Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By corsair
#352752
markvag έγραψε:Απλά να σημειώσω εδώ πως δεν αγοράζουμε κάτι που δεν έχει προέλευση εντός ΕΕ και αξία άνω των 100€, γιατί θα μπλέξουμε με τελωνεία, που θα κοστίσουν... :rtfm: Στις αποθήκες των τελωνείων υπάρχουν άπειρα κινητά, λάπτοπ, παπούτσια, κτλ από Αμερική ή Κίνα, που παραγγέλθηκαν, πληρώθηκαν και όταν ήρθαν εδώ έπρεπε να περάσουν τελωνείο με κόστος 100+ ευρώ (ή αρκετά περισσότερο). :rtfm:

Αν το συγκεκριμένο αποστέλλεται από αποθήκη εντός ΕΕ (εκτελωνισμένο για κυκλοφορία στην ΕΕ), ΟΚ, αλλιώς θα βγει ο κούκος αηδόνι... :rtfm:



Μάρκο... βρέχει και συ δεν εχεις πάρει χαμπάρι μου φαίνεται. Τα πάντα ολα περνάνε εδω και χρόνια.... απλά να μην ειναι δηλωμένα στην κανονική αξία και το πακετο να μην έχει μέγεθος...

Απο εκει και πέρα, ΑΝ γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, τότε μιλάμε για ουτε 1 στα 100... οχι στα 50. Χιλιάδες πακέτα περνάνε κάθε μέρα έτσι.

Απο εκει και πέρα... είπες κάτι για γεμάτες αποθήκες τελωνείων λόγω άρνησης παραλαβής. Τυπικά δεν θα επρεπε να ειναι γεμάτες οι αποθήκες μιας και τα πακέτα γυρνάνε πίσω στον αποστολέα. :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By markvag
#352773
corsair έγραψε:
Μάρκο... βρέχει και συ δεν εχεις πάρει χαμπάρι μου φαίνεται. Τα πάντα ολα περνάνε εδω και χρόνια.... απλά να μην ειναι δηλωμένα στην κανονική αξία και το πακετο να μην έχει μέγεθος...


Προφανώς και δεν γίνεται να ελέγχεται το κάθε τι... ΑΝ το πιάσουν όμως, δεν θα το πάρεις... Ξέρω περιπτώσεις που έχασαν τα πράγματά τους. Σαφέστατα και συμβαίνει. Δεν είμαι καθόλου νυχτωμένος, δίπλα στην αποθήκη του τελωνείου δουλεύω και με το τελωνείο και την αποθήκη του έχω επαφή καθημερινά... :iconcool: :lol: Ξέρω τι περνάει και ξέρω ότι πολλά από αυτά παίζει και να μην περάσουν.

corsair έγραψε:Απο εκει και πέρα, ΑΝ γίνεται δειγματοληπτικός έλεγχος, τότε μιλάμε για ουτε 1 στα 100... οχι στα 50. Χιλιάδες πακέτα περνάνε κάθε μέρα έτσι.


ΑΝ γίνει έλεγχος (που σαφέστατα και γίνεται, αν δει το τελωνείο Galaxy S7 με τιμή 20€, δεν νομίζω να τη γλιτώσεις... :lol: ), την πάτησες.

corsair έγραψε:Απο εκει και πέρα... είπες κάτι για γεμάτες αποθήκες τελωνείων λόγω άρνησης παραλαβής. Τυπικά δεν θα επρεπε να ειναι γεμάτες οι αποθήκες μιας και τα πακέτα γυρνάνε πίσω στον αποστολέα. :hmmm:


Ποιος θα πλήρώσει για την επιστροφή;;;; :lol: :lol: :lol: Ο παραλήπτης (που θα πληρώσει διπλά μεταφορικά για κάτι που δεν θα πάρει), ο αποστολέας (που έχει ήδη πληρωθεί και δεν τον απασχολεί πλέον) ή ο μεταφορέας θα το κάνει τζάμπα από την καλή του την καρδιά;;; :lol: :lol:

Πάρα πολύ συχνό το φαινόμενο φορτία να κολλάνε στα τελωνεία για τον Χ ή Ψ λόγο, από container, μέχρι smartphone...Παρά τρίχα την είχαμε γλιτώσει σε μία εταιρεία που δούλευα να κολλήσει δικό μας container σε τελωνείο στο Ισραήλ (ο πελάτης άλλαξε γνώμη και δεν τα παραλάμβανε, τα μεταφορικά για να επιστρέψουν ήταν πανάκριβα + ότι έπρεπε να πληρωθούν και τελωνειακά έξοδα - ευτυχώς εν τέλει τα πήρε ο πελάτης...)
Άβαταρ μέλους
By panos2171
#352861 Άρα καταλήγουμε στο ότι δεν άλλαξε κάτι σωστά; Συνεχίζουμε να παραγγέλνουμε και τους λέμε να βάζουν αξία ~25$ και gift. :iconcool:
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#352872 τι λενε αυτές οι led,αξιζουν να τις αγορασω?
http://www.lidl-hellas.gr/el/oi-prosfor ... tm?id=1737
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#352883 Τις gu10 τις παίρνεις απο Κάφκα πιο φτηνά κ με 2ετή πραγματική εγγύηση.

Τις άλλες αξίζει γιατί είναι ασυνήθιστα λαμπιόνια. 200 λούμεν είναι αρκετά λίγα (βοηθητικός φωτισμός καθαρά).

Κράτα κ την απόδειξη σε μια άκρη
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#352885 για τις ε27 και ε14 Ξιμ? Τέτοιες βασικα μου χρειαζονται.
Άβαταρ μέλους
By JimClark
#352887 Βλέπω οτι είναι σαν PAR τύπος, δηλαδή "σποτίζει". Μόνο κ μόνο αν θες κατευθυνόμενη δέσμη, ναι ίσως αξίζει.

Σκέψου μια αντίστοιχη κλασσική σφαιρική σε Ε27 την δίνουμεσε περίπου ίδια τιμή, με υπερδιπλάσια λούμεν, εγγύηση κ παίρνεις ...

ΦΙΛΙΨ! :lol: ( καιρό έχουμε να το δούμε)

Νομίζω το πιο value for money της 4άδας είναι οι gu5.3, (αν είναι 12voltες βέβαια...)
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#352889 αρα δεν αξιζουν. Ευχαριστω Ξιμ :s_thumbsup
Άβαταρ μέλους
By markvag
#353078
panos2171 έγραψε:Άρα καταλήγουμε στο ότι δεν άλλαξε κάτι σωστά; Συνεχίζουμε να παραγγέλνουμε και τους λέμε να βάζουν αξία ~25$ και gift. :iconcool:


Ακριβώς.

Βέβαια, πάντα με το ρίσκο να γίνει κάποιος έλεγχος και ο τελωνειακός να θεωρήσει πως η τιμή είναι @@... οπότε θ' αρχίσει να μετράει το κοντέρ... :twisted: :lol: Δύσκολο, πολύ δύσκολο, όχι αδύνατο όμως.
Άβαταρ μέλους
By drdino
#353081 Από τις πιο άθλιες υπηρεσίες το τελωνείο, αηδιάζω μόνο που θυμάμαι την εμπειρία του manual εκτελωνισμού.
Άβαταρ μέλους
By markvag
#353111
drdino έγραψε:Από τις πιο άθλιες υπηρεσίες το τελωνείο, αηδιάζω μόνο που θυμάμαι την εμπειρία του manual εκτελωνισμού.


hardcore καταστάσεις!

Μόνος σου έκανες εκτελωνισμό;;; :metalo: :metalo: Είχες ορέξεις... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#353211 Όσον αφορά την πληρωμή τελωνείου, η προσωπική μου άποψη είναι ότι αν και κανένας δεν θέλει να πληρώσει, αν τελικά τον τσιμπήσουν και πληρώσει στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι και κάτι τραγικό.

Για να μη παρεξηγηθώ, αναφέρομαι στις παραγγελίες που έρχονται μέσω ΕΛΤΑ, όχι αυτές μέσω courier που χρεώνουν τα άντερά τους σε έξοδα εκτελωνισμού, αποθήκευτρα και δεν συμμαζεύεται, χώρια που έχω την βάσιμη εντύπωση ότι για λόγους κέρδους στέλνουν ΟΛΑ τα δέματα κάποιας αξίας στο τελωνείο.

Όταν κάνουμε παραγγελία ενός προϊόντος από τρίτη χώρα (πχ Κίνα) μπαίνουμε στον κόπο να το κάνουμε γιατί λογικά θα έχει πολύ σημαντική διαφορά σε σχέση με την τιμή που πωλείται εδώ. Αλλιώς ποιός ο λόγος να αναλάβεις τον κίνδυνο να παραλάβεις προβληματικό προϊόν, ή να έχεις προβλήματα συμβατότητας ή θέματα κάλυψης εγγυήσεων κλπ. Καλύτερα να το αγοράσεις από εδώ να το έχεις σύντομα και να είσαι και πιο σίγουρος γι αυτό που αγοράζεις.

Αν λοιπόν αγοράσω ένα προϊόν (πχ κινητό τηλέφωνο) στο 1/3 ή και στο 1/2 της αξίας που πωλείται εδώ, τότε ακόμη και να πληρώσω ΦΠΑ πάλι κερδισμένος θα είμαι σε σχέση με αυτά που θα πλήρωνα αν το αγόραζα από Ελλάδα. Αν όμως το κόστος αγοράς του είναι στα 3/4 της τιμής που το βρίσκεις εδώ ή και υψηλότερα, τότε είναι ενδεχόμενο αν ελεγχθεί, να κοστίσει τελικώς ακριβότερα και με όλους τους κινδύνους που προανέφερα.

Όσον αφορά τους δασμούς, αυτοί συνήθως στα περισσότερα είδη που αγοράζουμε απ΄ έξω μικρό ποσοστό της αξίας τους (συμπεριλαμβανομένων των μεταφορικών) και ανάλογα με την δασμολογική κλάση κυμαίνονται γύρω στο 2%.

Αυτό που είναι μπελάς είναι η διαδικασία εκτελωνισμού (βλέπε εμπειρία drdino) η οποία όμως όσον αφορά τα ΕΛΤΑ γίνεται από αυτά και η χρέωσή τους είναι ελάχιστη. Αντιθέτως, αν πέσεις στα νύχια της DHL, θα σου χρεώσουν κανένα 100άρι για εκτελωνισμό και αν καθυστερήσουν θα σε βάλουν να πληρώσεις και αποθήκευτρα και ποιος ξέρει τι άλλο.

Έχω την εντύπωση λοιπόν ότι τα περισσότερα από τα είδη που παραμένουν στις αποθήκες του τελωνείου είναι αυτής της τελευταίας κατηγορίας. Κοστίζει κάτι εδώ 100€, το αγοράζω 50€ και πρέπει να πληρώσω άλλα 120€ για να το παραλάβω. Ε, πιο πολύ συμφέρει να μη το παραλάβω...
Άβαταρ μέλους
By mjacob
#354152
Εκποίηση εμπορευμάτων της Ηλεκτρονικής Αθηνών
Στις 30 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιείται η πρώτη εκποίηση εμπορευμάτων της Ηλεκτρονικής Αθηνών
[...]
15.560 τεμάχια που ανήκουν σε 1.500 κωδικούς με τιμή πρώτης προσφοράς για το σύνολο των προϊόντων 546.000 ευρώ. Τα προϊόντα αυτά αποτελούν περίπου το 1/5 των εμπορευμάτων.
[...]
Ειδικότερα, τα προϊόντα θα εκτεθούν σε πρώην κατάστημα της Ηλεκτρονικής στη Γλυφάδα (λεωφ. Βουλιαγμένης 117) το Σάββατο 21/1, Τετάρτη 25/1 και Σάββατο 28/1. Τα δύο Σάββατα η έκθεση θα λειτουργήσει από τις 10 π.μ. έως 5 μ.μ., ενώ την Τετάρτη από τις 12 το μεσημέρι έως τις 7 μ.μ.

otso σπάσε το κουμπαρά και φέρε το διπλοκάμπινο, το τρακτέρ, ΟΛΑ.
Άβαταρ μέλους
By otso
#354197 δεν θα θυμαστε τι ειχε γινει οταν ο παπαντρεας ειχε κανει υποτιμηση και αγοραζε ολη η ελλαδα ψυγεια πλυντήρια και ειδικα βιντεο και τηλεωρασεις , πρεπει να πουληθηκαν εκατομμυρια βιντεο εκεινη την εποχη.