέτρο

δεν έχουν καλύτερη μεταχείριση από τους άλλους πολίτες σε αυτό το κομμάτι πλέον, αλλά πριν είχαν χειρότερη και όπως καταλαβαίνεις δε μπορούμε να δείξουμε συμπάθεια
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#372988 Αφού το λέει ξεκάθαρα ρε παιδιά: "Με τη νέα διάταξη όλα τα παραπάνω πρόσωπα εξομοιώνονται με τους υπόλοιπους φορολογούμενους. "

Δεν το έβαλα για την "πουστιά" (που φαίνεται βλέποντας κανείς μόνο τον τίτλο) αλλά για το έγκαιρο της ενημέρωσης.
Εξού και το "Πέρσι έκλασαν, φέτος βρώμησε... " :lol: