Για τα ταξίδια που κάναμε κι αυτά που θέλουμε να κάνουμε
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#325545 Η Βαρκελώνη γενικά εχει γενικά πο΄λυ μεγάλες διαφορές απ την υπόλοιπη Ισπανία, είναι ΄νοτος αλλά δεν είναι :lol:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#325548 :lol:
Λυσσαξατε ρεεεεε..
Ρε σεις ο gianik δεν παει σε τουριστικα μαγαζια...
Εζησε ο κουνιαδος μου εδω για 6 μηνες , πηγαινω κ τρωω συστημενα εκει που πανε οι ντοπιοι.

Ειναι η 2η φορα μου στην Βαρκελωνη , συνεχιζω να πιστευω οτι αν ποτε εφευγα απο Ελλαδα , μοναδικος ευρωπαικος προορισμος για να ζησω θα ηταν εδω.

Θα σχεδιασω το επομενο ταξιδι προς Ανδαλουσια μερια... :inlove:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#325556 Αντε στο ευχομαι , εγω δεν με βλεπω... :oops:
Άβαταρ μέλους
By gianik
#327227 Λοιπον μιας κ ειμαι εξω στο ψοφοκρυο με μοναδικη παρεα το κινητο , ας γραψω μια μικρη περιγραφη της Barca , οπως την εζησα για 2η φορα..
Πολυ καλος καιρος , ηλιοφανειες στυλ Ελλαδας.Ν ομιζω ολα απο εκει ξεκινουν.
Ωραιος λαος οι Ισπανοι. Μας ταιριαζουν πολυ , χαρουμενοι τυποι , αρκετα εξυπηρετικοι κ ευγενικοι.
Ομορφια πολης: απεριγραπτη...Ο μπαγασας ο Gaudi ειναι μοναδικος..
Φαγητο: μμμμμμμμμ.....
Μπορει κ να τσιμπησα 2-3 κιλα σε 5 μερες. Εφερα μαζι 6-7 τσοριθο, τα μοιρασα σε γαμπρους, κουνιαδους κ.λ.π..
Δεν μου αρεσε η εξοργιστικη ακριβεια σε οτι αφορα τον τουριστα. Ολες οι τιμες εισοδου σε αξιοθεατα ειναι πανακριβες (παιζουν στο 20ρικο), ακομα κ οι υπαιθριες αγορες που υπηρχαν στις γειτονιες της Γοτθικης συνοικιας ( δεν βαζω μεσα την la bocheria) ηταν εκνευριστικα ακριβες.
Περπατησαμε πααααρα πολυ , γι αυτο κ δεν πηραμε την travel card αλλα χρησιμοποιησαμε ενα εισιτηριο Τ10.
Ξενοδοχειο προτεινεται το
Yurban Traffalgar , κεντρικοτατο , μπουτικ , πεντακαθαρο, με δωρεαν κρασι κ ποικιλια τυριων καθε βραδυ..
Η Vueling ουτε κρυο ουτε ζεστη , μια χαρα μας πηγε κ μας εφερε , ενταξει ουτε νερο δεν προσφερουν αλλα ο.κ low cost ειναι , ειμασταν οργανωμενοι..
Απο αεροδρομιο για κεντρο πολης προτιμηστε το Aerobus , εχει αναχωρηση καθε 5' , κλεινεις αν θες κ με επιστροφη κ εχεις εκπτωση. Μας βγηκε περιπου 10€ /ατομο πηγαινε ελα...διαρκεια διαδρομης περιπου 35'.
Πεντακαθαρα λεωφορεια, με δωρεαν wifi , usb φορτιση,κ.λ.π
Θα ηθελα η επομενη επισκεψη να ειναι προς Σεββιλη ή Βαλενθια...
Άβαταρ μέλους
By dstou
#331183 Γνώστες, για οικογενειακή εκδρομή 5-7 μέρες σε Ισπανία μέσα στις γιορτές τι να προτιμήσει κανείς :

α. Μαδρίτη και Τολέδο
βου. Μπάρτσα
γου. Ανδαλουσία
δου. Μαδρίτη με ολίγη από Βασκοχώρα

Μπαρ, γκομενάκια, ψώνια, ωλ ινκλούσιβ σε ξενοδοχείο και αραλήκι όλη τη μέρα στην πισίνα ή στο σπα αδιάφορα.
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#331193 Bαρκελώνη λέει να πας άνοιξη
Μαδρίτη-Τολέδο καλή επιλογή, πιάνει αρκετό κρύο
Γρανάδα Σεβίλια και εν γένει Ανδαλουσία δεν παλεύεται το καλοκαίρι, δες το και αυτό
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#334933 Ξεχειμωνιάζω Las Palmas φετο, και αν και είχα έρθει με μεγάλες προσδοκίες, εχω ψιλο απογοητευτεί.

Πολύ τουριστίλα, (κυρίως μπαρμπάδια συνταξιούχοι βορειοευρωπΕη και ανα περιόδους πιτσιρικαρία), παραλίες πολύ μέτριες, κακασχημη οικιστική ανάπτυξη, ξενοδοχεία τέρατα πάνω στη θάλασσα και ολίγον απο φάση φαλιράκι ρόδου για διασκέδαση.
Το μόνο που με άρεσε ήταν κάποιες καταδύσεις που έκανα (αν και δεν ήμουν τυχερός να δώ χαρχαρίες) κι ένα trekking στα βουνα (πιάνει 2000+ μέτρα :superman: ). Φοβεροί δρόμοι για νησί, ειδικά κατι ορεινές διαδρομές εχουν επικό στροφιλίκι :superman: Ο καιρός είναι φοβερός, το βόρειο μέρος εχει αρκετές βροχές τον χειμώνα, αλλά στο νότιο είναι μονίμως ενα καλοκαίρι.

Φαγητό τπτ το εξαιρετικό προς το παρόν, τιμές οχι φτηνές, αν και δεν έχει ΦΠΑ.

Χαζευα τιμές για ξενοδοχεία και είναι πανακριβα, ειδικά γύρω στα Χριστούγεννα.

Εν ολίγοις, μόνο αν εισαι βορειοευρωπαίος που έχει λαλήσει απ την καταχνιά και θες διάλλειμα ερχεσαι, εμείς εχουμε πολύ καλύτερα μέρη να επισκευτούμε :adminpower:
Άβαταρ μέλους
By dstou
#345717 Πήγα για μία εβδομάδα Μαδρίτη και λέω να γράψω τη σαχλαμάρα μου τώρα που τα έχω φρέσκα. Γενικά προτείνεται σαν εκδρομή, και περάσαμε καλά.

Μάι τοπ τεν

1. Μουσείο Πράδο. Πίνακες αναγεννησιακοί και έως το 1850 και λίγα γλυπτά , με αιχμή τα έργα των Τιτσιάνο, Τιντορέτο, Γκρέκο, Ρούμπενς, Ρέμπραντ και Γκόγια. Φοβερό.
2. Ημερήσια εκδρομή στο Τολέδο (70 χλμ.). Μουσείο Γκρέκο, ναός του Αγ. Θωμά με το κορυφαίο έργο του Γκρέκο ‘η ταφή του κυρίου του Οργκάθ’ , καθεδρικός ναός, φοβερή θέα από το πλατώ της πόλης στον ποταμό Τάχο και περιπλάνηση στα καλντερίμια και στους πεζόδρομους. Πάρτε το λεωφορείο (10 ευρώ αλέ ρετούρ) από την Πλάθα Ελίπτικα, όχι το τρένο που προτείνουν όλοι οι τουριστικοί οδηγοί. Θα το πληρώσετε διπλά για ένα τεταρτάκι λιγότερο ταξίδι, χώρια τη βαβούρα στον χαοτικό σ. σταθμό Ατότσα ρένφε.
3. Παλάθιο Ρεάλ. Εντυπωσιακό. Ευχάριστη έκπληξη η ξεχωριστή έκθεση με τα όπλα, η οποία αφορά αποκλειστικά πανοπλίες και όπλα του μεσαίωνα που είτε ανήκουν στα ανάκτορα και στη φρουρά τους, είτε ήταν λάφυρα από πολέμους. Εκτίθενται εκατοντάδες ολόσωμες πανοπλίες ιπποτών, ακόμα και των αλόγων τους .
4. Κέντρο τέχνης Ρέινα Σοφία (η γνωστή Γλύξμπουργκ καθ’ υμάς). Πικάσο, Μιρό και Νταλί κυρίως. Ολόκληρη αίθουσα αφιερωμένη στην πασίγνωστη ‘Σφαγή της Γκερνίκα’ .
5. Αρένα ταυρομαχίας Πλάθα δε τόρες δε λας Βέντας στον σταθμό μετρό Βέντας. ΙΜΟ το πιο ωραίο κτίριο της Μαδρίτης σε ρυθμό νεομουδεχάρ (μαυριτάνικος). Εντυπωσιακό μέσα έξω.
6. Αιγυπτιακός ναός του Ντεμπόντ. Λιτός αλλά εντυπωσιακός.
7. Πλάθα Μαγιόρ. Ωραία, αν και εντελώς τουριστική πλέον.
8. Αγορές Σαν Μιγκέλ, Αντόν Μαρτίν.
9. Καθεδρικός ναός δίπλα στο βασιλικό παλάτι και μοναστήρι των Ξυπόλητων (μοναστέριο δε λας δεσκάλθας ρεάλες) στη Σολ.
10. Πάρκο Ρετίρο για βόλτα και χαλάρωση.


Μακρυά από μουσείο κέρινων ομοιωμάτων (19 ευρώ το κεφάλι για σαχλαμάρες), ψώνια από αγορά Σαν Μιγκέλ (εξωφρενικά υπερτιμημένη). Μετριότατη και κουραστική η πλατεία Πλάθα πουέρτα δε λα Σολ.


Γενικώς, κινείσαι άνετα με μετρό, πόδια, λεωφορεία. Το μετρό της πόλης έχει 11 γραμμές και 210+ σταθμούς, είναι δηλαδή χοντρικά το τριπλάσιο σε εύρος από της Αθήνας παρά το ότι η πόλη είναι μικρότερη. Τα λεωφορεία λειτουργούν συμπληρωματικά του μετρό, και είναι συνήθως άδεια. Συνεννόηση ταρατατζούμ, δεν μιλάνε αγγλικά σε βαθμό αυτισμού, παρά μόνο σε εξαιρέσεις. Ακόμη και οι πωλητές σε τουριστικομάγαζα στην πλάθα Μαγιόρ σου μιλάνε ισπανικά, και ενώ τους λες ότι δεν καταλαβαίνεις, αυτοί συνεχίζουν το χαβά τους. Πράισλες. :metalo:
Ο κόσμος έμοιαζε σε εμάς σε ποσοστό άνω του 75%, και στη φάτσα, και στο σώμα και στο ντύσιμο. Σίγουρα κυκλοφορούσε και λιγότερη βλαχιά. Εκεί που νόμιζα όμως ότι κατέχουμε τα πρωτεία σε διασκέδαση-καφενείο-μεζεδοπωλεία, άρχισα να προβληματίζομαι. Οι δρόμοι ήταν γεμάτοι μαγαζιά τέτοιου είδους, τα οποία ήταν τίγκα από ντόπιους όλες τις ώρες. Δεν ξέρω τελικά αν μας ξεπερνάνε, αλλά σίγουρα το ματς είναι ντέρμπι.
Η μέρα τους ξεκινάει αργά, πρακτικά μετά τις 9:00 και βάλε. Ένα περίεργο πράγμα, στις 7 το πρωί είναι σκοτάδι μαύρο (της πίσσας), ο δημοτικός φωτισμός στους δρόμους λειτουργεί μέχρι τις 8:30 και βάλε. Είναι ο βασικός λόγος που ενώ βρίσκονται γεωγραφικά περίπου κάτω από το Γκρίνουιτς, έχουν την ώρα της κεντρικής Ευρώπης. Τα μεγάλα μαγαζιά αλλά και τα μουσεία λειτουργούν 10 το πρωί με 10 το βράδυ, όλη η μέρα τους γενικά είναι μετατοπισμένη προς τα πίσω σε αντίθεση με εμάς όπου ξεκινάει νωρίς.
Έκλεισα ένα ολόκληρο διαμέρισμα στο κέντρο μέσω Airbnb (για πρώτη φορά) και έμεινα απόλυτα ευχαριστημένος. Τις περισσότερες διαδρομές τις έκανα με τα πόδια. Πετύχαμε εξαιρετικό καιρό, 5-15 Κελσίου παρά τις αντίθετες προβλέψεις του BBC weather (δεύτερη φορά που μου την κάνει).

Φαγητό. Δυστυχώς δεν τα βρήκαμε. Όχι ότι τρως άσχημα (αν και σφύριξα δυό-τρία φάουλ με κίτρινη κάρτα), αλλά με μια προσφιλή στο φόρουμ έκφραση : τους κατουράμε. Ανέτως. Για εστιατόριο με 70% ντόπιους gato madrilleno προτείνω πάντως το La Sanabresa στην οδό Amor de dios, 12. Κέντρο-απόκεντρο, λόου προφάιλ, 15-20 ευρά το κεφάλι και κυρίως χωρίς να απαιτεί κράτηση από πριν. Μου το υπέδειξε πατριωτάκι με 11 χρόνια στην πόλη, το οποίο βρήκα τυχαία.
Ευχάριστη έκπληξη τα σνακ τύπου τηγανητά αμύγδαλα με αλάτι (αλμέντρας φρίτας) ή καβουρδισμένα με ζάχαρη (αλμέντρας γκαραπινάδας) που πουλάνε πλανόδιοι σε πάγκους. Επίσης κάστανα από τη φουφού, 2,5 ευρώ τα 12, εύκολα θέλεις τα διπλά στην Αθήνα. Για τσούρος στην τσοκολατερία Σαν Τζινέ στην Πλάθα Μαγιόρ, φανταστική παχιά και άγλυκη σοκολάτα, τα τσούρος τίγκα στο τηγανόλαδο, ευρώ 4. Πάτε νωρίς, πήγαμε βράδυ και είχε 6 (έξι) ουρανομήκεις ουρές να περιμένουν, ο άνθρωπος πρέπει να καθαρίζει 10 χιλιάρικα τη μέρα.

Για σουβενίρ και μπιχλιμπίδια προτιμήστε το Τολέδο, μεγαλύτερη ποικιλία, 30% κάτω οι τιμές. Εκεί πήρα δύο μαχαίρια-ξυράφια ντόπιας κατασκευής, ένα μικρό γενικής χρήσης και ένα μεγάλο (σεφ), μισοτιμής από εδώ για την ποιότητά τους.

Αυτοκινητιστικά τώρα. Τα αμάξια που κυκλοφορούν είναι συνήθως 1600-2000 κυβικά, κυρίως ευρωπαικά. Σπανίζουν δηλαδή τα μικρά μπρίκια, αλλά και τα μεγάλα, καθώς επίσης και τα ιαπωνικά. Εξαίρεση για τα τελευταία, τα Πρίους, ένα στα 3 ταξί είναι τέτοιο. Η κίνηση μέσα στην πόλη είναι χαλαρότατη σε σημείο να νομίζω ότι έχουν κάποια εθνική εορτή, αλλά έτσι ήταν και τις 7 ημέρες, παρότι εργάσιμες οι περισσότερες. Εξαιρετικό το οδόστρωμα, έψαχνες να βρεις λακούβα. Πολύ καλά και φαρδιά πεζοδρόμια. Το ντίζελ πάει σύννεφο, 70% της αγοράς, 20% η βενζίνα, και 10% τα υπόλοιπα (υβρίδια, ηλεκτρικά, φ.α., υγραέριο). Ανύπαρκτες οι μοτοσυκλέτες, ζήτημα αν έβλεπα 5 τη μέρα, και αυτές τύπου σκούτερ (250άρια κυρίως).


Εικόνα

https://www.youtube.com/watch?v=OHivQP7s83M
Άβαταρ μέλους
By nass
#346600
dstou έγραψε:Ένα περίεργο πράγμα, στις 7 το πρωί είναι σκοτάδι μαύρο (της πίσσας), ο δημοτικός φωτισμός στους δρόμους λειτουργεί μέχρι τις 8:30 και βάλε. Είναι ο βασικός λόγος που ενώ βρίσκονται γεωγραφικά περίπου κάτω από το Γκρίνουιτς, έχουν την ώρα της κεντρικής Ευρώπης.


Ανάποδα... επειδή έχουν την ώρα της κεντρικής Ευρώπης αλλά βρίσκονται δυτικότερα από αυτήν, ο ήλιος ανατέλλει και δύει αργότερα. Αντίθετα πχ. στην Κύπρο που έχουν τη δική μας (ΕΕΤ) ώρα αλλά βρίσκονται 1000 Km ανατολικότερα, ο ήλιος ανατέλλει και δύει νωρίτερα σε σχέση με εμάς.

Prado και Reina Sofia εξαιρετικά μουσεία :s_thumbsup Κατά τα λοιπά νομίζω η Βαρκελώνη ωραιότερη.
Άβαταρ μέλους
By dstou
#346667 Έχεις δίκιο, μπερδεύτηκα. :lol:
Μπάρθα θα έχει μάλλον σε 1-2 χρονάκια.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#346675
nass έγραψε:
dstou έγραψε:Ένα περίεργο πράγμα, στις 7 το πρωί είναι σκοτάδι μαύρο (της πίσσας), ο δημοτικός φωτισμός στους δρόμους λειτουργεί μέχρι τις 8:30 και βάλε. Είναι ο βασικός λόγος που ενώ βρίσκονται γεωγραφικά περίπου κάτω από το Γκρίνουιτς, έχουν την ώρα της κεντρικής Ευρώπης.


Ανάποδα... επειδή έχουν την ώρα της κεντρικής Ευρώπης αλλά βρίσκονται δυτικότερα από αυτήν, ο ήλιος ανατέλλει και δύει αργότερα. Αντίθετα πχ. στην Κύπρο που έχουν τη δική μας (ΕΕΤ) ώρα αλλά βρίσκονται 1000 Km ανατολικότερα, ο ήλιος ανατέλλει και δύει νωρίτερα σε σχέση με εμάς.

Prado και Reina Sofia εξαιρετικά μουσεία :s_thumbsup Κατά τα λοιπά νομίζω η Βαρκελώνη ωραιότερη.

Η οποια Ισπανια μαλλον θα εγκαταλειψει την CET και θα γυρισει στην Γρινουιτς οπως ηταν παλια.
http://www.telegraph.co.uk/news/2016/12 ... -zone-gmt/
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#346692 Παίζει μεγάλη κουβέντα αυτή την περιόδο γιατί η αλλαγή είχε γίνει επι φράνκο αν κατάλαβα καλά :lol:
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#346699
rx8_drifter έγραψε:Παίζει μεγάλη κουβέντα αυτή την περιόδο γιατί η αλλαγή είχε γίνει επι φράνκο αν κατάλαβα καλά :lol:

Ναι τον μπαγασα, ηθελε να εχει την ιδια ωρα με τον φιλο του Αδολφο :lol:

Αυτο που μου ειχε κανει εντυπωση ηταν η εισοδος στο Reina Sofia που ηταν 3€ το 2004!

Μας ειχαν παει στο Xanadu park εξω απο την Μαδριτη, ενα θεματικο παρκο-πολυκαταστημα που εκανες indoor ski!!
Καλοκαιρι με 30 βαθμους εξω ειχε -2 στον χωρο που εκαναν σκι.