egobrain έγραψε:μπαλακια ζυμης --> ανοιγμα --> ταψι
epic fail
θέλει 2-3 φορές άνοιγμα για να χεις
αυτο το αποτέλεσμα που βλέπεις. Δλδ αυτό που φαίνεται σαν να είναι 2-3 φύλλα μαζί ενώ στην ουσία είναι ένα.
Παίρνεις το ζυμάρι. Το χωρίζεις στη μέση. Το μισό για τη βάση και το άλλο μισό για να σκεπάσεις την πίτα.
Κάνεις την εξής διαδικασία για το κάθε μισό ξεχωριστά.
Το ανοίγεις μια φορά κανονικά και το βουτυρώνεις.
Το κόβεις όπως φαίνεται στη
φωτό.*
Αφού το κόψεις τα κομμάτια που θα προκύψουν τα βάζεις το ένα πάνω στο άλλο και το ξανανοίγεις στο μέγεθος του ταψιού. Και μετά το στρώνεις.
Έτσι παίρνει αέρα και βούτυρο μέσα η ζύμη και γίνεται σαν στρώσεις και πιο τραγανή.
Ακολουθείς την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη μισή ζύμη που θα βάλεις από πάνω.
* Εναλλακτικά αντί να κάνεις το κόψιμο, μπορείς να πάρεις τη μισή ζύμη που έχεις για το κάτω φύλλο και να την χωρίσεις σε 5-6 μικρότερα μπαλάκια, να τα ανοίξεις χωριστά το καθένα. Και μετά τα βάζεις το ένα πάνω στο άλλο (εννοείται αφού έχεις βουτυρώσει το καθένα) και το ξανανοίγεις στο μέγεθος του ταψιού για στρώσιμο.
Η πρώτη μέθοδος είναι πιο εύκολη.