Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By markvag
#368775
PeterPan έγραψε:
rocsta έγραψε:To συζητούσαμε πριν λίγες σελίδες. Δεν γίνεται.

γιατί δεν γίνεται? δεν μπορεί ο καθένας να ανοίξει λογαριασμό σε όποια τράπεζα θέλει?


Το λένε capital controls! :rtfm: :lol:

Μόνο σαν υπάλληλος μπορείς ν' ανοίξεις λογ/μο μισθοδοσίας.

Αν είσαι ήδη πελάτης, ανοίγεις ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ τράπεζα όσους θέλεις, καθώς το όριο αναλήψεων είναι ανά καταθέτη και ανα τράπεζα.
Άβαταρ μέλους
By sargus
#368886
markvag έγραψε:
Αν είσαι ήδη πελάτης, ανοίγεις ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ τράπεζα όσους θέλεις, καθώς το όριο αναλήψεων είναι ανά καταθέτη και ανα τράπεζα.


Με συγχωρείς, αλλά δεν ίσχυε ανά πελάτη ανά λογαριασμό; Άλλαξε αυτό;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#368961
sargus έγραψε:
markvag έγραψε:
Αν είσαι ήδη πελάτης, ανοίγεις ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ τράπεζα όσους θέλεις, καθώς το όριο αναλήψεων είναι ανά καταθέτη και ανα τράπεζα.


Με συγχωρείς, αλλά δεν ίσχυε ανά πελάτη ανά λογαριασμό; Άλλαξε αυτό;


Τουλάχιστον σήμερα ισχύει ανά πελάτη / τράπεζα. Τις προάλλες πήγα εγώ και άνοιξα άλλους 2 λογ/μους στο όνομά μου στην Πειραιώς (που είχα ήδη λογ/μό εδώ και καμιά 10ετία). Χωρίς πρόβλημα, απλά προ cc αυτό μπορούσες να το κάνεις μέσω internet ενώ σήμερα πρέπει να πας σε υποκατάστημα.
Άβαταρ μέλους
By Serf
#371277 Πόσο νόμιμη είναι η χρέωση εξόδων για τη διενέργεια μιας ηλεκτρονικής πληρωμής π.χ. ρεύματος; Εδώ υποτίθεται θέλουμε να επιβάλλουμε πλήρως τις ηλεκτρονικές συναλλαγές

< Note >
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#371280 Για το χρόνο που γλιτώνεις , είναι ψίχουλα.
Αν κάνεις πάγια εντολή δεν υπάρχει χρέωση , τουλάχιστον στην Αττικής.
Άβαταρ μέλους
By Dimitris_P
#371835 Έκανα μεταφορά στη revolut από Eurobank αλλά επειδή έχει αλλάξει τράπεζα η revolut δεν χρησιμοποίησα την αποθηκευμένη συναλλαγή και στη νέα έβαλα στο δικαιούχος λογαριασμού το όνομά μου και στο Κωδικός ταυτοποίησης συναλλαγής έβαλα τον κωδικό που μου δίνει η revolut, ενώ στο παλιό με barclays είδα ότι έπρεπε δικαιούχος να είναι Revolut και στις πληροφορίες ότι μπαίνει ο κωδικός.

Θα τα κλαίω, θα ακυρωθεί η συναλλαγή και θα επιστραφούν ή θα μπουν κανονικά; Ο χρόνος θα δείξει.
Άβαταρ μέλους
By georgex72
#371858 Και εγώ το ίδιο έκανα μεταφορά την Παρασκευή...Και περιμένω...Αν έβαλες σωστά τι iban και το reference δεν νομίζω να έχεις θέμα...

.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#375807 Μπορεί να πουληθεί κάποιο ακίνητο. Σκεφτόμουνα ότι αν γίνει θα βρεθούμε με λεφτά σε ελληνική τράπεζα που δεν μας ενθουσιάζει σαν ιδέα και μίλαγα με κάποιον για το πως μπορεί να μεταφερθεί ποσό από τράπεζα στην Ελλάδα στο εξωτερικό. Και δε εννοώ να βγάζεις 420 την εβδομάδα και όταν μαζευτούν κάμποσα να τα φορτώνεις σε βαλίτσα.... Το ποσό θα είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.
Κάτι μου είπε για κάποια ξένη επένδυση που τα βάζεις στην Ελλάδα και μετά αλλάζεις τον διαχειριστή της επένδυσης, βάζεις ξένο, οπότε τα βγάζεις από το εξωτερικό. Δεν ήξερε όμως κάτι παραπάνω, ξέρει κανείς; Είτε εδώ είτε με πμ.
Άβαταρ μέλους
By g8777
#375830 Εγω αναλαμβανω τετοιες υποθεσεις. Να στειλω τα στοιχεια μου να μου στειλεις το ποσο;
Άβαταρ μέλους
By otso
#375841 χθες δεν ευρισκα την καρτα αναληψης μετρητων της πειραιως , επειδη ειναι contactless και φοβουμενος μην την εχω χασει μπαινω να δω τι δοσοληψιες εχουν γινει , ια ζωα μου αργα , εμφανιζονται οι συνναλαγες με 5νθημερη καθυστερηση .
επικοινωνω μαζι τους και ρωτω α) εχουν πληροφορηση αν εχει βρεθει; και μου λεει απο που κι ως που , αλλα θυμαμαι 30 χρονια πριν πιστωτικη της εμπορικης ,με το που πηρα τηλ μου ειχαν πει οτι εχει βρεθει στο ταδε σουπερ μαρκετ του αγρινιου και θα σας την στειλουμε , οπως και εγινε. β)αν μπορει να μπλοκαριστει για καποιες μερες μην τυχον και βρεθει και λενε οχι πρεπει να τερματιστει .
σημερα βρισκω την καρτα , τους παιρνω τηλ και μου λενε δεν γινεται τιποτα πρεπει να ξαναπαω τραπεζα με ολη την χαρτουρα για να μου ξαναβγαλουν . το τρελο ειναι οτι πριν 2 βδομαδες ειχα παει ολη την χαρτουρα για την καρτα αγροτων
που την ειχα ξαναπαει πριν 7 μηνες .
Ρε παιδια δεν αντεχεται αυτο το πραγμα , οπως παλια οι επιχειρησεις ειχαν των γενικων καθηκοντων να γυρναει ολη μερα με την χαρτουρα σε υπηρεσιες σημερα χρειαζεται εναν καθε σπιτι . τουλαχιστων 15 μερες τον μηνα τρωω γυρω γυρω εμα απιστευτο κοστος αν σκεφτεις οτι δεν μενουμε σε πολη
Άβαταρ μέλους
By markvag
#375897 Καλά, η Πειραιώς είναι γνωστή για το πόσο μας αγαπάει... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By saxon_747
#375909 Συνδέομαι το πρωί στο ebanking της Alpha, για να πληρώσω 2-3 προμηθευτές , και τρώω άκυρο. Τηλέφωνο στο τμήμα εξυπηρέτησης και με ενημερώνουν πως θα πρέπει να (ξανά) γίνει νομιμοποίηση της εταιρίας...Χωρίς καμμία προειδοποίηση δλδ , μου "δέσανε​" τα χέρια. Έπεσαν μερικά γαλλικά, η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε, αύριο πάω να τους προσκομίσω και τα κωλοχαρτα.
Άβαταρ μέλους
By mousatos
#375920
sknipper έγραψε:Κάτι μου είπε για κάποια ξένη επένδυση που τα βάζεις στην Ελλάδα και μετά αλλάζεις τον διαχειριστή της επένδυσης, βάζεις ξένο, οπότε τα βγάζεις από το εξωτερικό. Δεν ήξερε όμως κάτι παραπάνω, ξέρει κανείς; Είτε εδώ είτε με πμ.


Συνάδελφος έβγαλε έτσι χρήματα από τράπεζα μέσω ενός ασφαλιστή της Generali στην Αλεξ/πολη.
https://www.generali-worldwide.com/

Κάνεις μια επένδυση στο εξωτερικό μέσω της εταιρείας η οποία έχει λογαριασμό που δεν υφίσταται σε περιορισμούς κίνησης κεφαλαίων. Αυτό είναι ένα παραθυράκι που μας άφησε παρακαταθήκη ο yani .
Αυτοί τα κρατάνε για κάνα χρόνο στην επένδυση και μετά στα βάζουνε σε τράπεζα της αρεσκείας σου στο εξωτερικό.