Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#353465
spyros.s έγραψε:χαίρομαι που πολλοί προτείνετε τα pvc...μάλλον εκεί θα πάω!


Μέσα στα υποψήφια profiles υπολόγισε και της Rehau. Είναι η κορυφαία στο χώρο.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#353477
otso έγραψε:πιττ τι εχεις ;


Μουργέλες... :s_dunno

Αν εννοείς κουφώματα, τα μισά είναι ξύλινα επάλληλα με μηχανισμούς Siegenia και εξωτερικά ρολά αλουμινίου με πολυουρεθάνη και τα πίσω είναι αλουμινίου ανοιγόμενα ανακλινόμενα με μηχανισμούς Roto και επικαθήμενα ρολά αλουμινίου με πολυουρεθάνη.
Άβαταρ μέλους
By otso
#353487 αστο δεν τοχω.
αλλά ,ολα τα ρολλα αλουμινιου δεν εχουν μεσα στα φυλλαρακια τους πολυουρεθανη; Επικαθημενα ρολλα ;οπως νταλικα;
ξυλινα επαλληλα; χρωμα; χρωμα τα ρολλα;
αστο ειναι νυχτα καλο βραδυ.
Άβαταρ μέλους
By Pitt
#353493
otso έγραψε:αστο δεν τοχω.
αλλά ,ολα τα ρολλα αλουμινιου δεν εχουν μεσα στα φυλλαρακια τους πολυουρεθανη;


Όχι. Έχει μονά και διπλά. Τα διπλά συνήθως έχουν και πολυουρεθάνη.

Επικαθημενα ρολλα ;οπως νταλικα;


Περίπου... :lol:

Εικόνα

Εικόνα

ξυλινα επαλληλα; χρωμα; χρωμα τα ρολλα;


Τα ξύλινα κουφώματα έχουν το χρώμα του ξύλου, φέρνουν προς το μελί teak. Τα ρολά είναι λευκά και είναι σχεδόν πάντα σηκωμένα (δεν θυμάμαι να τα κατέβασα ποτέ, εκτός από τις τελευταίες παγωνιές.)

αστο ειναι νυχτα καλο βραδυ.


Καλό βράδυ... :s_bye
Άβαταρ μέλους
By KiloMeater
#355683
sknipper έγραψε:
KiloMeater έγραψε:Θελω να βάλω στο υπνοδωμάτιο μας ταπετσαρία με pattern, θα καλύπτει τον ενα τοίχο μόνο.
Ο τοίχος ειναι εύκολος ενα μεγάλο παραλληλόγραμμο χωρίς παράθυρα , καλοριφέρ κτλ.
Ποσό εύκολο ειναι να το κάνει κάποιος πού δεν εχει ξαναβάλει ποτέ ταπετσαρία;
Βλέπω μερικά YouTube , δε φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο .
Το έκανα μία φορά, πρώτη φορά, χωρίς να έχω ξαναδεί πως γίνεται. Μελέτησα λίγο στο διαδίκτυο, είδα και ολίγον youtube αλλά μερικές λεπτομέρειες δεν τις προσέχεις μέχρι να έρθει η ώρα να το κάνεις... οπότε ξανακοιτάς τα βίντεο. :lol:
Ήξερα ότι θα είναι προσωρινή λύση και ότι θα έφευγε μετά από 1-2 χρόνια οπότε δεν ασχολήθηκα να βγάλω την προηγούμενη ταπετσαρία, την κόλλησα από πάνω. Όπως ανακάλυψα όταν βγήκε υπήρχε κι άλλη παρακάτω!
Θεωρητικά είναι απλούστατο πράμα αλλά στην πράξη θέλει αρκετή οργάνωση και προετοιμασία για ένα αίσιο τέλος.
Το αποτέλεσμα ήταν γενικά καλό, στα τελειώματα έχανα λίγο, είμαι σίγουρος ότι αν το ξανακάνω θα είναι ακόμα καλύτερο αλλά δεν θέλω να χρειαστεί να το ξανακάνω (αν αυτό σημαίνει κάτι.... :whistlink: :innocent: ).
Υπάρχουν ποιότητες και κάνουν διαφορά στην ευκολία χρήσης και αντοχή σε διορθώσεις κλπ. Και θέλουν και διαφορετική νερόκολλα.
Βολεύει να είναι σχετικά μεγάλος ο χώρος για να μπορείς να απλώσεις τα ρολλά ταπετσαρίας κλπ. Αν πρέπει να το ετοιμάζεις σε άλλο χώρο και να το περνάς από την πόρτα αυξάνει ο βαθμός δυσκολίας. Υπάρχει και ειδικό τραπεζάκι λεπτό και αναδιπλούμενο πολύ φτηνό για αυτή τη χρήση. Εγώ νομίζω είχα μια στενή ντουλάπα ξαπλωμένη.
Μελέτησε καλά από πού ακριβώς θα ξεκινήσεις και που θα τελειώσεις. Το ότι κάνεις έναν μόνο τοίχο είναι μεγάλο ευκολία. Θυμήσου να βγάλεις διακόπτες/μπρίζες. Καλό το χωρίς παράθυρο (αυξημένη δυσκολία, πολλά γ@#@σταυρίδια) και καλοριφέρ.
Ναι βοηθάει πάρα πολύ να έχεις 2ο άνθρωπο. Δεν είναι εύκολο να χειρίζεσαι 2,5+ μέτρα χαρτί με ακρίβεια ενώ ανεβαίνεις σκάλα και να βλέπεις αν το έχεις φέρει ακριβώς δίπλα στην προηγούμενη λωρίδα στο σοβατεπί.
Το πιο σπουδαίο που έχω να σου πω είναι ότι οι τοίχοι δεν είναι ακριβώς παραλληλόγραμμοι, ούτε επίπεδοι και οι γωνίες δεν είναι κάθετες. Καλό αλφάδιασμα (νήμα στάθμης κλπ).
Καλή δουλειά.


Για να κλείσει το θεμα ταπετσαρίας, ευχαριστώ για τις πληροφορίες όλου οσους απαντήσαν , παρολο που έκανα quote μόνο έναν για τεχνικούς λόγους .

Με βάση τα παραπάνω πιστεύω οτι μπορώ να το καταφέρω. Έτσι ενώ παλαιότερα απέρριπτα αυτη την ιδέα της συζύγου, έδωσα το οκ πλέον και ψάχνει σχέδια.
Εδώ και εβδομάδες είμαστε στην κατάψυξη με ολικό παγετό για εβδομάδες.
Κάθε ιδέα για μαστορέματα εχει εξαφανιστεί για πιο ζεστές εποχές .
Θα επανέλθω την κατάλληλη στιγμή
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#355727
dimitrisB έγραψε:Επίσης σίγουρο είναι πως για την όλη εργασία, χρειάζονται 2 άτομα, με "καλό μάτι" , σχολαστικά στη δουλειά και με αρκετή υπομονή.

Στο μεταξύ, προσπάθησε να επιλέξεις-εξασφαλίσεις τον κατάλληλο βοηθό.
Ακόμα και αν η σύζυγος δεν ασχολείται με (μικρο)μαστορέματα, θα σου φανεί χρήσιμη στο όλο εγχείρημα.
ΥΓ: Όσοι εχετε αγόρια, καλό θα ήταν να τα έχετε παρέα όταν ασχολείστε με μαστοριλίκια.
Αν έχουν μάλιστα θέληση-εφεση και γουστάρουν, είναι μιά καλή ευκαιρία να αποκτήσουν κίνητρο και σιγά-σιγά, λίγη εμπειρία ώστε να μπορουν να δίνουν λύσεις σε μικροπροβλήματα που θα τους τύχουν σαν ενήλικες .
Άβαταρ μέλους
By mirage
#355730 +100 σε ολα τα απο πάνω.
Κιλο προσεξε καλα τι υλικο θα ειναι η ταπετσαρια μην παρεις φτηνιαρικες χαρτινες. Θα το μετανιώσεις 2 φορες.

< >
Άβαταρ μέλους
By axel12p
#355840 Είχα αγοράσει δύο ταπετσαρίες τις συγκεκριμένης εταιρείας http://www.bnwallcoverings.co.uk/ και βγήκαν εξαιρετικές.

Δυστυχώς τώρα δεν βρίσκω πληροφορίες, αλλά θυμάμαι ότι σίγουρα δεν ήταν χάρτινες και ότι σου δίνουν την δυνατότητα να αφαιρεθούν εύκολα και να καθαριστούν.

Σχετικά με τις κατηγορίες:
Είδη ταπετσαρίας

Χάρτινες:
Οι χάρτινες ταπετσαρίες αποτελούνται εξ’ ολοκλήρου από χαρτί συνήθως διπλής στρώσης. Είναι ελαφρά πλενόμενες δηλαδή μπορούν να πλυθούν με ένα νωπό σφουγγαράκι και ελαφρύ απορρυπαντικό. Προσοχή στα καθαριστικά που περιέχουν χλώριο γιατί μπορεί να ξεβάψουν τα χρώματα!

Βινυλικές ταπετσαρίες με χάρτινο υπόστρωμα:
Οι βινυλικές ταπετσαρίες είναι πιο ανθεκτικές από τις χάρτινες στο πλύσιμο, στην τριβή και γενικότερα στην ταλαιπωρία. Είναι πλενόμενες δηλαδή μπορούν να πλυθούν με ένα νωπό σφουγγαράκι και ελαφρύ απορρυπαντικό. Προσοχή στα καθαριστικά που περιέχουν χλώριο γιατί μπορεί να ξεβάψουν τα χρώματα! Όχι πολύ τρίψιμο!

Βινυλικές ταπετσαρίες με συνθετικό υπόστρωμα (Non Woven):
Έχουν όλα τα χαρακτηριστικά των βινυλικών ταπετσαριών αλλά, έχουν ένα συμπιεσμένο στρώμα μη υφασμένων ινών και πλεονεκτούν σε πάρα πολλά σημεία κυρίως ως προς την διαδικασία τοποθέτησης. Είναι πλενόμενες δηλαδή μπορούν να πλυθούν με ένα νωπό σφουγγαράκι και ελαφρύ απορρυπαντικό. Προσοχή στα καθαριστικά που περιέχουν χλώριο γιατί μπορεί να ξεβάψουν τα χρώματα! Όχι πολύ τρίψιμο!
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#355947 Βλέποντας τα θέματα που συζητιούνται για κουφώματα, θέρμανση, "μαστορέματα" κλπ (στα άλλα τοπικά ), αναλογίζομαι το πόσο έτρεξα προκαταβολικά για έρευνα αγοράς (3+ μήνες πρίν την έναρξη εργασιών), το τι τράβηξα και το πόσο ταλαιπωρήθηκα με όσους συνεργάστηκα (μηχανικούς, συνεργεία κλπ), πόσες εργατοώρες δαπάνησα μέσα στο "γιαπί" μετά το πρωτο 2μηνο που τέλειωσαν τα γκρεμίσματα, παρακολουθώντας, ακόμα και δουλεύοντας δίπλα απ΄τους μαστόρους για 10 ολόκληρους μήνες και τις περισσότερες ημέρες 07:00-17:00.
Και, απορώ με την πάρτη μου: Που βρήκα τη δύναμη? :s_dunno :omg:

Υπάρχει βέβαια μιά γρήγορη (αλλά κύρια) απάντηση : Το πάθος για ότι καλύτερο μπορείς να πετύχεις, μέσα στο budget που δύνασαι (προσέξτε τη συγκεκριμένη λέξη, διαφέρει σημαντικά απο τη λέξη "προτίθεσαι" :oops: ) να διαθέσεις !
Και αυτό το πάθος κυρίως που πρέπει να σε διακατέχει, (αφού το γούστο είναι υποκειμενικό αλλά και "έμφυτο"), είναι που φέρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε σύγκριση με εκείνο που θα παραλάβει όποιος το θεωρεί ..... αγγαρεία!

Για όποιους λοιπόν αποφασίσουν να ασχοληθούν με κατασκευή ή εκτεταμένη ανακαίνιση σπιτιού, να το σκεφτούν σοβαρά πρίν το αποφασίσουν.
Εκτός απ΄ το χρήμα, χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να διαπιστώσεις αν "σε παίρνει" για να φτιάξεις αυτό που φαντάστηκες (δεν αναφέρομαι σε "ονειροπαρμένους" :lol: ) και πάρα πολύς χρόνος για την παρακολούθηση του έργου.
Και αν δεν προετοιμαστούμε κατάλληλα, .... τα σκυλιά παραμονεύουν!
Και θα σε δαγκώσουν ότι κι αν κάνεις, αλλά τουλάχιστον ... μην σε κατακρεουργήσουν, είτε οικονομικά, είτε ποιοτικά! :vava:

ΥΓ: Ίσως έπρεπε κάποια στιγμή να σας περιγράψω την πρόσφατη (2013-14) εμπειρία μου απο τα όσα ήξερα πρίν ξεκινήσω, αλλά και έζησα-έμαθα απο το όλο εγχείρημα.
Θα είναι όμως "διπλοσέντονο" και .... σας φοβάμαι! :oops:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#356173 "Αν δεν παντρέψεις κι αν δεν χτίσεις (ή κάνεις ανακαίνιση :lol: )"

enough said