Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#368400 Απο πού κι ως πού το σκι είανι κωλοβάρεμα?

Σοβαρευτείτε λιγάκι.

Χρήστο Λάππα, το θράσσος σου είναι απύθμενο, εαν δεν έχεις καταλάβει μέχρι κι εγώ που είμαι εκτός χώρας σε πληρώνω όταν είσαι άνεργος :s_whiteflag
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#368421 @g8777
Δεν την παλεύεις, πάρε λεξοτανίλ, πάρε κάτι που σε πιάνει τέλος πάντων.

Αυτό που έγραψα δεν απευθύνεται σε εσένα προσωπικά (δεν κολλάει πουθενά με οτιδήποτε άλλο γράφω).
Έθεσες ένα θεωρητικό παράδειγμα και απάντησα επ' αυτού.

Αυτός λοιπόν που είναι άνεργος δεν έχει να οικτίρει τα τέλη της πεμβε (λολ) αλλά τις υψηλές εισφορές που αποτρέπουν τις προσλήψεις.
Αν δέχεσαι ένα πλήγμα να ξέρεις από που προέρχεται (για να το γράψω πιο ταλαριστικά).

Αν από ολόκληρο ποστίδι ξεχώρισες τη λέξη 'μπουνιά' και έπρεπε να απαντήσεις μόνο επ' αυτού δεν έχω να σχολιάσω κάτι.

Άλλωστε όταν θέλω να σου ρίξω μπινελίκι το κάνω ελεύθερα και άμεσα (όπως το γουστάρεις).
Δεν το ρίχνω με φίλτρα.
:inlove: :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#368427 Λοιπόν, μια και έκανα το λάθος και έκανα το κλικ στο spoiler και επειδή ακόμα και οι παπαριές και τα hominem έχουν όρια, ας εξηγήσω μερικά απλά πραγματάκια:

1) ΟΛΟΙ οι καθηγητές ξένων γλωσσών στην Ελλάδα δικαιούνται ταμείο ανεργίας για 3 μήνες το καλοκαίρι εφόσον εργάζονται πάνω από κάποιες ώρες τον υπόλοιπο χρόνο. Το ποσό του επιδόματος εξαρτάται από τις αποδοχές τους όσο εργαζόντουσαν. Τελευταία φορά που το πήρα, πριν 2,5 χρόνια, ήταν €100 και κάτι ψιλά για κάθε ένα από τους 3 μήνες. Θα έπρεπε να υπάρχουν οικονομικά κριτήρια για το ποιος το δικαιούται; Πιστεύω ναι. Αλλά για όλους τους δικαιούχους. Το να ζητάει κανείς από ένα πολίτη να εφαρμόσει μια οικονομική πολιτική μόνος του ενώ το κράτος εξακολουθεί να τον φορολογεί και του κάνει κρατήσεις με διαφορετικό τρόπο είναι κάτι που μόνο οι εγκέφαλοι του forum θα μπορούσαν να συλλάβουν.

2) Μερικές “λεπτομέρειες" που αγνοείτε: Η ιδιοκτήτρια του φροντιστηρίου παρέλαβε την επιχείρηση από τον άντρα της που πέθανε από μυελοΐνωση -μορφή καρκίνου- (είχα γράψει για αυτό) εδώ και 2 χρόνια. Λόγω προηγούμενης οφειλής της όμως στο ΤΕΒΕ και με την κυβέρνηση να μην ξεκαθαρίζει το θέμα με τις δόσεις, δεν έχει τα χρήματα για να το μεταβιβάσει κανονικά στο όνομα της. Μιλάμε για μια χήρα η οποία βρέθηκε από την μια στιγμή στην άλλη στον δρόμο ουσιαστικά. Αντί να την παρατήσω και να ψάξω άλλο σχολείο που θα με πληρώνει, έχω μείνει αυτά τα 2 χρόνια και την βοηθάω να κρατήσει την επιχείρηση ανοιχτή με νύχια και με δόντια, περιμένωντας πότε (και αν) θα μπορέσουμε να κάνουμε την μεταβίβαση. Πληρώνομαι μια φορά το δίμηνο/τρίμηνο (τελευταία φορά που είδα το χρώμα του χρήματος ήταν πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων). Συνολικά φέτος υπολογίζω ότι από τον Σεπτέμβριο έχω πάρει λιγότερο από €500. Εννοείται ότι με τέτοια ποσά δεν νοείται ταμείο ανεργίας ούτως ή άλλως και για αυτό το καλοκαίρι.

Όταν λοιπόν ακούω ανθρώπους να λένε “εγώ πληρώνω το επίδομα ανεργίας του Λάππα”, άνθρωποι που εργάζονται σε καπιταλιστικά κράτη και απολαμβάνουν τα οφέλη της ελεύθερης οικονομίας ενώ την ίδια στιγμή βρίζουν τις όποιες προσπάθειες να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσω, ή να τραβήξω τις όποιες τρίχες μου έχουν απομείνει.
Άβαταρ μέλους
By nass
#368435
Red Garland έγραψε:
nass έγραψε:@Red Garland
Δεν αντιλαμβάνομαι τι εξυπηρετεί ο σχολιασμός σου και η ιστορική αναδρομή. Οι επιλογές ήταν εκεί και το σχόλιό μου ήταν συγκεκριμένο: ότι υπήρχαν.

Εξυπηρετεί στο να σου δείξει ότι δεν υπήρχαν επι της ουσίας επιλογές όπως τις φαντάζεσαι


Μια χαρά επιλογές υπήρχαν.
Πχ. είχε ή δεν είχε επιλογη το καλοκαίρι του 2015 ο Τσίπρας να μας πάει στη δραχμή ? Μέχρι και το "ΝΑΙ" του δημοψηφίσματος είχε. ΕΠΕΛΕΞΕ να μην το κάνει.
Και όλα τα άλλα που αναφέρω, αντίστοιχα είναι.
Άβαταρ μέλους
By nass
#368437
Anonymous Founder έγραψε:Είναι θέμα ερμηνείας είναι η αλήθεια το αν πιάστηκες κορόιδο: θα έπρεπε να μας έχεις πει τι ψήφισες τότε, για να το κρίνουμε.


Δε νομίζω ότι είναι σκόπιμο να λέω σε ένα δημόσιο forum τι ψήφισα. Δεδομένου μάλιστα ότι, σε αντίθεση με σένα, πολλοί εδώ μέσα γνωρίζουν το επώνυμό μου (λόγω της ενασχόλησής μου με τους αγώνες και με το παλιό forum).
Ομως αρκεί να πω ότι ΔΕΝ ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ άρα ΔΕΝ πιάστηκα κορόιδο, όπως το εννοούσα τουλάχιστον.

Anonymous Founder έγραψε:Δεν έψαξα ποτέ για δικαιολογίες όμως, και απορώ για ποιο λόγο επιμένεις σε δεύτερο ποστ να λες το ίδιο πράγμα.


Το "το παιχνίδι είναι στημένο" είναι δικαιολογία κατά την άποψή μου. Και έφερα τόσα παραδείγματα που είχαμε επιλογές να το αλλάξουμε το παιχνίδι και δεν το κάναμε.

Anonymous Founder έγραψε:εν τούτοις, τόσες και τόσες κυβερνήσεις που περάσαν από το τιμόνι της χώρας, δείχνουν πως μάλλον δεν υπάρχει ΤΙΝΑ.


Ή ότι ήταν όλες η μια πιο ανίκανη και ακατάλληλη από την άλλη (που κάτι λέει και για το λαό, δεδομένου ότι οι λαοί έχουν τις κυβερνήσεις που τους αξίζουν). Αρα είμαστε και οι δύο μαλάκες :lol: το 'παμε αυτό.

Η Κύπρος, η Ιρλανδία και η Ισπανία (και η Ουγγαρία ίσως αλλά δεν είναι στην ευρωζώνη) έδειξαν ότι το ΤΙΝΑ είναι βολικό μεν αλλά όχι και τόσο αλήθεια δε (ούτε ψέμματα δεδομένου ότι η συμμετοχή στην ΕΕ και ιδίως στην ευρωζώνη σίγουρα μειώνει τα περιθώρια ελιγμών).

Anonymous Founder έγραψε:Όσο για την δημοκρατία, εγώ δεν ζήτησα να έρθει καμιά χούντα, απλώς είπα πως η συγκεκριμένη δημοκρατία εμένα δεν μου φτάνει, κοινώς δεν συμμετέχω πλέον.


Η απάθεια και η μη συμμετοχή είναι το πρώτο βήμα για την επικράτηση μη δημοκρατίας.
Και το "βγάζω την ουρά μου απέξω" δεν είναι δημοκρατικό δικαίωμα, έχουμε και υποχρεώσεις ως πολίτες, όχι μόνο δικαιώματα (πχ. τελευταία φορά που τσεκάρισα στο Σύνταγμα, η ψήφος ήταν ακόμα υποχρεωτική).
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#368445
nass έγραψε:
Red Garland έγραψε:
nass έγραψε:@Red Garland
Δεν αντιλαμβάνομαι τι εξυπηρετεί ο σχολιασμός σου και η ιστορική αναδρομή. Οι επιλογές ήταν εκεί και το σχόλιό μου ήταν συγκεκριμένο: ότι υπήρχαν.

Εξυπηρετεί στο να σου δείξει ότι δεν υπήρχαν επι της ουσίας επιλογές όπως τις φαντάζεσαι


Μια χαρά επιλογές υπήρχαν.
Πχ. είχε ή δεν είχε επιλογη το καλοκαίρι του 2015 ο Τσίπρας να μας πάει στη δραχμή ? Μέχρι και το "ΝΑΙ" του δημοψηφίσματος είχε. ΕΠΕΛΕΞΕ να μην το κάνει.
Και όλα τα άλλα που αναφέρω, αντίστοιχα είναι.

Με αγγλικό δίκαιο, να χρωστάς της Μιχαλούς, να έχεις φάει 25% επίσημη λιτότητα και κατεστραμμένη εσωτερική οικονομία; Είναι αυτό επιλογή;
Όσο για το δημοψήφισμα κάνεις ερμηνεία διότι το δημοψήφισμα άλλα έγραφε πάνω η δε ασάφεια προφανώς και δεν ήταν τυχαία.

Να σου θυμίσω μια εποχή που Πρωθυπουργός της Ελλάδος πήγε να ψελίσει "δημοψήφισμα" και τον έφαγε η μαργμάγκα; Εκεί τι έγινε, του τελείωσαν οι επιλογές ξαφνικά;
Υ.Γ
Αυτό το "έχεις επιλογή" είναι σαν αυτό που έλεγε ένα μέλος παλιά εδώ μέσα, "επιλογή σου να δουλεύεις με 500", "γιατί δεν γίνεσαι CEO και γκρινιάζεις" κτλ.
Άβαταρ μέλους
By nass
#368450 Και γω που νόμιζα ότι ο Βαρουφάκης (τον οποίο καταλαβαίνω ότι τον έχεις σε υπόληψη) σε συννενόηση με τον Τσίπρα φυσικά τους ΑΠΕΙΛΟΥΣΕ ότι θα βγούμε από το ευρώ.
Και τώρα μου λες ότι θα ήταν καταστροφική μια τέτοια επιλογή ? Δηλαδή τους απειλούσε ότι θα αυτοπυροβοληθεί και θα τους αναγκάσει να σκουπίζουν μυαλά από τον τοίχο :s_omg και κατάλαβε τη |λογοκρισία| όταν του είπαν "προχώρα, να και το πιστόλι, έχουμε βάψει τον τοίχο με ειδικό χρώμα, που δε λεκιάζει" :metalo: αυτή ήταν η ουσία της "περήφανης διαπραγμάτευσης" φαίνεται :lol:

Αυτό που λέω για το δημοψήφισμα είναι ότι ΑΝ ΗΘΕΛΕ ο Τσίπρας να το χρησιμοποιήσει ως λαϊκή άδεια ή και εντολή να προχωρήσει σε δραχμή, μπορούσε.
Δεν το έκανε γιατί επέλεξε να μην βγει από το ευρώ. Οπως αντίστοιχα έγιναν και δεν ήταν όσο ΤΙΝΑ θα ήθελαν κάμποσοι κοψοχέρηδες όλες οι επιλογές από το 2009 και μετά.

Για τον ΓΑΠ τα έγραψα παραπάνω στην απάντηση στο bibendum, διαφωνώ με τη δική σου ερμηνεία.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#368454 Χρήστο Λαππα μπορείς να συνεχίσεις να πουλάς τρελίτσες, αλλά η φάση είναι απλή.

Άνθρωπος που κάθεται και δεν εργάζεται δεν δικαιούται ούτε στον ήλιο μοίρα σε σοβαρά καπιταλιστική χώρα.

Αν εσύ θες να είσαι αλληλέγγυος© αυτό δεν έχω καμία όρεξη να γίνεται εις βάρος μου και με τα λεφτούλια μου. Όλα αυτά τα δακρύβρεχτα λοιπόν να τα μοιράζεσαι με τους φίλους σου για να τονώνεται το ηθικό σας με τους ακτιβισμούς αριστερίστικου τύπου, αλλά σε θα σε παρακαλέσω θερμά αν θες να πληρώνεσαι να εργάζεσαι.

Και τώρα στα σοβαρά.
Χαίρομαι ιδιαίτερα να συνεισφέρω στο ταμείο ανεργείας με τους φόρους μου και να βοηθάω συνανθρώπους μου, η παραπάνω παράγραφος προφανώς δεν θα με εξέφραζε ποτέ :s_yes
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#368466 Άκουσε "αγαπητέ". Το αν εργάζομαι ή όχι το ξέρει πάρα πολύ καλά τόσο αυτή που στηρίζω με την δουλειά μου, όσο και οι μαθητές μου. Το ότι αναγκάστηκα να εξηγήσω τι παίζει με το ταμείο ανεργίας -και αυτό μετά από δυο χρόνια λάσπης- είναι αποκλειστικά και μόνο αποτέλεσμα της δικής σου εμμονής και των αλλεπάλληλων επιθέσεων προς το πρόσωπο μου.

Γενικά για πράγματα που δεν γνωρίζει κανείς καλό είναι να μην μιλά. Από την άλλη θα μου πεις, ας ρίξουμε όση λάσπη μπορούμε, όλο και κάτι θα μείνει. Σε αφήνω στη τρύπα σου λοιπόν και δεν ξανακλικάρω δημοσίευση σου. Άλλωστε το τι νομίζεις εσύ για εμένα έχει τόση σημασία όση ακριβώς φαντάζεσαι.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#368468 Τελικά όντως σας χρειάζεται ένας σοβαρός© καπιταλισμός :lol:

Το θέμα είναι οτι επειδή τυχαίνει να γνωρίζουμε, οι τρελίτσες και τα δρακρύβρεχτα που πουλάς έχουν κι ένα όριο.
Την αλληλέγγυα καλησπέρα μου :s_roses
Άβαταρ μέλους
By Red Garland
#368474 @nass
Δε νομίζω πως ακούς πρώτη φορά από εμένα ότι η έξοδος από το Ευρώ δεν είναι ό,τι πιο έξυπνο στον κόσμο, το οποίο βέβαια μπορεί κάλλιστα να αλλάξει αν η Ευρωζώνη συνεχίσει την ίδια πορεία.
Κατά δεύτερον η απειλή του Βαρουφάκη δεν έγκειται ότι θα τους στεναχωρούσε με το πυροβολημένο πόδι αλλά με ζημίες από τη μη αποπληρωμή και το ξεκίνημα του ξεχαρβαλώματος του πουλόβερ.

Συνεπώς πέρα από το ευχάριστο διάλειμμα καταλαβαίνεις ότι αυτά που λες "επιλογές" εντός μνημονίων έχουν κάποια πραγματικά κολλήματα.

Μπορούσε να το ερμηνεύσει ως εντολή για έξοδο θα ήταν όμως ερμηνεία μιας ασαφούς ψηφοφορίας, εξου και όταν το ΚΚΕ ζήτησε να μπει και δεύτερο ερώτημα επί του Ευρώ ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τον Κινέζο. Ομοίως και Μέρκελ και Ολάντ δεν μας κράτησαν μουτράκια την επόμενη μέρα όπως έκαναν με το Brexit.

Για τον Παπανδρέου μπορείς να διαφωνείς, τα χε γράψει ο Spiegel στους FT πως έγινε η δουλειά τότε και σκότωσαν το δημοψήφισμα και τον έβγαλαν από τη μέση.
Όλα αυτά δημοκρατικά, γιατί είμαστε και Ευρώπη πάνω απ όλα. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#368489 Οι απειλές αυτές του είδους για να λειτουργήσουν χρειάζεται να είναι on time, από το 2009 έπρεπε να τους καλέσει ο Καραμανλής για διαπραγμάτευση του χρέους υπό την απειλή της χρεωκοπίας και να μην δεχόταν € αν δεν διαπραγμετεύονταν πρώτα το χρέος, μετά ας να έπερνε δάνειο σαν αυτό που έδωσαν στον Παπανδρέου, όλα αυτά όμως πρίν προλάβουν να βγάλουν από επάνω τους τα τοξικά ομόλογα οι τράπεζες τους, τότε έπρεπε να μπεί το πιστόλι στο τραπέζι όχι μετά που μας έκαναν κλωτσοσκούφι, μετά είχε πετάξει το πουλάκι, το οποίο πουλάκι τους το έπαιζαν και το παίζουν όλες οι κυβερνήσεις και οι ψηφοφόροι τους.

Όταν απειλείς σε αυτό το επίπεδο πρέπει να έχεις μελετήσει τις επόμενες κινήσεις σου και να έχεις με το μέρος σου το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού αλλιώς σκάσε και κολύμπα.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#368503
markvag έγραψε:
georgetz έγραψε:
markvag έγραψε:
georgetz έγραψε:Δηλαδής , άμα δεν κάναμε "διαπραγμάτευση - γκέιμ θίορι - σακάκια - ασιδέρωτα πουκάμισα - όχι στις γραβάτες - εγώ δεν κάθομαι στην ουρά των ΑΤΜ - νταούλια ζουρνάδες " και καθόμασταν σοβαρά στο τραπέζι με σχέδιο , θα είχαμε την ίδια αντιμετώπιση ?


Πριν γίνουν όλα αυτά είχαμε διαφορετική αντιμετώπιση;;; :hmmm: :roll:


Ήμασταν στην ίδια κατάσταση δηλαδή, με κάπιταλ, κόφτες, κλπα.

Οκ


Δηλαδή, πριν τον σύριζα θέλεις να μου πεις πηγαίναμε και υπήρχε διαπραγμάτευση επί της ουσίας και οι ελ. κυβερνήσεις πατούσαν πόδι στις εκτός πραγματικότητας απαιτήσεις των κσένη;;; :lol:



Θες να μου πεις οτι είμαστε στην ίδια κατάσταση δηλαδή , πουλούσαμε μαγκιά , γκέιμ θίορι και άλλα τέτοια όμορφα
στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων και οτι ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ με τους ζουρνάδες attitude? ΠΟΙΑ ΤΡΟΙΚΑ, ΠΟΙΑ ΜΕΡΚΕΛ και άλλα τέτοια ? Τα ίδια δηλαδή οι Παπανδρέου και Σαμαράς :hmmm:

Ενδιαφέρουσα άποψη
Άβαταρ μέλους
By markvag
#368505
georgetz έγραψε:
Θες να μου πεις οτι είμαστε στην ίδια κατάσταση δηλαδή , πουλούσαμε μαγκιά , γκέιμ θίορι και άλλα τέτοια όμορφα
στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων και οτι ΘΑ ΧΟΡΕΥΟΥΝ με τους ζουρνάδες attitude? ΠΟΙΑ ΤΡΟΙΚΑ, ΠΟΙΑ ΜΕΡΚΕΛ και άλλα τέτοια ? Τα ίδια δηλαδή οι Παπανδρέου και Σαμαράς :hmmm:

Ενδιαφέρουσα άποψη


Όχι, εσύ θέλεις να μου πεις πως τους προηγούμενους τους σέβονταν και τους αντιμετώπιζαν ως ίσους;;; Αυτό κι αν είναι ενδιαφέρουσα άποψη!