- 11 Δεκ 2016, 21:45
#337303
Περι Μαρινοπουλου, ρωτησα μια γνωστη μου που δουλευει η αδερφη της και μου ειπε οτι σιγα σιγα αυξανουν τα διαθεσιμα προιοντα που εχουν. Πληρωνονται κακονικα αλλα περιμενουν ακομα για να πουν τι θα συμβει βεβαιοτητα.
Οσον αφορα την ποιοτητα του τσουρεκιου συμφωνω οτι εχει πεσει και ειναι κατι που το εχω συναντησει σε πολλα διαφορετικα προιοντα. Οταν κατι αποκτα πολυ μεγαλη φημη στην αγορα, η ποιοτητα ξαφνικα πεφτει. Αφ ενος ειναι μαλλον δυσκολο να κρατησεις την ποιοτητα οταν η παραγωγη αυξανεται εφετερου πολλοι θεωρουν οτι θα βγαλουν αυτα που θελουν να βγαλουν και με χαμηλοτερη ποιοτητα. Δεν ξερω που καθεται η μπιλια στο τελος.
Κλασσικα παραδειγματα ειναι διαφορου ειδους εστιατορια. Πας τρως καλα, ξαναπας τρως καλα, το προτεινεις σε αλλους και ξαφνικα εκει που εχει γινει hot spot ξαναπας και ειναι μαπα η φαση.
Ξεφευγω λιγο αλλα αξιζει να αναφερω το παρακατω παραδειγμα.
Προ ημερων πηγα για πρωινο σ ενα ξακουστο στο Χαλανδρι που ειχε τυχει να παω αλλες 2-3 φορες. Οι υπολοιποι της παρεας πηγαιναν στο συγκεκριμενο πολυ πιο συχνα. Παιρναμε ενα συγκεκριμενο πιατο για brunch που τσιμπολογουσαμε ανετα 2-3. Παμε τις προαλλες, βλεπουμε το πιατο, και ειχε χαλαρα το 60% της ποσοτητας των αλλων φορων. Ρωταμε τον σερβιτορο λοιπον,
- τι συμβαινει;
- Α, αλλαξαμε το μενου
- Μα αυτο το πιατο υπηρχε απο παλια και δεν ηταν ετσι ενω εχει την ιδια τιμη
- Ε να, αποφασισαμε να βαλουμε καλυτερης ποιοτητας προιοντα οποτε μειωσαμε την ποσοτητα
- Α δλδ παραδεχεσαι οτι τοσο καιρο το πιατο ηταν μαπα;
Εκει στριμωχτηκε ο παπαρακος και αρχισε τα "δεν ειναι δικη μου αποφαση, δεν ειμαι εγω ο υπευθυνος"
Το ρεζουμε ειναι κλασσικη περιπτωση φτασιματος και μετα μεγιστοποιηση των κερδων. Πολλα τετοια παραδειγματα κυριως στις μεγαλουπολεις.
Τελευταία επεξεργασία από bibendum και 11 Δεκ 2016, 21:52, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά