Ενότητα για τους κατασκευαστές γενικά
Άβαταρ μέλους
By Dimsabas
#356571 Από πού προέκυψε αυτός ο συλλογισμός (και μετά το παραλήρημα) ; Μόνο εγώ σχολίασα για την τιμή (και τίποτα παραπάνω) και κάποιοι απλώς συμφώνησαν.
Όλα κρίνονται σύμφωνα με την τιμή. Η οποία θα ήταν λογική αν ήταν το 1/2 (μην πω το 1/3) της σημερινής.
Άβαταρ μέλους
By REALZEUS
#356576
21 quadra έγραψε:Είστε εκτός πνεύματος, ψάχνετε να βρείτε τι είναι σωστό και καλό ή καλύτερο με τα συγκεκριμένα χρήματα ενώ το θέμα είναι η ρέπλικα της 550, του Baggy και γενικότερα η αγορά της ρέπλικα αυτοκινήτων παλαιότερης εποχής και όχι τι θα αγοράσει κανείς με αυτά τα χρήματα.

Ο άνθρωπος έστησε μια δουλειά και πουλάει όπως φαίνεται αλλιώς θα είχε κλείσει, τώρα γιατί τόσο μένος για την δουλειά του δεν μου κάνει έκπληξη, στην Ελλάδα ζω με τους Έλληνες, το είχαμε αντιμεςτωπίσει πάλι το θέμα με τον Κορρέ άσχετα τι έχει γίνει εμπορικά, να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, γιατί αν έβγαζε η VW πιστή ρέπλικα του Baggy και η Porsche την 550 θα είχαμε αφήσει το θαύμα μας ενώ τώρα με τον κωλοέλληνα ε ?

Πίσσα και πούπουλα του αξίζουν που ήρθε στην Ελλάδα να φτιάξει κάτι, το οτιδήποτε δεν έχει σημασία, κατά τα άλλα όλοι είναι γαλέρες, υπάρχει ανεργία, τίποτα δεν φτιάχνεται σρτην Ελλάδα κλπ χαριτωμένα πίσω από τα πληκτρολόγια, ούτε μια καλή κουβέντα λες και θα κόστιζε κάτι, αλλά πως θα δείξουμε ότι είμαστε γνώστες με γνώση επί παντός επιστητού, κρίμα 100 φορές, η απογοήτευση σε αυτό τον τόπο δεν έχει τέλος.


Παναγιώτη χαλάρωσε. Το ότι φτιάχνεται κάτι (έστω και μέτριο) στην Ελλάδα δεν είναι ευκαιρία να ξετρελαθούμε. Το κρίνουμε σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό και με το αν θεωρούμε σαν αυτοκινητόφιλοι ότι αξίζει. Θα έδινε κανείς 30 χιλιάρικα για αυτό το πράγμα; Ίσως αν είχε τρελά λεφτά και απλά έπαιρνε ακόμα ένα αυτοκίνητο-παιχνίδι, μαζί με τα άλλα 30-40 που έχει στο γκαράζ του. Φτάνει πια με την ομφαλοσκόπηση, πρέπει να κοιτάμε και τριγύρω μας τι γίνεται και όχι απλά να λέμε ότι είμαστε σπουδαίοι επειδή κάνουμε μια πανάκριβη ρέπλικα με αρχαία μηχανικά από Σκαθάρι.
Άβαταρ μέλους
By georgetz
#356586 Έχω ακούσει οτι τα αυτοκίνητα φεύγουν εξωτερικό ενώ απο κοντά που άκουσα/είδα το 550 , ίσως στη δυνατή του εκδοχή με 250 ίππους ,είναι πολύ εντυπωσιακό :)
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#356766 Ένα προϊόν που είναι χειροποίητο, που αντιπροσωπεύει μια εποχή και που απευθύνεται σε ένα ειδικό κοινό το οποίο θα το αναζητήσει και θα το αγοράσει για τους δικούς του λόγους που δεν αφορά τους υπόλοιπους, τους πολλούς, είναι αστείο να συγκρίνεται με άλλα ομοειδή βιομηχανικά προϊόντα είτε στην τιμή, είτε στην ποιότητα, είτε στην λειτουργικότητα του, είναι ειδικό και φτιάχνεται για ειδικούς σκοπούς και όχι για να πουλιέται κατά χιλιάδες, αυτό, τίποτα άλλο, αλλά ειδικά στην Ελλάδα της κοντής ψωλής τις φταίνε οι τρίχες.

Όσο για τα εξαρτήματα του αρχαίου σκαραβαίου, τότε δεν θα ήταν αυθεντική ρέπλικα με το ΟΚ του κατασκευαστή αλλά θα ήταν ένα σχήμα εποχής με σύγχρονα εξαρτήματα και δεν θα ήταν ρέπλικα, και όσο αυτό δεν γίνεται κατανοητό τότε θα λιδωρούμε αυτές τις προσπάθειες γιατί ακριβώς δεν εμπίπτουν στον ορίζοντα που ορίζει τη νοημοσύνη μας.