http://www.pandespani.com/syntages/myst ... tomophagy/
εχει δοκιμασει κανεις;
angel rabbit έγραψε:Λαζακάς, ο ιταλικός μουσακάς.
...............................
Στην Ιταλία, ειναι όντως εντυπωσιακός ο αριθμός και η ποικιλία των συνταγών που έχουν σαν βάση τη μελιτζάνα!
egobrain έγραψε:εντομοφαγια
http://www.pandespani.com/syntages/myst ... tomophagy/
εχει δοκιμασει κανεις;
Kατι παρομοιο εβαλα και στο διατροφοτοπικο:
http://blog.chaosandpain.com/?p=291
Δεν εχω δοκιμασει βεβαια, υποτιθεται οτι καποια εντομα ειναι και πολυ γευστικα και πιο θρεπτικα ακομη και απο καλο κρεας..
και μετα....
Κοτοπουλακι στηθος βουτηγμενο σε ανακατεμενη Μουσταρδα με μελι!!! Απλα υπεροχο!!!!
https://jimmuclarku.blogspot.com/
Palate Smart Grill
The Palate Smart Grill’s approach to precision-temperature cooking does not involve vacuum-sealing food and immersing it in water. Instead, the food is placed within a fully contained countertop electric grill with cooking plates that have embedded sensors in them to measure and control temperatures to within 0.2° Celsius. The home chef uses an iPad to indicate the desired doneness of the food, which is achieved at a precisely controlled low temperature, and when the home chef is ready to serve the food, she can easily put the finishing touches on it by grilling and searing the food at a temperature as high as 600°F, all with the same device. The Palate Smart Grill can cook precisely at any temperature and achieve a higher temperature than any electric contact grill on the market, so the customer can completely replace an existing grill.
και πιο συγκεκριμενα, στην σπανακοπιτα, κανω το φυλλο πολυ λεπτο αλλα το αποτελεσμα ειναι σκληροτερο απ' ο,τι εχω συνηθισει απο αλλες σπιτικες.
η μονη διαφορα ειναι πως εγω εχω φουρνακι (το τυπικο με τα ματια) και οχι φουρνο με αερα κλπ κλπ
η συνταγη ειναι φυσικα η ιδια
egobrain έγραψε:απορια: γινεται να υπαρχει διαφορα στην σκληροτητα της ζυμης αναλογα με τον φουρνο;
και πιο συγκεκριμενα, στην σπανακοπιτα, κανω το φυλλο πολυ λεπτο αλλα το αποτελεσμα ειναι σκληροτερο απ' ο,τι εχω συνηθισει απο αλλες σπιτικες.
η μονη διαφορα ειναι πως εγω εχω φουρνακι (το τυπικο με τα ματια) και οχι φουρνο με αερα κλπ κλπ
η συνταγη ειναι φυσικα η ιδια
νομίζω πως απλά θέλει ακόμα πιο λεπτό
Στα λεπτά φύλλα (που δεν παίζει ζήτημα φουσκώματος κλπ) μόνο το πάχος πρέπει να παίζει ρόλο στη σκληρότητα
Στο χωριο οταν ψηνει η γιαγια σε μια αρχαια κουζινα το φαι γινεται παντα πιο ξεροψημενο και νοστιμο.
Στο σπιτι ο μοντερνος φουρνος με αερα κλπ το κανει ψιλοβραστο.
egobrain έγραψε::hmmm: θα το δοκιμασω. αν και ειναι κοντα στο ν' ανοιξει τρυπες..
Δεν μπορώ να φανταστώ κάτι άλλο που να επηρεάζει τη σκληρότητα στα λεπτά φύλλα Μήπως θέλει πιο ελαστικό ζυμάρι, για να μπορείς να το κάνεις πιο λεπτό χωρίς να ανοίγει τρύπες; Δεν ξέρω, με λεπτά φύλλα δεν το έχω ψάξει και πολύ (στην παραγωγή δλδ, στην κατανάλωση είχα κι εγώ γιαγιά, αλλά να τα αλεύρια δεν είναι ίδια πια, ο φούρνος δεν είναι του χωριού κλπ )