Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#353491 http://www.iefimerida.gr/news/313251/sy ... era-tameia
Σύνταξη από τα 52 και 55 για 500.000 γονείς σε τέσσερα Ταμεία .
Σύνταξη από τα 52 και τα 55 χρόνια «κλειδώνουν» οι γονείς με ανήλικα τέκνα ή με τρία παιδιά που είναι ασφαλισμένοι πριν από το 1993 σε ΙΚΑ, Δημόσιο και Ειδικά Ταμεία, όπως ΔΕΚΟ, Τραπεζών, Τύπου κ.α
Άβαταρ μέλους
By EDDIE_147
#353495 Πολύ ενδιαφέροντα νούμερα.
Πως εξηγείς την εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία των δύο χωρών;
Φαντάζομαι ξέρεις ότι η 'χαμηλη ζητηση' δεν είναι ιλαρά.
Όταν κάνεις τη μαλαπερδα σου λάστιχο με grexit, δραχμές, συγκρούσεις με δανειστές θα φάει λουτσο η ζήτηση.
Αλλά δεν νομίζω ότι είναι η ζήτηση η διαφορά...

ΔΕΚΟ έχουν εκει που να μοιράζουν μισθούς τζόκερ;
Συντάξεις 2χιλιαρες και 3χιλιαρες έχουν;
50αρηδες συνταξιούχους έχουν;

Παρότι γραφικοί φασίστες έχουν πείσει τις αγορές καλύτερα από τους δικούς μας τους διδακτορικούς καθηγητές.
Πως το εξηγείς αυτό;

Μήπως είμαστε απλά ΖΟΥΔΙΑ και καταστρέψαμε τη χώρα μας και τώρα πάμε να τα φορτωσουμε στους Ντισεπτικονς;
Άβαταρ μέλους
By markvag
#353544 Εκεί η κατάσταση δεν ήταν τόσο χάλια όσο εδώ. Και όμως, οι αγορές δεν τους δάνειζαν με χαμηλότερο χρέος απ' ότι εδώ... Άρα η δυσπιστία των αγορών ήταν μεγαλύτερη. Απλά το ότι ξεκίνησαν με καλύτερα στοιχεία απ΄ότι η Ελλάδα σημαίνει ότι τελείωσαν πιο εύκολα απ' ότι η Ελλάδα. Επιπλέον, δεν εφαρμόστηκαν οι ίδιες πολιτικές που εφαρμόστηκαν εδώ...

Για τις συντάξεις, όπως μπορείς να δεις από εδώ, είναι τα 65 για όσους γεννήθηκαν μετά το 1957. Παρόλ' αυτά, όπως μας ενημερώνει το 2008 ο ΟΑΣΑ, πολλοί συνταξιοδοτούνται πρόωρα και η μέση ηλικία συνταξιοδότησης ήταν τα 60,2 έτη για τους άντρες και 58 για τις γυναίκες.

Τώρα, για τη σύγκριση με την Ελλάδα, εδώ υπάρχει η σχετική έρευνα του ΟΑΣΑ που δείχνει ότι το 2014 η μέση ηλικία συνταξιοδότησης σε Ελλάδα και Ουγγαρία είναι πολύ κοντά (κατεβάζεις εξελάκι) και κάπου στον Μ.Ο. των χωρών του ΟΑΣΑ (κοινώς, ο μέσος Έλληνας συνταξιοδοτείται πάνω κάτω στην ηλικία που συνταξιοδοτείται ο μέσος εργαζόμενος των χωρών του ΟΑΣΑ)*, ενώ εδώ μπορούμε να δούμε τον πραγματικό λόγο που λεφτά για συντάξεις δεν υπάρχουν... Η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων στην Ελλάδα είναι όχι μόνο το 1/6 της Ουγγαρίας, αλλά και η χαμηλότερη από τις χώρες που βλέπω στο γράφημα. Ευχαριστούμε πολύ Αντρέα και υπόλοιποι (και PSI) που γαμήσατε τις ασφαλιστικές μας εισφορές! :s_roses


*Το δεύτερο αρχειάκι κατεβάστε, με όνομα Average effective age of retirement in 1970-2014 in OECD countries (time series), η μέση ηλικία συνταξιοδότησης στην Ελλάδα είναι τα 60 έτη, στην Ουγγαρία 60,1. Μ.Ο. ΟΑΣΑ είναι τα 63,1, αλλά αν δούμε τον Μ.Ο. της ΕΕ είναι στα 61,5... δεν είμαστε τόσο πίσω... Αν δεν υπήρχαν οι |λογοκρισία| συντάξεις στα 15 χρόνια για μητέρες, κτλ, θα είμασταν άνετα πάνω από αυτό.
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#353546
diplomat έγραψε:Μιας και δεν πρόλαβα τον αγώνα, ας πατήσω και εγώ ένα σεντονάκι.

Μετά από τόσες σελίδες με παραθέσεις ένθεν κακείθεν, έχουμε αρχίσει και κουραζόμαστε/πελαγώνουμε όλοι. Και βασικά χάνουμε την ουσία, η οποία πιστεύω ότι είναι η αδυναμία συγκεκριμενοποίησης του αγγουριού που τρώμε σε α) σαμαροβενιζέλους vs τσιπροψεκασμένους και β) ανάλγητοι μαζοχιστές ksenoi. Δεν θα βγάλουμε άκρη, και βασικά στο πολύ ΑΠΛΟ που λέει ο εδδιε, ότι δεν έχει νόημα να κρίνεις με σεντόνια τις ζόρικες πολιτικές των daneistwn, γιατί μαθηματικά (μετά από τις ΤΡΑΓΙΚΕΣ παρουσίες μας στα διεθνή φόρα) θα πήγαιναν στα μέτρα που εφήρμοσαν και σε άλλες, παρόμοιες (ή μη) περιπτώσεις.

Επίσης, είμαι σίγουρος ότι οι διάφορες φωνούλες που εναντιώθηκαν στην δημιουργία του μηχανισμού στήριξης και την είσοδο στο πρώτο πρόγραμμα, αυτές βρε που αγκαλίτσα με διάφορα φασιστικά στοιχεία φώναζαν να καεί το ρδέλο, προκάλεσαν μεγάλη ζημιά σε όσους επιχείρησαν ψύχραιμα να εξηγήσουν ότι, από την στιγμή που μπαίνεις στον mnimoniako χορό, θα χορέψεις. Και φυσικά, θα υλοποιήσεις τα συμπεφωνηθέντα, και ναι, χωρίς ΠΑΝΤΑ να έχεις την αντίστοιχη ανταπόκριση από τους daneistes. Κακά τα ψέμματα, εσύ ζήτησες βοήθεια, αυτοί είπαν ναι, κράτησαν όλα τα ατού στα χέρια τους θωρακίζοντας τα τραπεζικά τους συστήματα σε εποχές που ΑΔΙΑΒΑΣΤΕΣ ελ κυβερνήσεις σε καταδίκασαν.

Και αυτά τα φαινομικά απλούστατα δεδομένα, που προφανώς γεννούν ΜΕΓΑΛΑ ΖΟΡΙΑ για τον κοινωνικό ιστό, γιατί το να περνάς μέτρα τσαπού όπως το ΜΟΝΟΛΙΘΙΚΟ αριστερό πρόγραμμα αγάπης που χαϊδεύει αυτό το διάστημα τα αυτάκια μας, δεν είναι καθόλου λαοφιλές πραγματάκι. Αυτό το καταλαβαίνω πολύ καλά, όπως και άλλοι χρήστες που το έγραψαν σε δικά τους ποστ άλλωστε. Κανείς δεν κάνει ότι δεν βλέπει το αγγούρι. Χάνεται όμως η μπάλα, στο α) που έγραψα παραπάνω, δηλαδή στην παράλογη προσπάθεια να διαχωριστεί η περίοδος σε κακούς σαμαροβενιζέλους και καλούς τσιπροκαμμένους και το αντίθετο.

Σίγουρα ήταν σβουριχτή σφαλιάρα για πολλούς η στροφή της πφα/δφα σε πρόγραμμα μαμμούθ, όλα τα ψηφίζω όλα τα μαχαιρώνω (αλλά εφαρμόζω μόνο το φοροεισπρακτικό σκέλος των μέτρων και φυσικά με κακή απορρόφηση), αλλά κάποια στιγμή πρέπει να το ξεπεράσει ο ελ και να παραδεχτεί ότι έκανε άλλη μία |λογοκρισία|. Αυτή τη δυσκολία στη παραδοχή του λάθους κοστίζει παντάκριβα. Προσωπικά, πάντως, επειδή στα οικονομικά πάνω-κάτω μπορούσα να φανταστώ την πορεία που θα χάραζε η κυβέρνηση, έπαθα την μεγαλύτερη πλάκα στην αναλγησία που δείχνουν τα τυπίδια αυτά σε θέματα κοινωνικής φύσεως και φυσικά στο προσφυγικό. Για το τελευταίο ξεκίνησα γκρίνια τις προάλλες, αλλά το έβαλε στον πάγο ο εδουάρδος μέχρι νεωτέρας. :lol:

Μάλλον εγώ είμαι μειωμένης αντίληψης, γιατί δεν παρατήρησα κάτι από αυτά που γράφεις, και ειδικότερα για τις όποιες διαφορές Σαμαροβενιζέλων και Τσιπροκαμμένων.
Στην δική μου ανάγνωση των ποστ, υπάρχουν ας πούμε δύο σχολές:
1. Η μία που λέει πως το πρόγραμμα ήταν γενικώς μια χαρά σαν αρχές και σαν σύλληψη, αλλά οι ελληνικές κυβερνήσεις με κάποιον τρόπο κορόιδεψαν το ΔΝΤ και τους ευρωπαίους και έκαναν άλλα πράγματα από αυτά που τους ζήτησαν. Εξ αιτίας αυτού του πράγματος η Ελλάδα δεν έχει βγει από τα μνημόνια και την κρίση. Η ευθύνη δηλαδή, είναι στο 90% στην μεριά των ελληνικών κυβερνήσεων, και όχι στους τεχνοκράτες των δανειστών ή στους δανειστές τους ίδιους. Αν τους είχαμε ακούσει και είχαμε κάνει αυτά που έπρεπε, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα.
Το αυτά που έπρεπε, εγώ έχω συγκρατήσει τα παρακάτω:
Αυτά που πρότεινε το ΔΝΤ: Κόψιμο περαιτέρω συντάξεων (όλων, ανεξαρτήτως ποσού και των βασικών) και περιορισμό ή κατάργηση του αφορολόγητου.
Αυτά που πρότεινε ο EDDIE_147: Περικοπές στο Δημόσιο (γενικώς και ειδικώς κατάργηση του Καρανίκα και των ομοίων του), κόψιμο της επιχορήγησης του ταμείου ασφάλισης της ΔΕΗ (ειδικώς).
2. Η δεύτερη λέει πως ΟΛΕΣ (χωρίς εξαίρεση, χωρίς κάποια να θεωρείται ιδιαιτέρως καλύτερη ή χειρότερη) οι ελληνικές κυβερνήσεις έκαναν πάνω κάτω (ας πούμε 9/10 φορές) ό,τι τους ζητούσαν (γιατί συνήθως τα παραπάνω γινόταν με απειλές τύπου "ή το κάνεις, ή δεν σου δίνω λεφτά", σχετικό παράδειγμα η πώληση των αεροδρομίων στην Fraport, που είχε μπει σαν προαπαιτούμενο...). Γενικώς, οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά, από την αρχή του μνημονίου, ήταν με το πιστόλι στον κρόταφο, και με ελάχιστα περιθώρια. Τέλος, πως τίποτε σημαντικό δεν ψήφισε καμία ελληνική κυβέρνηση, χωρίς την έγκριση των δανειστών. Πολλά από αυτά που ψήφισε, τα έφερναν έτοιμα οι δανειστές προς ψήφιση (βλέπε ομολογία Κατρούγκαλου). Τίποτε από αυτά που εν τέλει ψηφίστηκαν, δεν έγινε χωρίς την απόλυτη συμφωνία των δανειστών (ναι, ακόμη και το έκτρωμα Κατρούγκαλου, είναι βέβαιο πως έχει ΚΑΙ την δική τους σφραγίδα στο τέλος).

Η όλη κουβέντα λοιπόν δεν γίνεται για να βγει λάδι η παρούσα κυβέρνηση. Εγώ δεν έχω καταλάβει καμιά τέτοια προσπάθεια. Ούτε και για να βγουν λάδι οι προηγούμενες. Προφανώς όλες τους, έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει. Αλλά τις ίδιες (για να μην μπω στον πειρασμό της σύγκρισης) έχουν και οι δανειστές, γιατί την δική τους σφραγίδα έχει το πρόγραμμα, αυτοί ήταν που ενέκριναν και ζήτησαν την πλειοψηφία των μέτρων που πάρθηκαν αυτά τα χρόνια. Αυτοί είναι που ζήτησαν:
-Άμεσες, οριζόντιες περικοπές στο Δημόσιο (εκρηκτικό έλλειμμα το 2009, προφανής τρόπος εξοικονόμησης, δεν υπήρχε χρόνος για κάτι άλλο, εννοείται πως το παραπάνω είχε την σφραγίδα του ΔΝΤ, και για κανένα λόγο δεν θα το έκανε εύκολα μια ελληνική κυβέρνηση --> πελάτες)
-Αύξηση άμεσης, έμμεσης φορολογίας σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι βρέθηκαν να πληρώνουν 3 και 4 φορές περισσότερο φόρο (εννοείται πως και αυτό ήταν μέσα στις πολιτικές του ΔΝΤ, παντού το έχει ζητήσει και το έχει κάνει και ακόμη και σήμερα το ξανά-ζητάει)
-Κόψιμο των συντάξεων, αδιακρίτως (ζητείται ακόμη και σήμερα, παρόλο που ΚΑΙ με το νόμο Κατρούγκαλου κόβονται ακόμη και οι βασικές)
-Απορρύθμιση αγοράς εργασίας ( Part time, μείωση μισθών, ανταγωνιστικότητα, κινητικότητα, you name it, κλπ κλπ). Ακόμη και τώρα συζητάνε για υπερκατώτατους μισθούς κλπ κλπ.
-Πώληση των όποιων σημαντικών περιουσιακών κρατικών επιχειρήσεων (μόνον όσες είναι σημαντικά κερδοφόρες, οι υπόλοιπες ας κλείσουν, οι επενδυτές θα έρθουν για εγγυημένα κέρδη). Στα παραπάνω, δεν υπάρχει και εξαίρεση του νερού. Έτσι για να καταλαβαίνουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε και πόσο μεγάλη είναι η... καλοσύνη τους.

Το δικό μου συμπέρασμα είναι πως έχουμε να κάνουμε ΣΥΝΟΛΙΚΑ (με καμία εξαίρεση), για μια παρέα ανίκανων πολιτικάντηδων, κατσαπλιάδων, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι μην χαλαστούν οι πολιτικές ισορροπίες στην Ευρώπη και ειδικά το παρεάκι του κου Σόιμπλε. Οι ελληνικές κυβερνήσεις, ήταν εξίσου ανίκανες, αλλά ήταν (και είναι) με το πιστόλι διαρκώς στον κρόταφο. Και όπως συνηθίζω να λέω, σε ΚΑΘΕ project, την ευθύνη την έχει ΠΑΝΤΑ ο supervisor. Στο project Ελλάδα, οι supervisor είναι το Κουαρτέτο (πάλαι ποτέ Τρόικα). Η όποια ελληνική κυβέρνηση είναι υφιστάμενη σ' αυτούς, δέχεται εντολές κοινώς και πρέπει να φέρει αποτελέσματα (και ψηφισμένα νομοσχέδια).
Όπως εγώ σε ένα project δεν γίνεται να ρίξω την ευθύνη σε έναν απλό ηλεκτρολόγο, έτσι και εδώ, δεν φταίει ο κάθε ανύπαρκτος υπουργός, αν δεν πέτυχε το όλο project. ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, οι δανειστές μπορούν να επιβάλλουν μέχρι και αλλαγή ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ πρωθυπουργού (έγινε σε Ελλάδα και Ιταλία). Είναι αστείο να λέμε πως δεν γνώριζαν, κουράστηκαν, τους ξεγελάσαμε, κλπ κλπ. Οι άνθρωποι απλώς είναι σκιτζήδες. Και φυσικά η αποτυχία βαραίνει ΠΡΩΤΑ αυτούς. Γιατί αυτοί κάνουν κουμάντο.
Άβαταρ μέλους
By 21 quadra
#353576 Σε ρυθμούς ρεκόρ τυπώνει χρήμα η ΕΚΤ

Αλλά εμείς ακόμα είμαστε με το μάτι στην κλειδαρότρυπα να κοιτάμε τα φράγκα που τρέχουν για άλλες γειτονιές, γειάσου ρε Τσίπρα που θα έπαιζες τα νταούλια και αυτοί θα χόρευαν, από Μάρτιο - Απρίλιο και μετά θα χορεύουμε όλοι στα κάρβουνα σαν τους αναστενάρηδες.

http://www.capital.gr/agores/3184385/se ... rima-i-ekt
Άβαταρ μέλους
By nass
#353585
Anonymous Founder έγραψε:Τίποτε από αυτά που εν τέλει ψηφίστηκαν, δεν έγινε χωρίς την απόλυτη συμφωνία των δανειστών


Δεν ίσχυε παλιότερα (πρόσφατο παράδειγμα που θυμάμαι: η μείωη του ΦΠΑ στην εστίαση του Σαμαρά) σήμερα όντως έχουν σφίξει τα λουριά.

Επίσης γιατί τότε γκρινιάζει διαρκώς το ΔΝΤ για υπερβολική φορολόγηση, αντιαναπτυξιακά μέτρα κτλ. ?

Anonymous Founder έγραψε:οι επενδυτές θα έρθουν για εγγυημένα κέρδη


Εσύ δηλαδή θα επένδυες διαφορετικά στη μνημονιακή Ελλάδα ? Είδαμε τι έγινε με τις τράπεζες (blue chips κατά τα λοιπά), τον πούλο πήραν όλοι όσοι εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους μέχρι το 2015.

Οσο για το τελευταίο με τα project, σόρι αλλά θα φορέσω καπέλο REALZEUS και θα σου πω ότι μπερδεύεις τη μικρο με τη μακρο και η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι απείρως πολυπλοκότερη από ένα project, οπότε ο παραλληλισμός είναι άστοχος (δεν ισχύει καν σε επίπεδο project μια χαρά μπορεί να αποτύχει ένα project ΟΚ εκεί συμφωνούμε όχι εξαιτίας του ηλεκτρολόγου αλλά πχ. εξαιτίας του πελάτη (το ελληνικό κράτος στον παραλληλισμό σου), αλλά ας μην μπούμε σε αυτό μια και έτσι και αλλιώς είναι άστοχος)
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#353590
nass έγραψε:
Anonymous Founder έγραψε:Τίποτε από αυτά που εν τέλει ψηφίστηκαν, δεν έγινε χωρίς την απόλυτη συμφωνία των δανειστών


Δεν ίσχυε παλιότερα (πρόσφατο παράδειγμα που θυμάμαι: η μείωη του ΦΠΑ στην εστίαση του Σαμαρά) σήμερα όντως έχουν σφίξει τα λουριά.

Επίσης γιατί τότε γκρινιάζει διαρκώς το ΔΝΤ για υπερβολική φορολόγηση, αντιαναπτυξιακά μέτρα κτλ. ?

Anonymous Founder έγραψε:οι επενδυτές θα έρθουν για εγγυημένα κέρδη


Εσύ δηλαδή θα επένδυες διαφορετικά στη μνημονιακή Ελλάδα ? Είδαμε τι έγινε με τις τράπεζες (blue chips κατά τα λοιπά), τον πούλο πήραν όλοι όσοι εμπιστεύτηκαν τα λεφτά τους μέχρι το 2015.

Οσο για το τελευταίο με τα project, σόρι αλλά θα φορέσω καπέλο REALZEUS και θα σου πω ότι μπερδεύεις τη μικρο με τη μακρο και η διακυβέρνηση μιας χώρας είναι απείρως πολυπλοκότερη από ένα project, οπότε ο παραλληλισμός είναι άστοχος (δεν ισχύει καν σε επίπεδο project μια χαρά μπορεί να αποτύχει ένα project ΟΚ εκεί συμφωνούμε όχι εξαιτίας του ηλεκτρολόγου αλλά πχ. εξαιτίας του πελάτη (το ελληνικό κράτος στον παραλληλισμό σου), αλλά ας μην μπούμε σε αυτό μια και έτσι και αλλιώς είναι άστοχος)

Για την μείωση του ΦΠΑ, ΚΑΙ ενήμεροι ήταν, και είχαν πει πως θα το δοκιμάσουν ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ. Άρα, όπως λες κι εσύ, μάλλον άστοχο το παράδειγμα, εν τέλει ο ΦΠΑ αυξήθηκε εκ νέου, παρόλο που δεν ήταν και αποτυχημένο μέτρο η μείωσή του. Όχι από την κυβέρνηση του Σαμαρά βέβαια, αλλά από ετούτη εδώ.

Φυσικά και στην Ελλάδα τέτοιους καιρούς έρχεσαι μόνον για εγγυημένα κέρδη και 10 παρθένες δώρο. Δεν αντιλέγω. Γι' αυτό το λόγο και τέτοιες εποχές δεν πουλάς. Περιμένεις να βγεις από την κρίση, με την υπόσχεση πως κατόπιν, πουλάς. Φτιάχνεις την λίστα σου δηλαδή, ετοιμάζεσαι προσεκτικά, κάνεις διεθνή διαγωνισμό, και πουλάς. Τότε έχεις το μέγιστο όφελος και κυρίως, προσελκύεις σοβαρούς επενδυτές και όχι κατσαπλιάδες σε κολλεγιά με ντόπιους νταβατζήδες (βλέπε ΟΠΑΠ).

Το παράδειγμα δεν ήταν 1 προς 1. Ήταν για να τονιστεί η σημασία της ανάληψης ευθύνης από την κεφαλή και όχι τα πόδια. Δεν γίνεται ΠΟΥΘΕΝΑ και σε καμία έκφανση της οικονομίας, αυτός που ελέγχει, επιβάλλει, υποχρεώνει, προτείνει, κλπ κλπ, να είναι αμέτοχος, ανεύθυνος, και γενικώς να μην τρέχει κάστανο. Όπως λοιπόν για την αποτυχία δεν φταίει ο απλός ηλεκτρολόγος, έτσι και για την άλλη αποτυχία, δεν φταίει μόνον ο βλάκας υπουργός, ή ο ξύστης Καρανίκας. Φταίει και ο μπαρουτοκαπνισμένος υπάλληλος του ΔΝΤ. Κάτι έκανε κι αυτός λάθος και οφείλει ν' αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί και όχι να λέει μου φταίει ο Καρανίκας.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#353591
nass έγραψε:Επίσης γιατί τότε γκρινιάζει διαρκώς το ΔΝΤ για υπερβολική φορολόγηση, αντιαναπτυξιακά μέτρα κτλ. ?

Είχα γράψει κάτι σχετικό:
viewtopic.php?f=9&t=949&p=352661#p352661
αλλά χάθηκε στο χαμό.

Γκρινιάζει για να γκρινιάζει, γιατί οφείλει να γκρινιάζει για τέτοια πράγματα, τα λέει το καταστατικό του και η ιδεολογία του.
Στην ουσία κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με τις ελληνικές κυβερνήσεις, ΑΚΡΙΒΩΣ όμως :lol: Όσο αριστερή είναι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο φιλελεύθερο είναι το ΔΝΤ.
Άβαταρ μέλους
By nass
#353592 @Anonymous Founder
Το παράδειγμα ήταν αποτυχημένο διότι ο υπουργός δεν είναι "ηλεκτρολόγος". Φταίνε και οι δύο αλλά το παράδειγμα έλεγε ότι φταίει ο supervisor --> Fail.

Οσο για το

Anonymous Founder έγραψε:Γι' αυτό το λόγο και τέτοιες εποχές δεν πουλάς. Περιμένεις να βγεις από την κρίση, με την υπόσχεση πως κατόπιν, πουλάς. Φτιάχνεις την λίστα σου δηλαδή, ετοιμάζεσαι προσεκτικά, κάνεις διεθνή διαγωνισμό, και πουλάς.


αυτά τα κάνεις όταν έχεις επιλογή. Εδώ που οι ίδιοι φτάσαμε τους εαυτούς μας μέχρι το 2009, δεν έχουμε επιλογή.

Ή μάλλον έχουμε επιλογή: από τον ΔΕΣΦΑ θα εισπράξουμε 300 μύρια ? ΟΚ δεν δίνουμε το φιλοδώρημα στους συνταξιούχους και μας μένει ο ΔΕΣΦΑ να τον πουλήσουμε 10 δις το 2050 :innocent: :lol:

@Asimov
Δηλαδή δεν είναι νεοφιλελέ το ΔΝΤ ? :s_omg
Άβαταρ μέλους
By Anonymous Founder
#353596
nass έγραψε:@Anonymous Founder
Το παράδειγμα ήταν αποτυχημένο διότι ο υπουργός δεν είναι "ηλεκτρολόγος". Φταίνε και οι δύο αλλά το παράδειγμα έλεγε ότι φταίει ο supervisor --> Fail.

Οσο για το

Anonymous Founder έγραψε:Γι' αυτό το λόγο και τέτοιες εποχές δεν πουλάς. Περιμένεις να βγεις από την κρίση, με την υπόσχεση πως κατόπιν, πουλάς. Φτιάχνεις την λίστα σου δηλαδή, ετοιμάζεσαι προσεκτικά, κάνεις διεθνή διαγωνισμό, και πουλάς.


αυτά τα κάνεις όταν έχεις επιλογή. Εδώ που οι ίδιοι φτάσαμε τους εαυτούς μας μέχρι το 2009, δεν έχουμε επιλογή.

Ή μάλλον έχουμε επιλογή: από τον ΔΕΣΦΑ θα εισπράξουμε 300 μύρια ? ΟΚ δεν δίνουμε το φιλοδώρημα στους συνταξιούχους και μας μένει ο ΔΕΣΦΑ να τον πουλήσουμε 10 δις το 2050 :innocent: :lol:

@Asimov
Δηλαδή δεν είναι νεοφιλελέ το ΔΝΤ ? :s_omg

O supervisor του supervisor υπουργού ποιος είναι; Δεν είναι οι Τροϊκανοί-Δανειστές; Πού ακριβώς είναι το fail;

Όσο για τις επιλογές μας, ακριβώς αυτό λέω: μας υποχρεώνουν να πουλήσουμε όσο-όσο, χωρίς να υπάρχει καμία ανάλυση αν τελικά αυτό συμφέρει είτε την χώρα είτε τους δανειστές σε βάθος χρόνου. Ουσιαστικά πουλάμε όχι τόσο για τα όποια εκατομμύρια θα πάρουμε από τον ΑΔΜΗΕ, όσο για να πει ο Σόιμπλε πως "ορίστε κύριοι, τους υποχρεώνουμε σε μεταρρυθμίσεις". Τα κέρδη θα πάνε στο χρέος, το οποίο με τέτοια νούμερα, απλώς δεν θα μειωθεί ποτέ (χωρίς κάποιο κούρεμα). Μια τρύπα στο νερό.

Για τους συνταξιούχους, μην το λες σε μένα ξανά και ξανά. Είπα πως ήταν απαράδεκτη και πολιτικάντικη κίνηση από την πρώτη στιγμή δεν γίνεται από την μία τσέπη να τους παίρνεις 2 και από την άλλη να τους επιστρέφεις 1 σαν δώρο. Είχα χαρακτηρίσει και ως απαράδεκτη και την κίνηση του Τσίπρα να μοιράσει έτσι αυτά τα χρήματα, και όλους όσους δεν βγήκαν ευθαρσώς να πουν τις αντιρρήσεις τους και να το καταψηφίσουν. Όλοι για το πολιτικό κόστος κάνανε τουμπεκί.

Το ΔΝΤ είναι προφανώς νεοφιλελεύθερο στην προσέγγισή του. Οι αυξήσεις έμμεσων φόρων που προτείνει ξανά και ξανά, είναι μεταξύ των νεοφιλελεύθερων πολιτικών. Νεοφιλελεύθερο επίσης είναι να πληρώνουν φόρο ακόμη και οι φτωχοί. Νεοφιλελεύθερη είναι και η απόλυτη απορρύθμιση της αγοράς εργασίας.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#353599
nass έγραψε:@Asimov
Δηλαδή δεν είναι νεοφιλελέ το ΔΝΤ ? :s_omg

Το ξεκαθάρισα νομίζω: ιδεολογικά και καταστατικά φουλ
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#353607 my bad, έπρεπε να γράψω: "τόσο φιλελεύθερη είναι η πολιτική του ΔΝΤ".
Επί της ουσίας; Αφού ζητάει μείωση των φόρων, γιατί ζητάει αύξηση των φόρων; :lol:
Άβαταρ μέλους
By nass
#353612 Και πάλι, μας λες ότι καταστατικά και ιδεολογικά είναι φουλ φιλελεύθερο το ΔΝΤ αλλά η πολιτική του δεν είναι.
Μόνο που δεν ζητάει αύξηση των φόρων αλλά μείωση.