Chris έγραψε:+1000Ετσι, τα δίδαξαν στους Οστρογοτθους της Ιταλίας ο Βελισσαριος και ο Ναρσης με τον σωστό τρόπο κι έρχονται τώρα να μας το παίξουν μπολονεζ, mama cucina κι @ τιραμισου.
Ή αλλιως, οταν εμεις καναμε μακαρονια με κιμα οι κουτοφραγκοι ουτε που ειχαν σκεφτει τι ειναι το comfort food
Που κάναν το ψωμοτύρ εθνικό πιάτο
Κρομυδα μπόλικα μαζί με καρότο τσιγάριαστα να μελωσουν
Κιμας να γίνει τραγανος απ όξω και να κολλήσει και λίγο στον πάτο
Μία κουταλιά πελτε να τσιγαριστει να φύγει η ταγκιλα
Σβήνουμε με κρασί και ξύνουμε τον πάτο να φύγουν τα κολλημένα
Ρίχνουμε πίσω τα κρεμμυδοκαροτα, βάζουμε τα μπαχαρικά της αρεσκείας μας και σιγοβράζουμε, αν σωθούν τα υγρά συμπληρώνουμε με λίγο νερό.
Σε χύτρα απλά καπακωνουμε και τα υγρά του κιμα με το κρασί και τον πελτέ θα κάνουν την τέλεια σάλτσα.
Για σωστό μακαρόνι το αδειάζουμε να βράσει τα 2 τελευταία λεπτά μέσα στον κιμα.
Στο τελος πετάμε 300γρ τριμμένη φετα και ανακατεύουμε.
Θα χρειαστούμε ζυμωτό ψωμι για να μαζέψουμε τα τρίμματα κιμα και φέτας όταν φάμε τα μακαρόνια.
< >