Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#365085 Αυτοί φαντάζομαι το λένε ρίχνοντας άδεια να πιάσουν γεμάτα. Εκτός από το ότι φαίνονται με το μάτι ΚΑΙ ακούγονται ΚΑΙ τα αισθάνεσαι ΚΑΙ ως έσχατη λύση έχεις τους αισθητήρες να σου δείξουν.

Εμένα όταν πήγε η μάνα μου το Peugeot (στον κατά τα άλλα άψογο Γκάλλο) για την ανάκληση του ABS, της πρότειναν να αλλάξει και λάδια με 50€ και με 6-7Κ χλμ το αμάξι τότε. Κι εγώ τα κάνω κάτι τέτοια για να μη χτυπάνε τα ocd μου αλλά όχι και να στο προτείνει η αντιπροσωπεία.
Άβαταρ μέλους
By 224v
#365195 τελικα φευγοντας απο το σερβις το ενοιωσα πιο σωστο το μοτερ, και γενικα οτο κατι ελλαξε προς το καλλυτερο!!! :yahoo:
Προσωσωπικα δεν μου αρεσει να πληρωνω και να μην καταλαβαινω το γιατι!!! στην οδηγηση... 134.000 χλμ το μεγαλο σερβις.... παμε για αλλα. θα παρω τα τακακια απ'εξω και θα τα περασω μονος μου... (εχω να το κανω μερικα χρονια αυτο το αθλημα!!!)
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#365324
babakos έγραψε:Στέφανε δεν ειναι αυτοματο. Η δικαιολογια του (εξουσιοδοτημένου) συνεργειου ειναι οτι επειδή το αυτοκινητο ειναι diesel ειναι πιο βαρυ μπροστά με αποτέλεσμα στα φρεναρισματα να καταπονει περισσότερο τα μπροστινά τακάκια.. (no comments)

Εμένα πάντως μου φαινεται οτι φρενάρει μια χαρά.. Θα δω το παχος και βλεπουμε στην πορεια

Για την ιστορια και μονο
-- 5 Λιτρα απο το φοβερο Opel-ολαδο 5W-30 Dexos 2 + φιλτρο λαδιου + εργασια = 90 Ευρώ. (Ας όψεται η εγγύηση...).


Μεγάλοι αλήτες στις τιμές που σε χρέωσαν. Χτες έκανα αλλαγή λαδιών σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Opel (με υλικά δικά μου). Έχουμε και λέμε: Το γνήσιο λάδι GM Dexos II 5W30 5λτ κοστίζει λιανική στον πελάτη από μαγαζιά με ανταλλακτικά 23-25 ευρώ (εγώ το αγοράζω 23 ευρώ σε μαγαζί με ανταλλακτικά Opel στην Αχιλλέως/Μεταξουργείο). Το γνήσιο φίλτρο το αγόρασα πριν 1 μήνα 3 ευρώ λιανική. Άρα λάδια συν φίλτρο στα 26-28 ευρώ. Εμένα με χρέωσαν χτες για την εργασία αλλαγής λαδιών 12,15 ευρώ. Οπότε μιλάμε για συνολικό κόστος (σε εξουσιοδοτημένο του δικτύου Opel ξαναλέω) στα 38-40 ευρώ. Εσένα σου χρέωσαν 90 ευρώ :dizzy:
Τα συμπεράσματα δικά σου/μας. Ύστερα απορούν οι αλήτες που τους έχουν φτύσει η πλειονότητα των κατόχων αυτοκινήτων (τους εξουσιοδοτημένους, όχι όλους έστω, αλλά το 70-80%).
Άβαταρ μέλους
By babakos
#365393 Ναι το ξερω οτι η τιμή ειναι υπερβολικά υψηλή.

Φίλε Lazarefa σε ποιό εξουσιοδοτημένο αναφέρεσαι ; (Εστω και με pm αν δεν θέλεις να το πεις δημοσίως..)
Άβαταρ μέλους
By xenos
#365437
babakos έγραψε:Φίλε Lazarefa σε ποιό εξουσιοδοτημένο αναφέρεσαι ; (Εστω και με pm αν δεν θέλεις να το πεις δημοσίως..)


+1 :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By pgs
#365473 παιδιά καλημέρα σε όλους
ξέρει κάποιος τι γίνεται με το δωρεάν σέρβις της hyundai?είμαι στο δωρεάν σέρβις και πήρα σε εξουσιοδοτημένο στο ίλιον και μου είπαν ότι δεν έχουν έρθει τα ανταλλακτικά για το δωρεάν σέρβις και θα με πάρουν τηλέφωνο και ακόμα με παίρνουν πριν 20 μέρες έγινε αυτό.Το κατάργησαν?
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#365759
xenos έγραψε:
babakos έγραψε:Φίλε Lazarefa σε ποιό εξουσιοδοτημένο αναφέρεσαι ; (Εστω και με pm αν δεν θέλεις να το πεις δημοσίως..)


+1 :rtfm:

Καλημέρα. Το εξουσιοδοτημένο συνεργείο Opel στο οποίο αναφέρομαι είναι η Control-Motor στην Πειραιώς, κοντά στο Γκάζι. Για την εργασία αλλαγής λαδιών μου χρέωσαν 0,2 εργατώρες (12 λεπτά), κόστος εργατώρας τους 50 ευρώ+ΦΠΑ.
Άβαταρ μέλους
By makis_kanatselis
#368834 Πατήσαμε τις 100.000 χλμ με το Laguna. Συντήρηση σήμερα σε εξειδικευμενο που κάναμε λάδια φίλτρα λαδιού αέρα και καμπίνας και τέλος βαλβολινες. Συνολικό κόστος με εργασία 180. Συνεχίζουμε απροβκηματιστα για αλλά τόσα.

.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#368918 Service στο Α5.90000km.5 λτ λάδι Mobil 1 5-30 & φίλτρο λαδιου Bosch .Φίλτρο αέρος και καμπίνας Mann.
Σύνολο 125 euro μαζί με εργασία και σύνδεση στο διαγνωστικό.
Άβαταρ μέλους
By kostis20
#369332 Σε εξειδικευμένο συνεργείο εννοειται.
Στην αντιπροσωπεία πρέπει να χρεώνουν περιπου 350-400 ευρω και μάλιστα με λάδια kolben.
Επίσης σε πρώην επίσημο service που πλέον εχει χάσει την αντιπροσωπεία μου ζήτησαν 280 ευρώ με λάδια castrol.
Άβαταρ μέλους
By lazarefa
#369336 Για τις τιμές που προανέφερες, μόνο ήμαρτον και λουκέτο στους κλεφταράδες μπορώ να πω. Δεν υπάρχει κάτι άλλο όταν ο ένας συνεργειάς σε σχέση με τον άλλο για ίδιες δουλειές και ανάλογα αν όχι καλύτερα υλικά (ο φτηνότερος) χρεώνει ο ακριβός 2 με 3 φορές πάνω.