Τεχνικά θέματα. Προβλήματα, προτάσεις, λύσεις, βελτιώσεις.
Άβαταρ μέλους
By rocsta
#368422 Όταν μιλάμε για αλοιφή με τουλάχιστον medium κοπτικοτητα, τότε δεν θα κάνεις και πολλά δουλεύοντας την με το χέρι.
Οι δύο που ποσταρες είναι medium προς light. Δεν κατεβάζουν βερνίκι δηλαδή, αν και όπως έγραψα χωρίς αλοιφαδορο δεν μπορείς ούτως ή άλλως να κατεβασεις.

sent >, γι' αυτό ίσως δεν έχω βάλει τόνους
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#369107 Για ερασιτεχνική χρήση πιεστικού (για να πλένω το mazda βασικά) και τοποθέτηση αφροποιητή τι επιλογές υπάρχουν γενικά και τι κοιτάμε σε specs;
Σκέφτομαι ότι ίσως άξιζε να πάρω ένα από το να πηγαίνω στο πλυντήριο για 2-3 πλυσίματα/μήνα.
Άβαταρ μέλους
By citastak
#376156
Deleted User 1 έγραψε:Ωρε θα γινει γιορτη το ΣΚ αν εχει καλο καιρο!

Εικόνα

<


Καλή δουλειά!
Εγώ θέλω να κάνω το Volvo :( αλλά δεν εχω χρόνο.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#376164 Thanks! Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμα τι σύστημα θα παίξω κι αν αξίζει τον κόπο να πάρω ένα φθηνό αλοιφαδόρο. :hmmm:

Επίσης δεν μου έχει έρθει ακόμα ο πυλός. :rant:

Οπότε πιθανότερο είναι να κάνω ένα γενικό πλύσιμο μέσα-έξω (λέω να ξηλώσω και μπροστινά καθίσματα), μοτέρ, θόλους (αφαιρώντας τροχούς), ζάντες μέσα-έξω, πάτωμα από κάτω όσο μπορώ και φτάνω με βούρτσα+πιεστικό.

Υπολογίζω 5-6 ώρες για τα παραπάνω. Σε δεύτερη φάση θα γίνει το detailing και η διόρθωση χρώματος.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#376174 Δράπανο έχω αλλά φοβάμαι να το χρησιμοποιήσω γι' αυτό το σκοπό γιατί δεν κρατάει σταθερές στροφές ούτε ξεκινάει με slow start και παίζει να του γαμήσει τα ράμματα. Έλεγα να το πάω λάου λάου με το χέρι με τα pads και βλέποντας και κάνοντας από κει και πέρα.

Και ατμοκαθαριστή έχω (ένα μικρό της πλάκας) αλλά στα δέρματα δεν έχει και πολύ νόημα. Θα ακολουθήσω άλλη τακτική εκεί.

Αυτός έδω παίζει με τον αλοιφαδόρο και στο κάθισμα και κάνει super δουλειά απ' ότι φαίνεται. Γι' αυτό και σκέφτομαι σοβαρά να πάρω κι εγώ.

Άβαταρ μέλους
By rocsta
#376177 Με το χέρι θα κάνεις δουλειά, αλλά μην περιμένεις θαύματα. Οι περισσότερες αλοιφές που δουλεύονται με το χέρι έχουν μέσα τους fillers ώστε όταν τελείωσεις να φαίνεται ότι έκανες δουλειά. Αλλά επειδή δεν κατεβάζουν βερνίκι, αλλά προσθέτουν υλικό στις μικροσκοπικές κοιλάδες του βερνικιού, με την πρώτη βροχή θα είναι σχεδόν ίδιο με πριν.
Δράπανο/αλοιφαδόρος στο δέρμα είναι overkill. Mπορεί να υπερθερμανθεί και να το διαλύσει.
Άβαταρ μέλους
ByDeleted user 1
#376189 Ναι αλλά το χέρι είναι το πιο safe για έναν αμύητο. Όντως και η παναγία να μου βγει, βερνίκι πόσο να καταφέρω να κατεβάσω? Όσο χοντρή και να είναι η αλοιφή δεν παίζει. Ειδικά το Audi έχει πολύ σκληρό χρώμα.

Σε πρώτη φάση θα ψαχτώ μήπως βρω να δανειστώ τίποτα αλλιώς θα πάω να πάρω αυτόν εδώ που είναι και δίπλα στο σπίτι μου.