Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#355537 ρε παιδιά δεν υπάρχει θέσφατο με το θέμα του θηλασμού..
Υπάρχουν παιδιά που χορταίνουν με το βυζί , υπάρχουν κ άλλα που είτε δεν χορταίνουν είτε πληγώνουν την θηλή της μαμάς κ.ο.κ..
Υπάρχουν μαμάδες που κάθονται σπίτι , υπάρχουν και μαμάδες που πάνε στην δουλειά με το που γεννηθεί το παιδί (ναι υπάρχουν και τέτοιες) .
Δεν υπάρχει σωστό και λάθος.
Κάθε παιδί ειναι διαφορετικό , κάθε μαμά είναι διαφορετική και μαθαίνει αλλιώς το παιδί της..
Μπορεί εγώ να βρίσκω λάθος που 2 χρονών παιδί ακόμα θηλάζει , αλλά δεν πάει να πει ότι είναι λάθος , εγώ το βλέπω έτσι.


προσωπικά σε άλλα πράγματα είμαι απόλυτος...
π.χ στο ότι το παιδί πρέπει από μικρό (σε εμάς από 40 ημερών) να πηγαίνει στο δωμάτιο του...
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#355578 Ευχαριστώ για την εξήγηση Πέτρο.


kyr80 έγραψε:Νίκο εμείς ξεκινάμε με τη λογική ότι θα θηλάσει. Αν γίνεται αποκλειστικά. Αν δεν φτάνει(λόγο διδύμων) δε θα ξενερώσω. 2017 είμαστε και υπάρχουν λύσεις. Αλλά δε θα δουλεύει, θα πάρω βοήθεια για το σπίτι, και για 10 μήνες τουλάχιστον θα είναι η μοναδική ασχολία της γυναίκας μου.



Εσύ πως θα τη βοηθας?



< >
Άβαταρ μέλους
By kyr80
#355613 Αυτό που μας έχουν συμβουλέψει κάποιοι, είναι το θήλαστρο. Δηλαδή θα βγάζει η γυναίκα μου στο μπιμπερό, και εγώ θα τα ταΐζω, για να κοιμηθεί. Αν χρειαστεί συμπλήρωμα, θα το φτιάχνω εγώ κλπ.

Μετά το καλοκαίρι, θα αναλάβω σαφώς περισσότερα.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#355617 15ος μηνας κ χαίρομαι που η μικρή δε θέλει να σκεφτει καν να μπει σε καρότσι. Μεγάλωσε το πορτ μ9αγκαζ του τιράντα ξανα
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#355620 @kovathe
Χαίρομαι για την προσήλωση της οικογένειας σου στο θηλασμό αλλά αγνοείς κάποια βασικά πράγματα τα οποία καλό θα ήταν να τα έχεις υπόψη σου και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους και για καλύτερη δική σου ενημέρωση.

- οι σκόνες και τα έτοιμα γεύματα δεν είναι του σατανά. :lol:
Υπάρχουν χαμηλής ποιότητας τέτοια προϊόντα (άσχετα αν οι γιατροί τα προωθούν μετά μανίας για ευνόητους λόγους) τα οποία το χειρότερο που μπορούν να κάνουν είναι να έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε ζάχαρη καθώς και αυξημένη πρωτεΐνη (με απλά λόγια γτπ). Όσο γτπ είναι και οι μαμάδες που δίνουν μπισκότα Μιράντα όπως λες ή άλλα γλυκά από 1 έτους (γιατί έχουν φτιάξει στο μυαλουδάκι τους ένα σενάριο όπου μετά τους 12 μήνες το μωρό μπορεί να τρώει κοντοσούβλι).
Υπάρχουν πιο ποιοτικά προϊόντα τα οποία δεν συγκρίνονται με το μητρικό γάλα αλλά μπορούν να εξυπηρετήσουν μια μαμά που δεν θήλασε για τον χ/ψ/ω λόγο.
Πάντως κανένα προϊόν βρεφικής διατροφής ΔΕΝ περιέχει συντηρητικά.
Αυτό το λέω γιατί θεωρώ τελείως καθυστερημένο το να διαβάζω hoaxικά τσιτάτα.

- Όπως είπα και του Scotch μέχρι 4-5 ετών ένα παιδί πρέπει να τρώει συγκεκριμένα πράγματα γιατί τα νεφρά του δεν μπορούν να σηκώσουν τις τροφές που τρώει ένας ενήλικας και επίσης έχει αυξημένες ανάγκες σε σίδηρο (που επίσης δεν παίρνει από καθημερινές τροφές όπως το γάλα).
Οπότε το 'φρέσκο γάλα μετά τους 12 μήνες' δεν είναι τόσο αθώο όσο ακούγεται.
Και προσωπικά θα το θεωρούσα χαζό μια οικογένεια που προσέχει τη διατροφή του μωρού της να το υιοθετεί άκριτα.
Η αλήθεια πάντως (...) είναι ότι από μια -μικρή- ηλικία και μετά το γάλα δεν παίζει το ρόλο που έχουμε στο μυαλό μας.

ΥΓ: επίσης χαίρομαι που πόσταρες λύγκα του γιατρού που υποστηρίζει την 'δική μου πρόταση :s_wacko ' περί άντλησης μητρικού γάλακτος.
Νο1 τζιχαντιστής ο συγκεκριμένος. :lol:
Άβαταρ μέλους
By sargus
#355625 Επειδή μου έκαναν εντύπωση οι χαμηλές τιμές της αιμοσφαιρίνης στο ποστ του rx8 drifter 2-3 σελίδες πίσω (με τους χορτοφάγους γονείς), ρώτησα να μάθω τι παίζει και μου είπαν ότι δυστυχώς αυτό το παιδάκι έχει μάλλον κάτι πολύ κακό και ότι όντως η χορτοφαγία δε μπορεί να δώσει τέτοιες τιμές. Αυτό σαν ενημέρωση, όχι ότι υπερασπίζομαι τη χορτοφαγία και όποια άλλη προβολή απωθημένου πάνω στα παιδιά.
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#355626
kyr80 έγραψε:Αυτό που μας έχουν συμβουλέψει κάποιοι, είναι το θήλαστρο. Δηλαδή θα βγάζει η γυναίκα μου στο μπιμπερό, και εγώ θα τα ταΐζω, για να κοιμηθεί. Αν χρειαστεί συμπλήρωμα, θα το φτιάχνω εγώ κλπ.

Μετά το καλοκαίρι, θα αναλάβω σαφώς περισσότερα.


Αυτό θέλω να σου πω. Θέλει πολύ βοήθεια στην αρχή. :)

< >
Άβαταρ μέλους
By markvag
#355700
JimClark έγραψε:15ος μηνας κ χαίρομαι που η μικρή δε θέλει να σκεφτει καν να μπει σε καρότσι. Μεγάλωσε το πορτ μ9αγκαζ του τιράντα ξανα


Σου αρέσει το τρέξιμο να φανταστώ... :lol: :lol: :yahoo: :inlove:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#355712
JimClark έγραψε:Ε ναι, οσο να ναι είμαι περπατούλης


Ωραία είναι μωρέ... :metalo: Σε λίγο αρχίζει και η εποχή της ατάκας που σε κάνουν να θέλεις να λιώσεις στα γέλια σε ανύποπτες στιγμές... :inlove: :yahoo:


τώρα εγώ έχω τον μικρό μας (4 ετών) με τη γειτόνισα (3 ετών) να βοηθάνε τη μαμά μας να ξεσκονίσει... :inlove: :yahoo: :lol:

Σε 3 λεπτά ξεσκόνισαν όλο το σπίτι... :rtfm: και ήδη ξεκίνησε η κατεδάφιση... :lol: :lol: :inlove:


Εγώ επιβλέπω παριστάνοντας τον πολυάσχολο στον υπολογιστή... :ninja: :innocent: :whistlink: :lol:
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#355715 Όχι παιδιά, υπαρχουν πραγματα αντικειμενικά και επιστημονικά λάθος όπως και το αντίστροφο. Και υπαρχουν και τα υποκειμενικά και αυτά που οι ερευνες και οι ειδικοί δεν έχουν κατασταλάξει κάπου οριστικά.

Πχ δεν υπάρχει δε χορταινει με το στήθος ή πληγώνει τη θηλη, προφανώς τοτε κάτι έχει γίνει λάθος, η μαμά δεν οδηγήθηκε σωστά απ τους ειδικούς, παιδίατρο, μαμή κλπ, να μαθει πως να πιασει το μωρο το στήθος κλπ.
Μπορεί να δόθηκε στο μωρο "συμπλήρωμα", να δόθηκαν αυθαίρετες οδηγίες να θηλάζει κάθε τόση ωρα και ενα σωρό αλλες μαλακιες που μπορεί να οδήγησαν σε διακοπή του θηλασμού που τελικά ερμηνεύτηκαν λανθασμένα, οτι δλδ δεν έφτανε το γάλα κλπ....

Προφανώς και είναι δύσκολο, έχει ταλαιπωρία, και φυσικά κανεις δεν απαίτησε απο μια γυναικα που έχει φαει αγγούρι και δεν αντέχει να το κανει σωνει και καλά. Ή αν πρεπει να δουλέψει πχ. Δεν κατηγορουμε κανεναν - καμία για τις επιλογές του αλλά κάποια πραγματα είναι λάθος και διαιωνίζεται η παραπληροφόρηση.

Το 2 χρονων παιδι να θηλάζει, αν το βλέπει κάποιος λάθος δεν με απασχολεί, σημασία έχει τι λένε οι αρμόδιοι οργανισμοί υγείας.
Το ίδιο και για τον ύπνο του μωρού, δεν υπάρχει καμια απολύτως σύσταση να κοιμάται το παιδι μόνο του σε δικο του δωμάτιο, το αντίθετο μάλιστα.
Τα υπολοιπα είναι προσωπικές αντιλήψεις, δοξασίες, κόμπλεξ καποιες φορές, ή ταμπού που έχουν μεταφερθεί αυθαίρετα απο παλιότερες γενιές (κάποια με καταστροφικές συνέπειες) και δυστυχώς πολλά υιοθετούνται ακριτα απο νέα παιδιά σε μια εποχή που μπορεί κανεις να πληροφορηθεί πολύ εύκολα και άμεσα για τα παντα.
Άβαταρ μέλους
By kovathe
#355717
EDDIE_147 έγραψε:@kovathe
Χαίρομαι για την προσήλωση της οικογένειας σου στο θηλασμό αλλά αγνοείς κάποια βασικά πράγματα τα οποία καλό θα ήταν να τα έχεις υπόψη σου και για εγκυκλοπαιδικούς λόγους και για καλύτερη δική σου ενημέρωση.:


Απο όσα έγραψες πάντως δεν κατάλαβα τι βασικό αγνοούσα.
Εξάλλου ο δικός μας πλεον πέρασε το στάδιο κρεμων, σκονών κλπ...
Άβαταρ μέλους
By gianik
#355750 Δλδ ρε συ kovathe , αν ο μικρός σου μάθαινε από μικρός να κοιμάται στο δικό του δωμάτιο δεν θα ήσουν πιο ήσυχος; Με απλά λόγια σε τι υπερτερεί ένα παιδακι που κοιμάται μαζί με τους γονείς του από ένα που κοιμάται μόνο του; Που τον βοηθάει;
Σεξ που κάνετε;
Άβαταρ μέλους
By Nikos!
#355754
kovathe έγραψε:
Το ίδιο και για τον ύπνο του μωρού, δεν υπάρχει καμια απολύτως σύσταση να κοιμάται το παιδι μόνο του σε δικο του δωμάτιο, το αντίθετο μάλιστα.


Πες μου το αυτό σε δύο χρόνια που δε θα σας αφήσει ποτέ να κοιμηθείτε μόνοι σας.

Τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται στο δωμάτιο τους και πρέπει να καταλαβαίνουν και τον λόγο.

Μπορεί να είναι εύκολο τώρα που είναι 2, αλλά σε ένα χρόνο πες μου πως θα σου φαίνεται όταν τρως κλωτσιά στα πλευρά στις 3 το πρωί επειδή γυρνάει σαν τη σβουρα.



< >