Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#367886 Μαλλον θα ξενερωσεις με το πως εχει τουριστικοποιηθει ολο αυτο το 'μοναδικο' που γινοταν τοτε.
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#367916 Εμένα μου αρεσε και η βόλτα με hop on hop off bus, περνάει από σημεία και των 2 τομέων, βλέπεις πως είναι τα κτήρια σε κάθε περιοχή, το chekpoint Charlie, ενα σημείο που έχει μείνει το τοίχος.Επίσης ο περίπατος από την Πύλη του Βραδεμβουργου μέχρι την Alexanderplatz διαμέσου της unter der linden, έχει μεγάλο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον όπως και η άνοδος στον Πύργο της τηλεόρασης με όλο το Βερολίνο πιάτο

< >
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#367936
bibendum έγραψε:Μαλλον θα ξενερωσεις με το πως εχει τουριστικοποιηθει ολο αυτο το 'μοναδικο' που γινοταν τοτε.

Εντάξει, προφανώς δεν περιμένω να μην το έχουν εκμεταλευτεί, αλλά λογικά θα πιάσω λίγο από το άρωμα της τότε εποχής. Ήταν εντυπωσιακοί καιροί, το έζησα σαν πιτσιρίκι κάνοντας βόλτες στην Κακαβιά με τον πατέρα μου, στο Βερολίνο θα ήταν κάτι εντελώς μοναδικό.
Δεν είναι τυχαίο τελικά το πόσο είχαν επηρεαστεί οι U2 από όλα αυτά, φαίνονται ανάγλυφα στο Achtung Baby που είχε βγει μετά την πτώση του τοίχους.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#367942
belgarion έγραψε:Εμένα μου αρεσε και η βόλτα με hop on hop off bus, περνάει από σημεία και των 2 τομέων


Τα πιο πεταμένα λεφτά, μετά το currywurst museum. Δε θυμάμαι ποια γραμμή του κανονικού λεωφορείου κάνει κάτι παρόμοιο, τζάμπα. Μόνο με την κάρτα μετακίνησης.
Συμφωνούμε όμως για τον περίπατο.
Άβαταρ μέλους
By Chris
#367953 Γιατι ρε? Εγω τα καμπριο λεωφορειάκια τα τιμαω οπου βρω. Καφεδαρα και κατευθειαν γαλαρια :metalo:
Το ιδιο και με τις πολεις που εχουν τουρ με καραβακι
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#367966 Αυτό το hop on - hop off μου θυμίζει τις εκδρομές των παππουδων. Που τους γυρνάει σαν τα πρόβατα. Και έχει κοντά στο 20ρικο το κεφάλι, αν θυμάμαι σωστά. Τα δε ηχογραφημενα μηνύματα κάθε αξιοθεατου είναι για γέλια.
Προσωπικά προτιμάω να δώσω κανένα 10ευρω παραπάνω στον κεφάλι και να προλάβω έναν ξεναγό, να τον ρωτάω τις θέλω
Άβαταρ μέλους
By dstou
#367989 +1 για ξεναγό, άργησα άλλα έστω και αργά κατάλαβα την τεράστια αξία τους.
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#368073 Έχει και επιλογές για μέγιστο αριθμό ατόμων, από κάποιες εταιρείες. Στη Σιένα ήμασταν μόνοι μας. 2 ζευγάρια φίλοι. Η ξενάγηση ήταν 2,5 ώρες. Μας ρώτησε τι μας ενδιαφέρει περίπου η ξεναγός. Κάναμε τελικά 4ωρο με συνεννόηση. Της δώσαμε και ένα γερό tip, της κάναμε και το τραπέζι και έπαθε σοκ. Αλλά φέτος το καλοκαίρι της τα πήρα πίσω επί 20, γιατί ήρθε για διακοπές σε μένα στη Χαλκιδική.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#368094 Ξενοδοχείο τελικά κλεισαμε το νοβοτελ αυτό:
http://m.novotel.com/gb/hotel-3649-novo ... ndex.shtml

120/βραδιά με πρωινό σε προσφορά, ελπίζω να βγει καλό.
Άβαταρ μέλους
By Thomas_C200K
#368572
kyr80 έγραψε:
belgarion έγραψε:Εμένα μου αρεσε και η βόλτα με hop on hop off bus, περνάει από σημεία και των 2 τομέων


Τα πιο πεταμένα λεφτά, μετά το currywurst museum. Δε θυμάμαι ποια γραμμή του κανονικού λεωφορείου κάνει κάτι παρόμοιο, τζάμπα. Μόνο με την κάρτα μετακίνησης.
Συμφωνούμε όμως για τον περίπατο.

Το 100 το κάνει αυτό :lol:
Η απορία μου είναι πως ταξίδευες πλήν αεροπλάνου από την Δ.Γερμανία στο Δ.Βερολίνο. Πάντως χάσμα όσες φορές ανεβαινω στον Α7 αν δεν απατώμαι που ένα μεγάλο κομμάτι της αούτομπαν είναι χωρίς όριο αλλά αντί για άσφαλτο έχει τσιμέντο :dizzy: και τα λάστιχα κάνουν έναν ήχο λές και κλάταραν. Την πρώτη φορά που ανεβηκα νόμιζα ότι υπήρχε θέμα. Στην επιστροφή κατάλαβα ότι ήταν απο τον δρόμο :lol:
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#368584 Να δεις πως επισκευάζουν τις βλάβες στο δρόμο. Η φασαρία είναι από τους αρμούς που αφήνουν. Πρόσφυση πάντως έχει κορυφαία.


Όταν έπεσε το τείχος, η πεθερά μου είχε έρθει μόνιμα Ελλάδα τα Χριστούγεννα εκείνου του έτους. Την παίρνει τηλέφωνο ο αδερφός της, και της λέει ότι άνοιξε το τείχος(το "έπεσε" ήρθε αργότερα). Τότε η πληροφόρηση δεν ήταν όπως σήμερα. Ιnternet δεν υπήρχε, και η πληροφόρηση στη Γερμανία είναι ΓΤΠ ακόμα και σήμερα. Βασικά ένας αξιωματούχος της DDR δεν ήξερε να απαντήσει στους δημοσιογράφους σε live συνέντευξη, και πρακτικά άνοιξε ο μ@λ@κας τα σύνορα :lol: .
Όχι ότι θα άλλαζε κάτι. Θα γινόταν λίγες μέρες μετά. Η πτώση του κομμουνισμού ήταν ο λόγος. Θετικό, ότι στην ανοργανωσιά δεν πάτησε κανένας στρατόκαυλος καμιά σκανδάλη να υπάρχουν θύματα.

Πάντως οι δυτικοβερολινέζοι ζούσαν με πολλές βοήθειες από τη Βόννη. Βέβαια δεν ξέρω αν θα πήγαινα να ζήσω στην μισή Άγκυρα, στα βάθη της Τουρκίας. Και ακόμα χειρότερα.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#368626 Τώρα νομίζω δεν είναι καλή εποχή για Βερολίνο.

Τότε ήταν...

Εικόνα

:innocent:
Άβαταρ μέλους
By sargus
#368889
Thomas_C200K έγραψε:Η απορία μου είναι πως ταξίδευες πλήν αεροπλάνου από την Δ.Γερμανία στο Δ.Βερολίνο.


Αν θυμάμαι καλά από τις διηγήσεις μια φίλης Βερολινέζας, υπήρχε ένας αυτοκινητόδρομος από Δυτικό Βερολίνο προς Δυτική Γερμανία ο οποίος ήταν τόσο πολύ φυτεμένος με δέντρα και άλλη βλάστηση στις πλευρές του που σχεδόν δεν έβλεπες εξοχή!
Άβαταρ μέλους
By skous
#368962 Να πας να ανεβειπς και στον θόλο της μερκελε να γίνεις άνθρωπας!

Θέλει ραντεβού απο πριν και διαβατήρια κλπ. Ειπναι δωρέαν νομίζω (δεν ξέρω για γάβρους) http://www.bundestag.de/en/visittheBund ... ion/245686


< >
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#368986 Αν κλείσεις να φας στο εστιατόριο που εχει πάνω, δεν περιμένεις ούτε ουρές ούτε τπτ. Και ηταν συμπαθητικό απ' όσο θυμάμαι.