Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#10690
Χρήστος Λάππας έγραψε:Δεν ξέρω γιατί υπάρχει τόσο σύντομη μνήμη, αλλά υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά. Την τωρινή κυβέρνηση την επέλεξε ο λαός μέσα από ελεύθερες εκλογές. Πιθανόν στις επόμενες να μην το κάνει, αυτός θα αποφασίσει. Έχει το δικαίωμα -και την υποχρέωση.

Στην δικτατορία δεν συνέβη αυτό. Κάποιοι άνθρωποι κατέλαβαν την εξουσία με τα όπλα και δεν την παρέδωσαν παρά μόνο όταν χύθηκε αίμα.

Είναι άραγε τόσο δυσδιάκριτη διαφορά;


Κατα την γνωμη μου με την τρομοκρατια που επαιζε στις τηλεορασεις απ το πρωι μεχρι το βραδυ δεν ηταν και τοσο ελευθερη βουληση αλλα τελοσπαντων.

Επισης το δωρακι ναι μεν θα μειωθει στις μεθεπομενες εκλογες (και καλως θα μειωθει) αλλα κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι οι ιδιες εκλογςε αφου δεν θα υπαρξει αυτοδυναμια στις πρωτες. Και ειναι υποκριτικο αυτος που εβαλε το δωρακι τοτε να ζηταει να το διωξουν τωρα επειδη απλα δεν εχει να οφεληθει απο τιποτα.

Αν βγει μια δημοσκοπηση που δινει στον Βενιζελο την πρωτη θεση θα δεις οτι θα πει "το μπονους πρεπει να υπαρχει γιατι βοηθαει στην σταθεροτητα της χωρας"
Άβαταρ μέλους
By rx8_drifter
#10759
GTI_ έγραψε:πολιτική α-μηχανία

Καλύτερα το παρόν να συγχωνευθεί με τα φρου-φρου κι αρώματα του manosky.

Τσύριζα εδώ, τσύριζα εκεί ούτε η πολυκατοικία του κουπέα να είμασταν.

:rtfm:

Εικόνα
:s_omg
Άβαταρ μέλους
By spiros
#10775 ναι παιδες, ολοι ετοιμαζονται για την επελαση. :yahoo:

καποιοι, με τη γλωσσα εξω :s_cool



Image
Άβαταρ μέλους
By GTI_
#10841
ο rx8_drifter έγραψε:πίσω από τις λέξεις έρχεται ο Αλέξης


+Φαληρευς

Πετάς στον πάγκο τον μπουμπούκο ενώ μεγαλουργεί στο Υπουργείο Παιδείας,
βρίσκεις τον τάφο στην Αμφίπολη, αλλά καθυστερείς χαρακτηριστικά να προσεγγίσεις τον νεκρικό θάλαμο και να κλείσεις στόματα.
κάνεις πράξη την ανάπτυξη και δεν μπορείς να το επικοινωνήσεις σωστά

με λίγα λόγια από πεντακάθαρη επιπολαιότητα και μόνο χύνεις το γάλα της ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗΣ του κράτους

και την ίδια στιγμή αντί να επιμείνεις στους στόχους σου επιλέγεις να παίξεις με τον Αλέξη το παιχνίδι του περιμένοντας τι; Όχι πες μου, ΤΙ;;;;
Άβαταρ μέλους
By Χρήστος Λάππας
#10843
spiros έγραψε:ναι παιδες, ολοι ετοιμαζονται για την επελαση. :yahoo:

καποιοι, με τη γλωσσα εξω :s_cool



Image


Ο Κουρής δεν έχει το κόντρα; Όλος ο ανθός της Ελληνικής κοινωνίας πίσω από τον αγνό και άσπιλο πρόεδρο, το παιδί της καρδιάς μας. :inlove:
Άβαταρ μέλους
By nass
#10908
bibendum έγραψε:Κατα την γνωμη μου με την τρομοκρατια που επαιζε στις τηλεορασεις απ το πρωι μεχρι το βραδυ δεν ηταν και τοσο ελευθερη βουληση αλλα τελοσπαντων.


Και τώρα στις ευρωεκλογές, πάλι το ίδιο αποτέλεσμα (πρακτικά) δε βγήκε ?

bibendum έγραψε:Επισης το δωρακι ναι μεν θα μειωθει στις μεθεπομενες εκλογες (και καλως θα μειωθει) αλλα κατα πασα πιθανοτητα θα ειναι οι ιδιες εκλογςε αφου δεν θα υπαρξει αυτοδυναμια στις πρωτες. Και ειναι υποκριτικο αυτος που εβαλε το δωρακι τοτε να ζηταει να το διωξουν τωρα επειδη απλα δεν εχει να οφεληθει απο τιποτα.


Υποκριτής αυτός που έβαλε το μπόνους τότε και τώρα λέει να βγει. Σωστό.
Υποκριτής και αυτός που έβριζε το μπόνους τότε και τώρα δε θέλει να βγει. Σωστό ?

Το λένε "πολιτική" και παρότι κάνει ρήμα, δεν έχει καμία σχέση με την "ηθική" :s_yes
Άβαταρ μέλους
By bibendum
#10956 νομιζω οτι δεν βγηκε το ιδιο αποτελεσμα στις ευρωεκλογες αλλα οπως το δει ο καθενας.

Οσον αφορα το μπονους τελευταια φορα που ακουσα τον Τσιπρα να λεει περι μπονους ειχε πει οτι πρεπει να καταργηθει τωρα αν λεει κατι αλλο κακως κατ εμε.
Άβαταρ μέλους
By nass
#10978 Για τις ευρωεκλογές η θέση μου είναι ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχασαν, απλά ο ΣΥΡΙΖΑ λίγο λιγότερο. Δεν μπορεί σε φάση "χαλαρής ψήφου" = ευκαιρία για διαμαρτυρία, "μήνυμα" κτλ. ένα κόμμα εξουσίας (όπως ο ΣΥΡΙΖΑ) να παίρνει 27% = όσο είχε πάρει στις βουλευτικές = κρίσιμες 2 χρόνια πριν.

Οταν λέει περί "αυτοδυναμίας" εσύ τι καταλαβαίνεις ?

Η πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερ της απλής αναλογικής, για να πετύχεις αυτοδυναμία με απλή αναλογική θέλεις 50%. Που προφανώς δεν θα το πετύχει. Αρα, για να μιλάει περί "αυτοδυναμίας" σημαίνει ότι περιλαμβάνει στους σχεδιασμούς του και το μπόνους (το οποίο, αν θυμάμαι καλά, είναι, μαζί με το κατώφλι του 3%, τα σημεία του τρέχοντος εκλογικού συστήματος που δεν είναι "απλή αναλογική")

Η πλάκα είναι ότι ο παμπόνηρος Μπένι του στρώνει γερή παγίδα: θα ψηφίσει την κατάργηση του μπόνους με 151 βουλευτές, στις επόμενες εκλογές, παρά το μπόνους, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρει να βγάλει αυτοδυναμία, ούτε να κάνει κυβέρνηση, και στις μεθεπόμενες, χωρίς το μπόνους πλέον και με το ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούμενο για ακυβερνησία κτλ., θα ξαναβγει ΝΔ+ΠΑΣΟΚ.
Άβαταρ μέλους
By Asimov
#10983 Αυτό δεν είναι παγίδα, είναι wishful thinking.
Και, εκτός από πολλές ευχές και παράδοξα, συμπεριλαμβάνει το απίθανο να δεχτεί ο Σαμαράς.
Αυτοδυναμία είναι πιθανό να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πάνω από 35% και πολυκομματική βουλή.
Άβαταρ μέλους
By nass
#10986 @Asimov
Σωστό αυτό για το Σαμαρά, γιαυτό μιλάω για το Μπένι (ο οποίος προσπαθεί ο κακομοίρης να επιβιώσει ως sidekick...)
Πολυκομματική Βουλή ? Για τους ΑΝΕΛ το βλέπω χλωμό, τη ΔΗΜΑΡ την ξεχνάμε άρα 5-κομματική, νομίζω αυτοδυναμία θέλει σαφώς πάνω από 35%
Τέλος πάντων δε διαφωνούμε σε κάτι απλά απάντησα στο bibendum που κατά τα φαινόμενα δεν είχε αντιληφθεί ότι επί της ουσίας ο Τσίπρας δε θέλει την κατάργηση του μπόνους (και καλά κάνει) απλά δε το λέει ευθέως
Άβαταρ μέλους
By Corto Maltese
#10989 Δεν πάει έτσι. Και 20κομματική να είναι. Θες το 40% των ψήφων που πήραν τα κόμματα άνω του 3%. Όσα και να είναι αυτά. Αν είναι 20% αυτό το ποσοστό (δε θα είναι παράδειγμα δίνω), έχεις αυτοδυναμία και με 32% όσα κόμματα και να μοιράστηκαν το υπόλοιπο 48%. 35% θέλεις για περίπου 11% στα κόμματα εκτός Βουλής
Άβαταρ μέλους
By dstou
#10990 Ελάχιστες φορές στην ιστορία το πρώτο κόμμα πήρε πάνω από το 50%. Αν ψηφιστεί η απλή αναλογική, θα οδηγούμαστε διαρκώς σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Όχι ότι είναι κακό αυτό, μπορεί να είναι και το καλύτερο δυνατό. Ιδιαίτερα αν αποφασίσουν και άλλοι να (ξανα)μετέχουν στα εκάστοτε κυβερνητικά σχήματα, με τα σχετικά ανταλλάγματα βεβαίως-βεβαίως. :shifty:
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#10991
Asimov έγραψε:Αυτοδυναμία είναι πιθανό να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ, με πάνω από 35% και πολυκομματική βουλή.


με τι φοντα στο 35%; λολ :s_smile
στη μετριοτητα που τους αντιστοιχει θα μεινουν (εικοσιφευγα %) και θα γυρεψουν δεκανικια για συγκυβερνηση
Άβαταρ μέλους
By italakias
#10995
giannik1977 έγραψε:Το να πάρει ο Σύριζα 35% πόσο πιθανό είναι? :shifty:

Απιθανο.
Επρεπε ηδη να ειχε ξεπερασει το 40% αλλα ο κοσμος δεν του εχει εμπιστοσυνη.
ΛΙγο πριν τις επομενες εκλογες ο Σαμαρας θα αρχισει τις παροχες εδω κι εκει και οσο μπορει βεβαια .