Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#356557 Δε φαντάζεσαι που θα πάνε οι τιμές, αν σταματήσει έστω και αυτή η μικρή παραγωγή... Καλά κάνουν και δε σταματάνε την παραγωγή τους, για να κλείσουν τους δρόμους. Όχι ότι το κάνουν για εμάς. Την πάρτη τους κοιτάνε.
Παράδειγμα.... Όσο φτανει η ελληνική παραγωγή στα λεμονια δεν ξεπερνάει τα 90 cents. Μόλις τελειώσουν έρχονται από Αργεντινή και πάνε 3€+ΦΠΑ
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#356558
21 quadra έγραψε:
kyr80 έγραψε:Αφού οι κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν αλλιώς. Οι συζητήσεις γίνονται για να γίνονται.
Οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, δεν έχουν πλέον καμιά αλληλεγγύη μεταξύ τους. Ο καθένας για την πάρτυ του.
Δηλαδή συμφωνούμε ότι τους κατ' επάγγελμα αγρότες τους βίασαν. Κάνουμε κάτι;; Αν θα γίνει κάποια πορεία, θα πάμε μαζί τους;; @@, στον καναπέ θα κάτσουμε να χαζεύουμε στις ειδήσεις.

Ο μισθός στους ΔΥ να πληρώνεται, και όλα καλά.




Γιατί να υπάρξει συμπαράσταση, οι αγρότες έκαναν κάτι για όσους πήδηξαν Ε.Ε του Ι.Τ τόσα χρόνια τώρα ? Ακούστηκε μια φωνή διαμαρτυρίας ή έστω και από ένα δελτίο τύπου από τον αγροτικό κόσμο, ή μήπως δεν υπάρχουν μικρομάγαζα κλειστά στην επαρχία και δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα ? Τα μηχανήματα και τα εργαλεία τους που έχουν συνέχεια φθορές που τα φτιάχνουν ?

Είμαστε παρτάκηδες, αυτό είμαστε και καλά μας κάνουν.


Οι αγρότες τις καλές εποχές κινούσαν σε τεράστιο βαθμό την αγορά σε όλους τους τομείς. Το ότι δεν υποστήριξαν τους άλλους οκ ισχύει, αλλά ποτέ δεν τους υποστήριξε και κανένας (θα μου πεις βέβαια για ποιο λόγο), το κακό είναι όμως ότι όταν έχει ζημιά ο πρωτογενής τομέας, ζημιά υπάρχει παντού οπότε σε κανέναν δε συμφέρει η πτώση τους.

kyr80 έγραψε:Δε θα διαφωνήσω. Μιλάμε κατά βάση για αμορφωτους ανθρώπους. Απλά φέτος στα μπλόκα που θα φάω στη μάπα, δε θα πω κουβέντα.
Και αυτό με τις επιδοτήσεις να τελειώσει κάποτε. Εντάξει τις πήραν και τις έφαγαν. Κάποιοι λίγοι έκαναν και κάτι.
Τώρα τι; Συνεχίζουν να παίρνουν; Κάτι ψίχουλα παίρνουν σε σχέση με την παραγωγή τους.
Τους διορισμους όμως του 80 και μετά, τους πληρώνουμε και θα τους πληρώνουμε από τη φορολογία των υπολοίπων μας, ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ


Ένα πολύ μεγάλο ποσοστό από αυτούς που φάγαν τις επιδοτήσεις έχει σβήσει ή τράβηξε προς άλλη κατεύθυνση. Οι νοικοκύρηδες το παλεύουν. Από την άλλη ένα επίσης πολύ μεγάλο ποσοστό έκανε άσκοπες σπατάλες. Όπως λες κατά βάση μιλάμε για αμόρφωτους ανθρώπους που σημαίνει ότι όλη τους η ζωή ήταν δουλειά. Όταν αυτοί ξαφνικά βρέθηκαν με φουσκωμένες τσέπες, από τη δουλειά όμως, άρχισαν να τα σκορπάν από δω κι από κει (π@υτανες, τσίπουρα, αυτοκίνητα,σπίτια κλπ) καθώς δεν είχαν ιδέα από διαχείριση.
Παράδειγμα, έχουμε πελάτη ο οποίος πήρε στο γιο του αυτοκίνητο 25.000€, συνέχεια όμως έρχεται και επιδιορθώνει κάτι σάπια μηχανήματα ψάχνοντας μάλιστα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά και παζαρεύει την πληρωμή (αν την κάνει). Λεφτά δε βρήκε από επιδοτήσεις, τα δούλεψε αλλά έφτασε σε σημείο να μην ξέρει να τα διαχειρίζεται. Και είναι πολλοί ακόμα τέτοιοι.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#356562 Τον καιρό του ραβδίσματος (νταξ λίγο παλιότερα) στο χωριό μου, στηνόντουσαν πρόχειρα κολόμπαρα μέσα στους ελαιώνες και οι βυζιτούδες έβγαιναν στις πλατείες των γύρω χωριών για να μοστράρουν το εμπόρευμα. Μιλάμε για χάσιμο περιουσιών ολόκληρων, όχι μόνο το εισόδημα και οι επιδοτήσεις.
Άβαταρ μέλους
By otso
#356646
edmond έγραψε:Τον καιρό του ραβδίσματος (νταξ λίγο παλιότερα) στο χωριό μου, στηνόντουσαν πρόχειρα κολόμπαρα μέσα στους ελαιώνες και οι βυζιτούδες έβγαιναν στις πλατείες των γύρω χωριών για να μοστράρουν το εμπόρευμα. Μιλάμε για χάσιμο περιουσιών ολόκληρων, όχι μόνο το εισόδημα και οι επιδοτήσεις.


ποσα λεφτα περναν που τους εμεναν και για βιζιτες , και τα στηναν και στους ελαιωνες και γυρναγαν και οι πουτανες στα χωρια .
δεν θελω να στην πεσω αλλα εχεις μαζεψει ελιες ;, πρεπει να εχεις ελαιωνα να σου μεινουν λεφτα , ασε που στο λαδι μια ψοροεπιδοτηση επαιρναν και αυτη μηνες μετα .
τα ειχες δει με τα ματια σου αυτα ;
κολομπαρα υπηρχαν στην επαρχια και προτου τις επιδοτησεις , ειχε ερθει ο πολιτισμος και στην επαρχια , και οι κοπελες προτου πεσει το τειχος και ερθουν οι θεες ηταν η ελεεινιδες η απο τον αγιο δομινικο κατι φουκαριαρες.
ενταξει τα σκορπαγαν οι πεντακοσιομεδημνοι της θεσσαλιας με 2000στρ , ε αυτοι ειχαν μερσεντε και πριν τις επιδοτησεις και τα σκορπαγαν σε κολομπαρα τις αθηνας.
παντως στην δικη μου περιοχη τα ευαγη αυτα ιδριματα τα συντηρουσαν , οι βιοτεχνες πρωτοι , εμποροι, ΕΕ ,Δυ και σπανια θα εβλεπες κανα μεγαλογεωργο μεσα . σιγουρα δεν εβλεπες γιατρους και δικηγορους αυτοι ειναι οι μεγαλυτεροι τσιφουτηδες ουτε γλεντανε ουτε σκορπανε φραγκα.
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#356652
kyr80 έγραψε:Αφού οι κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν αλλιώς. Οι συζητήσεις γίνονται για να γίνονται.
Οι υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες, δεν έχουν πλέον καμιά αλληλεγγύη μεταξύ τους. Ο καθένας για την πάρτυ του.
Δηλαδή συμφωνούμε ότι τους κατ' επάγγελμα αγρότες τους βίασαν. Κάνουμε κάτι;; Αν θα γίνει κάποια πορεία, θα πάμε μαζί τους;; @@, στον καναπέ θα κάτσουμε να χαζεύουμε στις ειδήσεις.

Ο μισθός στους ΔΥ να πληρώνεται, και όλα καλά.


Πλέον. Γιατί, είχαν ποτέ; :hmmm:

Αυτή η χώρα δεν έχει φτάσει καν στο εξελικτικό επίπεδου του εθνικού κράτους. Μη σου πω ούτε καν πόλη κράτος. Tribalism και τα μυαλά στο μπλέντερ. :metalo: Όταν οι ναυτικοί έριχναν τις άγκυρες, κλαιγόντουσαν (και σωστά) οι αγρότες ότι καταστρέφεται έτσι η παραγωγή τους. Τώρα που είναι σειρά τους να διαμαρτυρηθούν (δίκαια ή μη τα αιτήματα τους, δεν το εξετάζω), κλείνουν τους δρόμους και να πάνε να γαμηθούν όλοι οι άλλοι. Το ίδιο και όταν απεργούν στην ΥΠΑ, δεν έρχονται οι τουρίστες και τρως εσύ ο ξενοδόχος το αγγούρι. Το ίδιο όταν θέλουν κάτι οι βενζινάδες, και να πάνε να γαμηθούν όλοι οι άλλοι. Το ίδιο και όταν θέλουν κάτι οι βυτιοφορείς, και να πάνε να γαμηθούν όλοι οι άλλοι. Το ίδιο και όταν θέλουν κάτι οι ταξιτζήδες, και να πάνε να γαμηθούν όλοι οι άλλοι. κ.ο.κ. :s_yes
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#356655 Δίκιο έχεις. Όλο αυτό τα να γαμηθούν οι άλλοι, είναι γιατί είμαστε ερωτικός λαός.. :iconcool:

Προσωπικά, προσπαθούσα να δω αν έχουν δίκαια αιτήματα. Ο όποιος κλάδος. Συνήθως θίγονταν συντεχνίες με παράλογα(για εμένα) κεκτημένα. Είναι από τις ελάχιστε φορές, που δίνω δίκιο στον όποιο αγώνα τους.
Το λάθος με τους αγρότες είναι, ότι αντιδρούσαν με τον ίδιο τρόπο, και όταν είχαν άδικο.
Και ο υπόλοιπος κόσμος, τους αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο. Χώρια που οι περισσότεροι από αυτούς, δεν έχουν διαβάσει καν τι ζητάνε οι αγρότες.

Αντιδρούσαν οι ταρίφες, γιατί πρακτικά δεν ήθελαν φορολόγηση. Ε, στον Καιάδα. Το ίδιο και τα φαρμακεία για τα μη συνταγογραφούμενα. Και πολλά άλλα παράλογα, που έθιγαν τσέπες.

Το άλλοθι ότι οι περισσότεροι "αγρότες" θα πληρώνουν λιγότερα, είναι αστείο. Κυρίως γιατί κανείς δε βγαίνει να πει, ότι αυτοί ΔΕΝ είναι αγρότες σε κύριο επάγγελμα. Απλά είναι περισσότεροι σαν μάζα. Αλλά η δημοκρατία, δεν είναι οχλοκρατία, όπως τη μεταφράζει ο Σφύριζα.
Η πεθερά μου ήταν δηλωμένη αγρότης και πλήρωνε ΟΓΑ, για να έχει ασφάλεια. Παίζει στις ελιές να πάτησε ίσα με 10 φορές σε όλη τη ζωή της. Ωφελημένη θα ήταν με αυτό το σύστημα.
Άβαταρ μέλους
By edmond
#356679
dstou έγραψε:Σε ποιά περιοχή αυτά?

Έξω απο την Πύλο-Μεσσηνία

otso φυσικά και έχω μαζέψει ελιές, συμμετέχω κάθε χρόνο τα τελευταία 25 χρόνια. Έχουμε γύρω στις 450 ρίζες. Παλιά άφηνε ικανοποιητικό χρήμα, πλέον πας να βγάλεις το λάδι της χρονιάς (4 σπίτια "τρώνε") και οτι περισσέψει να το πάρει ο έμπορος. Και φυσικά εχω δει με τα μάτια μου τις ομορφιές που σου λέω. Βαθιά χωμένα-κρυμμένα παραπήγματα όπου χωρούσαν ίσα ίσα καμιά 30αριά -και πολύ λέω- άτομα μαζί με 4-5 παρθενώπες. Ίχνος κρατικού μηχανισμού φυσικά, ούτε λόγος για αποδείξεις και λοιπά τεχνοκρατικά. Καθαρά νταλαβέρι κεφαλαίων. Α και κανα χορταράκι φυσικά :innocent:

Πάνω κάτω τα ίδια(αγροτικώς) στα μέρη του πατέρα μου (Ορχομενός) όπου ασχολούνται με βαμβάκια. Πλέον τα εκμεταλλεύονται μακρινοί συγγενείς και οι δικοί μου παίρνουν ένα τυπικό νοίκι.
Άβαταρ μέλους
By otso
#356823 απο Πύλο-Μεσσηνία δεν ξερω και δεν λεω απ το γυφτοχωρι του πατερα σου γνωριζω ομως.
ε ενα κωλάδικο ανοιξαν εκει με μια τραβεστι σε ενα σταβλο πριν 40 χρονια που πηγαιναν 2-3 παπουδες . μετα στην πρωτευουσα υπηρχε ενα σκυλαδικο και ενα κωλαδικο αλλα τα ευαγη αυτα ιδρύματα τα συντηρουσε ο δημαρχος σας υπερπασοκος και η παρεα του ο φιλος μου κωστας γκ. 2 αυτοκινητα της δημαρχιας διελυσε μεθυσμενος ,επαγγελμα καθηγητης φυσικης ΔΥ. αν θυμαμαι καλα μια παρεα γεωργων κυκλοφοραγε αρκετα τοτε απ αυτα τα μερη ο αρχηγος με αρχικα επιθετου ραμ.βεβαια ολα τα λαμογια γεωργοι ολου του νομού μαζι δεν εφταναν σε τζιρο την αγια οικογενεια της εφοριας τους καλους μου φιλους αλεκα φωτης. παθαμε οταν μαθαμε οτι πριν 30 χρονια το γκαραζ της μερσεντε ηταν κλιματιζομενο.
το χορτο βεβαια εδω το διακινει η untouchable ευγενης φυλη των γυφτων.
αλλο διαβασα πρωι πρωι Αν χρωστάς ασφαλιστικές εισφορές δεν μπορείς να πωλήσεις αγροτεμάχια http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=a ... &id=102396
φαντασου την καθολου υποθετικη περιπτωση, ζημια ,πουτσοαποζημιωση απο ελγα σε 1,5 χρονο και αν, συν αρωστια να τρεχει στο σπιτι .
το ιδιο συμβαινει και με αλλες κατηγοριες ασφαλισμενων; αρωστησες και πουλας περιουσιακα στοιχεια σου αλλα αν χρωστας ασφαλιστικες εισφορες δεν μπορεις να πουλησεις;
αυτη την στιγμη ακομη και οι μεγαλοαγροτες που χλευαζα ειναι δουλοι στην κυριολεξια , χρησιμοποιει ο εμπορος και το κρατος εσενα και την περιουσια σου για να σου τα παιρνουν ολα στην κυριολεξια .
ο εμπορος ειναι πιο ξυπνιος απο το κρατος , ποτε δεν προχωρουν σε κατασχεσεις τι να τα κανουν να πανε να δουλεψουν οι ιδιοι; αν βαλουν τον πρωην ιδιοκτητη θα κανει οτι δουλευει, οποτε με την ψευδαίσθηση οτι ειναι δικα σου δουλευεις σαν παλαβος δηθεν για να ξεχρεωσεις.
παρεπιμπτωντως εχει εφανιστει νομικη εταιρεια εδω και 2-3 χρονια και μαζευουν οτιδηποτε σε μια περιοχη σε διπλασια τιμη . λενε οτι ειναι ρωσοι απο πισω που ξεπλενουν χρημα .
Εγω παντως δινω 2 χρονια για να σκασει το γεωργικο επειδη ειναι αμόρφωτοι και θα συνεχιζουν να καλλιεργουν μπαινοντας μεσα , εν τω μεταξυ θα εχει αντικτυπο και στον γενικοτερο πλυθυσμο μιας και το γεωργικο εισοδημα διαχεοταν , στο χωριο μου υπολογιζω οτι περισσοτερο απο το μισο εφευγε προς αθηνα.εγω παντως εδιωξα για πρωτη φορα φετος οτι νοικιαζα καθως δεν εμενε τιποτα και δεν ειχε νοημα .
και ελεγα στον πατερα μου να τα πουλησουμε και να αγορασουμε δασος εξω , αλλα ελεγε απ τα χωραφια δεν θα πεινασεις επιζησαμε στην κατοχη κρατα τα.που να ηξερε ο συχωρεμενος
Άβαταρ μέλους
By Dodger
#356837 Μια χαρά τα λέει κι ας σας πονάει. otso μαζί σου :metalo:
Άβαταρ μέλους
By Zorz
#356858
otso έγραψε:και ελεγα στον πατερα μου να τα πουλησουμε και να αγορασουμε δασος εξω , αλλα ελεγε απ τα χωραφια δεν θα πεινασεις επιζησαμε στην κατοχη κρατα τα.που να ηξερε ο συχωρεμενος


Εικόνα

Do you mean to tell me, Katie Scarlett O'Hara, that Tara, that land doesn't mean anything to you? Why, land is the only thing in the world worth workin' for, worth fightin' for, worth dyin' for, because it's the only thing that lasts :rtfm: :rtfm:
Άβαταρ μέλους
By edmond
#356861
otso έγραψε:...απ το γυφτοχωρι του πατερα σου γνωριζω ομως.

Αν δεν ήξερα τον τρόπο γραφής και γενικότερου συλλογισμού σου, θα γινόταν παρεξήγηση. Όχι πως μου κάθεται καλά αυτό το ισοπεδωτικό που αναφέρεις αλλά και τι να σου πω τώρα...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#357134
edmond έγραψε:
otso έγραψε:...απ το γυφτοχωρι του πατερα σου γνωριζω ομως.

Αν δεν ήξερα τον τρόπο γραφής και γενικότερου συλλογισμού σου, θα γινόταν παρεξήγηση. Όχι πως μου κάθεται καλά αυτό το ισοπεδωτικό που αναφέρεις αλλά και τι να σου πω τώρα...


Καλά κάνεις και δεν τον παρεξηγείς. Ειδικά τώρα χωρίς να το θέλεις έπεσες και στην περίπτωση!
Πάω στοίχημα ότι σ΄έχει στείλει πμ και για να σε ρωτήσει "τίνος είσαι συ ρε". :lol:


@otso, στα ώπα-ώπα σας έχουνε, τι άλλο θέλεις; :s_wink
Νομοθετική ρύθμιση: Το αργότερο σε 60 ημέρες η πληρωμή των αγροτών από τους εμπόρους
Πηγή