Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#365838 Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια τον @dekouk για την βοήθεια και τον χρόνο που αφιέρωσε εχθές για συμβουλές σε θέμα της ειδικότητάς του. Σεμνός, άριστος στον τομέα του και με εξαίρετο ήθος!

Σ΄ ευχαριστώ Δημήτρη. :s_howdy
Άβαταρ μέλους
By bihlas87
#365845
italakias έγραψε:Αλκοολικος ειναι αυτος που οταν δεν εχει πιει τρεμουλιαζουν τα χερια του και οταν πιει μεθαει πανευκολα.
Η μεγαλυτερη παγιδα στο να πεσει καποιος στην παγιδα του αλκοολισμου ,ειναι μετα απο ξενυχτια να καταναλωνει μετα το πρωινο ξυπνημα αλκοολ για να περασει ο πονοκεφαλος.

Αυτός έχει πεθάνει και δεν το ξέρει, δεν είναι απλά αλκοολικός :lipsealed:
Το κόλπο με το ποτό το πρωί το έχω ξανακούσει αλλά δεν το έχω δοκιμάσει κι ούτε πρόκειται.
Παλιότερα, όταν είχα πιεί πολύ κατέβαζα 2 depon με μπόλικο νερό πριν κοιμηθώ και ξυπνούσα χωρίς hangover.
Άβαταρ μέλους
By otso
#365939
Pitt έγραψε:Αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω και δημόσια τον @dekouk για την βοήθεια και τον χρόνο που αφιέρωσε εχθές για συμβουλές σε θέμα της ειδικότητάς του. Σεμνός, άριστος στον τομέα του και με εξαίρετο ήθος!

Σ΄ ευχαριστώ Δημήτρη. :s_howdy


τι ειδικοτητα;
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#365968
otso έγραψε:τι ειδικοτητα;


Ανδρολόγος... :iconcool:

'Ελα πές το. Μη κρατιέσαι, θα σκάσεις... :s_tongue
Άβαταρ μέλους
By edmond
#366011
Pitt έγραψε:
otso έγραψε:τι ειδικοτητα;


Ανδρολόγος... :iconcool:

'Ελα πές το. Μη κρατιέσαι, θα σκάσεις... :s_tongue

Δεν έπρεπε να απαντήσεις... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#366032
edmond έγραψε:
Pitt έγραψε:
otso έγραψε:τι ειδικοτητα;


Ανδρολόγος... :iconcool:

'Ελα πές το. Μη κρατιέσαι, θα σκάσεις... :s_tongue

Δεν έπρεπε να απαντήσεις... :lol:


Χα, χα! Αυτό ήθελε να ακούσει ο @otso, αυτό έγραψα... :shifty:

Φυσικοθεραπευτής είναι ο άνθρωπος και είναι καλός στην δουλειά του.

Το αριστερό πέλμα της συζύγου πονάει κατά την ορθοστασία. Είχε κάνει πελματογραφήματα με σκοπό να φτιάξουμε ειδικούς πάτους για ανακούφιση.
Ο @dekouk μας εξήγησε το πρόβλημα (Πελματιαία Απονευρωσίτιδα) και συνέστησε τρόπους για την αποκατάστασή του.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#366044 Πριν 2 χρόνια κούτσαινα από την φτέρνα επί 5 μήνες μέχρι που μια ημέρα παραπάτησα επάνω σε μια χοντρή στρογγυλή μπρίζα στο πάτωμα και στραμπούληξα το πόδι, αλλά η κίνηση ήταην τέτοια που μάλλον πρέπει να έσπασε η μύτη από το ασβέστωμα που πιάνει στη φτέρνα, όπως είχα δει στην ακτινογραφία μου, την επομένη που το πάτησα καλά το πόδι μετά το στραμπούληγμα δεν με ξαναενόχλησε.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#366055
21 quadra έγραψε:Πριν 2 χρόνια κούτσαινα από την φτέρνα επί 5 μήνες μέχρι που μια ημέρα παραπάτησα επάνω σε μια χοντρή στρογγυλή μπρίζα στο πάτωμα και στραμπούληξα το πόδι, αλλά η κίνηση ήταην τέτοια που μάλλον πρέπει να έσπασε η μύτη από το ασβέστωμα που πιάνει στη φτέρνα, όπως είχα δει στην ακτινογραφία μου, την επομένη που το πάτησα καλά το πόδι μετά το στραμπούληγμα δεν με ξαναενόχλησε.


Έτσι! Αν και ο πόνος της συζύγου δεν είναι στην φτέρνα αλλά στα μετατάρσια, όπως μας εξήγησε ο dekouk η άκανθος συνδέεται κι αυτή με την πελματιαία απονευρωσίτιδα συμβάλλοντας συχνά στην δημιουργία της.
Άβαταρ μέλους
By sknipper
#366104 Η πελματιαία απονεύρωση είναι κάτι σαν ταινία, σχετικά ισχυρή η οποία συνδέει το εμπρός με το πίσω μέρος του ποδιού και βασικά αποτελεί την χορδή ενός τόξου (η καμάρα του ποδιού είναι το τόξο). Η πίσω άκρη της πιάνει στην φτέρνα και καθώς ερεθίζεται και καταπονείται γίνονται μικροτραυματισμοί, μικροαιμορραγίες και τελικά φλεγμονή. H φλεγμονή και πόνος εκεί είναι η πελματιαία απονευρωσίτιδα. Στην ίδια περιοχή καταλήγουν και κάποιοι μύες οι οποίοι μπορεί επίσης να συμμετέχουν στον ερεθισμό και πρόβλημα. Στο σημείο αυτό μαζεύεται ασβέστιο και συχνά σχηματίζεται αυτό που λέμε άκανθα (ακτινολογικό εύρημα). Εντυπωσιακό σαν εικόνα αλλά είναι τελείως λάθος η αντίληψη ότι το αγκάθι αυτό καρφώνεται στις σάρκες σου και πονάει. Ούτε η ύπαρξή του σημαίνει κάτι, πολλοί το έχουν λίγοι πονάνε και πολλοί που πονάνε δεν το έχουν. Είναι αποτέλεσμα χρόνιας ή/και επαναλαμβανόμενης καταπόνησης και φλεγμονής. Το τελευταίο στάδιο αντιμετώπισης είναι το χειρουργικό εφόσον τα άλλα έχουν αποτύχει όπου αποκολλάται μέρος της περιτονίας (και μυών). Ίσως κάτι τέτοιο συνέβη στον quadra21.
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#368812
Δύο μάρτυρες «καίνε» στις ΗΠΑ πολυεθνική φαρμακευτική εταιρεία για ξέπλυμα και δωροδοκίες αξιωματούχων και χιλιάδων γιατρών στην Ελλάδα

ΕΛΛΑΔΑ 05|12|2016 12:10

Δύο πρώην υπάλληλοι μιας από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρείες φαρμάκων με έδρα την Ευρώπη, που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και κατέχει δεσπόζουσα θέση στην αγορά φαρμάκου στη χώρα μας, προσέφυγαν μέσω μεγάλου δικηγορικού γραφείου με έδρα την Ουάσιγκτον των ΗΠΑ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (U.S. Securities and Exchange Commission/S.E.C.) και στο υπουργείο Δικαιοσύνης (Department of Justice), προκειμένου να καταγγείλουν αθέμιτα και παράνομα μέσα που χρησιμοποιούσε η εταιρεία αυτή στην Ελλάδα τα τελευταία 7 χρόνια, με σκοπό να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Το εν λόγω θέμα αναμένεται να κλονίσει όλο το πολιτικό και διοικητικό σύστημα στη χώρα, μιας και τα όσα αναφέρονται στις καταγγελίες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida, αφορούν σε άκρως σοβαρά ποινικά αδικήματα.

Οι δύο πρώην υπάλληλοι της εταιρείας κατείχαν υψηλόβαθμες θέσεις τόσο στις σχέσεις με τα media και την εταιρική κοινωνική ευθύνη της εταιρείας, όσο και στις προωθήσεις των φαρμάκων σε γιατρούς προκειμένου αυτοί να συνταγογραφούν τα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας. Η εταιρεία όταν τους απέλυσε δεν είχε υπογράψει ρήτρα εμπιστευτικότητας με τους υπαλλήλους και έτσι αυτοί δελεάστηκαν από το πρόγραμμα περί αμοιβής των πληροφοριοδοτών που ισχύει στις ΗΠΑ και συνεργάστηκαν με ένα από τα μεγαλύτερα δικηγορικά γραφεία που ειδικεύεται στα θέματα αυτά στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να καταθέσουν στην αμερικανική Δικαιοσύνη εμπιστευτικά έγγραφα και στοιχεία που είχαν στην κατοχή τους.

Συνεργάστηκαν, σύμφωνα με τις πηγές, και με μία από τις μεγαλύτερες και πιο έγκυρες εταιρείες συμβούλων στην Αμερική που ασχολείται με θέματα διαφάνειας στον χώρο της υγείας, με μεγάλη εμπειρία σε αντίστοιχες υποθέσεις, που έπαιξε σημαντικότατο ρόλο προκειμένου να πεισθούν οι πρώην υπάλληλοι να γίνουν πληροφοριοδότες.

Οι καταγγελίες των πληροφοριοδοτών αναφέρονται σε χρηματισμό δημόσιων λειτουργών που κατείχαν καίριες κυβερνητικές ή διοικητικές θέσεις στη χώρα την τελευταία οκταετία, προκειμένου να επηρεάσουν τις αποφάσεις τους αναφορικά είτε με τις εγκρίσεις φαρμάκων, είτε με την τιμολόγηση, είτε με την αποζημίωσή τους από τα ασφαλιστικά ταμεία. Επίσης αναφέρουν και τον χρηματισμό χιλιάδων γιατρών προκειμένου να συνταγογραφούν κατευθυνόμενα τα φάρμακα της συγκεκριμένης εταιρείας στην ελληνική αγορά και να επηρεάσουν τα αποτελέσματα φαρμακευτικών μελετών. Καταγγέλλουν ακόμη και πως η συγκεκριμένη εταιρεία ξέπλενε χρήματα στην Ελλάδα μέσω διαφημιστικών εταιρειών και εκδοτικών εταιρειών.

Η υπόθεση αυτή αναδεικνύει το σάπιο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής που υπήρχε στη χώρα μας στον χώρο του φαρμάκου τα τελευταία χρόνια -και όχι μόνο- και πώς η χώρα μας έφτασε να πληρώνει για φάρμακα μέχρι και 7 δισ. ευρώ το χρόνο. Οι πρώην υπάλληλοι αναμένεται να καταθέσουν τις επόμενες ημέρες στις ΗΠΑ, ενώ η αγωγή κατατέθηκε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, στα μέσα Αυγούστου. Η υπόθεση θεωρείται σημαντική και στις ΗΠΑ, προκειμένου να επιβληθεί πρόστιμο στη συγκεκριμένη εταιρεία για παραβίαση του FCPA (Foreign Corrupt Practices Act). Το πρόστιμο αναμένεται μεγάλο από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, γιατί η συγκεκριμένη εταιρεία είναι υπότροπος τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στη Νότια Κορέα, την Τουρκία και την Κίνα, όπου με παρόμοιες μεθόδους χρηματισμού και δωροδοκιών παραβίαζε τον ανταγωνισμό και για τις οποίες παραβάσεις τιμωρήθηκε με αντίστοιχα πρόστιμα.

Ενδιαφέρον αναμένεται να έχει το εάν η ελληνική Δικαιοσύνη εμπλακεί τελικά στην υπόθεση και ζητήσει να καταθέσουν οι πληροφοριοδότες, προκειμένου να ξεκινήσει έρευνα και στη χώρα μας, ή αν θα ζητήσει συνδρομή από τις Αρχές στις ΗΠΑ και πώς θα προχωρήσει αυτή η έρευνα, δεδομένου ότι η σχετική νομοθεσία στην Ελλάδα είναι πλημμελής όσον αφορά την προστασία των πληροφοριοδοτών.


Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#368880 Δε λέει κάτι καινούριο το άρθρο. Στην Ελλάδα έχουν δωθεί άπειρα λεφτά σε γιατρούς από φαρμακευτικές. Ένας ειδικευόμενος σε νοσοκομείο είχε ζητήσει κλιματιστικό στο γραφείο των γιατρών στο νοσοκομείο κ όταν έφυγε από το νοσοκομείο ήθελε να το πάρει μαζί του... !

Για να μην πω για βιβλία, ταξίδια κτλ που ακόμη κ σήμερα υπάρχουν...


< >
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#370601
otso έγραψε:για αρθρωσεις φανταζομαι σε ορθοπεδικο παμε ε;


... ενίοτε και σε ρευματολόγο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#370605 Δεν γνωρίζεις, θα σε παραπέμψει ο ορθοπεδικός στον οποίο πρώτα πρέπει να απευθυνθείς.

Εξαρτάται βέβαια ποιος και από τι υποφέρει. Αν ο γιός σου χτύπησε κάποια άρθρωση, θα πάτε σε ορθοπεδικό φυσικά. Αν η γυναίκα σου πονάει σε όλες τις αρθρώσεις και βογκάει μέρα νύχτα, ενδεχομένως να χρειάζεται να την δεί ρευματολόγος.

Έχουμε τον Πέτρο που είναι ειδικός και θα σου τα πεί καλύτερα.