Γενικά αυτοκινητιστικά θέματα
Άβαταρ μέλους
By elvet
#324823
nickthetrib έγραψε:Πόσο είναι τα δικά σας παιδιά? Η Αθηνούλα, 18 μηνών, δεν την παλεύει πολύ στο ανάποδο πια. Ευτυχώς το κάθισμα κάνει την μόντα και γυρνάει και μπροστά. Ιδανικά θα ήθελα να μείνει ανάποδα μέχρι τα 2 τουλάχιστον

Εάν δεν είναι ενήλικας στο πίσω κάθισμα το παιδί ζορίζεται να κοιτάει πίσω. Επίσης υπάρχουν ειδικά καθισματάκια που μπορούν να χωρέσουν ένα παιδί (τα πόδια του) κοιτώντας πίσω (δεν χράνε πάνω από 1,5-2 ετών). Eπιπλέον νομίζω οτι υπάρχουν 1-2 μόνο στην αγορά που να κοιτούν πίσω και να έχουν isofix
Άβαταρ μέλους
By PeterPan
#325619 Βάλαμε έναν καθρέφτη στο πίσω προσκέφαλο για να τον βλέπουμε όταν δεν είναι κανείς πίσω.
Όσο για τα καθίσματα, απ´ ότι κατάλαβα υπάρχουν μερικά που είναι από 9 μηνών αλλά το παιδί κοιτά προς τα μπροστά. Αυτό δεν το επιδιώκω βέβαια, οπότε αναγκαστικά θα πάω σε λογική cybex sirona μάλλον κ μετά σε άλλο. Κ αν με το καλό έρθει κ άλλος ή άλλη διάδοχος τότε θα ξαναχρησιμοποιηθούν από την αρχή πορτ μπεμπέ κ sirona.


< >
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#325621
PeterPan έγραψε:Βάλαμε έναν καθρέφτη στο πίσω προσκέφαλο για να τον βλέπουμε όταν δεν είναι κανείς πίσω.

Πήρατε και για τον κεντρικό καθρέφτη;
Εικόνα


< >
Άβαταρ μέλους
By skous
#325631 Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί να θέλεις να το βλέπεις όταν οδηγείς.....
Ίσα ίσα αποσπάται η προσοχή + όταν το παιδί καταλάβει τον καθρέπτη θα αρχίσει μεγαλύτερη γκρίνια
Άβαταρ μέλους
By soch
#326055 Πλησιάζει η ώρα που πρέπει να αγοράσω το επόμενο κάθισμα αυτοκινήτου. Ο μικρός είναι 4 ετών και 17,5 κιλά. Άρα πάμε για 15-36.
Έλεγα για το RECARO Monza Nova 2 στα 210€ περίπου για το αμάξι της συζύγου όπου μετακινείται καθημερινά ο μικρός.
Εικόνα

Και για το Kiddo Premium15-36kg στα 110€ περίπου για το δικό μου αμάξι όπου ο μικρός μπαίνει 2-3 φορές το μήνα.
Εικόνα

Απόψεις/προτάσεις;
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#355584 Είμαι μεταξύ αυτών των τριών:
Cybex Solution Q2-Fix
Maxi-Cosi RodiFix AirProtect
RECARO Monza Nova 2 Seatfix 2017

Δε θα μετακινούνται από το αυτοκίνητο, οπότε το βάρος είναι αδιάφορο. Ζητούμενα Α) η μέγιστη ασφάλεια και Β) η άνεση του παιδιού.
Το Cybex μου αρέσει που έχει το σύστημα που μεγαλώνει το κάθισμα (ενώ στα άλλα δύο απλά σηκώνεται το προσκέφαλο). Στο maxi-cosi δε μου αρέσει (δε θα αρέσει στα παιδιά βασικά) που δεν έχει "τεμπέλη".
Στα tests, και τα 3 καλά δείχνουν. Μάλλον 1ο έρχεται το maxi-cosi, 2o το cybex και 3ο το recaro.

Θα πάρω 3 καθίσματα, οπότε αν ενδιαφέρεται κανένας για group buy :s_hang
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#355588 Έχω το cybex x fix εδώ και 3 χρόνια και είναι εξαιρετικό!
Όντως ανεβαίνει όλη η πλάτη και προσαρμόζεται εύκολα στο παιδί.
Το είχα πάρει 165€ από eBay Γερμανίας, οπότε ψαξτο λίγο, στα 3 που θες να αγοράσεις θα υπάρχει καλο όφελος.

Από το Moto G
Άβαταρ μέλους
By elvet
#355596 Για group buy Θα ενδιαφερθώ σε 2 χρόνια :lol: , αλλά από γνωστό που πήρε το recaro έχει παράπονα επειδή είναι πολύ μεγάλο, ειδικά στο φάρδος και εμποδίζει, και δεν κολλάει καλά η πλάτη στην κλίση του πίσω καθίσματος
Άβαταρ μέλους
By Scotch
#355766 Ευχαριστώ για τις απόψεις. Πολύ χρήσιμες.
Το recaro του γνωστού είναι isofix; Και στο test της adac αναφέρει θέμα εφαρμογής. Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο.
Το cybex Q3 δείχνει πολύ δελεαστικό. Κανένα άλλο δοκιμασμένο site έχουμε; (πλην mytoys και αυτού του saxon που δεν το έχουν)


< >
Άβαταρ μέλους
By pipinos1976
#355855 Να βάλω και μία άλλη παράμετρο στην μέση, που την αντιμετωπίζουμε εμείς; Ο μικρός μας έχει φτάσει 15kg, είναι πολύ ψηλός (κάπου 95+cm), αν και δεν έχει φτάσει ακόμη 2,5 ετών, οπότε το κάθισμα μέχρι 18kg του φτάνει ίσα-ίσα πλέον. Ψάχναμε, λοιπόν, κάθισμα εδώ και καιρό. Ταυτόχρονα, όμως, ο μικρός κοιμάται σχεδόν πάντα στο ταξίδι (και σε αυτό έμοιασε στην μαμά), οπότε τα καθίσματα 15-36 δεν μας βολεύουν για τον απλό λόγο ότι πρέπει να σταματήσεις για να ρυθμίσεις την πλάτη, αν γίνεται κι αυτό. Αν τον ξαπλώσεις με το που ξεκινάμε γκρινιάζει γιατί θέλει να βλέπει έξω. Μέχρι στιγμής ένα Chicco, που μας έκαναν δώρο, μας έχει βολέψει γιατί, μόλις κοιμηθεί, γυρνάει η γυναίκα και το ξαπλώνει με το ένα χέρι. Τώρα ψάχνω κάτι αντίστοιχο, δηλαδή ρύθμιση με άνεση και χωρίς ταλαιπωρία που θα τον ξυπνήσει, οπότε παίζει να πάμε πάλι σε Chicco, που δεν είναι και τα ασφαλέστερα, αλλά σίγουρα είναι από τα πιο βολικά σε αυτό το θέμα. Γενικά, όμως, τέτοιες ρυθμίσεις θα βρεις σε καθίσματα 9-36, οπότε κοιτάμε περισσότερο προς τα εκεί.

Ευχαριστώ.
Άβαταρ μέλους
By gianik
#355857 @pipinos
η μέχρι σήμερα συνύπαρξη μου με καρότσι/καθισμα κ.λ.π της chicco είναι παραπάνω από ικανοποιητική..
για τα λεφτά τους πολύ τίμια προιοντα.
Άβαταρ μέλους
By xenos
#355969 @πιπινε, το ίδιο θέμα έχω και εγώ. Ο μικρός είναι 15.5 κιλά, κοντά στο μέτρο. Τα 15-36 εκτός από τις ελάχιστες/ανύπαρκτες ρυθμίσεις, έχουν και το μείον ότι όλα (όπως έχω δει) χρησιμοποιούν μόνο τη ζώνη του καθίσματος. Οπότε τι κάνουμε;;; :hmmm: