Forum για τα πρωταθλήματα rally, WRC, ERC, Dakar
Άβαταρ μέλους
By theo13
#321017 Το να εχεις εξελιξει ομως wrc και να μην πατάει σε ε.δ. είναι κρίμα, έστω και υπό τη σκέπη ιδιωτικής ομάδας όπως με τη kronos


< >
Άβαταρ μέλους
By nass
#321026 Θα μπορούσε να είναι η λύση για τον Ogier όπως το 2006 για το Loeb αλλά δε νομίζω να το επιτρέψει η "μαμά".
Μάλλον πάει στα διάσημα scrap της ιστορίας μαζί με τα διάφορα group S :( :(
Άβαταρ μέλους
By mirage
#321126 Για το WEC ειναι απλο... Αν ηθελαν να ξαναγινουν ανταγωνιστικοι θα έπρεπε να τα αλλαξουν ολα. Κινητηριο συνολο και σασί. Αρα πολλα λεφτα με αμφιβολα αποτελεσματα.

< >
Άβαταρ μέλους
By theo13
#324541
Anonymous Founder έγραψε:Και την επόμενη Toyota ή Hyundai λογικά;


Aνάλογα με το τι αυτοκίνητο μπορούν να του προσφέρουν. Π΄΄αντως ο συνδυασμός Οζιέ - Τάνακ θα είναι δυνατός.
Απ την άλλη ελπίζω για το Λάτβαλλα να βρεθεί μπάκετ μιας και είναι απ τις τελευταίες ευκαιρίες του να διεκδικήσει τίτλο
Άβαταρ μέλους
By DAP
#324561 Μωρε δεν το πιστευω μιας και τα λεφτα που θα ζητησει ο Οζιε θα ειναι (λογικα) ΠΟΛΛΑΑΑΑ.
Θα τα δωσει ο καβουριας ο Γουιλσον για τον πρωτο των πρωτων; :hmmm:
Άβαταρ μέλους
By Andreasdik
#324588 Ο Οζιέ λόγω και εθνικότητας θα μπορούσε μετά να πάει στη Citroen
Άβαταρ μέλους
By theo13
#325721
DAP έγραψε:Μωρε δεν το πιστευω μιας και τα λεφτα που θα ζητησει ο Οζιε θα ειναι (λογικα) ΠΟΛΛΑΑΑΑ.
Θα τα δωσει ο καβουριας ο Γουιλσον για τον πρωτο των πρωτων; :hmmm:


Δεν είναι ανάγκη να τα δώσει (όλα) ο μαντράς. Μπορεί η Red Bull να βοηθήσει αλλά και η μαμά Ford να σπρώξει κανά $ για να κερδίσει και ένα τίτλο κατασκευαστών χωρίς να είναι επίσημα μέσα. Έτσι και το credit θα πάρει και δεν θα έχει επενδύσει άπειρα $
Άβαταρ μέλους
By DAP
#325821 ^^^
Ιδωμεν....Δεν βλεπω ομως γιατρεια στο θεμα της μονοτονιας νικητου....
Απο το 2004 που αρχισε η επικρατηση των δυο Σεβαστιανων εχουν γινει μεχρις στιγμης 181 αγωνες και εχουν ο μεν Loeb 74 ,ο δε Ogier 38 νικες.
Τις υπολοιπες 69 εχουν μοιραστει οι :Latvala (16),Gronholm (15),Hirvonen (15),Solberg (8),Martin (3)Meeke (3), Mikkelsen (2),Neuville (2) και τις υπολοιπες 5 απο μια οι Sainz,Duval (τι εγινε αυτη η ψυχη;),Ostberg,Sordo και Paddon.
Αραγε θα βγει συντομα καν'ας νεος "Σεμπαστιαν";
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#325827 Τουλαχιστον θα μπορουσε να ειχε χρυσωθει το χαπι με μια μαχη των δυο για αρκετες σεζον.

Το ασχημο ειναι οτι ο μεγαλος Σεβαστιανος την εκανε απο το αθλημα ακριβως τη στιγμη που ο μικρος ξεκινουσε την πορεια του με μια πολλα υποσχομενη ομαδα με στοχο το θρονο του μεγαλου.

Ειδαμε μια πολυ δυνατη σεζον το 2011 αλλα ηταν μονο αυτη...

Στις λεπτομερειες το εχασε ο Οζιε και αν το επιχειρημα καποιων ειναι οτι ο Λεμπ καθαρισε με μεγαλυτερη ευκολια τη θρυλικη παλια φρουρα (Σαινθ, Μακρει, Γκρονχολμ, Μακινεν), νομιζω πως δε μπορουσαμε να περιμενουμε καποιος να καθαρισει με την ιδια ευκολια το Λεμπ γιατι ο τελευταιος ηταν πραγματικα τεραστιος και ανεβασε το επιπεδο μερικα σκαλια παραπανω απο μια θρυλικη γενια.

Αυτο που θα περιμενε κανεις ειναι να βρεθει καποιος που απο νεαρος θα μπορει να κοντραρει στα ισια το Λεμπ και οριμαζοντας οδηγικα και ψυχικα θα μπορουσε να του κλεψει καποιες κουπες στα ισια και στο νημα. Αυτος σιγουρα ηταν ο Οζιε και πιστευω οτι αν ειχε κατσει 3 σεζον ακομα ο Λεμπ, ο Οζιε θα ειχε παρει κουπα, δεν ξερω ποσες αλλα τουλαχιστον μια.

Ας καθοταν ο Λεμπ τις σεζον 2013-2014-2015, θα τις θυμομασταν για πολλα χρονια... Δεν ειχε να φοβηθει τιποτα ισα ισα θα ειχε δωσει μερικες εξαιρετικες μαχες.
Το πολυ να λεγαμε οτι βρεθηκε καποιος ισαξιος του, τσοντα αποκλειεται να εχανε και αυτο θα ηταν το μεγαλειο του. Οτι μετα απο τοσα χρονια βρεθηκε μονο ενας να φτασει στο επιπεδο του.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#325880
Yugo_para_siempre έγραψε:. Αυτος σιγουρα ηταν ο Οζιε και πιστευω οτι αν ειχε κατσει 3 σεζον ακομα ο Λεμπ, ο Οζιε θα ειχε παρει κουπα, δεν ξερω ποσες αλλα τουλαχιστον μια..

από που πηγαζει αυτή η σιγουρια,οταν με καλυτερη θεση εκκίνησης σε όλα τα χωμάτινα ραλλυ,με σιγοντάρισμα από τον μανατζερ,και πουστιτσες εχασε στα ισα και παληκαρησια?

Yugo_para_siempre έγραψε:.Ας καθοταν ο Λεμπ τις σεζον 2013-2014-2015, θα τις θυμομασταν για πολλα χρονια... Δεν ειχε να φοβηθει τιποτα ισα ισα θα ειχε δωσει μερικες εξαιρετικες μαχες. .

ειχε ηδη καποια χρονια που συζηταγε να σταματησει,δεν ηταν ξαφνικη η αποφαση του.
Yugo_para_siempre έγραψε:.Το πολυ να λεγαμε οτι βρεθηκε καποιος ισαξιος του, τσοντα αποκλειεται να εχανε και αυτο θα ηταν το μεγαλειο του. Οτι μετα απο τοσα χρονια βρεθηκε μονο ενας να φτασει στο επιπεδο του.

δηλαδή τωρα δεν υπαρχει αυτό το μεγαλειο?
Άβαταρ μέλους
By Yugo_para_siempre
#325899 Δε μπορω να καταλαβω γιατι τσιμπας τοσο ασχημα με το Λεμπ.

Μπαινεις σε διαθεση αντιπαραθεσης αμεσα, με τον οποιονδηποτε που αναφερει συγκριση Λεμπ-Οζιε και αυτο κανει μπαμ.
Ειλικρινα δε το γουσταρω αυτο. Θα μου πεις στα τετοια σου, δεκτον, αλλα οφειλω να στο πω.

Δε γραφω τιποτα κακο παρα μονο οτι θα ηθελα να εχει μεινει περισσοτερο, ειδικα επειδη υπηρχε ο Οζιε.

Θεωρω οτι ο Οζιε ειναι ο μονος που εχει χαρακτηριστικα Λεμπ.
Ταχυτατος παντου, εξυπνος, με μεγαλο εγω και αυτοπεποιθηση, κανει πολυ λιγα λαθη, ελεγχει το ρυθμο, παιζει με τους αντιπαλους του.

Πιστευω οτι δε μπορουσαμε να περιμενουμε απο τις πρωτες μια-δυο χρονιες να νικησει το Λεμπ.
Εμενα μου φτανει που τον απειλησε τοσο εντονα και τον εκανε να βγαλει νευρα, να δειξει πως νιωθει απειλη, συναισθηματα που δεν ειχαμε δει ποτε απο το Λεμπ στο παρελθον απλα γιατι ηταν σαφεστατα πιο ψηλα απο οποιονδηποτε αλλον.

Γνωμη μου ειναι λοιπον πως σχεδον σιγουρα (αν θεωρεις το σκετο σιγουρα υπερβολικο, δεκτον) ο Οζιε, ωριμαζοντας και πιστευοντας πιο πολυ στον εαυτο του, θα ηταν σε θεση να νικησει το Λεμπ στα ισια, προς θεου οχι σε ολες τις σεζον, αλλα τουλαχιστον σε μια αν ο Λεμπ παρεμενε για τρεις ακομα.

Το οτι δεν εμεινε δε αναιρει το μεγαλειο του, σε καμια περιπτωση, αλλα θεωρω πως αυτο θα ηταν ακομα μεγαλυτερο αν εμενε και παλευε για καποια χρονια ακομα με το μονο οδηγο που φανηκε οτι μπορει να τον κοντραρει στα ισια.

Ειλικρινα δεν πιστευω πως ο Οζιε ειναι εστω και λιγο καλυτερος του Λεμπ. Πιστευω ομως οτι ειναι ο μονος που μπορουσε να φτασει τοσο κοντα του ή ακομα και ακριβως διπλα του.

Επειδη εχω διαβασει και αλλα ποστ σου στο παρελθον, που διαφωνεις με αλλους, δειχνεις να θελεις να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει περιπτωση ο Οζιε να εφτανε το Λεμπ, δεν αφηνεις σχεδον κανενα περιθωριο, σα να μη θες να ισχυει κατι τετοιο.

Εδω ο Λεμπ που ηταν μια κλαση πανω απ' ολους τους παλιους θρυλους το 2003 δε σηκωσε την κουπα, εστω και για ελαχιστο.

Πως απαιτεις απο τον Οζιε, που συζηταμε αν ειναι ισαξιος ουτε καν καλυτερος, να τον νικουσε το 2011;
Πιανεσαι απο το 2011 και βγαζεις γενικο συμπερασμα χωρις να λαμβανεις υποψη οτι ηταν απο τις πρωτες χρονιες του Οζιε απεναντι στον απολυτο κυριαρχο. Νομιζω οτι απο μονο του το γεγονος οτι τον ζορισε τοσο ασχημα ειναι αρκετο.


Τελος. Εσυ τι πιστευεις;
Αν ας πουμε ο Λεμπ εμενε στο θεσμο για τις σεζον 2013-2014-2015 ο Οζιε θα ειχε παρει εστω μια κουπα ναι ή οχι; Την εκτιμηση σου θελω μη μου πεις δε μπορω να ξερω.
Άβαταρ μέλους
By dimviii
#325926
Yugo_para_siempre έγραψε:Δε μπορω να καταλαβω γιατι τσιμπας τοσο ασχημα με το Λεμπ..


τι εννοεις ''τσιμπαω''? δεν επρεπε να απαντησω στο ποστ σου? ή επρεπε να συμφωνησω 100% σε αυτά που γραφεις? :roll:


Yugo_para_siempre έγραψε: Μπαινεις σε διαθεση αντιπαραθεσης αμεσα, με τον οποιονδηποτε που αναφερει συγκριση Λεμπ-Οζιε και αυτο κανει μπαμ.
Ειλικρινα δε το γουσταρω αυτο. Θα μου πεις στα τετοια σου, δεκτον, αλλα οφειλω να στο πω...


ρε συ εισαι με τα καλα σου? ποια αντιπαραθεση μπαινω? απανταω σε αυτά που λες,με κοσμιο τροπο.
Τελικα τι θελεις,να γραφεις μονος σου,και οποιος απαντησει στα υποθετικα σου φανταστικα σεναρια,εχει διαθεση αντιπαράθεσης? :lol:

Yugo_para_siempre έγραψε:Δε γραφω τιποτα κακο παρα μονο οτι θα ηθελα να εχει μεινει περισσοτερο, ειδικα επειδη υπηρχε ο Οζιε....

και εγω θα ηθελα να ειχε παραμεινει παραπανω ο Σαινθ, Μακρει,Γκρονχολμ,Βατανεν,Οριολ,Κανκουνεν κλπ

Yugo_para_siempre έγραψε: Θεωρω οτι ο Οζιε ειναι ο μονος που εχει χαρακτηριστικα Λεμπ.
Ταχυτατος παντου, εξυπνος, με μεγαλο εγω και αυτοπεποιθηση, κανει πολυ λιγα λαθη, ελεγχει το ρυθμο, παιζει με τους αντιπαλους του.....


Ποιοι είναι οι αντιπαλοι του ειπαμε?

Yugo_para_siempre έγραψε: Πιστευω οτι δε μπορουσαμε να περιμενουμε απο τις πρωτες μια-δυο χρονιες να νικησει το Λεμπ.
Εμενα μου φτανει που τον απειλησε τοσο εντονα και τον εκανε να βγαλει νευρα, να δειξει πως νιωθει απειλη, συναισθηματα που δεν ειχαμε δει ποτε απο το Λεμπ στο παρελθον απλα γιατι ηταν σαφεστατα πιο ψηλα απο οποιονδηποτε αλλον......

νευρα τον εκανε να βγαλει? μηπως εννοεις το αντιθετο?

Yugo_para_siempre έγραψε: Γνωμη μου ειναι λοιπον πως σχεδον σιγουρα (αν θεωρεις το σκετο σιγουρα υπερβολικο, δεκτον) ο Οζιε, ωριμαζοντας και πιστευοντας πιο πολυ στον εαυτο του, θα ηταν σε θεση να νικησει το Λεμπ στα ισια, προς θεου οχι σε ολες τις σεζον, αλλα τουλαχιστον σε μια αν ο Λεμπ παρεμενε για τρεις ακομα.......


όχι δεν μπορω να το ξερω αυτό.Μπορει να επερνε και τα 3 ο Λεμπ,μπορει και τα 3 ο Οζιε,μπορει να τα μοιραζονταν κλπ.
Πολλες οι μεταβλητες,δεν μπορει να υπαρξει ασφαλης προβλεψη.

Yugo_para_siempre έγραψε:Το οτι δεν εμεινε δε αναιρει το μεγαλειο του, σε καμια περιπτωση, αλλα θεωρω πως αυτο θα ηταν ακομα μεγαλυτερο αν εμενε και παλευε για καποια χρονια ακομα με το μονο οδηγο που φανηκε οτι μπορει να τον κοντραρει στα ισια.]......

ακομα μεγαλυτερο μεγαλειο ,θα ηταν στα 43 του, να αλλαζε και ομαδα,ωστε να κερδισει το 13ο Παγκοσμιο με άλλη ομαδα.
Είναι σιγουρο ότι και με 13 Παγκοσμια καποιοι δεν θα είναι σιγουροι για το αν θα μπορουσε να κανει αυτό του Κανκουνεν με παγκοσμια με διαφορετικούς κατασκευαστες. :lol:

Yugo_para_siempre έγραψε:[Ειλικρινα δεν πιστευω πως ο Οζιε ειναι εστω και λιγο καλυτερος του Λεμπ. Πιστευω ομως οτι ειναι ο μονος που μπορουσε να φτασει τοσο κοντα του ή ακομα και ακριβως διπλα του..

δεν διαφωνω,σιγουρα ο Οζιε είναι από αυτους που μπορεσαν να τον κοντραρουν δυνατα,εστω και με πλεονεκτήματα υπερ τους.


Yugo_para_siempre έγραψε: Επειδη εχω διαβασει και αλλα ποστ σου στο παρελθον, που διαφωνεις με αλλους, δειχνεις να θελεις να αποδειξεις οτι δεν υπαρχει περιπτωση ο Οζιε να εφτανε το Λεμπ, δεν αφηνεις σχεδον κανενα περιθωριο, σα να μη θες να ισχυει κατι τετοιο.

όχι ακριβως το αντιθετο γινεται,αλλοι θελουν να αποδειξουν ότι ο Οζιε ηταν καλυτερος,αλλα όταν φτανουμε να τεκμηριώσουμε τις αποψεις μας, αρχιζουμε τα δεν πηρε πρωταθλημα με αλλον κατασκευαστη,ειχε παντα το καλυτερο αυτοκινητο,ο Μακρει ειχε γερασει,ο Σαινθ τοτε ηταν στα κατω του,ο Γκρονχολμ δεν ειχε καλο αυτοκινητο κλπ.

Yugo_para_siempre έγραψε: Εδω ο Λεμπ που ηταν μια κλαση πανω απ' ολους τους παλιους θρυλους το 2003 δε σηκωσε την κουπα, εστω και για ελαχιστο..

ναι μετα από εντολη να μην πιεσει στην Αγγλια,στην πρωτη του φουλ χρονια απέναντι σε Γκρονχολμ.Μακρει,Σαινθ,Σολμπεργκ,Μαρτιν Μπερνς,Πανιζι,Μακινεν.
Μονο 6 Παγκόσμιοι ετρεχαν ταυτόχρονα εκεινη τη χρονια,και χρειαστηκε η εντολη να μην πιεσει,γιανα μην χασει τους σιγουρους βαθμούς η ψιτροεν στο κατασκευαστων.

Yugo_para_siempre έγραψε: Πως απαιτεις απο τον Οζιε, που συζηταμε αν ειναι ισαξιος ουτε καν καλυτερος, να τον νικουσε το 2011;
Πιανεσαι απο το 2011 και βγαζεις γενικο συμπερασμα χωρις να λαμβανεις υποψη οτι ηταν απο τις πρωτες χρονιες του Οζιε απεναντι στον απολυτο κυριαρχο. Νομιζω οτι απο μονο του το γεγονος οτι τον ζορισε τοσο ασχημα ειναι αρκετο.
..


γιατι να μην μπορεσει το 2011 ο Οζιε,ο άλλος ειχε 6 παγκοσμιους απέναντι,και όχι το καλυτερο αυτοκινητο (φοκους 03) και εφθασε μια ανασα με τη γνωστη εντολη στην Αγγλια.
πιανομαι από το 2011? από που να πιαστω δλδ? από το 2015 που ετρεχαν ο Νεβιλ ο Σορδο,ο Οστμπεργκ ο Μικελσεν και ο Λατβαλα?
Εσυ πιανεις λαθος χρονιες,με πουθεναδες,και εχωντας στο μυαλο την πρωτοκαθεδρια του Οζιε βγαζεις συμπερασμα θα του επαιρνε πρωταθλημα.
Ετρεξαν μαζι,ιδιο αυτοκινητο,ιδια ομαδα,ειχε το πλεονέκτημα του καθαρου δρομου,ειχε το πλεονέκτημα ότι ειχε το ελευθερο να πυροβολησει χωρις να εχει το αγχος του πρεπει να βγει η ομαδα πρωταθλητης,αυτο το ειχε ο Λεμπ,ε και τα καταφερε παρολα τα σαμποτάζ ακομα και μεσα στην ομαδα..

Yugo_para_siempre έγραψε: Τελος. Εσυ τι πιστευεις;
Αν ας πουμε ο Λεμπ εμενε στο θεσμο για τις σεζον 2013-2014-2015 ο Οζιε θα ειχε παρει εστω μια κουπα ναι ή οχι; Την εκτιμηση σου θελω μη μου πεις δε μπορω να ξερω.


όπως σου ειπα υποθεσεις δεν μπορεις να κανεις σε τετοια σεναρια.