Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By otso
#353487 αστο δεν τοχω.
αλλά ,ολα τα ρολλα αλουμινιου δεν εχουν μεσα στα φυλλαρακια τους πολυουρεθανη; Επικαθημενα ρολλα ;οπως νταλικα;
ξυλινα επαλληλα; χρωμα; χρωμα τα ρολλα;
αστο ειναι νυχτα καλο βραδυ.
Άβαταρ μέλους
By mirage
#355730 +100 σε ολα τα απο πάνω.
Κιλο προσεξε καλα τι υλικο θα ειναι η ταπετσαρια μην παρεις φτηνιαρικες χαρτινες. Θα το μετανιώσεις 2 φορες.

< >
Άβαταρ μέλους
By dimitrisB
#355947 Βλέποντας τα θέματα που συζητιούνται για κουφώματα, θέρμανση, "μαστορέματα" κλπ (στα άλλα τοπικά ), αναλογίζομαι το πόσο έτρεξα προκαταβολικά για έρευνα αγοράς (3+ μήνες πρίν την έναρξη εργασιών), το τι τράβηξα και το πόσο ταλαιπωρήθηκα με όσους συνεργάστηκα (μηχανικούς, συνεργεία κλπ), πόσες εργατοώρες δαπάνησα μέσα στο "γιαπί" μετά το πρωτο 2μηνο που τέλειωσαν τα γκρεμίσματα, παρακολουθώντας, ακόμα και δουλεύοντας δίπλα απ΄τους μαστόρους για 10 ολόκληρους μήνες και τις περισσότερες ημέρες 07:00-17:00.
Και, απορώ με την πάρτη μου: Που βρήκα τη δύναμη? :s_dunno :omg:

Υπάρχει βέβαια μιά γρήγορη (αλλά κύρια) απάντηση : Το πάθος για ότι καλύτερο μπορείς να πετύχεις, μέσα στο budget που δύνασαι (προσέξτε τη συγκεκριμένη λέξη, διαφέρει σημαντικά απο τη λέξη "προτίθεσαι" :oops: ) να διαθέσεις !
Και αυτό το πάθος κυρίως που πρέπει να σε διακατέχει, (αφού το γούστο είναι υποκειμενικό αλλά και "έμφυτο"), είναι που φέρνει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε σύγκριση με εκείνο που θα παραλάβει όποιος το θεωρεί ..... αγγαρεία!

Για όποιους λοιπόν αποφασίσουν να ασχοληθούν με κατασκευή ή εκτεταμένη ανακαίνιση σπιτιού, να το σκεφτούν σοβαρά πρίν το αποφασίσουν.
Εκτός απ΄ το χρήμα, χρειάζεται πολύ ψάξιμο για να διαπιστώσεις αν "σε παίρνει" για να φτιάξεις αυτό που φαντάστηκες (δεν αναφέρομαι σε "ονειροπαρμένους" :lol: ) και πάρα πολύς χρόνος για την παρακολούθηση του έργου.
Και αν δεν προετοιμαστούμε κατάλληλα, .... τα σκυλιά παραμονεύουν!
Και θα σε δαγκώσουν ότι κι αν κάνεις, αλλά τουλάχιστον ... μην σε κατακρεουργήσουν, είτε οικονομικά, είτε ποιοτικά! :vava:

ΥΓ: Ίσως έπρεπε κάποια στιγμή να σας περιγράψω την πρόσφατη (2013-14) εμπειρία μου απο τα όσα ήξερα πρίν ξεκινήσω, αλλά και έζησα-έμαθα απο το όλο εγχείρημα.
Θα είναι όμως "διπλοσέντονο" και .... σας φοβάμαι! :oops:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#356173 "Αν δεν παντρέψεις κι αν δεν χτίσεις (ή κάνεις ανακαίνιση :lol: )"

enough said