Για μοτοσικλέτες, σκούτερ και άλλα δίτροχα
Άβαταρ μέλους
By edmond
#9102 πανεμορφη. :inlove:
αυτοι οι Ιταλοι το εχουν (βιομηχανικό σχεδιασμό), δεν μπορει να το αμφισβητήσει κανεις αυτο.
Άβαταρ μέλους
By PaNick67
#17392
Govus έγραψε:http://youtu.be/9sTa7tngJZY

Γιαννη βγηκε !!! :thumbsup:

Άβαταρ μέλους
By blinkys
#20644 ας μοιραστώ τον προβληματισμό μου.

Από τα μαθητικά μου χρόνια με συντροφεύει ένας σκύλος μαύρος (ακα malaguti firefox f15 50 cc ) – καμμία σχέση με τον γνωστό browser. Παλεύω να το «σκοτώσω» αλλά το ρημάδι έχει τον ... απέθαντο. Επειδή όμως εγώ δεν τον έχω και έχει γίνει ολίγον χάρος τώρα τελευταία (τα τελευταία 10 χρόνια βασικά) ήρθε η ώρα της μεγάλη απόφασης. Όταν λέω χάρος μην φανταστείτε πολλά ... Κάτι πλαστικά σπασμένα, σέλα ποντικοφαγωμένη , μανίσιοι δίσκοι στα φρένα, καθόλου μπροστά αμορτισέρ, πίσω τακάκια γιοκ (πρέπει να έχει φαγωθεί και το έμβολο ...) και πρόσφατη πινελιά ένα καινούριο μιτσελέν που πήρε τη θέση ενός 15χρονου Μάξις (ναι ξέρω ... δεν τα φτιάχνουν να αντέχουν... ).

Το τρίλημμα είναι το εξής : Αναστύλωση του μαύρου σκύλου και γύρισμα ταινίας με ζόμπι, αγορά άλλου σκούτερ – πάπιας ή αγορά μοτοτσυκλέτας (εννοείται πάνω από 250 κ.εκ).
Για να το αναλύσω λίγο.
Περίπτωση πρώτη . Βρέθηκε ίδιο μηχανάκι με το δικό μου σε τιμή χώμα στην Αθήνα οπότε αναζητείται εκτελούνται μεταφοραί που να μη ζητάει ένα νεφρό για να το μεταφέρει στο βόρειο άκρο της Ελλάδος. Ο κίνδυνος εδώ είναι πως θα το μαστορέψω μόνος, οπότε η εξίσωση πάει : 2 αλεπούδες της φωτιάς που καμμιά δεν είναι κομπλέ + εγώ = δύσκολο να βγεί κάτι καλό.

Περίπτωση δεύτερη. Αγορά Ινδικής Βέσπα κόπι πέηστ της οριτζινάλε, (150 δίχρονη φυσικά γιατί τα 4χρονα αντεδείκνυνται σε άτομα του δικού μου σωματικού βάρους και εκτοπίσματος) ή το πιο λογικό (άρα μάλλον το αποκλείουμε) να πάρω ένα μεταχειρισμένο παπί .

Περίπτωση τρίτη. Αγορά «σοβαρής» μοτοσυκλέτας. Εδώ παίζουν από Yamaha tw, μέχρι mv agusta. Εξαρτάται αν θα μου κάτσει το Τζόκερ ή η Μαιρούλα με τις 3.000 ελιές προίκα .

Όποιος το διαβάσει μέχρι τέλους κερδίζει κομμάτι από 15χρονο ελαστικό μάρκας Maxxis, υπογεγραμμένο από τον γράφοντα.

Λεξιλόγιο για τους μη μυημένους

Maxxis = Μάρκα ελαστικών με κύριο υλικό κατασκευής ανακυκλωμένα DUREX. Γνωστά για την αντοχή τους στο πέρασμα του χρόνου.

αλεπού της φωτιάς = firefox . Πασίγνωστο μοντέλο της επίσης πασίγνωστης υπερδύναμης πλαστικών που τρίζουν ακόμα και στο ράφι του μαγαζιού με τα ανταλλακτικά, malaguti.

μπουζί = σπινθηριστής στα Ελληνικά. Δεν κάνει για να ανάψετε τσιγάρο . Συνίσταται η συχνή αλλαγή του. (Εγώ ας πούμε το έχω μόνο 8 χρόνια)

έμβολο = δουλειά του είναι να σμπρώχνει τα τακάκια για να σφιχταγκαλαστούν με τον δίσκο και να σταματήσει το μηχανάκι πριν πατήσετε τον παππούλη που περνάει ανέμελος τον δρόμο. Αν τώρα δεν έχετε τακάκια, μπορεί να κάνει και μόνο του την δουλειά. Κάνει και ωραία ηχητικά εφέ.
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#20660
Mad_Max_Geo έγραψε:Τι μουναρα αυτη η μηχανη εμεινα μαλακας μολις την πρωτοειδα.


Αν σ' αρέσουν τα μιλφίδια πάρε και μια φώτο της μαμάς της :innocent:

http://fc06.deviantart.net/fs32/i/2008/219/f/d/The_Alien_Queen_by_D17rulez.jpg
Άβαταρ μέλους
By vasilis 1200101
#20691 Καταργώντας κάθε έννοια λογικής, θα σου πω κάνε αυτό που σου κατέβει στο κεφάλι και μόνο... Θέλεις να παλεύεις αρρωστημένα με το Malaguti??? Κάτσε κάτω και λύστο...
Θέλεις να πάρεις κάτι άλλο;;; Πάρε αυτό που σου αρέσει. Σε αυτά τα πράγματα δεν χωράει η λογική και οι μοτοσυκλέτες δεν είναι αυτοκίνητα. Ακόμα και ένα βελοσόλεξ έχει άλλη αίσθηση σε σχέση με το καλύτερο κουτί... Δηλαδή, αυτή που σου ταιριάζει, αυτή που είναι το μοντέλο σου ρε παιδί μου, αυτή να πάρεις και με αυτή να παίξεις.
Αυτά...
Άβαταρ μέλους
By edmond
#20827 εφοσον -προφανως- το θες για πολη, μονοδρομος το σκουτερ.
γκαζι φρενο δηλαδη.
+ ευχρηστια και σχετικο γκαζι
- αυξημενο κοστος σε σχεση με παπι
Άβαταρ μέλους
By efthymis
#20971 Δεν ειναι καλυτερα να τα συμβιβασεις λιγο τα πραγματα, να κοιταξεις δηλαδη για 200-300ρι σκουτερ οσο πιο συγχρονο γινεται?? Αν απο την αλλη σε τρωει για μοτοσυκλετα μη σου μεινει απωθημενο! Παντως αν δεν την παλευεις με τις επιδοσεις μη συνεχισεις με τα 50ρια :)
Άβαταρ μέλους
By blinkys
#21155 Τα καινούργια σκούτερ η αλήθεια είναι πως δεν με πολυψήνουν. Με καλόμαθε ο γερόλυκος που δεν ζήτησε τίποτα τόσο καιρό και μάλλον θα μου κακοφανεί η συντήρησή τους. Από την άλλη τα καινούργια παπιά τα θεωρώ πανάκριβα γι αυτό που προσφέρουν. Βέβαια και το μτχ είναι αρκετά ρίσκο μιας και πολλά πέρασαν από χέρια πιτσιρικάδων.

Θα δούμε... Ρίχνω κλεφτές ματιές το καρ.γρ μπας και σκάσει μύτη καμμιά "ευκαιρία".
Άβαταρ μέλους
By Govus
#21165 Αφού πέτυχες αξιόπιστο Firefox, το κρατάς μέχρι να βαρέσει μπιέλα, αν δεν έχει βγάλει πρώτα πινακίδες ιστορικού... Πραγματικά σπάνιο μηχανάκι, ακόμη και στην Αθήνα (άντε να πετύχεις με το ζόρι κανένα παρατημένο...).
Κάτοχος κι εγώ ενός (σχεδόν) 12χρονου Liberty, πραγματικά δεν ξέρω τι θα ΄κανα, αν χρειαζόταν ποτέ να το αντικαταστήσω :( ...
Ψηφίζω λοιπόν "αναστήλωση", θα στοιχίσει ΠΟΛΥ λιγότερο (αν το μοτέρ σου είναι εντάξει).
Άβαταρ μέλους
By Govus
#21178 Πάμε σε κάτι πιο καθημερινό τώρα :) ,

Παρουσιάστηκε η Ducati Scrambler.

Εικόνα

Εικόνα

Θα έχει τον αερόψυκτο 803 κυβικών από την Monster 796, με 75 ίππους, θα έχει στάνταρντ ABS και θα ζυγίζει 170 κιλά. Θα κοστίζει μόλις 6.800 και κάτι € στην βασική έκδοση Icon, αλλά δεν διευκρινίζεται σε ποια χώρα :shifty: ...