Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#368807 Εν τω μεταξύ:

Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για το κύκλωμα της Μυκόνου

22 Οκτ. 2016, 10:43

Αθήνα
Μικρές ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα επιβλήθηκαν τελικώς στους τρεις κατηγορουμένους για τη μεγάλη, όσο και πολυσυζητημένη, υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών που είχε αποκαλυφθεί το καλοκαίρι του 2015 στη Μύκονο.

Στους τρεις βασικούς κατηγορουμένους (ένας 35χρονος πρώην λιμενικός, ένας συνομήλικός του υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων ενός κλαμπ του νησιού και ένας ακόμη 34χρονος ιδιώτης) επιβλήθηκαν ποινές τεσσάρων ετών φυλάκισης με αναστολή και οι δύο εξ αυτών που ήταν προφυλακισμένοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Κατηγορούνταν για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για προώθηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών.

Ωστόσο στη δίκη στις 6 Οκτωβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αιγαίου στη Σύρο αποφασίστηκε ότι οι ενέργειες των τριών κατηγορουμένων αφορούσαν απλή διακίνηση μικροποσοτήτων ναρκωτικών και πολλές από αυτές για προσωπική χρήση.

Επιπλέον, πολλοί από αυτούς που παρουσιάζονταν ως πελάτες του κυκλώματος υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι δεν ζητούσαν από αυτούς ναρκωτικά αλλά να κλείσουν τραπέζια σε νυκτερινά κέντρα του «νησιού των ανέμων».

Μία γυναίκα που εμφανιζόταν στη δικογραφία να μεσολαβεί για την προώθηση γυναικών σε πλούσιους επισκέπτες του νησιού υποστήριξε ότι οι συνομιλίες της δεν αφορούσαν γυναίκες αλλά… ξαπλώστρες σε παραλιακά κέντρα που έκλεινε για λογαριασμό της υψηλής πελατείας της.

Η υπόθεση αυτή αναδείχθηκε στις 24 Αυγούστου 2015 από πολύμηνες έρευνες της Ασφάλειας Αττικής και αφορούσε 47 υποθέσεις πώλησης κοκαΐνης, αμφεταμινών και άλλου είδους ναρκωτικών ουσιών στο νησί.

Η διανομή ναρκωτικών γινόταν έξω από γνωστά ξενοδοχεία αλλά και νυκτερινά κέντρα της Μυκόνου.

Στις ηχογραφημένες συνομιλίες που περιέχονται στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης τα μέλη του κυκλώματος ακούγονταν μερικές φορές να αποκαλούν την κοκαΐνη «μανιταρόπιτα», «Τσάρλι», «κόκα κόλα», έδιναν διαβεβαιώσεις για την καλή ποιότητά της αλλά και δέχονταν να την... επιστρέψουν σε περίπτωση που ο πελάτης δεν έμενε ικανοποιημένος.

Ένα ζητούμενο ήταν αν θα ασκούνταν διώξεις -όπως έχει συμβεί σε άλλες περιπτώσεις- σε 25 άτομα (ανάμεσα σε αυτούς υπάλληλος ΠΑΕ, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Κολωνάκι, γνωστός παίκτης του πόκερ, υπεύθυνος ναυτιλιακής εταιρείας στον Πειραιά, εκπρόσωπος γνωστού βιβλιοπωλείου της Αθήνας, ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, υπεύθυνη εταιρείας κοσμημάτων) που εμφανίζονταν πελάτες των διακινητών. Όμως τα συγκεκριμένα άτομα κλήθηκαν τελικώς μόνο ως μάρτυρες στη διάρκεια της ανάκρισης. Οι περισσότεροι από αυτούς μίλησαν για παρανόηση και κακή ερμηνεία των συνομιλιών, ενώ έξι άτομα παραδέχθηκαν ότι οι συνεννοήσεις τους αφορούσαν αγορά ναρκωτικών αλλά για προσωπική χρήση.

Ο νομικός εκπρόσωπος ενός εκ των κατηγορουμένων Χρήστος Μαυρομμάτης σημείωσε ότι «η δικαστική διαδικασία ανέδειξε τις πραγματικές διαστάσεις της υπόθεσης που αφορά περιορισμένη διακίνηση ναρκωτικών και δεν αποδέχθηκε το αρχικά διευρυμένο κατηγορητήριο».

Βασίλης Λαμπρόπουλος


Είμαι σίγουρος ότι στο κύκλωμα δεν εμπλέκονται καθόλου δικαστές κλπ έχοντες εξουσία...

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#382281 :thumbsdown: :thumbsdown: :thumbsdown:
Κρυμμένος στην ντουλάπα του σπιτιού που διέπραξαν την ένοπλη ληστεία ήταν επι 14 ώρες ο τέταρτος εκ των δραστών στο Παλαιό Φάληρο, χωρίς να τον πάρουν είδηση οι αστυνομικοί, που υποτίθεται ότι είχαν κάνει φύλλο και φτερό το διαμέρισμα. Σύμφωνα μάλιστα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Σήμανση είχε πάρει αποτυπώματα από τις πόρτες τις ντουλάπας, αλλά κανείς δεν κοίταξε πιο μέσα.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, στο διαμέρισμα όπου είχαν ακινητοποιήσει τη γυναίκα και την οικιακή βοηθό χτες το πρωί οι τέσσερις ληστές, στον 8ο όροφο της πολυκατοικίας στην συμβολή των οδών Μουσών και Θησέως, εισέβαλαν πάνω από 20 αστυνομικοί, που είχαν ειδοποιηθεί από τον γιο της 64χρονης, ο οποίος έβλεπε από τις κάμερες τη ληστεία. Οι αστυνομικοί καταδίωξαν τους ληστές στα μπαλκόνια και συνέλαβαν τους δύο, στον τέταρτο όροφο. Στη συνέχεια, έψαξαν όλα τα διαμερίσματα σχολαστικά, μέχρι που βρήκαν στο μπαλκόνι του 1ου ορόφου νεκρό τον τρίτο ληστή. Στο διαμέρισμα της ληστείας, όμως, δεν σκέφτηκε κανείς να ψάξει.

Γύρω στις 11 χτες το βράδυ και αφού είχε τελειώσει και η Σήμανση η 64χρονη και η οικιακή βοηθός επέστρεψαν στο σπίτι. Τότε, έγινε και η εκπληκτική αποκάλυψη από τον γιο της 64χρονης γυναίκας, ο οποίος άνοιξε την ντουλάπα γιατί κάτι μύριζε έντονα και έπεσε πάνω στον ληστή, ο οποίος δεν είχε βγάλει ούτε λεπτό την κουκούλα και έτσι δεν είδε το πρόσωπο του. Όπως αποδείχτηκε ο δράστης είχε αφοδεύσει μέσα στην ντουλάπα. Μόλις ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο, ο ληστής τον απείλησε με όπλο, διατάζοντας τον να μην φωνάξει, τράπηκε σε φυγή και εξαφανίστηκε, ενώ οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν ακόμα στη γειτονιά. Ο γιος της 64χρονης ειδοποίησε την αστυνομία όταν ο δράστης έφυγε, αλλά ήταν πλέον αργά. Πηγή: http://www.lifo.gr
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#382336 Αν είναι δυνατόν! :slap:

Κοίταξα την ημερομηνία του άρθρου, πιστεύοντας ότι έγραφε 1/4/17 αλλά όχι, είχε σημερινή ημερομηνία... :s_dunno
Άβαταρ μέλους
By RXristos
#382341
Pitt έγραψε:Αν είναι δυνατόν! :slap:

Κοίταξα την ημερομηνία του άρθρου, πιστεύοντας ότι έγραφε 1/4/17 αλλά όχι, είχε σημερινή ημερομηνία... :s_dunno



Εν το μεταξύ αυτό έγινε 2 τετράγωνα από το σπίτι μου. Το ελικόπτερο της αστυνομίας μας τα ζάλισε όλη μέρα σήμερα. Τι περίμεναν δλδ ότι θα έμενε στην περιοχή και θα περίμενε το φως της ημέρας για να διαφύγει.
Η πλάκα είναι ότι όλοι στην περιοχή βγαίνουν στα μπαλκόνια, κοιτάνε μπας και δώσουν. Χτυπάει κουδούνι στην πολυκατοικία για φυλλάδια και βγαίνουν όλοι στις πόρτες να δουν ποιος |λογοκρισία| άνοιξε χωρίς να ρωτήσει... :lol:
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#382455 Γιατί; Κάποιοι αξίζει να πάνε σπίτια τους.
Άβαταρ μέλους
By Govus
#382462 Διαβάζεις από τη μία για το κατάντημα της αστυνομίας, ακούς και από την άλλη συνεντεύξεις των τετρομαγμένων νεοελ γειτόνωνε και δεν απορείς καθόλου πλέον για τη λατινοαμερικάνικη εσσάνς, που πλέον ευωδιάζει στον ανοιξιάτικο ουρανό αυτής της χαζοχαρούμενης πολιτείας...
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#393390 Δεν ξέρω αν εδώ είναι που κολλάει η γκρίνια μου, αλλά έχω ανάγκη να κράξω όσο δεν πάει. Μάλλον μετά από πάρα πολλές δεκαετίες που αναρωτιόμουν σε ποιους συμβαίνουν όλα αυτά τα εγκλήματα που βλέπουμε σε κανάλια και εφημερίδες, δεύτερη υπόθεση εγκλήματος που συμβαίνει σε γνωστούς μας. Δεν ξέρω αν διαβάσατε πριν από καμιά βδομάδα που βρήκαν μία μητέρα τριών παιδιών δολοφονημένη και πεταμένη στο Παλιούρι από έναν γιατρό στο Ιπποκράτειο. Γειτόνισσα και η μικρή της συμμαθήτρια του δικού μου και γενικότερα με καλές γειτονικές μας σχέσεις με τη γυναίκα μου.

Μαθαίνουμε πλέον κάποιες λεπτομέρειες για την υπόθεση που μου έχουν ανεβάσει το σκατό στο κεφάλι. Γιατρός σου λέει, κανόνισε επέμβαση στο πόδι. Μαθαίνουμε (με επιφύλαξη γιατί οι πληροφορίες είναι από την οικογένειά της) ότι τη νάρκωσε ελαφρά για βιασμό μέσα στο νοσοκομείο! ήμαρτον! και όταν αντέδρασε αυτή 1.80 γυναίκα της έδωσε τόσο αναισθητικό που έμεινε στον τόπο. Ρε παλιάρχιδο που παριστάνεις και το γιατρό βιασμό σε νοσοκομείο; Και μετά την πετάς σαν το σκυλί στου διαόλου το κέρατο και είχανε τα παιδιά στο σχολείο τη μικρή να ρωτάει τον κόσμο αν ξέρει που πήγε ταξίδι η μαμά της και γιατί δεν την πηρε τηλέφωνο από εκεί; Τι σκατά κουβαλάει ο κόσμος στο κεφάλι του ρε σεις; Έλεος!

Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά είχαμε μέχρι και πρωτοσέλιδα με φόρα παρτίδα τη φάτσα της σκοτωμένης σε κωλοφυλλάδα "Γιατρός δολοφόνησε την ερωμένη του" :dizzy:
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#393405 ελλειψη δικαιοσύνης, δίκες σε 30 χρόνια κ αν, τιμωρημένοι που βγαίνουν έξω, αστυνόμευση πουθενά, τραμπουκισμοί κτλ...

αν δει κανείς τις ειδήσεις τον τελευταίο καιρό (κ πιο πριν βέβαια), βλέπει δολοφονίες (βλέπε πάνω), βιασμούς, απαγωγές, δολοφονίες νονών στην Αθήνα...

ΥΠΑΡΧΕΙ μια Γ@μοαστυνομία επιτέλους...??? Λες στον διπλανό σου να πετάξει ένα μπουκάλι νερό στον κάδο κ μόνο πιστόλι δε βγάζει γιατί του λες το αυτονόητο...

ΣΚ@τολαός είμαστε, κ το σκ@τοκράτος μας έχει κάνει χειρότερους...
Άβαταρ μέλους
By g8777
#393409 Κατσε τωρα. Επεμβαση μεσα στο νοσοκομειο; Μονος του; Χωρις αναισθησιολογο και νοσοκομες;
Μαλλον μουφα επεμβαση ηταν, δολωμα για να την παγιδευσει. Το ειδα και γω το πρωτοσελιδο προχτες, η ΕΣΗΕΑ μαλλον διακοσμητικο ρολο εχει. :thumbsdown:
Το τραγικο σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι η αντιμετωπιση των παιδιων, αντε να μπορεσεις να σταθεις απεναντι τους σε τετοιες ερωτησεις. :(
Άβαταρ μέλους
By belgarion
#393410 Κάτι τέτοιοι, που προδίδουν την εμπιστοσύνη ανθρώπων που τους εναποθέτουν την υγεία τους, ή ανθρώπων που πάνε για ένα μεροκάματο όπως το άλλο "τυφλό" αρχδ με την κοπελίτσα που κόντεψε να την πεθάνει είναι να τους κλείνεις σε ενα μπουντρούμι και να πετάς και το κλειδί μια και καλή. Πάλι καλά που βρήκε παραθυράκι ο εισαγγελέας για να μπορέσει να προφυλακισει τον "τυφλό".