Για θέματα γενικού ενδιαφέροντος, εκτός μηχανοκίνητων...
Άβαταρ μέλους
By j.marr
#26747
manosky έγραψε:ΟΚ είπαμε. Νόμιζα ότι ήταν τα απανωτά φύλλα με ένα μπλόκι βούτυρο στη μέση.


Σφολιάτα (puff pastry) είναι κάπως πιο περίπλοκη/μανουριάρικη απο αυτό που περιγράφεις. Στις ΕΛ πίτες όποιος είχε έβαζε βούτυρο αντί για λάδι ενδιάμεσα.

Η κουζίνα μας γενικά είναι απλή ως προς τις τεχνικές.
Άβαταρ μέλους
By Bayern7
#26761
egobrain έγραψε:το γνωριζω πως υπαρχουν διαφορετικοι τροποι αλλα το αποτελεσμα που θελω να φτασω ειναι ενα συγκεκριμενο, με συγκεκριμενη συνταγη και τροπο.
γι' αυτο εκανα ερωτησεις για παραγοντες που ειναι διαφορετικοι για την περιπτωση μου (φουρνος, το παχος του φυλλου) σε σχεση με καποια δεδομενα χαρακτηριστικα

Βάλε αν θέλεις μια φωτογραφία από πίτα της γιαγιάς να δούμε τι αποτέλεσμα θέλεις να πετύχεις.
Εγώ στα έγραψα αυτά γιατί υπέθεσα θέλεις να πετύχεις το "εφέ" που φαίνεται και καλά ότι έχει πολλές στρώσεις φύλλων, χωρίς εννοείται να χρησιμοποιήσεις πολλά φύλλα σφολιάτας ή κάποια έτοιμη ζύμη.
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#26830 εννοια σου, στο επομενο πεσκεσι θα κανω ριβιου :lol:

οχι οχι, δεν γυρευω τετοιο εφε (puff pastry -που λεει ο τζιμαρ- ειχα κανει καποια στιγμη για πιτακια. πολυ μανουρα ομως)

αλλο:
τις προαλλες πηγα πηρα σαλεποσκονη για να κανω σαλεπι στο σπιτι.

την πρωτη φορα ακολουθησα συνταγη που λεγε να ριξεις την σκονη ενω εχεις βρασμενο το γαλα --> σβολιασε και πηγε στον καδο.
την δευτερη φορα βρηκα συνταγη που προειδοποιουσε για το παραπανω και ελεγε να το αραιωσεις σε χλυαρο νερο πριν το ριξεις στο γαλα (πριν την βραση). τελικα μου βγηκε ελαχιστα σβολιασμενο, με σωστη υφη, συσταση και χρωμα αλλα απο γευση... --> καδο.

μου μενει αλλη μια δοση νομιζω αλλα παιζει ναναι και η ποιοτητα της σκονης :hmmm:
Τελευταία επεξεργασία από egobrain και 20 Οκτ 2014, 22:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
By egobrain
#27034 ναι και ειναι φωτογενης η ατιμη :lol:

ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΟΡΤΑΤΟΥΣ:
δετε εδω φωτογραφιες απο μουσακα της εξπατ :eat:
Άβαταρ μέλους
By Geo f1
#28724 Σοσ
Μου έκανε η κουτσουνα μια πιτσα Βικη. Οταν την εβγαλε της φανηκε καπως..την εψησε παρολα αυτα. Οταν την εβγαλε απο το φούρνο το χρώμα του μπέικον ηταν περίεργο. Εβαλε και 2η. Ιδου οι 2 πιτσεςΕικόνα

Send from my 4.4.2 Note 3
Άβαταρ μέλους
By bill33
#28730
giannik1977 έγραψε:Δωσε την δεξια στον σπαικ !! :s_biggrin

Τι σου φταίει το ζωντανό;

Φατες και τις δύο Γιώργο.Είναι τέλειες!!! :innocent:



Προκατ πιτσα!!!Οτι χειροτερο εχει εφευρεθεί !!!! :protest:
Άβαταρ μέλους
By drdino
#28735 Χίλιες φορές μια ντομινοζ από αυτό το ανοσιούργημα.