dimik έγραψε:Chris έγραψε:@dimik, για την ισορροπια της διατροφης το λεω, χωρις να εχω ιδεα απο τα επιστημονικα του Νικου παραπανω. Απλα δε μου φαινεται σωστο να μετατρεπονται τα πιατα σε κρεας+συνοδευτικο
Η ισορροπία απαιτεί πρωτεΐνη, η οποία είναι το βασικό δομικό υλικό του σώματος, σε απορροφήσιμη μορφή, καλύτερες πηγές από το κρέας δεν υπάρχουν οπότε καλό είναι να υπάρχει κρέας στο τραπέζι, αντίθετα όσπρια και δημητριακά είναι πηγές ενέργειας την οποία ενέργεια που ξοδεύουμε τείνουμε να την υπερεκτιμούμε την σήμερον ημέρα, για αυτό και ανεβαίνουν οι δείκτες παχυσαρκίας. Τρώμε δηλαδή πολλούς υδατάνθρακες γιατί νομίζουμε ότι το κρέας είναι κακό ενώ αντίθετα η περίσσια υδατανθράκων μας κάνει κακό και τα τρανς λιπαρά από επεξεργασμένες τροφές, όχι τα ζωικά λίπη.
Εννοείται ότι τρώμε σχετικά άπαχο κρέας και όχι μπέικον και αρνίσια παιδάκια κάθε μέρα. Νομίζω 3 μέρες κοτόπουλο, 3 κόκκινο κρέας και 1 ψάρι είναι μια πολύ καλή αναλογία ή οποία φυσικά μπορεί να προσαρμοσθεί στα οικονομικά του καθενός.
Το ιδανικό πάντως είναι ένα πιάτο με από όλα μέσα, κρέας, φρούτα, λαχανικά, όσπρια/δημητριακά.
Στην ελλαδα προηγουμενων δεκαετιων ,ο κοσμος ετρωγε πολυ λιγοτερο κρεας απο τι τωρα και σιγουρα ηταν πιο δραστηριος,πιο ζωντανος .
Την σημερινη εποχη τρωμε καθε μερα κρεας και ειμαστε ολοι ψοφιμια.
Ο ανθρωπινος οργανισμος χρειαζεται 60% υδατανθρακες ,25 % πρωτεινη και τα υπολοιπα βιταμινες και λιπαρα.
Το να τρως καθε μερα κρεας ειναι βλακεια,κανει ζημια στο οργανισμο,δεν ειναι απαραιτητο αφου οι πρωτεινες φευγουν στην τουαλετα.
Δεν θα αναφερθω στην ποιοτητα των κρεατων,τι ταιζουν τα ζωντανα και αυτα τα πουλερικα που ειναι γεματα ορμονες αφου μεγαλωνουν πιο γρηγορα και απο τα αγγουρακια.
2-3 φορες λοιπον κρεας την εβδομαδα,2 φορες οσπρια ,1-2 ψαρι.
Υπαρχουν και τα οπωροκηπευτικα,το ελαιολαδο,τα τυροκομικα.
Δεν χρειαζομαστε καθε μερα το σκατοκρεας.
Και οπως εχω ξαναγραψει,οποιος τρωει πολυ ζει λιγοτερο.
Λιγη νηστεια δεν θα μας εβλαπτε.